kaksi tyttöä aurinkolasit päässä ja Nivean kauneusnaamarit

Seerumit: mikä on seerumi, miksi ja miten

Opi kaikki, mitä sinun tarvitsee tietää seerumeista!

SEERUMIT: MIKÄ ON SEERUMI, MIKSI JA MITEN

Kasvoseerumien on todistettu olevan tehokkaita tuotteita ihonhoitorutiinisi tueksi ja parantavan kasvojesi hipiää. Mutta mitä kasvoseerumi on? Ja mitä hyötyjä siitä on ihollesi? 
Lue eteenpäin saadaksesi selville muun muassa: määritelmät, hyödyt, tyypit ja kuinka kasvoseerumeita käytetään tehokkaasti ihosi kohentamiseksi.

Mikä on seerumi? Sen ominaisuudet ja käyttö ihonhoidossa

Seerumit ovat vesi- tai öljypohjaisia nesteitä, jotka imeytyvät ihoon helposti. Seerumit ovat loistava lisä ihonhoitorutiiniisi, sillä niiden imeytysmisaste mahdollistaa ainesosien tunkeutumisen syvemmälle. Käyttötarkoituksesta riippuen seerumit tarjoavat joko syväpuhdistusta tai elvyttävät hipiää. 

Kosteuttavista ominaisuuksistaan huolimatta seerumeita pidetään paljon emulsioita tai kosteuttavia voiteita kevyempinä. Seerumeita käytetään tavallisimmin kasvoille, mutta erityisiä seerumeita voidaan käyttää myös hiuksiin ja vartalolle.

Mikä on seerumi

Kasvoseerumi on kasvojenhoitotuote, joka sisältää runsaasti aktiivisia ainesosia (kuten E-vitamiinia, hyaluronihappoa tai bakuchiolia) ja vähemmän lisäaineita (sakeutusaineita, emulgaattoreita tai öljyjä). Tämän ansiosta suuripitoisuuksiset, tehokkaat ainesosat imeytyvät nopeammin ja auttavat tehostamaan hipiän ulkonäköä. 
Kasvoseerumit ovat mahtavia hommassaan, ja ne pystyvät elvyttämään ihoa ottamalla tietyt ihohuolenaiheesi kohteekseen. Esimerkiksi hyaluronihappoa sisältävä seerumi keskittyisi lisäämään kosteutta kuivaan ihoon pitäen ihon täyteläisenä ja kiinteänä


MITÄ SEERUMI TEKEE KASVOILLESI?

Kasvoseerumi voi keskittyä tietynlaisiin ihohuolenaiheisiin aktiivisten ainesosien perusteella. Seerumin valinnassa tulisi kiinnittää huomiota niihin ihosi ominaisuuksiin, joihin haluat vaikuttaa. 

Hiusjuonteista tummiin silmänalusiintai jopa suuriin ihohuokosiin. Seuraavassa on lueteltu kasvoseerumien hyötyjä iholle.

1. Puhdistaa ihohuokosia

Suurentuneita ihohuokosia voi olla hankalaa hoitaa, mutta kasvoseerumit ovat kevyitä ja imeytyvät helposti ihoon. Tämän ansiosta ihohuokoset syväpuhdistuvat, eikä niihin kerry talia. Tämä pienentää ihohuokosia ja jalostaa ihon tekstuuria.

 

2. Vähentää väsymyksen merkkejä

Onko uniongelmia? Unenpuute johtaa usein elottomaan ja väsyneeseen hipiään. Taistele sitä vastaan käyttämällä tehokasta kasvoseerumia, joka edistää solujen uusiutumista ja korjaantumista antaen ihosi hehkua, vaikka et itse tuntisikaan oloa kovin hehkeäksi. Valitse C-vitamiinia sisältäviä seerumeita! C-vitamiini tunnetaan loistavana ainesosana väsymystä vastaan.

