Teini-ikäinen

NUOREN IHONHOITO: PARHAAT VINKIT

Kehomme muuttuu murrosiässä, ja murrosikäisen ihonhoito voi olla vaikeaa. Sekä vartalon että kasvojen ihonhoito nuorelle on silloin erityisen tärkeää. Näiden NIVEA:n vinkkien avulla pääset eroon mustapäistä, näpyistä ja tympeistä tuoksuista.

OIKEANLAINEN TEININ IHONHOITO KAIKILLE IHOTYYPEILLE

Kiiltääkö kasvojesi iho? Onko sinulla mustapäitä ja näppyjä T-alueella? Tai onko poskiesi iho kiristävä ja ärtynyt? Jotta voisit hoitaa ihoasi kunnolla, sinun on tärkeää tuntea oma ihotyyppisi. Vain silloin osaat valita oikeat hoitotuotteet ja saada iho-ongelmat kuriin. Selvitä oma ihotyyppisi!
 
Ihotyyppi
NUOREN IHONHOITO

IHOTYYPPI 1: SEKAIHO

Sekaiho on tavallisin ihotyyppi. Se tarkoittaa, että kasvoissa on sekä rasvoittuvia että kuivia alueita. Näppyjä, suurentuneita ihohuokosia ja kiiltelyä esiintyy etupäässä T-alueella eli otsan, kulmien, nenän ja leuan rajaamalla alueella, kun taas poskien iho on kuiva ja siinä saattaa tuntua kiristelyä. Öljytön puhdistustuote voi auttaa vähentämään näppyjä nuorella iholla.

Hoitovinkki: Sekaiho on usein kosteusköyhä, joten on hyvä valita kosteuttava kasvovoide. NIVEA Mattifying Day Cream -päivävoide sisältää aloe veraa ja suojakertoimen SPF15. Se kosteuttaa ihoa pitkäkestoisesti ja tasapainottaa talin tuotantoa iholla.
 
NUOREN IHONHOITO

IHOTYYPPI 2: RASVOITTUVA IHO

Rasvoittuva iho tuottaa liikaa talia. Rasvaisen ihon oireita ovat kiiltely, mustapäät ja tukkiutuneet, suurentuneet ihohuokoset. Näppyjä ja mustapäitä voi tulla otsaan, nenään, leukaan, rinnan yläosaan ja selkään. Näitä ongelmia aiheuttavat murrosikään kuuluvat hormonaaliset muutokset.

Hoitovinkki: Vältä puristelemasta näppyjä – se aiheuttaa tulehdusta ja arpeutumista. Käytä erityisesti rasvoittuvalle iholle tarkoitettuja tuotteita ja varmista, että koostumus on antibakteerinen ja ei-komedogeeninen (ei tuki ihohuokosia tai aiheuta mustapäitä).
 
NUOREN IHONHOITO

IHOTYYPPI 3: KUIVA IHO

Kuiva iho on seurausta luonnollisten öljyjen puutteesta iholla. Se ilmenee ihon kuivuutena, kireytenä ja hilseilynä.

Hoitovinkki:
Käytä täyteläistä kosteusvoidetta ja vältä kasvojen pesemistä kuumalla vedellä, koska se liuottaa öljyä ihon pinnalta. NIVEA Nourishing Day Cream -päivävoide sisältää luonnollista manteliöljyä ja suojakertoimen SPF 15.Se ravitsee ihon syvimpiäkin kerroksia ja suojaa ihoa UV-säteiltä.
 
NUOREN IHONHOITO

IHOTYYPPI 4: HERKKÄ IHO

Herkkä iho on usein arka ja sen huokoset ovat pieniä. Herkkä iho reagoi helposti ympäristötekijöihin ja stressiin. Se voi ilmetä lievänä punoituksena ja kiristävänä tunteena tai jopa allergisina reaktioina ja hilseilynä. 

Hoitovinkki: Iho kaipaa koko ajan riittävästi kosteutta, koska ihon luonnollinen öljy- ja kosteuspitoisuus on hyvin matala. Ihon ihanteellisesta pH-arvosta on tärkeää huolehtia. Ärsytyksen välttämiseksi on hyvä käyttää hellävaraisia, luonnollisia ainesosia sisältäviä tuotteita, kuten NIVEA Naturally Good Sensitive Day Cream -päivävoidetta, joka sisältää luomulaatuista kamomillaa.

Suojaa iho myös jatkuvasti auringolta – kokeile NIVEA:n herkän ihon aurinkosuojatuotteita.
 
Puhdistaminen
NUOREN IHONHOITO

IHOTYYPPI 5: NORMAALI IHO

Normaali iho harvoin kiiltelee. Siihen voi silti silloin tällöin tulla näppyjä. Näpyt ovat normaali ilmiö murrosiän hormonimuutosten keskellä. Kuiva ja rasvoittuva iho on tasapainossa ja huokoset melko pienet.

On silti tärkeää, että ihosi saa riittävästi kosteutta osana nuorten ihonhoito rutiinia. NIVEA Refreshing Day Cream -päivävoide antaa pitkäkestoista kosteutta, kun taas E-vitamiini suojaa ihon luonnollista kosteustasapainoa.
 
NUORTEN IHONHOITO

KAUNEUDENHOIDON PERUSTEET TEINEILLE

Iholle voi päivän mittaan kertyä likaa ja rasvaa – ne ovat ihanteellinen kasvualusta mustapäille. Tämä nuorten ihonhoito rutiini pitää kasvojen ihon raikkaana ja epäpuhtaudet poissa.
 
