Blondi nainen

Kollageeni iholle

Opi NIVEAn avulla kaikki tarvittava kollageenista, kuinka käyttää sitä ja miksi se on niin loistavaa iholle

Kollageeni iholle

Kollageeni on nyt kaikkien huulilla ihonhoidon maailmassa. Vaikka viime vuosina markkinoille on tullut lisää kollageenituotteita, monet eivät oikeastaan tiedä mitä se on, mitä se tekee kehossa tai onko se edes hyödyllistä.  
 
Kuulostaako tutulta? Lue eteenpäin saadaksesi tietää kaiken tarvitsemasi kollageenista mukaan lukien kollageeni hyödyt iholle, ja kuinka sen lisääminen ihonhoitorutiiniisi voi auttaa palauttamaan nuorekkaan hehkun.

Siispä mitä kollageeni on ja mitä se tekee?

kollageenin pisara

Kollageeni on tehokas proteiini, jota kehomme tuottaa luonnostaan. Se on itse asiassa määrältään suurin rakenteellinen proteiinimme ja kattaa 1/3 kehomme proteiineista. Tämä tarkoittaa sitä, että kollageeni on solujemme ja kudoksiemme tärkein pohjamateriaali tarjoten rakennetta, vahvuutta ja tukea koko kehollemme – vähän niin kuin liima, joka pitää kaiken koossa.
 
Sillä on iso rooli monissa kehomme suurimmissa osissa, kuten ihossa, hiuksissa, luissa, jänteissä, nivelissä, verisuonissa, rustossa ja sidekudoksissa.   
 
Kollageeni on pullollaan aminohappoja, jotka ovat todella tärkeitä kehomme normaalin toiminnan kannalta. Sopivat kollageenitasot pitävät nivelemme terveinä, suojelevat munuaisiamme, pitävät verenkiertojärjestelmämme toiminnassa ja auttavat vertamme hyytymään.

Siispä mitä kollageeni on ja mitä se tekee?

Eri kollageenityyppejä

Ei ole vain yhtä kollageenityyppiä. Kehomme tuottaa noin 28 erilaista kollageenia. Suurin osa koostuu pitkistä, ohuista rakenteista nimeltään fibrillit, jotka ovat vahvoja ja joustavia.

Kollageenien välinen ero on molekyylien ryhmittymisessä, niiden soluissa ja missä kollageenia käytetään. Tässä viisi kollageenin päätyyppiä ryhmiteltyinä yksilöllisten tehtäviensä mukaan: 

  • Tyyppi I: noin 90 % kehomme kollageenista ja toimii ihomme, luidemme, jänteidemme ja niveltemme rakennusaineina.
  • Tyyppi II: löytyy elastisesta rustosta, tukee niveliämme.
  • Tyyppi III: lihaksissa, valtimoissa ja elimissä.
  • Tyyppi IV: ihomme kerroksissa.
  • Tyyppi V: sarveiskalvossa, joissain ihon kerroksissa, hiuksissa ja istukassa.

 

Tyyppi I and tyyppi III ovat ihossa olevan kollageenin päätyyppejä ja niitä pidetään parhaina kollageeneina ryppyjä vastaan.


Mitä kollageeni tekee iholle?

Iho koostuu noin 80 %:sti kollageenista. Elastiinin (toinen proteiini) kanssa se antaa ihollemme vahvuutta ja on elintärkeää elastisuuden ylläpidossa. Ihon keskimmäisessä kerroksessa (verinahassa) runsaasti esiintyvällä kollageenilla on useita hyötyjä iholle pitäen sen kiinteänä, täyteläisenä ja taipuisana. Lisäksi se on tärkeää ihomme luonnolliselle uusiutumisprosessille, jossa vanhat ihosolut karistuvat pois antaen tilaa uusille.

Mitä kollageeni tekee iholle?

