nainen käyttää bakuchioliaa

Mitä bakuchiol on? Käytöt ja hyödyt iholle

Tutustu bakuchiolin iholle antamiin hyötyihin, sen käyttötapaan ja muihin sen kanssa sopiviin ainesosiin.

Mitä bakuchiol on?

Bakuchiolista puhutaan luontaisena ikääntymisen merkkejä hidastavana ainesosana, joka on yhtä tehokas kuin retinoli, mutta iholle hellävaraisempi. Sitä saadaan babchi-kasvin, eli Psoralea Corylifolian, siemenistä. Se pystyy lisäämään kollageenin tuotantoa* ja stimuloimaan solujen uusiutumista, mikä auttaa vähentämään ikääntymisen merkkejä. 
 
Bakuchiolöljyä on perinteisesti käytetty intialaisissa ja kiinalaisissa rohdoissa, mutta sen suosio on kasvanut nopeasti ihmisten valitessa yhä enemmän kasvipohjaisia ainesosia ihonhoitorutiineihinsa. Sen suosion kasvu voidaan myös yhdistää retinolin suosioon, sillä se tarjoaa monia samoja etuja ilman ärsytyksen mahdollisuutta - minkä ansiosta se sopii paremmin herkälle iholle.
 
Bakuchiol yhdistetään usein sekä aamun että illan ikääntymistä hidastavaan ihonhoitorutiiniin, yleensä kosteuttavien tai kohottavien ainesosien, kuten hyaluronihapon.
 
*kanssa in vitro -testeissä


BAKUCHIOL
Bakuchiol vs. retinoli

Mitä eroa on bakuchiolilla ja retinolilla?

Bakuchiol ja retinoli nähdään yleisesti toisiaan korvaavina, koska niiden hyödyt ovat samankaltaisia, muun muassa:

 1. Hiusjuonteiden ja ryppyjen vähentyminen
 2. Mahdollisuus auttaa aknessa, mutta tämä aihe tarvitsee lisätutkimuksia
 3. Epätasaisen ihosävyn tasoittaminen
 4. Kollageenin tuotannon stimulointi

Bakuchiolin ja retinolin eroavaisuudet ovat seuraavat:

1. Vegaaniystävällisyys:
Vaikka kumpaakaan ei tarvitse hankkia eläinlähteistä, retinolia valmistetaan toisinaan keltuaisista tai kalanmaksaöljystä - minkä vuoksi se ei sovi vegaanien käyttöön. Koska bakuchiol on kasvipohjaista, sitä sisältävät tuotekoostumukset saattavat sopia vegaaneille (kunhan kaikki muutkin ainesosat ja tuotantomenetelmät ovat vegaanisia).

2. Käyttö raskauden aikana:
Retinolin ja muiden retinoidien käyttöä neuvotaan välttämään raskauden aikana, koska ne saattavat vaikuttaa vauvan kehitykseen. Tällä hetkellä bakuchiolin käytön riski raskauden aikana katsotaan lähes olemattomaksi. Kysy kuitenkin lääkäriltä neuvoa, jos aiot käyttää bakuchiolia raskauden aikana.

3. Herkkä iho sietää sitä paremmin:
Retinolin tiedetään mahdollisesti ärsyttävän ihoa - aiheuttaen kuivumista tai punoitusta. Bakuchiolin rauhoittavat ominaisuudet vähentävät näitä ärsytysriskejä, joten se on retinolia sopivampi herkälle iholle. Mikään ainesosa ei ole kuitenkaan koskaan täysin riskitön ärsytykselle.


8 bakuchiolin hyötyä iholle

Bakuchiolin hyödyt ovat pääasiassa ikääntymistä hidastavia. Seuraavassa on useita bakuchiolin avainhyötyjä kasvoille ja iholle:

 1. Kollageenin tuotannon tehostuminen: 
  Koostumuksista riippuen bakuchiol saattaa tehostaa tyypin I ja VII kollageenin tuotantoa. Eräät NIVEA-koostumukset saattavat pystyä tähän jo 4 tunnissa, mutta tämä saattaa vaihdella tuotteesta toiseen.
   
  *in vitro -testit ihosoluilla

 2. Stimuloi solujen uusiutumista: 
  Bakuchiol auttaa lisäämään solujen vaihtumista ja uusiutumista, mikä edistää hipiän kirkastumista.

 3. Vähentää hiusjuonteita ja ryppyjä: 
  Bakuchiolin säännöllinen käyttö voi auttaa vähentämään ikääntymisen merkkejä, kuten hiusjuonteita ja ryppyjä - syviäkin, minkä ansiosta iho näyttää nuoremmalta.

 4. Kohentaa ihon kimmoisuutta ja jäntevyyttä: 
  Ikääntyvä iho menettää luontaisesti kykynsä palautua ja voi alkaa roikkua. Bakuchiolia sisältävät tuotteet voivat auttaa stimuloimaan kollageenia ja siten lisätä jäntevyyttä ja täyteläistää piirteitä.

