Bakuchiol ihonhoidossa

Opi lisää bakuchiolista ihonhoidossa

BAKUCHIOL IHONHOIDOSSA

Luonnollisimpien ja terveellisimpien ainesosien tunnistamisesta kauneudenhoitotuotteissa on tullut osa ihonhoitorutiiniamme. Tutustuimme loistavaan retinoliin, joka tunnetaan sen monista iholle antavista hyödyistä. Valitettavasti se voi kuitenkin ärsyttää herkkää ihoa. Olemme innoissamme voidessamme esitellä bakuchiolin - uuden kasvipohjaisen ainesosan, josta on nopeasti tulossa suosittu vaihtoehto.  
Jatka lukemista, jotta opit kaiken bakuchiol-öljyn hyödyistä ja ymmärrät, miksi moni valitsee sen retinolin sijaan. 

BAKUCHIOL - MITÄ SE ON

Bakuchiol-öljyä saadaan babchi-kasvista ja se tunnetaan myös nimellä Psoralea Corylifolia. Bakuchiol-öljyä on perinteisesti käytetty intialaisessa ja kiinalaisessa lääketieteessä, mutta ihmisten kaivatessa kasvipohjaisia vaihtoehtoja sen suosio on nopeasti kasvamassa. Sen kasvipohjaiset ja antibakteeriset ominaisuudet tekevät bakuchiol-seerumeista ja -öljyistä retinolia hellävaraisempia ja ne sopivat paremmin ihmisille, jotka kärsivät ihosairauksista, kuten ihottumasta, psoriasiksesta, ihotulehduksesta, tai niille, joilla on herkkä iho.
 
Mutta mitä eroa on bakuchiolilla ja retinolilla?

Tutustu retinolin luonnolliseen vaihtoehtoon!

BAKUCHIOL VS RETINOLI

On tärkeää ymmärtää, mitä ""bakuchiol vs. retinoli"" -keskustelu pitää sisällään puhuttaessa bakuchiol-öljyn hyödyistä. Bakuchiolia ja retinolia verrataan toisiinsa niillä olevien yhteisten hyötyjen vuoksi:

1. Auttaa torjumaan juonteita ja ryppyjä
2. Voi ehkäistä ja lievittää aknea 
3. Torjuu epätasaista ihon sävyä
4. Stimuloi useiden kollageenityyppien tuotantoa

Mutta mitkä ovat todelliset erot?

SOPII VEGAANEILLE

Yksi suurimmista eroista bakuchiolin ja retinolin välillä on se, kuinka hyvin ne sopivat vegaaneille. Retinoli on retinoidi, joka on valmistettu munankeltuaisesta ja kalanmaksaöljystä. Vaikka sen käyttö on yleisempää elintarvikkeissa, tietyt kosmeettisen retinolin muodot voivat yhä noudattaa kyseistä käytäntöä. Koska bakuchiol on kasvipohjainen, kaikki bakuchioli-seerumit ja -öljyt sopivat vegaanisille kuluttajille.

IHONHOITO RASKAUDEN AIKANA

Bakuchiolin ja retinolin suurin ero on, että bakuchiol-öljyä on turvallista käyttää raskauden aikana. Retinolia ei suositella käytettäväksi raskauden aikana, koska sillä voi olla vaikutuksia kehittyvään vauvaan. Retinolin ja bakuchiolin välisen merkittävän kemiallisen eroavaisuuden vuoksi voidaan turvallisesti olettaa, ettei bakuchiolin käyttö raskaudenaikaisessa ihonhoidossa aiheuta ongelmia. Keskustele kuitenkin lääkärin kanssa, jos olet epävarma bakuchiolin vaikutuksista raskauden aikana.

HERKKÄ IHO

Kaikista ilmeisistä hyödyistä huolimatta herkkäihoiset voivat huomata retinolin ärsyttävän ihoaan - se voi kuivattaa ja aiheuttaa punoitusta. Nopeuttamalla solujen uusiutumista, bakuchiol rauhoittaa ja parantaa ihoasi sitä ärsyttämättä, silti tarjoten samat hyödyt kuin retinoli. Tämä antaa bakuchiolille vahvan etulyöntiaseman bakuchiol vs. retinoli -keskustelussa.