Kollageeni kasvoille ja sen hyödyt

Kollageenilla on iso rooli kasvojen ihon nuorekkaana säilymisessä. Se vahvistaa, tarjoaa elastisuutta ja kosteutusta, jotka yhdessä tekevät hipiästä selvästi nuorekkaan näköisen. Sen ansiosta ihosi näyttää:

1. Hehkuvalta ja täyteläiseltä
2. Kiinteältä ja sileältä
3. Terveen säteilevältä
4. Notkealta ja muotonsa säilyttävältä
5. Herkkä silmänympärysalue näyttää kirkkaalta ja elpyneeltä
 
Kollageenitasomme ovat korkeimmillaan nuorina ja siksi lapsilla on niin sileä iho. Ikääntyessämme kollageenin tuotanto kuitenkin hidastuu luonnostaan. Jo parikymppisenä kollageenitasomme laskevat noin 1 %:lla joka vuosi. Siitä eteenpäin kehomme eivät vain enää kykene korvaamaan menetettyä kollageenia yhtä nopeasti kuin sitä hajoaa. Kollageenikuiduista tulee lisäksi ohuempia ja heikompia. 

Nainen, jolla on pitkät tummat hiukset

Ihollemme tämä tarkoittaa, että alamme menettää nuorekasta hehkuamme ja huomaamme tyypillisiä ikääntymisen merkkejä:

-   kuivuus

-   ihon oheneminen

-   elastisuuden menetys 

-   roikkuva iho 

-   hiusjuonteet ja rypyt


Kollageeni ryppyjä vastaan

Kun kehomme ikääntyy ja tuottaa vähemmän kollageenia, ihostamme tulee ohuempi, kuivempi ja vähemmän elastinen. Tämä johtaa ryppyihin ja hiusjuonteisiin ihon pinnalla. Me NIVEAlla olemme suuria kypsän ihon kauneuden puolestapuhujia ryppyineen päivineen, mutta tiedostamme myös tarpeen tuntea olo hyväksi ja itsevarmaksi omassa ihossamme. Jos siis haluat minimoida ryppyjä, kollageenitasojen nostaminen on yksi keino.
Nainen, jolla on Nivea-kasvovoide

Kuinka palauttaa kollageeni kasvoille, mistä saa kollageenia ja mikä on paras kollageeni

Hyvä uutinen on se, että on olemassa muutamia keinoja, joilla stimuloida ihomme kollageenituotantoa sen hidastuessa, jopa kypsälle iholle.
 
On hyvä aloittaa lisäämällä kollageeni ihonhoitorutiiniisi. Mitä kollageenivoiteisiin tulee, sijoita tuotteisiin, jotka sisältävät tarpeeksi pieniä kollageeniaminohappoja voidakseen tunkeutua ihoon eikä vain jäädä sen pinnalle.
 
NIVEA Cellular Expert Lift Pure Bakuchiol Anti-Age Day Cream SPF -päivävoiteemme sisältää huolella valittua puhdasta bakuchiolia ja innovatiivisen koostumuksen, joka tehostaa kollageenia huomattavasti ja uudistaa kasvoja. Makro- ja mikrohyaluronihappo syväkosteuttaa ja silottaa ihon pintaa työntyen samalla syvempiin kerroksiin antaen pitkäkestoisen ryppyjä vähentävän ja "täytelöittävän" vaikutuksen.

Kokeile illalla NIVEA Cellular Expert Lift Anti-Age Night Cream- yövoidettamme. Puhtaan bakuchiolin ja makro- ja mikrohyaluronihapon lisäksi siinä on tehokas yöbalsamikoostumus, joka tehostaa kollageenia ja vahvistaa ihoa nukkuessasi. 
 
Molemmat voiteet sopivat kaikille ihotyypeille, myös herkemmälle iholle.

Sopivien ihonhoitotuotteiden valinta ei ole ainoa tapa täydentää kollageenitasojasi. Tässä muutamia helppoja vinkkejä ja niksejä, joita voit lisätä arkeesi kollageenin tehostamiseksi:

1. Kasvohieronta

Kasvojen ihon hierominen voi auttaa stimuloimaan kollageenin tuotantoa ja vahvistamaan lihasmuistia. Jos kasvojesi lihakset ovat kiinteämmät, ne pystyvät pitämään ihon tiukkana ja ihossa virtaa enemmän verta, mikä auttaa saavuttamaan hehkuvan hipiän.