 

3. Silottaa ja ravitsee ihon pintaa

Nopean imeytymisensä ansiosta seerumit pääsevät tunkeutumaan syvälle ihoosi. Ne pystyvät tällöin silottamaan ihon pintaa huomattavasti. Seerumi ei vain silota vaan myös rauhoittaa ihoasi antaen sille nuorekasta hehkua.

 

4. Vähentää hiusjuonteiden ja ryppyjen ilmestymistä I

Ihosi ikääntyessä saatat alkaa huomaamaan hiusjuonteita ja ryppyjä. Seerumit voivat auttaa pitämään ihosi kiinteänä ja täyttää kyseisiä juonteita ja ryppyjä edistäen nuoremman näköistä ihoa.

 

5. Auttaa ihoa säilyttämään kosteutensa

Vaikka ne ovatkin paljon emulsioita ja voiteita kevyempiä, kasvoseerumit pystyvät lukitsemaan ihoon kosteutta. Hyaluronihappoa sisältävät koostumukset auttavat säilyttämään kosteuden ihossa suojakerrosta vahvistaen ja saaden ihon näyttämään kosteutetulta ja terveeltä.

 

6. Vähentää tummia läiskiä ja muita virheitä

Seerumit voivat myös auttaa vähentämään tummia läiskiä, aurinkoläiskiä tai muita virheitä, joita kasvoissasi saattaa esiintyä. NIVEA Cellular Luminous630 Anti Dark-Spot Serum hyödyntää Luminous630:tä (NIVEAn patentoitu ainesosa) tummien läiskien vaalentamiseen ja uuden melaniinituotannon tasapainottamiseen ehkäisten uusien läiskien syntymistä ja kirkastaen ihoa.


MITÄ SEERUMIA PITÄISI KÄYTTÄÄ KASVOILLE?

Kukin seerumi on räätälöity vastaamaan tiettyyn ihoa koskevaan huolenaiheeseen. Tämä perustuu kunkin koostumuksen sisältämien aktiivisten ainesosien pitoisuuteen. 

Eri ihohuoliin parhaiten sopivat seerumit voidaan jakaa 6 luokkaan:
 

Ikääntymistä hidastavat seerumit
Tunnetaan ikääntymistä hidastavista hyödyistään. Tällaiset seerumit hoitavat ikääntymisen merkkejä, kuten hiusjuonteita ja ryppyjä, varmistaen, että iho jatkaa elpymistä ja pysyy kiinteänä. 

Ihoa kirkastavat seerumit
Tunnetaan elotonta ihoa kirkastavasta tehostaan. Ihoa kirkastavat seerumit voivat auttaa vähentämään väsymyksen merkkejä ja silottamaan hipiää. Ihostasi tulee paljon kirkkaampi ja hehkuvampi. 

Aknea vastaan taistelevat seerumit
Auttavat taistelussa aknea vastaan. Aknea vastaan taistelevat seerumit voivat auttaa ehkäisemään kauneusvirheitä tehden ihosta sileämmän.

Kosteuttavat seerumit
Tarjoaa ihollesi syväkosteutusta. Kosteuttavat kasvoseerumit hyödyntävät usein hyaluronihappoa, joka yhdessä kosteuttajien kanssa suojaa ihoasi kuivumiselta.

Kuorivat kasvoseerumit
Silottavat ihoa ja tasoittavat sen sävyä. Kuorivat kasvoseerumit voivat auttaa poistamaan kuolleita ihosoluja, mikä voi parantaa ihon kykyä imeä aktiivisia ainesosia. Kuorivat kasvoseerumit voivat myös auttaa avaamaan tukkeutuneita ihohuokosia ja ehkäisemään finnejä.

Ihoa suojaavat kasvoseerumit
Suojaavat, korjaavat ja uudistavat ihoa. Ihoa suojaavat kasvoseerumit suojaavat ihoasi saasteilta ja korjaavat sitä. Uudistumisprosessin ansiosta ihosta tulee entistä kauniimpi. 

nainen pitelee Nivea-seerumia

Kun olet selvittänyt, mihin ihohuolenaiheisiin tahdot puuttua, voit valita siihen sopivan seerumin. 


