nainen, jolla on pitkät tummat hiukset

Kollageeni iholle: mitkä ovat sen hyödyt?

Löydä kollageenin hyödyt iholle NIVEAn avulla. Opi, kuinka voit hyödyntää sitä ja sen ikääntymistä hillitsevää tehoa.

Kollageenin ja sen ihonhoitohyötyjen ymmärtäminen

Mitä kollageeni on ja mitä se tekee?

Kollageeni on proteiini, jota kehomme tuottaa luontaisesti. Se on itse asiassa määrältään suurin rakenteellinen proteiinimme ja kattaa 1/3 kehomme proteiineista. Tämä tarkoittaa sitä, että kollageeni on solujemme ja kudoksiemme tärkein pohjamateriaali, joka antaa rakennetta, vahvuutta ja tukea koko kehollemme tukea ja rakennusainetta – aivan kuin liima, joka pitää kaiken koossa.
  
Se on avainasemassa monissa kehomme suurimmissa osissa, kuten ihossa, hiuksissa, luissa, jänteissä, nivelissä, verisuonissa, rustossa ja sidekudoksissa. 
  
Kollageeni on täynnä aminohappoja, jotka ovat tärkeitä kehomme normaalille toiminnalle. Sopivat kollageenitasot pitävät nivelet terveinä, suojelevat munuaisia, pitävät verenkiertojärjestelmän toiminnassa ja auttavat verta hyytymään.

Erilaiset kollageenityypit


Ei ole olemassa vain yhtä kollageenityyppiä – kehomme tuottavat itse asiassa noin 28 erilaista tyyppiä. Suurin osa niistä koostuu pitkistä, ohuista rakenteista nimeltään fibrillit, jotka ovat vahvoja ja joustavia.

Kollageenityyppien välinen ero on molekyylien ryhmittymisessä, niiden soluissa ja missä kollageenia käytetään.

Tässä viisi kollageenin päätyyppiä ryhmiteltyinä niiden yksilöllisten tehtävien mukaan:
 
Tyyppi I
Kattaa jopa 90 % kehon kollageenista ja antaa rakennetta iholle, luille ja nivelsiteille.

Tyyppi II
Sijaitsee joustavassa rustossa ja tukee niveliä.

Tyyppi III
Sijaitsee lihaksissa, valtimoissa ja elimissä.

Tyyppi V
Sijaitsee sarveiskalvossa, osasta ihokerroksia, hiuksissa ja istukassa. 

Tyyppi X
Sijaitsee nivelissä ja luissa.
  
Tyyppi I and tyyppi III ovat ihossa olevan kollageenin päätyyppejä, ja niitä pidetäänkin parhaina kollageenityyppeinä ryppyjä vastaan.

nainen hymyilee

Kuinka kollageeni hyödyttää ihoa?


Iho koostuu noin 80-prosenttisesti kollageenista. Elastiini (eräs toinen proteiini) vahvistaa ihoa yhdessä kollageenin kanssa, ja se on elintärkeää ihon elastisuudelle. Ihon keskimmäisessä kerroksessa (verinahassa) runsaasti esiintyvällä kollageenilla on monia hyötyjä iholle, sillä se pitää ihon kiinteänä, täyteläisenä ja taipuisana. Lisäksi se on tärkeää ihomme luonnolliselle uusiutumisprosessille, jossa vanhat ihosolut karsiutuvat pois antaen tilaa uusille.

Kollageenin hyödyt kasvoille

nainen, jolla on Nivea-kasvovoide

Kollageenilla on iso merkitys kasvojen ihon nuorekkuudelle. Se vahvistaa ihoa ja antaa sille elastisuutta ja kosteutusta, jotka yhdessä tekevät hipiästä selvästi nuorekkaan näköisen. Sen ansiosta ihosi näyttää:

 1. Hehkuvalta ja täyteläiseltä
 2. Kiinteältä ja sileältä
 3. Terveen säteilevältä
 4. Notkealta ja muotonsa säilyttävältä
 5. Herkkä silmänympärysalue näyttää heleältä ja elpyneeltä

Kollageenitasomme ovat korkeimmillaan nuorina; siksi lapsilla on niin sileä iho. Ikääntymisen myötä kollageenin tuotanto kuitenkin hidastuu luonnostaan. Jo parikymppisenä kollageenitasomme laskevat noin 1 prosentilla joka vuosi. Siitä eteenpäin kehomme eivät vain enää kykene korvaamaan menetettyä kollageenia yhtä nopeasti kuin sitä hajoaa. Kollageenikuiduista tulee lisäksi ohuempia ja heikompia.