2. Nesteytä

Runsas vedenjuonti on aina hyvä tapa huuhtoa toksiineja pois ja pitää hipiäsi kirkkaana. Myös ihon nesteytyksestä huolehtiminen auttaa antamaan iholle suojaa nesteen menetystä vastaan. Kollageeni pystyy sitomaan itsensä veteen ja voi hoitaa ihoa luonnollisesti auttaen ylläpitämään kosteustasoja. Tämä jättää ihon kirkkaammaksi ja tasaisemmaksi.

3. Syö hyvin

Oikeiden ravinteiden syöminen ei pelkästään ravitse kehoamme vaan myös auttaa tuottamaan lisää kollageenia. Proteiinia sisältävät ruoat, kuten lihaliemi, lohi, porsaanliha, kana ja munankeltuaiset ovat hyvä valinta. Etsi myös tapoja tehostaa C-vitamiinin saantiasi. Ilman C-vitamiinia keho ei voi tuottaa, varastoida ja syntetisoida kollageenia. C-vitamiini myös sitoo solut yhteen kollageenin muodostumisen aikana. Ruoat kuten parsakaali, ruusukaali, mansikat ja ananas sisältävät kaikki runsaasti C-vitamiinia.

4. Korjaa elämäntapojasi

Vältä asioita, jotka estävät kollageenin tuotantoa ja nopeuttavat ihon ikääntymistä. Tupakointi on iso tekijä, sillä se rajoittaa kasvojesi verenkiertoa, mikä pitää ihosi notkeana ja terveenä. Vältä myös aurinkovaurioita. UVA-säteet tunkeutuvat syvälle verinahkaan ja voivat vaurioittaa kollageenikuituja. Liiallinen sokeri ja alkoholi voivat myös näännyttää kollageenitasoja ja niitä tulisikin välttää.


Kollageeni ja hyaluronihappo

Hyaluronihaposta puhutaan usein kollageenin yhteydessä, mutta miten ne liittyvät toisiinsa? Hyaluronihappo ei nimestään huolimatta ole happo, mutta keho tuottaa sitä luonnostaan samalla tavoin kuin kollageenia ja sitä jäljitellään usein ihonhoitotuotteissa. Hyaluronihappo on humektantti, eli sillä on kosteutta sitovia ominaisuuksia ja tärkeä rooli ihon kosteutuksessa. Kuten kollageenin kohdalla, hyaluronihapon tuotanto laskee ikääntyessämme saaden ihon tuntumaan kireältä, hipiän näyttämään kuivalta ja juonteet näkyviltä. 
 
Hyaluronihappo auttaa sitomaan vettä kollageeniin lukiten sitä ihoon, mikä saa ihon näyttämään täyteläisemmältä, hehkuvammalta ja kosteutetummalta. Koska kypsä iho voi olla kuiva, on entistä tärkeämpää etsiä ihonhoitotuotteita, joissa on sekä kollageenia että hyaluronihappoa. Hyaluronihappo kosteuttaa ihoa auttaen taistelussa ikääntymisen merkkejä vastaan.

Nainen nauraa

Kuinka käyttää kollageenia iholla

Ihonhoitorutiinisi päivittäminen on helppo tapa stimuloida ihon kollageenituotantoa. Uuden ihonhoitorutiinin aloittaminen on tehtävä hitaasti. Aloita yhdestä kohdennetusta tuotteesta seuraten sen ohjeita tarkkaan ja etene siitä pikkuhiljaa. Helpot ihonhoitovinkkimme- ja niksimme ovat aina apunasi. Muista olla yhteydessä ihotautilääkäriisi tai lääketieteen ammattilaiseen kokeillessasi uusia tuotteita - varsinkin, jos ihosi on herkkä.