MITEN KASVOVESI TOIMII?

Kasvoveden tarkoitus ymmärretään usein väärin, ja monet meistä eivät ole varmoja siitä, pitäisikö meidän käyttää niitä. NIVEAlla on vastaukset kaikkiin kasvovesiin liittyviin kysymyksiisi. Ne auttavat sinua ymmärtämään, kuinka kasvovesi voi hyödyttää henkilökohtaisia ihontarpeitasi.

KAIKKI MITÄ SINUN TULISI TIETÄÄ KASVOVEDESTÄ

MITÄ SIIS ON KASVOVESI?

Tieteellisesti kasvovesi on nopeavaikutteinen ihon tehokosteuttaja, joka samalla auttaa myös poistamaan kuolleet ihosolut. Se valmistelee ihon tehokkaasti ennen kosteusvoiteen tai meikin levittämistä ja auttaa tasapainottamaan ihosi luonnollista pH-tasoa poistamalla epäpuhtaudet ja auttamalla myöhemmin käyttämiäsi ihonhoitotuotteita imeytymään paremmin. 

Kasvovedet puhdistavat ja pienentävät ihohuokosia tehokkaasti ja estävät lian pääsyn näihin vasta puhdistettuihin ihohuokosiin – siksi kasvovedet ovat erityisen hyödyllisiä niille, joilla on akne. On tärkeää käyttää kasvovettä, joka ei sisällä alkoholia. Alkoholi voi häiritä ihon luonnollisten öljyjen tuotantoa, mikä taas voi vaikeuttaa ihon tasapainoon ja johtaa ärtyneeseen ja kuivaan ihoon.

MITEN KASVOVETTÄ KÄYTETÄÄN?

Kasvovettä tulee käyttää heti kasvojen puhdistuksen jälkeen, mutta ennen öljyjen, kosteusvoiteen tai aurinkovoiteen levittämistä. Se auttaa puhdistamaan kasvot paremmin poistamalla kuolleet ihosolut, ja sen hyödylliset ominaisuudet, kuten ihon pH-tason tasapainottaminen, tekevät ihostasi hyvinvoivan ja terveen. On parasta käyttää kasvovettä heti ihon puhdistuksen jälkeen, koska molekyylit läpäisevät ihon paremmin sen ollessa märkä. Näin kasvovesi myös sitoo enemmän kosteutta ja saa ihon näyttämään kosteutetulta ja terveeltä. 

Kasvovesi voidaan levittää suoraan käsin tai vanulapulla pyyhkien hellävaroen kasvoille – koko kasvojen alueelle, silmiä varoen.


MIKÄ KASVOVESI ON SINULLE SOPIVIN?

Sinulle sopivin kasvovesi riippuu suuresti ihotyypistäsi – jotkut kasvovedet toimivat rauhoittaen ihoa, toiset kiinteyttävät ihoa ja jotkut tasapainottavat öljyjä kasvoillasi. Edes markkinoiden kenties parhaimmalla kasvovedellä ei ole vaikutusta ihoosi, jos se ei ole sopiva ihotyypillesi.

Normaali iho ja sekaiho: 

Valitse kasvovesi, jotka sisältää IQ-koentsyymiä – se toimii voimakkaana antioksidanttina iholle ja auttaa ihon kosteutuksessa saaden sen näyttämään pehmeältä ja virkistyneeltä. Kokeile NIVEA Daily Essentials Refreshing Toner -kasvovettä. 

Herkkä iho: 
Ihoa rauhoittavia kasviperäisiä ainesosia sisältävä kasvovesi lievittää ärtynyttä ihoa – aloe vera rauhoittavine ominaisuuksineen on tästä erinomainen esimerkki. Ainesosat, kuten levät, ovat hyödyllisiä herkälle iholle myös siksi, että ne sisältävät aminohappoja, jotka auttavat poistamaan toksiineja iholta. Aloe veran rauhoittavat ominaisuudet eivät rajoitu vain kasvojen hoitoon; sitä voidaan käyttää rauhoittamaan muita mahdollisesti ärtyneitä kehon osia, jotka tarvitsevat hellää hoivaa. 

Kuiva iho: 
Jos sinulla on kuiva iho, sinulle paras kasvovesi sisältää fermentoitua hiivauutetta ja aminohappoja, jotka syväkosteuttavat ihoa ja auttavat lukitsemaan kosteuden – näin ihosi näyttää virkistyneeltä ja terveeltä. Fermentoitu hiiva on erityisen hyödyllistä niille, joilla on kuiva iho, koska se auttaa hajottamaan aktiiviset aineosat ja saa näin ravinteet ja mineraalit imeytymään ihoon helpommin. Tämä prosessi tekee aineosista paljon antioksidantti- ja aminohapporikkaampia. 

Aknelle altis iho: 
Kasvovesi poistaa ylimääräiset öljyt kasvoilta. Jos ihosi on altis aknelle, sinulle sopii kasvovesi, jossa on salisyylihappoa – se kuorii hellävaraisesti ja poistaa ihon pinnalta kuolleet ihosolut, avaa tukkeutuneet ihohuokoset ja sisältää myös antibakteerisia ominaisuuksia. 

Rasvainen iho: 
Rasvaiselle iholle tarkoitetut kasvovedet sisältävät savea, joka auttaa puhdistamaan ihoa ja hallitsemaan kiiltoa.

Ikääntynyt iho: 
Jos sinulla on ikääntynyt iho, on tärkeää käyttää kasvovettä, jossa on rauhoittavia, hankaamattomia aineosia, kuten aloe veraa. C-vitamiini on myös hyödyllinen ainesosa antioksidanttiominaisuuksineen, jotka auttavat suojaamaan ihoa ja torjumaan ikääntymistä.
girl-cleansing-her-face

ONKO SE TARPEELLISTA?

Kasvovedet voivat olla hyödyllisiä kaikille ihotyypeille; ne luotiin alun perin puhdistusaineiden jättämien jäännösten poistamiseen, kun ainoat vaihtoehdot kasvojen puhdistamiseen olivat saippua tai voide. Puhdistusvaihtoehdot ovat nykyään paljon parempia, joten jos kasvojen puhdistaminen on ainoa syy käyttää kasvovettä, se ei ehkä ole tarpeen.

Kokeile NIVEA MicellAIR Water Sensitive Skin -misellivettä; se sopii täydellisesti herkälle iholle ja se ei jätä jälkeensä jäämiä. Monet ihotautilääkärit kuitenkin sanovat, että kasvoveden käyttö on tärkeä osa terveellistä ihonhoitorutiinia etenkin niille, joiden iho tarvitsee hieman lisäapua.