MILLOIN SEERUMI LAITETAAN

Useimpia seerumeita voidaan käyttää kahdesti päivässä, kerran aamulla ja kerran illalla. Kutakin seerumia koskevat kuitenkin erilaiset käyttötapa- ja käyttöaikasuositukset. Suositukset löytyvät ostamasi ihonhoitotuotteen pakkauksesta.

VAIHEITTAINEN OPAS KASVOSEERUMIN KÄYTÖSTÄ OSANA IHONHOITORUTIINIASI

Jotta osaisit käyttää seerumia oikeaan aikaan, NIVEA on laatinut vaiheittaisen pikaoppaan seerumin käytöstä osana ihonhoitorutiiniasi, jotta ihosi saisi siitä täyden hyödyn irti. 
 
nainen käyttää kasvoseerumia

Puhdista ja käytä kasvovettä: varmista, että ihosi on puhdas ennen kasvoseerumin levittämistä. Tämän ansiosta sen pääainesosat pääsevät imeytymään ihoon. Varmistaaksesi, että ihosi on raikas ja valmis, valmistele se NIVEAn kasvojenpuhdistustuotteilla

Myös kasvovedet voivat valmistella ihoasi imemään ainesosia paremmin, sillä kasvovedet pystyvät syväpuhdistamaan ylimääräisen lian ja saasteet. Tällöin aktiiviset ainesosat pääsevät imeytymään ihon kerroksiin. 

Levitä seerumia: kun ihosi on puhdistettu kunnolla, annostele seerumia käsille, hiero käsiä yhteen ja paina kädet kasvojesi ihoa vasten. Levitä seerumi ihollesi taputtelevin liikkein sekä kasvoille että kaulalle. 

Anna seerumin imeytyä ihoon parin minuutin ajan. Näin aktiiviset ainesosat pääsevät imeytymään ja elvyttämään ihoa.

Kosteuta: kun seerumi on imeytynyt ihoon, hiero kevyesti yhtä NIVEAn kosteusvoiteista kasvoihin ja kaulaan ihon pinnan suojaamiseksi. 


KÄYTETÄÄNKÖ SEERUMIA ENNEN KOSTEUSVOIDETTA VAI SEN JÄLKEEN JA MIKSI?

Seerumia on parasta levittää ennen kosteusvoidetta. Syynä on se, että seerumit ovat koostumukseltaan kevyitä ja imeytyvät ihoon helposti, kun taas kosteusvoiteet ovat paksumpia ja muodostavat iholle suojakerroksen. Levittämällä seerumia ensin sen aktiiviset ainesosat pääsevät tunkeutumaan syvälle ihoon.


NIVEAN KASVOSEERUMISUOSITUKSET

NIVEA tarjoaa valikoiman seerumeita, joiden ainesosat voivat auttaa taistelemaan kasvojesi mahdollisia huolenaiheita vastaan. Kukin NIVEAn seerumeista sisältää runsaasti aktiivisia ainesosia, joiden on todistettu olevan hyödyksi ihollesi. 

NIVEAn kasvoseerumien tuotevalikoimaan sisältyy suosittuja ainesosia, kuten...

Hyaluronihappoa sisältävä kasvoseerumi

 NIVEA Cellular Filler Hyaluronic Acid Serum tarjoaa asiantuntevaa ikääntymistä hidastavaa hoivaa ihollesi. Tämä kaikille ihotyypeille sopiva seerumi voi auttaa syväkosteuttamaan ja raikastamaan ihoasi. Lisäksi koostumus voi aktivoida ja kiihdyttää solujen uusiutumisprosessia. Täydellinen hyaluronihapposeerumi niille, jotka haluavat tarjota iholleen kimmoisuutta.

 

Tutustu muihin kasvoseerumi-ihonhoitotuotteisiin ja löydä itsellesi paras seerumi jäljempää: