Nainen, jolla on tukossa huokoset

Tukkeutuneet ihohuokoset

Mitä tukkeutuneet ihohuokoset ovat ja miten ne syntyvät? NIVEA kertoo miten niitä ehkäistään ja miten päästä eroon tukkeutuneista ihohuokosista

Miten saada tukkeutuneet ja suuret ihohuokoset pois

Mietitkö ihoasi tutkiessasi mitä ne kaikki pienet pisteet ovat? Vältä kasvojesi puristelua ja ronkkimista. Tämän artikkelin avulla sinusta tulee tukkeutuneiden ihohuokosten asiantuntija. Sen luettuasi tiedät mitä ne ovat, kuinka niitä ehkäistään ja kuinka pääset eroon tukkeutuneista ihohuokosista.

Mitä ihohuokoset ovat?

Ota käteesi peili ja vilkaise. Huomaat, ettei ihosi ole silkinsileä. Sen sijaan sen pinnassa on pieniä reikiä. Ne ovat ihohuokosia. Niitä on joka puolella kehoasi ja ne auttavat ihoasi vapauttamaan hikeä ja talia ihosi pinnan kautta.

Mikä aiheuttaa tukkeutuneita ihohuokosia?

Ihon puhtaanapito on tärkeää ja auttaa välttämään ärsytystä, finnejä ja tulehdusta. Ihohuokoset vapauttavat ylimääräistä talia ja hikeä ihon pinnalle. Tuloksena voi olla tahmea seos, joka takertuu likaan ja epäpuhtauksiin. Jos et puhdista ihoasi ja poista likaa sekä epäpuhtauksia säännöllisesti tulet huomaamaan, että tämä saattaa aiheuttaa tukkeutuneita ihohuokosia. Ja tukkeutuneet ihohuokoset muuttuvat helposti näppylöiksi.


Mikä aiheuttaa tukkeutuneita ihohuokosia?

4 asiaa, jotka aiheuttavat tukkeutuneita ihohuokosia

Ihohuokoset tukkeutuvat kuolleista ihosoluista, liasta ja öljystä. Niihin voi vaikuttaa:

1. Liian kuiva iho
2. Komedogeeniset tuotteet, kuten puhdistusaineet, voiteet ja kosmetiikka
3. Lääkkeet voivat joskus vaikuttaa talirauhasiesi tuottaman öljyn määrään
4. Vaihtelut hormonitasoissa, geenit ja ikääntyminen voivat vaikuttaa ihosi tuottaman öljyn määrään

8 asiaa, jotka pahentavat tukkeutuneita ihohuokosia

Jokapäiväiset tavat ja asiat ympäristössäsi voivat tulehduttaa jo valmiiksi tukkeutuneet ihohuokoset kasvoissasi. 

Niitä ovat:
1. Ilmansaasteet ja toksiinit
2. Muutokset säässä tai liian kosteat olosuhteet
3. Käsistäsi kasvoihin siirtynyt liiallinen öljy ja bakteerit
4. Ruokavalion ongelmat
5. Ihoa vasten hankaavat vaatteet tai varusteet
6. Ihon nyppiminen tai näppylöiden jatkuva puristelu
7. Lisääntynyt stressi ja ahdistus voivat vaikuttaa ihoosi
8. Ihon liiallinen pesu ja hankaus

Nainen nauraa


Mitkä ihohuokoset tukkeutuvat?

Mies, joka käyttää Nivea kasvojen kuorintaa

Kuten jo mainitsimme, koko kehosi on täynnä ihohuokosia! Mutta tietyt alueet ovat muita alttiimpia tukkeutuneille ihohuokosille.

Muista, että kasvomme ovat täynnä ihohuokosia ja talirauhasia. Miksi sillä on merkitystä? Talirauhasten tuottama tali nousee ihon pinnalle ihohuokosten kautta.

Kun ihohuokoset toimivat normaaliin tapaan, ihosi näyttää terveeltä ja hehkuvalta (muttei kiiltävältä). Jos ne eivät tuota riittävästi talia huomaat ihon kuivuvan ja halkeilevan. Jos talia taas on liikaa ihostasi tulee luultavasti rasvainen ja, arvasit oikein, ihohuokoset tukkeutuvat.

Mitkä ihohuokoset tukkeutuvat?

Tukkeutuneet ihohuokoset kasvoissasi - varsinkin tukkeutuneet ihohuokoset nenässä

Monilla meistä on tukkeutuneita ihohuokosia kasvoissa ja tukkeutuneita ihohuokosia nenässä. Saatat huomata tämän murrosiässä tai aloitettuasi uuden lääkityksen, sillä ne voivat joskus lisätä ihosi rasvaisuutta.

 

Koska nenässä ja leuassa on paljon ihohuokosia, näiden alueiden on tyypillistä rasvoittua runsaasti. Lisääntynyt öljyntuotanto tuo mukanaan enemmän likaa.  

 

Tukkeutuneet ihohuokoset ja niissä oleva kova tali voivat johtaa akneen liittyvään ongelmaan nimeltään talitulpat (tunnetaan myös keratiinitulppina). Ne näyttävät mustapäiltä ja vaikkeivat ole kivuliaita, voivat ne silti olla ärsyttäviä.

Nainen hymyilee

Tukkeutuneet ihohuokoset kehossa

Kuten mainittiin, myös kehosi on täynnä ihohuokosia. Kasvojesi jälkeen ihohuokoset kaulassa, olkapäissä ja rinnassa ovat paikkoja, joista todennäköisimmin löydät tukkeutuneita ihohuokosia alueilla olevien ihonalaisten talirauhasten vuoksi. Jos löydät tukkeutuneita ihohuokosia kyseisiltä alueilta, voisi olla hyvä ajatus pohtia uutta suihkurutiinia, jotta ihosi olisi mahdollisimman puhdas.

Kaikki tämä tieto on tärkeää matkalla kohti avainkysymystä: kuinka päästä eroon tukkeutuneista ihohuokosista.


Miksi tukkeutuneista ihohuokosista pitäisi välittää?

Joskus tukkeutuneet ihohuokoset eivät aiheuta ongelmia. Mutta jos tukkeutunut ihohuokonen tai useampi tukkeutunut ihohuokonen tulehtuu, voi se johtaa aknen epämukavaan puhkeamiseen. Ihohuokosia kannattaa hoitaa ja pitää ne mahdollisimman puhtaina kaiken edellä mainitun välttämiseksi.
Miksi tukkeutuneista ihohuokosista pitäisi välittää?

Miten saada tukkeutuneet ja suuret ihohuokoset pois - tukkeutuneet ihohuokoset hoito

Tukkeutuneet ihohuokoset voivat olla ärsyttäviä, mutta tärkeintä on muistaa, ettei niitä saa koskaan puristaa ja ronkkia. Se vain lisää ärsytystä, tuo lisää bakteereja alueelle ja mahdollisesti lisää epäpuhtauksien määrää.

Tukkeutuneet ihohuokoset hoito: Muista, että et pysty poistamaan kaikkea likaa ihohuokosistasi, mutta seuraavat ratkaisut auttavat minimoimaan talin ja lian kertymistä jättäen ihosi raikkaaksi ja hehkuvaksi.

1. Valitse todella hyvä puhdistusaine

Kokeile NIVEA Anti Blemish Daily Wash Scrub, joka syväpuhdistaa ja auttaa avaamaan tukkeutuneita ihohuokosia. Se toimii kasvojen puhdistusaineena ja kuorinta-aineena hyödyntäen mietoa maitohappoa mikrokuorintaan ja hipiän silottamiseen. Lisäksi se estää epäpuhtauksien ja finnien muodostumista, joita syntyy usein tukkeutuneiden ihohuokosten seurauksena - varsinkin nenässä. Maitohappo on loistava vaihtoehto perinteisille, rakeisille kuorinta-aineille, jotka voivat aiheuttaa ihoon mikrorepeämiä ja ärsyttää tulehtunutta ihoa entisestään.

2. Poista meikkisi ennen nukkumaanmenoa

Olet ehkä tosi väsynyt, mutta yritä aina pestä meikkisi ennen nukkumaanmenoa. NIVEA Micellar Water sopivat tähän mainiosti, sillä niitä voi säilyttää yöpöydällä vanulappujen kera ja puhdistaa niillä meikit helposti ennen kuin pää painuu tyynyyn.

3. Kasvohoidot ja puristelu

Ihon puristelu on kiellettyä. Koulutetut kosmetologit ja ihotautilääkärit käyttävät kuitenkin sopivia tuotteita ja työkaluja voidakseen suorittaa puristamisen turvallisesti. Jos tuntuu, että haluat saada osan liasta kunnolla poistettua, kuukausittainen kasvohoito voi olla juuri sitä mitä tarvitset.

4. Höyrytys

Loistava tapa avata ihohuokoset. Ideaalisesti ihon voi höyryttää ennen kosteusvoidetta tai täsmähoitoa, jotta ne pääsevät imeytymään kunnolla.

5. Käy ihotautilääkärillä

Jos olet päivittänyt ihonhoitorutiiniasi, etkä näe huomattavaa muutosta parempaan voisi käynti ihotautilääkärillä tulla kysymykseen. He pystyvät tekemään ihoanalyysin, diagnoosin ja jopa määräämään lääkityksen tietyn ongelman hoitamiseksi.

Miksi tukkeutuneista ihohuokosista pitäisi välittää?

Mitä välttää

Osa ihmisistä vannoo luonnollisten hoitojen, kuten ruokasoodan ja sitruunan nimeen tukkeutuneiden ihohuokosten aukaisemisessa. Osa on kuitenkin huomannut, että ne vain pahentavat tukkeutuneita ihohuokosia entisestään. 

Jos ihosi on jo valmiiksi tulehtunut tai ärtynyt, on parasta välttää ruokasoodaa, sillä se saattaa kuivattaa kasvojasi. Myös sitruunan mehu voi aiheuttaa lisävahinkoa tulehtuneelle ja ärtyneelle iholle, joten etene siis varoen.

Miksi tukkeutuneista ihohuokosista pitäisi välittää?

Uusi ihonhoitorutiinisi tukkeutuneille ihohuokosille - tukkeutuneet ihohuokoset hoito

Siinäpä se oli, kaikki tukkeutuneista ihohuokosista ja mikä tärkeintä, kuinka päästä eroon tukkeutuneista ihohuokosista!

Vaikka et voi ""tyhjentää"" ihohuokosiasi tai pitää niitä 100 %:sti puhtaina, uusi ihonhoitorutiini, joka keskittyy poistamaan niistä likaa, riittänee pitämään liiallisen lian poissa.

Jos olet todella huolissasi ihosi rasvaisuudesta, ota yhteyttä lääkäriisi tai ihotautilääkäriin saadaksesi asiantuntevia neuvoja ja hoitoa.