ryhmä ihmisiä, hymyillen

NIVEA-opas kasvojen kuorinta

Kaikki mitä sinun tulee tietää kuorinnasta ja kuinka kuoria kasvosi ja vartalosi sileän, hehkuvan ihon saamiseksi.

NIVEA-opas kasvojen kuorinta

Iho on kehomme suurin elin, joten on erittäin tärkeää tietää miten pitää siitä huolta. Suurin osa meistä puhdistaa ja kosteuttaa säännöllisesti, mutta entäpä kuorinta? Kyseessä on tärkeä ihonhoitorutiinin vaihe, joka pitää ihomme sileänä ja pehmeänä muiden hyötyjensä lisäksi.
  
 Jos harkitset kuorintaa ja mietit mitä se saa aikaan, olet oikeassa paikassa. Lue lisää saadaksesi tietää kaiken tarvittavan kuorinnasta, oikeista kuorinta-aineista omalle ihotyypillesi ja oppiaksesi kuorimaan kasvojasi ja ihoasi turvallisesti.

Mitä kuorinta tarkalleen on?

Kuorinnan englanninkielinen sana exfoliation juontuu latinan sanasta exfoliare, joka tarkoittaa poistaa puunlehtiä. Vartalomme kuorinta on käytännössä ihon poistamista. Noin 30 päivän välein kuolleet ihosolumme irtoavat luonnostaan, jotta uudet ihosolut pääsevät muodostumaan ihomme ylimmässä kerroksessa.

Miksi kannattaa kuoria?

Joskus kuolleet ihosolut eivät irtoa ja tuloksena on eloton, kuiva, hilseilevä iho ja tukkeutuneet ihohuokoset. Kuorinta voi auttaa ehkäisemään tätä. Kuorinta yksinkertaisesti nopeuttaa prosessia hiomalla kuolleet ihosolut pois ihomme pinnalta. Lisäksi samalla poistuu myös likaa ja bakteereja. Tämä pitää ihomme sileänä, pehmeänä ja säteilevän hehkeänä. 

 

E Säännöllisillä kuorinnalla on monia hyötyjä:

 · Poistaa kuolleita ihosoluja
 · Stimuloi verenkiertoa toksiinien poistamiseksi 
 · Kirkastaa ja kohentaa ihon ulkonäköä
 · Edistää ihon uudistumista tehden ihosta kirkkaamman
 · Parantaa kosteusvoiteiden ja seerumien imeytymistä ihon kosteuttamiseksi
 · Auttaa ehkäisemään tukkeutuneita ihohuokosia, jotka voivat aiheuttaa epäpuhtauksia ja näppylöitä
 · Pitkäaikainen kuorinta voi lisätä kollageenin tuotantoa tehostaen ihon elastisuutta

Kuorintatyyppejä

Ihoa voi kuoria monin eri tavoin. Hellävarainen kasvojen kuorinta kotikonstein: suosittuja tapoja kotona kokeiltavaksi ovat kuorinta-aineet, -voiteet, -naamiot ja -seerumit. Lisänä ovat kuorintatyökalut, kuten hohkakivet, kuorintahanskat, suihkusienet ja sähköiset puhdistus- ja kuorintaharjat. 
  
 Ihonhoitotarpeistasi riippuen olemassa on myös ammattimaisia kuorintatapoja, kuten kemikaaliset kuorinnat, mikrodermabraasio ja dermaplaning, eli veitsikuorinta. Puhu näistä hoidoista ihotautilääkärille tai lääketieteen ammattilaiselle, joka voi auttaa valitsemaan parhaan vaihtoehdon.
  
 Voimme ja meidän tulisikin kuoria kaikkia vartalomme osia mutta herkät alueet, kuten kasvot, kaipaavat erilaista lähestymistapaa.
kiharat hiukset nainen kuorii ihoaan

Kuinka kasvoja kuoritaan

Kuorinta on helppo lisätä kasvojen ihonhoitorutiiniin ja se voi auttaa saavuttamaan terveen, hehkuvan ihon. Koska kasvot ovat yksi herkimmistä alueistamme, on tärkeää käyttää erittäin hellävaraista kuorinta-ainetta ja tarkkailla ihon reaktiota. 
  
Hyvä aloitustuote on NIVEA Smoot Rice Scrub, joka sopii kaikille ihotyypeille ja puhdistaa perusteellisesti. Se kuorii perusteellisesti ja tehokkaasti poistaen kuolleita ihosoluja. Lisäksi se puhdistaa ja silottaa ihon pintaa tehden hipiästä tasaisen.