Tämä tarkoittaa sitä, että iho alkaa menettää nuorekasta hehkuaan ja huomaamme tyypillisiä ikääntymisen merkkejä:

 1. Kuivuus
 2. Ohut iho
 3. Elastisuuden katoaminen
 4. Roikkuva iho
 5. Hiusjuonteet ja rypyt

Kollageeni ryppyjä vastaan


Kehojen ikääntyessä ja tuottaessa vähemmän kollageenia ihosta tulee ohuempi, kuivempi ja vähemmän joustava. Tämä johtaa ryppyjen ja hiusjuonteiden muodostumiseen ihon pinnalle. NIVEA kannustaa rakastamaan kypsän ihon kauneutta ryppyineen päivineen, mutta ymmärtämään myös, että on tärkeää tuntea olonsa hyväksi ja itsevarmaksi omassa kehossamme. Jos siis haluat vähentää ryppyjä, kollageenitasojen nostaminen on yksi keino.

Kuinka palauttaa kollageeni kasvoille?


Hyviä uutisia: On olemassa muutamia keinoja stimuloida ihomme kollageenituotantoa sen hidastuessa, jopa ikääntyneelle iholle.

nainen, jolla on NIVEA Cellular Expert Lift Anti-Age -yövoide

Hyvä tapa aloittaa on lisätä kollageenia tehostavia tuotteita ihonhoitorutiiniisi: 
 
NIVEA Cellular Expert Lift Pure Bakuchiol Anti-Age Day Cream SPF30 sisältää innovatiivisen koostumuksen, jonka huolellisesti valittu puhdas bakuchiol auttaa tehostamaan kollageenia ja korostamaan kasvojen piirteitä. Makro- ja mikrohyaluronihappo syväkosteuttaa ja silottaa ihon pintaa imeytyen samalla syvempiin kerroksiin, mikä tuottaa pitkäkestoisen ryppyjä vähentävän ja "täytelöittävän" vaikutuksen.
 
Kokeile illalla NIVEA Cellular Expert Lift Anti-Age Night Cream- yövoidettamme. Puhtaan bakuchiolin ja makro- ja mikrohyaluronihapon ansiosta yövoiteen koostumus on tehokas, ja se auttaa tehostamaan kollageenia ja vahvistaa ihoa nukkuessasi.
  
Molemmat voiteet sopivat kaikille ihotyypeille, myös herkemmälle iholle. 

Sopivien ihonhoitotuotteiden valinta ei ole ainoa tapa täydentää kollageenitasoja. Tässä muutamia helppoja vinkkejä ja niksejä, joita voit hyödyntää arjessa kollageenin tehostamiseksi:
 

 1. Kasvohieronta 
  Kasvojen ihon hierominen voi auttaa stimuloimaan kollageenin tuotantoa ja vahvistamaan lihasmuistiasi. Jos kasvojesi lihakset ovat vahvemmat, ne säilyttävät ihon tiukkuuden paremmin ja ihossa virtaa enemmän verta, mikä voi auttaa saavuttamaan hehkuvan hipiän.
    
   
 2. Nesteytä
  Runsas vedenjuonti on aina hyvä tapa huuhtoa toksiineja pois ja pitää hipiäsi heleänä. Myös ihon nesteytyksestä huolehtiminen auttaa suojaamaan ihoa kuivumiselta. Kollageeni pystyy sitomaan itsensä veteen ja voi hoitaa ihoa luonnollisesti auttaen ylläpitämään kosteustasoja. Tämä tekee ihosta kirkkaammani ja tasaisemman.
    
   
 3. Syö hyvin
  Sopivien ravinteiden syöminen ei ainoastaan ravitse kehoamme vaan auttaa elimistöä tuottamaan enemmän kollageenia. Proteiinipitoiset ruoat, kuten lihaliemi, lohi, porsaanliha, kana ja munankeltuaiset ovat hyvä valinta. Suosi myös tapoja tehostaa C-vitamiinin saantiasi. Ilman C-vitamiinia keho ei voi tuottaa, varastoida tai syntetisoida kollageenia. C-vitamiini myös sitoo solut yhteen kollageenin muodostumisen aikana. Parsakaalin, ruusukaalin, mansikoiden ja ananaksen kaltaiset ruoat sisältävät kaikki runsaasti C-vitamiinia.
    
   
 4. Korjaa elämäntapojasi
  Vältä asiota, jotka estävät kollageenituotantoa ja kiihdyttävät ihon ikääntymistä. Tupakointi on huomattava riskitekijä, sillä se rajoittaa kasvojesi verenkiertoa, joka on avainasemassa ylläpitämässä ihosi notkeana ja terveenä. Vältä myös aurinkovaurioita. UVA-säteet tunkeutuvat syvälle verinahkaan ja voivat vaurioittaa ihon kollageenikuituja. Liiallinen sokeri ja alkoholi voivat myös näännyttää kollageenitasoja ja niitä on hyvä välttää.

