• All
  • Roll-on
  • Spray
  • Stick
Suodatin
Lajittele
Lajittele

Deodorantti: luotettavaa suojaa

Ponnistukset, stressi ja lämpö aiheuttavat hikoilua, joka on normaali reaktio kehon säädellessä lämpöään. Hikoilu voi kuitenkin tuottaa äkkiä epämiellyttäviä hajuja ja ylimääräistä kosteutta erityisesti kainaloissa. Modernit deodorantit ja antiperspirantit estävät epämiellyttäviä hajuja ja luovat miellyttävän raikkauden tunteen koko päiväksi. Toisaalta antiperspirantit estävät itse hikoilua.

 

Deodorantti vai antiperspirantti?

Mikä ero deodorantilla ja antiperspirantilla on? Tuotetta, joka enimmäkseen vain estää kehon hajuja, kutsutaan deodorantiksi. Deodorantit tappavat bakteereja tai estävät niiden lisääntymisen. Lisäksi ne naamioivat kehon hajuja miellyttävillä tuoksuilla. Henkilöiden, jotka hikoilevat luonnostaan hyvin vähän tai jotka eivät halua puuttua vartalonsa hikoilun määrään, suositellaan valitsemaan deodorantti. Niidenkin, jotka välttävät tietoisesti alumiinisuoloja sisältäviä tuotteita, kannattaisi valita deodorantti, sillä kaikki deodorantti-nimikkeiset tuotteet NIVEAn valikoimissa ovat alumiinisuolattomia. Henkilöiden, jotka hikoilevat paljon ja jotka haluavat vähentää luonnollisen hikoilunsa määrää, kannattaa käyttää antiperspiranttia. Antiperspirantti vähentää tehokkaasti hien muodostumista kainaloissa, ja viivästyttää siten epämiellyttävien kehon hajujen muodostumista ja märkiä läiskiä vaatteissa. Nämä tuotteet sisältävät alumiinisuoloja, joiden uskotaan olevan terveydelle harmittomia tunnettujen asiantuntijoiden tutkimusten mukaan. Deodorantit ja antiperspirantit ovat tehokkaimmillaan, kun niitä käytetään puhtaalla iholla. Käytä niitä heti aamulla suihkun jälkeen säilyttääksesi huoliteltu tunne koko päivän ajan.

 

Deodorantti joka tilanteeseen: suihke, roll-on vai puikko

Suihke, roll-on vai puikko – mikä deodoranttityyppi on sinun suosikkisi? Saksassa miesten suosikki on klassinen deodoranttisuihke, kun taas naiset suosivat roll-on -deodoranttia. Deodoranttisuihke tuntuu erityisen raikkaalta. Se laskeutuu hellävaraisesti ihollesi pitäen kainalosi käytännössä kuivina, joten voit pukeutua melkein saman tien. Hygieeninen käyttötapa ja ihanan raikas tuoksu ovat lisäksi deodoranttisuihkeiden käytön etuja. Ravista deodoranttiasi ennen käyttöä saadaksesi optimaalisen suojan. Lisäksi NIVEA-deodoranttisuihkeita saa kätevissä minipakkauksissa, joten voit raikastua missä vain oletkin! Roll-on-deodorantti on erityisen suosittu naisten keskuudessa. Liikkuva pallo annostelee roll-on deodoranttia juuri sopivasti. Lisäksi roll-on-deodorantit ovat erittäin hellävaraisia iholle ja sopivat siksi myös herkille kainaloille. Deodoranttisumutteet ovat suosittuja hygieenisen annosteltavuutensa ansiosta ja niiden luoman raikkaan tunteen vuoksi; deodoranttipuikkoja pidetään ympäristöystävällisinä; deodoranttivoiteilla on erityisen suojaava vaikutus. Jos haluat välttää deodoranttitahroja vaatteissasi, kannattaa valita deodorantteja, joissa on erityisainesosia, jotka estävät valkoisten jäämien muodostumista mustiin vaatteisiin tai kellertävien tahrojen syntymistä valkoisiin vaatteisiin.