MUITA BAKUCHIOLIN HYÖTYJÄ IHONHOIDOSSA

Nyt tiedämme, mitä bakuchiol on ja miten se eroaa retinolista; mitä hyötyä bakuchiolista on ihonhoidossa? Bakuchiol on voimakas antioksidantti, joka on keskeinen ainesosa kaikissa tehokkaissa ihonhoitorutiineissa. Antioksidantit, kuten bakuchiol, ehkäisevät ikääntymisen merkkejä, kirkastavat ihon sävyä ja tarjoavat monia muita hyötyjä ihollesi. Olemme listanneet tähän bakuchiolin käytön keskeisimmät hyödyt ihonhoitorutiineissa;

1. BAKUCHIOL AKNEN EHKÄISYSSÄ

Vapaat radikaalit voivat aiheuttaa ja pahentaa aknea. Antioksidanttina bakuchiol-öljy vähentää ja lievittää vapaiden radikaalien vaikutusta herkkään, aknelle alttiiseen ihoon.  
 
Bakuchiol-öljy on myös anti-inflammatorinen auttaen torjumaan punoittavaa, turvonnutta ja tulehtunutta aknea.

2. TAISTELEE IKÄÄNTYMISEN MERKKEJÄ VASTAAN

Bakuchiol-seerumit ja -öljyt nopeuttavat ihosi solujen uusiutumista ja stimuloivat kollageenin tuotantoa. Kollageeni on proteiini, joka lisää ihon kimmoisuutta ja mahdollistaa ihon palautumisen alkuperäiseen muotoonsa. Bakuchiolin lisääminen ihonhoitorutiineihisi voi torjua kollageenin menetystä ja auttaa ihoasi näyttämään yhtä nuorelta kuin ennenkin! Kokeile Cellular Expert Lift Day Cream, se tehostaa solujen kollageenin tuotantoa 48 %:lla jo neljässä tunnissa - avain nuoremman näköiseen ihoon.

3. KAMPPAILEE TUMMIA LÄISKIÄ JA EPÄTASAISTA IHON SÄVYÄ VASTAAN

Toisin kuin retinoli, bakuchiol ei herkistä ihoa yhtä paljon auringon haitallisille säteille. Bakuchiol-öljy vähentää vapaiden radikaalien, kuten saasteiden ja aurinkovaurioiden, vaikutusta iholla. Nämä vapaat radikaalit voivat aiheuttaa epätasapainoista melaniinin tuotantoa, mikä johtaa hyperpigmentaatioon ja epätasaiseen ihon sävyyn. Ihoa suojaamalla bakuchiol-tuotteet, kuten bakuchiol-voide, voivat ehkäistä tummia läiskiä ja epätasaista ihon sävyä, ja jopa vähentää niitä.

Kasvavan suosionsa myötä bakuchiolin lisääminen ihonhoitorutiineihin ei ole koskaan ollut yhtä helppoa. Bakuchiol-öljyistä ja -seerumeista kasvonaamioihin ja kosteusvoiteisiin, niistä kaikista on tulossa välttämättömiä tuotteita ihonhoitorutiineissa. 
Koska bakuchiol-öljy on hellävarainen ja luonnollinen tuote, voit aloittaa sen käytön jo 25-vuotiaana ja useammin kuin kerran päivässä - se on täydellinen aamuisin ennen kosteusvoidetta ja iltaisin ennen seerumien levittämistä.
Suosittelemme bakuchiol-öljytuotteiden levittämistä puhdistetuille ja kuiville kasvoille.

Bakuchiol-öljy toimii hyvin muiden kosteuttavien ainesosien, kuten skvalaanin, kanssa. Toisin kuin retinolia, sitä voidaan turvallisesti käyttää yhdessä muiden ihonhoidossasi olevien tuotteiden kanssa, jopa retinolin itsensä, sillä bakuchiolin rauhoittavat ominaisuudet saavat retinolin toimimaan paremmin ja lisäävät ihon sietokykyä tälle hyvin tutkitulle ainesosalle. Sitä ei kuitenkaan kannata käyttää glykolihapon kanssa, sillä se voi heikentää koostumusta. Vaikka bakuchiol ei aiheuta aurinkoherkkyyttä kuten retinoli, suosittelemme aurinkovoiteen levittämistä iholle aina ennen auringossa oleskelua.
 
Kokeile NIVEA Cellular Expert Lift Night Cream kokonaisvaltaisen bakuchiol-kokemuksen saamiseksi.