KOLLAGEENI JA HYALURONIHAPPO

NIVEA Cellular Luminous630 2-in-1 Anti-age & Dark Spot -seerumi

Hyaluronihaposta puhutaan usein kollageenin yhteydessä, mutta miten ne liittyvät toisiinsa? Hyaluronihappo ei nimestään huolimatta ole happo, mutta keho tuottaa sitä luonnostaan samalla tavoin kuin kollageenia ja sitä jäljitellään usein ihonhoitotuotteissa. Hyaluronihappo on humektantti, mikä tarkoittaa, että sillä on kosteutta sitovia ominaisuuksia ja tärkeä rooli ihon kosteutuksessa. Kuten kollageeninkin, hyaluronihapon tuotanto laskee ikääntymisen myötä, mikä saa ihon tuntumaan kireältä, hipiän näyttämään kuivalta ja juonteet näkyviltä. 
  
Hyaluronihappo auttaa sitomaan vettä kollageeniin ja lukitsee sen ihon sisään, mikä saa ihon näyttämään täyteläisemmältä, hehkuvammalta ja kosteutetummalta. Koska ikääntyvä iho voi olla kuiva, on entistä tärkeämpää etsiä ihonhoitotuotteita, joissa on sekä kollageenia että hyaluronihappoa. Hyaluronihappo kosteuttaa ihoa ja auttaa taistelussa ikääntymisen merkkejä vastaan.
 
Hyaluronihappoa sisältävä kollageenia tehostava seerumi voi olla tehokas apu ikääntymistä vastaan. Tällä voimakaksikolla on tehoa siloittaa syviä ryppyjä, tehostaa ihon vahvuutta ja näkyvästi vähentää tummien läiskien ilmestymistä. Uusi NIVEA Cellular Luminous630 Anti-Age & Dark Spot Serum on kollageenia tehostava kasvoseerumi, joka hyödyntää hyaluronihappoa ja patentoitua Luminous630-koostumusta ikääntymisen merkkien vähentämiseksi.

Kuinka käyttää kollageenia iholla?

nainen, jolla on Nivea Cellular -kasvovoide

Ihonhoitorutiinisi päivittäminen on helppo tapa stimuloida ihon kollageenituotantoa. Uuden ihonhoitorutiinin aloittaminen on tehtävä maltillisesti. Aloita ensin yhdellä täsmätuotteella ja jatka siitä. Helpot ihonhoitovinkkimme ja -niksimme ovat aina apunasi. 

Kaikki NIVEA-tuotteet ovat dermatologisesti sertifioituja ja turvallisia ihollesi. Käyttäessäsi tuotetta ensimmäistä kertaa tulee aina tarkistaa pakkauksen ohjeet oikeanlaisesta käytöstä.
 
NIVEA Cellular -sarja on suunniteltu huolellisesti käyttäen ainesosia, jotka tunnetaan kyvystään palauttaa ihon elastisuus. Cellular Expert Lift -voiteet hoitavat ihovaurioita tehokkaasti vahvistamalla ihon suojakerroksen kestävyyttä, nuorentamalla ihon rakenteita asteittain ja korostamalla kasvojen muotoa. Cellular Expert Filler -voiteet palauttavat ihon täyteläisyyden ja antavat sille lisäkiinteyttä täyttäen samalla juonteita ja nukkumisen aiheuttamia jälkiä.

Kollageenia tehostava ihonhoitorutiini

 1. Puhdista: Aloita päiväsi puhdistamalla kasvosi hellävaraisella puhdistusaineella, joka sopii ihotyypillesi. Puhdistus poistaa epäpuhtaudet ja edellisen yön lian.

 2. Kasvovesi: Käytä kasvovettä tasapainottamaan ihosi pH-tasoja ja valmistelemaan sen seuraavaa vaihetta varten.

 3. Seerumi: Valitse seerumi, joka sisältää ainesosia kuten bakuchiolia, hyaluronihappoa, C-vitamiinia tai peptidejä, sillä ne kaikki voivat tehostaa kollageenituotantoa ja parantaa ihon yleiskuntoa. NIVEA Cellular Expert Lift 3-Zone Serum sopii kaikille ihotyypeille. Seerumi voi auttaa korostamaan kasvojenpirteitä ja parantaa ihon elastisuutta.

 4. Täsmähoito: Tämä vaihe hoitaa tiettyä iho-ongelmaa ja voi johtaa tasaisempaan ihoon. NIVEA Q10 Anti-wrinkle Targeted Filler on täsmähoitotuote, jonka tavoitteena on vähentää ryppyjä otsassa, suun ja silmien alueella ja nasolabiaalisella alueella 2 viikossa.