 5. Torjuu valon aiheuttamaa ikääntymistä ja punoitusta: 
  Valon aiheuttama ihon ennenaikainen ikääntyminen johtuu auringolle altistumisesta. Bakuchiolin rakenne auttaa vähentämään valon aiheuttamaa ikääntymistä ja voi myös rauhoittaa punoitusta.

 6. Vähentää tummia läiskiä ja tasoittaa ihon sävyä: 
  Eräät tutkimukset ovat osoittaneet, että bakuchiol voi pystyä häivyttämään tummia läiskiä ja parantamaan ihon sävyä.

 7. Antioksidanttiominaisuudet: 
  Sen hapettumista estävän vaikutuksen ansiosta bakuchiol voi auttaa neutraloimaan vapaita radikaaleja, jotka voivat vaurioittaa ihosoluja ja korostaa ennenaikaisen ikääntymisen merkkejä.

 8. Vähentää mahdollisesti aknelle alttiin ihon virheitä: 
  Rajallisissa tutkimuksissa on osoitettu, että bakuchiol-öljyn hapettumista, bakteereja ja punoitusta torjuvat ominaisuudet voivat vähentää ja rauhoittaa tiettyjä lievän aknen oireita, kuten finnejä.

Yleiskatsaus faktoihin

Bakuchiol

Hyödyt: Stimuloi kollageenin tuotantoa, vähentää ikääntymisen merkkejä, tasoittaa ihon sävyä, kohentaa ihon kimmoisuutta ja on antioksidantti
 
Käyttö: Kohdentuu ikääntymisen merkkeihin, ryppyihin ja kimmoisuuden häviämiseen
 
Käyttö: Bakuchiolia sisältäviä seerumeita, kosteusvoiteita ja kasvonaamioita voidaan lisätä sekä aamun että illan ihonhoitorutiineihin
 
Erityisominaisuudet: se tunnetaan yleisesti retinolin kasvipohjaisena vaihtoehtona, jonka ärsytysriski on vähäisempi

Miten bakuchiolia käytetään?

NIVEA-ihonhoitorutiini bakuchiolilla ja hyaluronihappolla

Helpoin bakuchiolin käyttötapa on omaksua sitä sisältäviä tuotteita hyödyntävä ihonhoitorutiini. Hellävaraisena ainesosana se sopii päivittäiseen käyttöön sekä aamuin että illoin, yleisimmin ikääntymistä hidastavissa rutiineissa. Sen kanssa sopii käytettäväksi hyaluronihapon kaltainen ikääntymistä hidastava aine.
Noudata seuraavaa rutiinia, jossa on NIVEA Cellular Expert Lift -valikoiman tuotteita, jotka sisältävät puhdasta bakuchiolia, mikro- ja makrohyaluronihappoa ja jotka tehostavat ihon kollageenin tuotantoa ja palauttavat kasvojen muotoja: 
 
*in vitro -testaus

mitä tahansa, NIVEA-voidetta

1. Puhdista
On tärkeää aloittaa rutiini puhdistamalla kasvot ja poistamalla kaikki meikki-, saaste- ja talijäämät, joita voisi muuten kertyä ja mikä voisi aiheuttaa liiallista rasvoittumista. Puhdistus valmistelee kasvot myös ihonhoitorutiinin myöhempiä vaiheita varten.
Löydä ihollesi ihanteellinen puhdistusaine NIVEA Cleanser -valikoimasta.

2. Käytä seerumia
NIVEA Cellular Expert Lift 3-Zone Lifting Serum sisältää kaikista eniten puhtainta bakuchiolia verrattuna muihin NIVEA-tuoteisiin. Kasvoille, kaulaan ja rintavakoon käytettävä seerumi tunkeutuu syvälle ihoon ja tuottaa välittömästi kohottavan vaikutuksen, mikä näkyvästi vähentää ryppyjä ja nostaa piirteitä. Säännöllinen käyttö ajan mittaan auttaa näkyvästi kohentamaan ihon kimmoisuutta ja voimistamaan sen rakennetta.

3. Kosteuta ihoa
Varmista, ettei rutiinin kosteutusvaihe jää välistä. Kasvojen kosteutus tuotteilla, jotka kosteuttavat ja hidastavat ikääntymistä, on hyvä keino suojautua kuivumiselta ja kannustaa solujen uusiutumista.
 
Kosteuta ihoasi mahdollisimman paljon käyttämällä Cellular Expert Lift Pure Bakuchiol anti-Age Day Cream SPF 30 -kosteusvoidetta.
 
Illan ihonhoitorutiiniin voisit puolestaan käyttää Cellular Expert Lift Pure Bakuchiol Anti-Age Night Cream -yövoidetta.

4. Käytä aurinkosuojaa
Muista aina levittää aamun ihonhoitorutiinin lopuksi kasvoille aurinkosuojaa UV-säteiden iholle pääsyn estämiseksi.

