MAITOHAPPO IHONHOIDOSSA

Lue, mitä maitohappo on, kuinka sitä käytetään ihonhoitotuotteissa, mistä se on peräisin ja mitä hyviä ominaisuuksia maitohapolla on.

MITÄ MAITOHAPPO ON?

Ja mistä maitohappo on peräisin?

Maitohappo on suurikokoinen alfahydroksihappojen (AHA) perheeseen kuuluva molekyyli. Se muistuttaa glykolihappoa, mutta se on suurempi eikä kulkeudu yhtä syvälle ihoon. Maitohappo on luonnontuote, ja sitä löytyy mm. maitotuotteista, kuten maidosta. Monet ovat käyttäneet sitä ihonhoidossa eri puolilla maailmaa.

Maitohappo on kitkaton kuorinta-aine, joka vaikuttaa hajottamalla ja liuottamalla kuolleiden solujen rakennetta herkistämättä ihoa. Maitohappo jää ihon uloimpiin kerroksiin, koska se on kooltaan suuri molekyyli. Ihon pinnalla maitohappo irrottaa ja poistaa kuolleita ihosoluja paljastaakseen niiden alta kirkkaan, tasaisemman ihon. Samalla se kosteuttaa ihon uloimpia kerroksia.

MAITOHAPPO IHONHOIDOSSA: MITEN SE VAIKUTTAA?

Maitohappo on ihonhoidon ainesosa, jota on sekä käsikauppavalmisteissa että voimakkaammissa ammattilaisten käyttöön tarkoitetuissa tuotteissa. Yksi esimerkki näistä on kemiallinen maitohappokuorinta, joka poistaa ihon uloimman kerroksen ja tekee ihosta sileämmän ja kirkkaamman. Maitohappo on miedompaa kuin muut ihonhoidossa käytettävät hapot, koska se pääsee vain ihon uloimpiin kerroksiin. Siksi maitohappo sopii erinomaisesti käytettäväksi juuri herkän ihon hoidossa. Jos olet aiemmin käyttänyt muuta AHA-happoa, ja huomasit sen olevan ihollesi liian voimakas, maitohappo on hyvä vaihtoehto.

Maitohappo ihonhoidossa: 5 tärkeintä ominaisuutta

Kuorii

Maitohappo liuottaa sidoksia, joiden varassa kuolleiden ihosolujen rakenne lepää. Liuottamalla sidokset se irrottaa ja poistaa kuolleita ihosoluja ihon pinnalta ja tekee ihosta kirkkaamman ja kauniimman.

Maitohappo ihonhoidossa: 5 tärkeintä ominaisuutta

Kosteuttaa

Maitohappo eroaa muista AHA-hapoista siinä, että se auttaa parantamaan ihon luonnollista kosteustasapainoa ja pitää ihon kosteutettuna pidemmän aikaa.

Maitohappo ihonhoidossa: 5 tärkeintä ominaisuutta

Vähentää ryppyjä

Maitohappo stimuloi kollageenin tuotantoa ja auttaa näin vähentämään juonteita ja ryppyjä. Iho näyttää täyteläisemmältä ja kiinteämmältä.

Maitohappo ihonhoidossa: 5 tärkeintä ominaisuutta

Vähentää aknea

Koska maitohappo ei hankaa, se sopii erinomaisesti akneihon hoitoon. Se kuorii ja puhdistaa huokosia ärsyttämättä ihoa.

Maitohappo ihonhoidossa: 5 tärkeintä ominaisuutta

Edistää solujen uusiutumista

Maitohappo kuorii kuolleet ihosolut ihon pinnalta ja edistää solujen uusiutumista ja uudistuotantoa. Näin iho näyttää kirkkaammalta ja pehmeämmältä.


KUINKA USEIN MAITOHAPPO LEVITETÄÄN IHOLLE?

Vaikka maitohappo on hellävarainen AHA, sitä ei pidä käyttää liikaa. Jos maitohappoa on kasvovoiteessa tai puhdistustuotteessa, sitä voi käyttää turvallisesti joka päivä. Näin se myös hoitaa ihoa parhaalla mahdollisella tavalla. Jos käytät maitohappokuorintaa, käsittelyä ei kannata toistaa kuin kerran, korkeintaan kaksi kertaa viikossa, ihotyypistä riippumatta.

Ihonhoitotuotteita, joissa maitohappoa voidaan käyttää:

MINKÄLAISELLE IHOTYYPILLE MAITOHAPPO SOPII?

Maitohappo sopii kaikille ihotyypeille, mutta siitä on erityisesti etua herkälle iholle, koska se on monia muita happoja miedompaa.


NIVEA ihonhoitotuotteet herkälle iholle

Tutustu NIVEA:n erityisen hellävaraisiin, herkkää ihoa hoitaviin tuotteisiin:

NIVEA Glow Rice Scrub -kasvojenkuorintavoide sisältää erityisiä ainesosia, jotka puhdistavat ja kuorivat ihoa hellävaraisesti. Ne pehmittävät ja kirkastavat ihoa. Hoitava koostumus sopii kuivalle ja herkälle iholle.

NIVEA Soothing Day Cream SPF15 -päivävoide rauhoittaa ja kosteuttaa ihoa intensiivisesti jopa 24 tunnin ajan. Se myös suojaa ihon luonnollista kosteustasapainoa ja vähentää punoitusta, kiristävää tunnetta ja ihon kuivuutta. Samalla tavalla NIVEA Soothing Night Cream -yövoide tukee ihon luonnollista kosteustasapainoa yön aikana. Päivittäisen rutiinin viimeisenä vaiheena sillä on tärkeä ihoa suojaava vaikutus.