JA MIKÄ ON OMA IHOTYYPPI?

JA MIKÄ ON OMA IHOTYYPPI?

Tiedätkö, minkä tyyppinen iho sinulla on? Minkälaiset ihonhoitotuotteet sopivat sinulle parhaiten? Ja mikä deodorantti tai voide NIVEAn valikoimista vastaa parhaiten tarpeisiisi? Löydät täältä kaikki vastaukset kysymyksiisi omasta ihotyypistäsi, ja voit hyödyntää vinkkejämme ja tietoa sydämesi kyllyydestä.
237 results

Tarkenna hakua

Tarkenna hakua Sulje
Selvitä oma ihotyyppisi!

Normaali iho: Jos sinulla on sileä ja pienihuokoinen iho sekä ruusuinen ihonväri, sinulla on normaali iho. Saat anteeksi jopa ajoittaiset kauneudenhoitosynnit. Mutta terveenä pysyäkseen myös normaali iho tarvitsee sille sopivat ihonhoitotavat, riittävästi kosteutta ja suojaa. Vinkki: Säännöllinen ihon hoito aamuisin ja iltaisin pitää ihosi kauniina ja terveenä. 

Kuiva vai herkkä iho?

Kuiva iho: Onko ihosi karhea ja halkeileva? Kuivassa ihossa on liian vähän kosteutta ja lipidejä (eli rasvoja). Iho on sen vuoksi tiukka, ei kovin joustava ja altis kutiamaan. Tämä ihotyyppi reagoi ärtymällä erityisesti silloin, kun se altistuu ympäristötekijöille, kuten auringonvalolle, tuulelle tai kuivalle ja lämmitetylle ilmalle. Erikoisvoiteet auttavat ihoa säilyttämään kosteutta ja vahvistavat ihon suojakerrosta. Vinkki: Aurinkosuojakertoimelliset päivävoiteet suojaavat ihoa UV-säteiltä. Herkkä iho: Herkkä iho on pikemminkin kunto kuin ihotyyppi, koska sekä kuiva- että sekaiho voivat olla herkkiä. Herkkä iho reagoi yleensä voimakkaasti sisäisiin ja ulkoisiin vaikutteisiin, kuten stressiin, huonoon ruokavalioon, UV-valoon ja kuivaan, lämmitettyyn ilmaan. Kun ihon tasapaino häiriintyy, siitä tulee punainen ja kuiva, kutiava ja tiukan tuntuinen. Herkkä iho tarvitsee sen vuoksi oman ihonhoitorutiininsa, joka rauhoittaa ja vahvistaa sitä. Vinkki: Käytä erityisesti herkälle iholle tarkoitettuja ihonhoitotuotteita.

Sekaiho vai epäpuhdas iho?

Sekaiho: Sekaiho on saanut nimensä siitä, että siinä yhdistyy kaksi ihotyyppiä: kuiva ja rasvainen iho. Sekaiho on kiiltävä ja altis epäpuhtauksille erityisesti T-alueella (otsan, nenän ja leuan alueella). Poskien alueen iho on sen sijaan normaali tai kuiva. Valitse aina ihonhoitotuote, jonka koostumus sopii erityisesti sekaiholle auttaaksesi sitä palauttamaan ihon luontainen kosteustasapaino. Epäpuhdas iho: Epäpuhdas iho tuottaa enemmän talia kuin mitä iho tarvitsee. Tulos: Mustapäitä ja finnejä. Geneettinen alttius, stressi ja myös hormonaaliset muutokset saattavat olla tämän ihotyypin takana. Voit palauttaa ihon luontaisen tasapainon ja estää epäpuhtauksia käyttämällä antibakteerisia puhdistus- ja hoitotuotteita. Vinkki: Puhdista kasvosi aamuin illoin hellävaraisella kuorivalla puhdistusaineella. 

Ikääntynyt iho? Säilytä nuorekas ulkomuotosi!

Ikääntyessämme ihomme käy läpi monia prosesseja, jotka muuttavat sen ulkonäköä ja rakennetta. Näitä ovat mm. solujen heikentynyt toiminta, hidastunut uudistuminen, heikentynyt kollageenin tuotanto ja UV-säteilyn aiheuttamat vauriot. Myös ihotyyppimme voi muuttua – ikääntynyt iho on usein altis kuivumaan. Käyttämällä oikeita ihon ikääntymistä hoitavia tuotteita voimme estää ja vähentää juonteita, ryppyjä ja pigmenttihäiriöitä. Vinkki: Käytä silmänympärystuotteita, koska ilmejuonteet tulevat ensimmäisenä esiin silmien lähellä.