TEININ IHONHOITO

5 VINKKIÄ PUHTAASEEN JA TERVEESEEN IHOON

1. Puhdista iho aamuin illoin poistaaksesi rasvan, lian ja hien kasvoiltasi. Voit myös käyttää puhdistusliinoja kasvojen nopeaan puhdistamiseen.
2. Vältä kuumaa vettä kasvojen pesun yhteydessä, sillä se lisää talin tuotantoa talirauhasista. Haalea vesi riittää.
3. Vaihda vuodevaatteet säännöllisesti, sillä lika ja rasva voivat öiseen aikaan kulkeutua tyynyliinoista iholle ja aiheuttaa tulehdusta.
4. Älä koske kasvoihin käsilläsi, jotta ihoon ei pääse bakteereita.
5. Liiku raikkaassa ulkoilmassa. Se saa veren virtaamaan iholla ja tuo kasvoille pirteän ilmeen.
 
Kasvovesi
MURROSIKÄISEN IHONHOITO

VAIHE 1: PUHDISTA KASVOSI HUOLELLISESTI

Pese kasvosi kahdesti päivässä puhdistustuotteella, kuten NIVEA Refreshing Wash Gel -puhdistusgeelillä, poistaaksesi liiallisen talin ja raikastaaksesi ihon.

Jos käytät meikkiä, on oleellista muistaa poistaa meikki huolellisesti joka ilta. NIVEA MicellAIR Expert Water -misellivesi on erinomainen tuote vedenkestävän meikin ja ripsivärin poistamiseen. Se on hellävarainen iholle ja ripsille.

Lue lisää vinkkejä kasvojen puhdistamiseen tästä.
 
Akne
IHONHOITO NUORELLE

VAIHE 2: PUHDISTA IHO KASVOVEDELLÄ

Seuraavassa vaiheessa on hyvä käyttää kasvovettä, joka poistaa kasvoille mahdollisesti jääneen lian. Kasvovettä voi käyttää koko kasvojen alueella tai pelkästään niillä alueille, joilla mustapäitä ja näppyjä esiintyy.

NIVEA Refreshing Toner -kasvovesi sisältää E-vitamiinia ja syväpuhdistaa kasvojen ihon. Se poistaa epäpuhtaudet säilyttäen ihon luonnollisen kosteustasapainon.
Puhdas-iho
TEININ IHONHOITO

VAIHE 3: KOSTEUTA IHOA

Valitse kosteuttava kasvovoide, joka sopii juuri sinun ihotyypillesi. Kasvovoide suojaa ihoa ympäristötekijöiltä ja jättää sen säteilevän ja raikkaan näköiseksi.

Nuoren ihon voiteen pitäisi sisältää hellävaraisia ainesosia, jotka tukevat luonnollista kosteustasapainoa ärsyttämättä ihoa. Tutustu NIVEA Naturally Good Radiance Day Cream -päivävoiteeseen, johon on lisätty ihoa kosteuttavaa ja raikastavaa luomulaatuista aloe veraa.
 
Puhdas-iho
NUOREN IHONHOITO

VAIHE 4: INTENSIIVISTÄ IHONHOITOA

Kerran viikossa: Kuori ihosi hellävaraisella kuorintatuotteella poistaaksesi talin, vähentääksesi ihon kiiltelyä ja poistaaksesi kuolleet ihosolut ihon pinnasta.

Käytä myös kasvonaamiota, joka sopii omalle ihotyypillesi, jotta iho pysyy puhtaana ja ravittuna.
IHONHOITO NUORELLE

POISTA NÄPYT OIKEIN

Tuntuipa se kuinka houkuttelevalta tahansa, näppyjä ei koskaan pidä puristella, koska paine voi työntää bakteerit vieläkin syvemmälle ihoon ja aiheuttaa tulehdusta.

Jos mikään muu ei auta, älä purista paljailla sormilla – pidä puhdasta kasvopyyhettä ihon ja sormenpäiden välissä ja paina varovasti. Desinfioi ihoalue jälkeenpäin, jotta tulehduksen riski pienenee. 

Vielä parempi ajatus on käydä säännöllisesti ammattilaisen luona ihonpuhdistuksessa, sillä se auttaa välttymään näpyiltä.
Hoito

TEININ IHONHOITO

N-Y-T-NYT: RAIKAS PÄIVÄN ALOITUS!

Oletko liikkeellä kavereiden kanssa koko päivän? Jotta olosi säilyy hyvänä ja raikkaana, sinun on hyvä kiinnittää huomiota vartalon ihonhoitoon. Tässä muutamia vinkkejä vartalonhoitoon nuorille.
 
NUORTEN VARTALOHOITO

HIKOILU

Murrosiässä hikirauhaset kehittyvät ja alat hikoilla hormonimuutosten takia entistä enemmän. Ikävä haju johtuu hikeä iholla hajottavista bakteereista.

Käytä deodoranttia varmistaaksesi, että tuoksut hyvältä koko päivän. Se hävittää hien hajua aiheuttavia bakteereita. On hyvä valita deodorantti, joka sopii omiin henkilökohtaisiin tarpeisiisi, esimerkiksi NIVEA Fresh Flower Alu-Free Roll-On, joka on alumiiniton ja suojaa hikoilulta jopa 48 tunnin ajan.
Deodorantti
NUOREN IHONHOITO

NUORTEN VARTALOHOITO

Murrosikään tullessa nuoren on hyvä alkaa käydä suihkussa päivittäin. Käytä suihkutuotteita, jotka ovat hellävaraisia iholle, ja levitä vartalolle suihkun jälkeen ihoa pehmittävä kosteusvoide. 

Tutustu vartalonhoitotuotteisiimme tässä.