5. Viikoittaiset kasvonaamiot
Nämä voidaan yhdistää viikkorutiiniisi iholle kohdennettujen hyötyjen saamiseksi. NIVEA Cellular Expert Lift Pure Bakuchiol Face Sheet Mask täydentää bakuchioliin perustuvan, ikääntymistä hidastavan rutiinin, jossa kollageenia tehostava seerumi uudistaa, kohottaa ja tasoittaa ihoa. Saat parhaat tulokset käyttämällä sitä kahdesti viikossa.


Yhteenveto

Bakuchiolin yhteenveto

Bakuchiolia sanotaan usein retinolin hellävaraisemmaksi kasvipohjaiseksi vaihtoehdoksi, ja se tarjoaa iholle monia ikääntymistä hidastavia etuja. Sitä käytetään usein kosteusvoiteissa ja seerumeissa ja esim. hyaluronihapon kanssa käytettynä se on loistava lisäys kenen tahansa ihonhoitorutiiniin. 
 
Jos siis etsit uutta nuorentavaa ainesosaa ihonhoitorutiiniisi lisättäväksi, bakuchiol voi olla hyvä valinta. NIVEA Cellular Expert Lift -tuotteiden ikääntymistä hidastavana ainesosana bakuchiol stimuloi kollageenin tuotantoa samalla kun se näkyvästi vähentää ryppyjä sekä kohottaa ja jäsentää ihoa.

Usein kysytyt kysymykset

K: Mitä bakuchiol on ja miten se poikkeaa retinolista?

Bakuchiol on retinolin luontainen kasvipohjainen vaihtoehto, joka on hellävarainen herkälle iholle. Babchi-kasvista johdettuna se tarjoaa retinolin kaltaisia ikääntymistä hidastavia hyötyjä ja pienemmän ei-toivottujen vaikutusten riskin.

K: Voiko bakuchiolia käyttää retinolin kanssa?

Bakuchiol ja retinoli voivat toimia yhdessä, koska bakuchiolilla on rauhoittavia ja vakauttavia ominaisuuksia, jotka voivat lisätä ihon retinolin sietokykyä. Yhdessä ne voivat vähentää ikääntymisen merkkejä.

K: Voiko bakuchiolia käyttää hyaluronihapon kanssa?

Kyllä voi, bakuchiol sopii poikkeuksellisen hyvin muiden ikääntymistä hidastavien ainesosien, kuten hyaluronihapon, pariksi. Hyaluronihappo auttaa säilyttämään kosteuden ja kohottamaan ihoa, kun taas bakuchiol hidastaa ikääntymistä tehostamalla kollageenin tuotantoa. Yhdessä käytettynä niiden ikääntymistä hidastavat vaikutukset voivat tehostua, minkä ansiosta iho näyttää nuoremmalta ja tuntuu notkeammalta.

K: Voiko bakuchiolia sekoittaa C-vitamiiniin?

Bakuchiolia ja C-vitamiinia voi käyttää yhdessä eräitä varotoimia noudattaen. Jos käytät kahta eri tuotetta, jotka sisältävät kyseisiä ainesosia, jätä muutaman minuutin tauko niiden käytön väliin, jotta tuote pääsee imeytymään ihoon ja vältyt mahdolliselta yhteisreaktiolta.
 
Oikein käytettyinä nämä ainesosat voivat auttaa vähentämään hiusjuonteita, ryppyjä ja hyperpigmentaatiota, samalla kun ne parantavat ihon rakennetta ja sävyä.

K: Mitkä ovat bakuchiolin hyödyt ihonhoidossa?

Bakuchiol tarjoaa iholle monia ikääntymistä hidastavia hyötyjä ja auttaa tasoittamaan sen sävyä. Se torjuu myös tehokkaasti hapettumista ja punoitusta suojaten ihoa vapailta radikaaleilta.

K: Voiko bakuchiolia käyttää joka päivä?

Kyllä, bakuchiolia voi käyttää päivittäin sekä aamun että illan ihonhoitorutiineissa. Kun lisäät ihonhoitorutiiniisi uuden ainesosan, tarkkaile kuitenkin aina, miten ihosi reagoi siihen. Bakuchiol on hellävarainen ainesosa, mutta jos ärsytystä esiintyy, kysy asiantuntijalta lisäneuvoja. NIVEA-tuotteiden bakuchiolin sieto on testattu dermatologisesti ja sitä voidaan käyttää kaikille ihotyypeille.

K: Voiko bakuchiolia käyttää raskauden aikana?

Tällä hetkellä bakuchiol ei ole osoittanut mitään raskauteen kohdistuvia kielteisiä vaikutuksia, mutta koska tarvittavia tietoja ei ole vielä saatavilla, on tarpeen olla varovainen. Jos haluat käyttää bakuchiolia raskauden aikana, kysy aina lääkärin neuvoa punnitaksesi riskit ja hyödyt.

K: Kuinka bakuchiol voidaan yhdistää ihonhoitorutiiniin?

Helpoin bakuchiolin käyttötapa on lisätä ihonhoitorutiiniin sitä sisältäviä seerumeita, öljyjä, kasvonaamioita ja kosteusvoiteita. Käytä niitä puhdistuksen jälkeen aamuisin ja iltaisin, niin saat parhaat tulokset.