Kuinka kasvojen kuorinta-ainetta käytetään

Muista olla hellävarainen levittäessäsi kasvojen kuorinta-ainetta ihollesi. Tässä muutamia neuvoja, joita voit seurata: 
 
 - Levitä kasvojen kuorinta-aine sormilla otsaasi, nenääsi ja leukaasi. 
 - Työstä keskeltä otsaa kohti ohimoita.
 - Hiero hellästi nenänvarresta nenänpäätä kohti.
 - Tee hieman voimakkaampia pyöriviä liikkeitä nenän vierustalla ja hyvin hellävaraisia poskissasi.
 - Työstä leukaluuta pitkin leuan kärkeä kohti. 
 - Siirry viimeiseksi leuasta kohti kaulaa. 
 - Vältä aina suun ja silmien aluetta.

Kasvojen kuorinta ihotyypin mukaan

Ihotyyppisi määrittelee, kuinka kuorit kasvosi huomioiden samalla ihosi tarpeet.
 

Normaali iho

Jos ihosi on kirkas eikä altis aknelle, kuivumiselle, rasvoittumiselle tai ärsytykselle, on se luultavasti normaali. Useimmat kuorinta-aineet ja -tavat sopivat tälle ihotyypille. Voi olla hyvä ajatus kokeilla erilaisia aineita itsellesi sopivan löytämiseksi, mutta käytä vain yhtä kerrallaan nähdäksesi miten ihosi reagoi.
 

Kuiva iho

Jos ihosi on kuiva, hilseilevä tai karhea, sinulla on kuiva ihotyyppi. Tällöin on entistäkin tärkeämpää hioa vanhat ihosolut pois ja antaa uusien muodostua. Valitse kosteuttavia koostumuksia, jotka pääsevät ihon pintakerroksen läpi antaen kosteusvoiteen kosteuttaa uusia ihosolujasi kunnolla.
 
 

Rasvainen iho

Jos ihosi kiiltää ja tuntuu rasvaiselta, sinulla on rasvainen iho. Tällöin voit käyttää hieman voimakkaampia kuorinta-aineita poistaaksesi iholle kertyneen ylimääräisen kerroksen. Kuorintaharjat voivat auttaa tässä.
 
 

Herkkä iho

Jos uudet tuotteet ärsyttävät ihoasi voi se olla herkkä, joten etene varoen. Valitse herkälle iholle sopivia tuotteita ja vältä hankaamista, mikä voi ärsyttää ihoa. Sen sijaan levitä kuorinta-aine varovasti hellävaraisella pesulapulla. 
  
Joskus herkkä iho voi olla jonkin taustalla olevan sairauden, kuten ekseeman ja ruusufinnin oire. Muista puhua lääketieteen ammattilaiselle tai ihotautilääkärille ennen uusien tuotteiden kokeilua.

 

Sekaiho

Sekaiholle ominaista on rasvaisen ja kuivan, tai kuivan ja normaalin ihon yhdistelmä. Voit kokeilla vaihdella kuorinta-aineen ja -harjan välillä käyttäen kuorinta-ainetta kuivempiin kohtiin, mutta älä käytä molempia samanaikaisesti.
 

Kuinka kuoria vartaloa

Kuorinta ei ole tarkoitettu pelkästään kasvoille. Koko vartalossamme on kuollutta ihoa, joka täytyy hioa pois. Vartalon kuorinta silottaa ihoamme, mutta lievittää myös muita huolenaiheita, kuten vartaloaknea ja selluliittia.
  
 Tässä vinkkejä vartalon eri alueiden kuorintaan.

1. Käsivarret ja jalat

 Harjan, pesusienen tai -käsineen käyttö on helpoin tapa päästä eroon kuolleista ihosoluista. Tee lyhyitä, kevyitä sivellyksiä suihkussa noin 30 sekunnin ajan. Tämä auttaa pääsemään eroon kuolleista ihosoluista ja stimuloi verenkiertoa. Voit kokeilla myös kuivaharjausta. Käytä vartaloharjaasi ja hiero käsivarsiasi sekä jalkojasi pyörivin liikkein. Kuolleiden ihosolujen poistamisen lisäksi se voi vähentää selluliittia ja tehostaa imunestekiertoa. 

