Kuinka vähentää kasvojen punoitusta

Kasvojen punoitus voi huolettaa monia, varsinkin niitä joilla on herkkä iho tai jotka kärsivät ruusufinnistä. Lue lisää hyödyllisistä tuotteista ja elämäntapamuutoksista, jotka auttavat vähentämään kasvojen punoitusta.

VINKKEJÄ KASVOJEN PUNOITUKSEN VÄLTTÄMISEEN

LIIKUNTA VOI ITSE ASIASSA VÄHENTÄÄ KASVOJEN PUNOTUSTA

Vaikka liikunta voi tuntua nurinkuriselta keinolta taistelussa kasvojen punoitusta vastaan (koska kuntoilu usein aiheuttaa punaiset posket) - älä anna tämän pysäyttää sinua.

Liikunta on välttämätöntä hyvinvoinnillesi ja stressin poistoon ja voi vähentää huoltasi kasvojesi punoituksesta. Liikuntatapojen muuttaminen saattaa auttaa kasvojen punoitukseen. Lyhyet kovan intensiteetin harjoitteet voivat sopia sinulle paremmin kuin pitkäkestoiset sessiot. Kuntoilu hyvin tuuletetussa ja ilmastoidussa ympäristössä saattaa myös auttaa. Tietenkin on tärkeää huolehtia myös nestetasapainosta, kuten aina.

VÄLTÄ HAJUSTETTUJA KAUNEUSTUOTTEITA

Kasvojen punoitukselle alttiilla ihmisillä saattaa olla piilevänä herkälle iholle tyypillisiä ongelmia, jotka saattavat aiheuttaa punakan ihon. On mahdollista, että ihosi on äärimmäisen herkkä hajustetuille kauneustuotteille tai ärsyyntyy niistä.

Jos koet kasvojen punoitusta, varsinkin tavallista enemmän, koita poistaa hajustetut tuotteet kauneuden tai kasvojenhoitorutiinistasi. Näin huomaat, paraneeko tilanne. Jopa kasvoihisi kosketuksissa olevat parfyymit ja eteeriset öljyt saattavat aiheuttaa kasvojen punoitusta.


KASVOJEN PUNOITUKSEN SYYT

RUUSUFINNI

Tietyn tyyppisen kasvojen punoituksen aiheuttaa ruusufinni. Jos sinua huolestuttaa ruusufinnin aiheuttama kasvojen punoitus, niin keskustele asiasta lääkärisi kanssa. Ruusufinnin aiheuttaman kasvojen punoituksen syitä ei tarkalleen tiedetä, mutta yleisiä tekijöitä ovat esimerkiksi:

  • Alkoholi
  • Kofeiini
  • Stressi
  • Rankka harjoittelu (vaikkakaan liikuntaa ei missään tapauksessa pidä välttää)
  • Liikaa aurinkoa/lämpöä
  • Tulinen ruoka
  • Kylmä sää
  • Kosteus
  • Maitotuotteet
  • Lääkkeet


TUOTTEITA, JOTKA AUTTAVAT KASVOJEN PUNOITUKSEEN

TUOTTEITA HERKÄLLE IHOLLE

Jos punaiset posket ovat edelleen ongelma, ole erityisen huolellinen käyttämiesi ihonhoitotuotteiden suhteen.

Jos sinulla on ruusufinni tai kasvosi punoittavat, niin tuotteet, jotka ovat erityisesti suunniteltu herkälle iholle saattavat sopia sinulle paremmin. Essentials 24H Moisture Boost +Soothe -päivävoide vähentää tehokkaasti herkän ihon kolmea suurinta seurausta; punaisuutta, kireyttä ja kuivuutta. Tällä rauhoittavalla päivävoiteella on erittäin mieto koostumus, se on pH-neutraali ja hajusteeton. Lakritsiuute ja rypäleen siemenöljy auttavat rauhoittamaan ihoa ja kosteuttavat ihoa tehokkaasti. Suojakerroin 15 lisäksi auttaa ihoa suojautumaan auringonvalon tuottamilta haittavaikutuksilta. Yön aikana Essentials 24H Moisture Boost +Soothe -yövoide auttaa rauhoittamaan ihoa tukemalla ihon yöllistä uusiutumisprosessia. Säilytä näitä ihonhoitotuotteita jääkaapissa. Viileys saattaa auttaa vähentämään kasvojen punoitusta ja rauhoittamaan ärsytystä.

MEIKKI

Oletko harkinnut luopumista meikkaamisesta lyhyeksi ajaksi? Harkitse kosmetiikkatauon ja meikkivapaan päivän pitämistä. Tällä tavalla voit testata johtuuko punoittava iho joistain meikkituotteiden ainesosista. Jos tilanne paranee selvästi, saattaa olla, että meikkisi tai siveltimesi aiheuttavat jotkut iho-ongelmistasi.

Yritä sen jälkeen palauttaa meikkituotteitasi käyttöön yksi kerrallaan, jotta selviää mitä ainesosia sinun kannattaa välttää. Jos taas näyttää siltä, että meikkituote ei aiheuta kasvojen punoitusta, se voikin olla loistava väliaikainen apu sen peittämiseen. Lue lisää kasvoveden toimimisesta saadaksesi raikkaan ja terveen ihon sekä lisää vinkkejä meikinpoistosta kaikille ihotyypeille.

OLE HELLÄ IHOLLESI

Ole hellävarainen ihollesi, kun käytät ihotuotteita kasvoihisi tai vartaloosi. Jos hankaat ihoasi liian rajusti kuorintavoiteilla tai tuotteilla, jotka eivät sovi ihollesi, voi kasvojen punoitus pahentua. Lue lisää oikeanlaisesta ihon kuorinnasta täältä.

Tämä koskee myös kylpemistä ja suihkussa käymistä - vältä kuumia lämpötiloja. Kädenlämpöisessä vedessä kastettu liina sopii kasvojen pesuun parhaiten.

Erittäin kuuman veden käyttäminen voi saada ihon kuivumaan (lue NIVEAn syyt kuivalle iholle) ja lisätä verenkiertoa, mikä saattaa olla syy kasvojesi punoitukselle.


RENTOUDU!

Jos punakka ihosi johtuu esimerkiksi hermostuneisuudesta, niin yksinkertaiset tekniikat kuten syvään hengittäminen, meditointi tai hymyileminen saattavat vähentää kasvojen liiallista punaisuutta.

Parranajo

Miehillä parranajo saattaa aiheuttaa punoitusta ja ihoärsytystä. NIVEA Men Protect & Care Moisturising Post Shave Balm -partabalsami rauhoittaa ja uudistaa ihoasi parranajon jälkeen. Aloe Vera ja B5-provitamiini kosteuttavat ihoasi ja vähentävät punoitusta ja kiristävää tunnetta. Lopputuloksena iho tuntuu sileältä, suojatulta ja miellyttävältä.

Käytä aurinkosuojavoidetta välttääksesi kasvojen punoitusta

Varmista, että käytät korkealaatuista aurinkosuojaa, kuten NIVEA SUN UV Face Soothing Sensitive SK50 -aurinkosuojavoidetta välttääksesi auringonpolttamia ja pidä huoli, että et mene aurinkoon päivän kuumimpina tunteina. Jos ihosi palaa, niin NIVEA Sun After Sun Moisture Spray -suihkeella on viilentävä koostumus, joka imeytyy nopeasti ja ravitsee ihoa tehokkaasti 24 tunnin ajan. Se sisältää Aloe Veraa, pitää ihon joustavana ja jättää ihon pehmeän ja sileän tuntuiseksi.