 5. Silmänympärysvoide: Levitä silmänympärysvoidetta herkälle silmänympärysalueelle. Se heleyttää ja elvyttää silmien aluetta ja häivyttää hiusjuonteita ja ryppyjä.

 6. Kollageenia tehostava päivävoide: Päivävoiteet ovat hyödyllisiä, sillä ne tarjoavat tärkeää kosteutusta päivisin ja sisältävät usein erityisainesosia, jotka vastaavat päivittäisiin ihonhoitotarpeisiin. NIVEA Cellular Expert Lift Pure Bakuchiol Anti-Age Day Cream SPF30 sisältää kollageeniaminohappoja, jotka voivat tunkeutua ihoon ja stimuloida kollageenituotantoa. Lisäksi se sisältää puhdasta bakuchiolia, joka tukee kollageenituotantoa ja korostaa kasvonpiirteitä. Levitä kasvoille ja hiero.

 7. SPF: Levitä aamuisin runsas määrä laajavaikutteista aurinkovoidetta tai vähintään SPF30:n sisältävää kosteusvoidetta kasvoille ja kaulaan. Tämä vaihe on tärkeä, sillä se suojelee ihoa UV-vaurioilta ja estää ennenaikaista ikääntymistä. Jos SPF sisältyy kollageenia tehostavaan voiteeseen, tätä vaihetta ei välttämättä tarvita.

 8. YövoideNIVEA Cellular Expert Lift Anti-Age Night Cream on yövoide, joka on rikastettu puhtaalla bakuchiolilla kollageenituotannon tehostamiseksi nukkuessasi. Tehokas yövoide vahvistaa ihoa ja tukee sen luonnollista uusiutumisprosessia yöuniesi aikana.

Kollageeni iholle – Yhteenveto


Kollageenj on tärkeä proteiini ihon terveydelle ja elinvoimaisuudelle, ja se parantaa ihon vahvuutta ja elastisisuutta. Ikääntymisen myötä kollageenituotanto laskee, mikä johtaa näkyviin ikääntymisen merkkeihin, kuten ryppyihin. NIVEAn Cellular Expert Lift -sarjan kaltaisten tuotteiden lisääminen ihonhoitorutiiniisi auttaa stimuloimaan kollageenituotantoa. Myös elämäntapamuutokset, kuten kasvohieronnat ja kollageenia sisältävät ruoat, voivat tukea ihon hyvinvointia. Ota kollageeni avosylin vastaan piristääksesi ihoasi ja säilyttääksesi nuorekkaammaan olemuksen.

UKK

Kollageeni iholle – UKK

Mikä kollageeni on, ja miksi se on tärkeää iholle?

Kollageeni on tehokas proteiini, jota kehomme tuottaa luontaisesti. Se tarjoaa rakennetta, vahvuutta ja tukea ihollemme ja useille kudoksillemme. Se on tärkeä ihon elastisisuuden, kiinteyden ja nuorekkaan olemuksen säilyttämiseksi.

Kuinka kollageenituotanto muuttuu ikääntyessämme?

Ikääntymisen myötä kollageenituotanto laskee luonnostaan, mikä johtaa näkyviin ikääntymisen merkkeihin, kuten ryppyihin, roikkuvaan ihoon ja elastisisuuden menettämiseen.

Voiko kollageeni olla hyödyllistä kaiken ikäisille?

Kyllä, kollageeni on hyödyllistä kaiken ikäisille. Vaikka ihosta huolehtiminen nuoresta alkaen on tärkeää, kollageenin lisääminen ihonhoitorutiiniin voi hyödyttää ihoa ja säilyttää sen nuorekkaana koko elämän.

Auttaako kollageeni tummiin läiskiin iholla?

Kollageeni itsessään ei vaikuta tummiin läiskiin, mutta se voi epäsuorasti parantaa ihon terveyttä ja elastisisuutta, mikä voi vähentää tummien läiskien ilmestymistä ajan myötä. Voit tehostaa kollageenituotantoa sekä hoitaa tummia läiskiä levittämällä iholle kaksoistoiminteista voidetta, kuten NIVEA Cellular Luminous630 2-in1 Anti-Age & Dark Spot -seerumia.

Onko kollageeni turvallista herkälle iholle?

Kyllä, kollageenipohjaiset ihonhoitotuotteet, kuten NIVEAn Cellular Expert Lift -sarja, sopivat kaikille ihotyypeille, myös herkälle iholle. On aina suositeltavaa tehdä ihotesti tai keskustella ihotautilääkärin kanssa ennen uusien tuotteiden kokeilua, etenkin, jos iho on herkkä.