 

2. Kädet ja jalat

 Kuiville jaloille ja käsille on runsaasti omia kuorinta-aineita kuolleista ihosoluista eroon pääsemiseksi. Hohkakivet ovat luonnollisia kuorijoita, jotka sopivat erittäin hyvin kuiville alueille polvien, kyynärpäiden ja jalkojen paksummassa ihossa. Liota jalkojasi ensin lämpimässä vedessä pehmentääksesi ihoa ja muista kastella hohkakivi. 

 

3. Häpyalue

Ennen bikinirajan tai häpyalueen karvojen ajoa tai vahaamista on hyvä ajatus kuoria iho. Tämä vaihe pehmentää ihoa estäen karvanpoiston aiheuttamia ongelmia, kuten ihottumaa, sisäänkasvaneita karvoja ja kutisevia häpykarvoja. Käytä erittäin hellävaraista kuorintaa, pesusientä tai vartaloharjaa ja käy ensin lämpimässä suihkussa pehmentääksesi ihoa.

Kuinka usein kasvojen kuorinta ja kehon kuorinta tulisi tehdä?

Tärkeintä on välttää liiallisuutta, varsinkin jos kuorinta on sinulle uusia asia. Jokaisella kuorintakerralla alkaa uusiutumisprosessi, joka voi olla iholle stressaavaa. Ole hellä ja opi, mitä ihosi kaipaa ja haluaa.
  
Yleissääntö on, että kasvojen kuorinta kahdesti viikossa osana viikoittaista ihonhoitorutiiniasi riittää hillitsemään kuivaa, elotonta ihoa riistämättä kuitenkaan liikaa sen luonnollisia öljyjä. Rasvainen iho tosin kaipaa säännöllisempää kuorintaa. Vartalon herkkien alueiden, kuten kasvojen, kuorinta liian usein voi kostautua ja johtaa kuivumiseen, punoitukseen ja kutinaan. 
  
Myös iällä on vaikutuksensa. Nuoremmilla solujen täydellinen uusiutuminen kestää noin 28 päivää. Prosessi kuitenkin hidastuu ikääntyessämme ja siinä menee pidempään, noin 45 päivää. Vaikka ikääntyessämme tarvitsemme yhä kuorintaa, sitä tarvitaan harvemmin, ehkä kerran viikossa kahden kerran sijaan.

nainen hymyilee

Mihin aikaan päivästä kannattaa kuoria?

On aikoja, jolloin kuorinta kannattaa ja aikoja, jolloin sitä kannattaa välttää.
 

Ilta

 Kuorinta paljastaa aina uuden ihokerroksen, mikä tekee ihostamme herkemmän. Kuorinta iltaisin on turvallisempaa, sillä aurinkoaltistusta ja vapaita radikaaleja on vähemmän, ja iholla on aikaa parantua nukkuessasi. Kuorinnan jälkeen iho on tavallista herkempi auringon haitallisille UV-säteille, joten on erityisen tärkeää käyttää aurinkosuojakerrointa

 

Ei hoitojen jälkeen

 Odota noin viikko kasvohoidon jälkeen ennen kuorintaa, muuten sillä voi olla iholle haitallisia vaikutuksia. Kuorinta on hyvä ajatus ennen vahaamista tai karvojen ajoa, mutta odota karvanpoiston jälkeen muutama päivä ennen seuraavaa kuorintaa.


Mitä välttää ja mitä tehdä

Nyt tiedät, että kuorinta kunnolla tehtynä voi tarjota monia hyötyjä ja auttaa saavuttamaan sileän, hehkuvan ihon. Kuolleiden ihosolujen, iholle kerääntyneiden öljyjen, lian ja epäpuhtauksien poistaminen voi kohentaa ihosi ulkonäköä ja auttaa tuntemaan olosi raikkaaksi. Lopuksi vielä mitä tulee välttää ja mitä kannattaa tehdä.
 
nainen kuorii
 KÄYTÄ ihollesi sopivaa kuorinta-ainetta
 KUORI iltaisin 
 KÄYTÄ aurinkosuojavoidetta kuorinnan jälkeen
 KÄYTÄ ravitsevaa kosteusvoidetta kuorinnan jälkeen 
 KUORI kasvojesi ohella myös vartaloasi
  
 
 ÄLÄ kuori liikaa
 ÄLÄ kuori kasvohoidon jälkeen
 ÄLÄ kuori, mikäli se ärsyttää ihoa
 ÄLÄ kuori, jos ihossasi on naarmuja, avohaavoja tai auringonpolttamia
 ÄLÄ käytä liian rajuja otteita