kaksi tyttöä, jotka käyttävät Nivea-tuotteita

Ota selvää, mitä glykolihappo on ja mitä hyötyjä siitä on iholle

Löydä kaikki tarvitsemasi tieto glykolihaposta ja sen hyödyistä iholle. Lue eteenpäin saadaksesi selville, mikä on paras tapa lisätä glykolihappo ihonhoitorutiiniisi.

MITÄ GLYKOLIHAPPO ON?

Glykolihappo on vesiliukoinen alfahydroksihappo (eli AHA), jota saadaan kasveista ja muista luonnollisista lähteistä, kuten hedelmistä, sokeriruo'osta ja maidosta. AHA-happoja käytetään kaikenlaisissa kauneustuotteissa, kuten puhdistusaineissa, kasvovesissä ja kuorinta-aineissa. Eräs glykolihapon hyödyistä on, että sen molekyylikoko on kaikista AHA-hapoista pienin, eli se imeytyy ihoon helposti. Puhtaassa muodossaan glykolihappo on hajutonta ja väritöntä.

MITÄ GLYKOLIHAPPO TEKEE?

Glykolihappo voi auttaa monissa ihoa koskevissa huolenaiheissa, ja se on erittäin tehokasta pienen molekyylikokonsa ansiosta. Se on kaikista AHA-hapoista tehokkain, eli sitä tulee käyttää varoen, sillä väärin käytettynä se voi ärsyttää ihoa.
Mitä glykolihappo tekee?

Mihin glykolihappoa käytetään ihonhoidossa?

Glykolihappoa käytetään tavallisimmin kuorintana ihonhoidossa. Se auttaa pääsemään eroon kuolleista ihosoluista tuoden esille alla olevia kirkkaampia ihokerroksia. Toisin kuin muut kuorinnat, kuten kasvojenkuorinta-aineet, glykolihappo ei vaadi voimakasta hankaamista, sillä se pystyy imeytymään ihoon. Tutustu glykolihappokuorinta etuihin-

Se on lisäksi humektantti, eli se vetää puoleensa vettä ja sitoo sitä ihosoluihin; tällä voi olla ikääntymistä hidastavia ja ryppyjä vähentäviä vaikutuksia, sillä glykolihappokuorinta täyteläistää ihoa. Glykolihappokuorinta voi lisäksi tehostaa kollageenin ja hyaluronihapon tuotantoa ihossa.

Mitä glykolihappo tekee?

Sopiiko glykolihappo kaikille ihotyypeille?

Glykolihappo on tehokkainta, kun sitä käytetään normaalille iholle, sekaiholle tai rasvaiselle iholle. Jos ihosi on kuitenkin herkempi tai kuiva, on suositeltavaa olla varovainen kyseistä tuotetta käytettäessä. 

On myös tärkeää huomioida, että koska glykolihappo kuorii ihon vanhat ulkokerrokset pois, iho on alttiimpi ulkoisille tekijöille, kuten säälle. Jos UV-säteily on voimakasta, on tärkeää pitää auringonpaisteessa huolta ihon uusista kerroksista muiden ankarien sääolosuhteiden tapaan. 

Mitä glykolihappo tekee?

GLYKOLIHAPON HYÖDYT

Aiemmin mainittujen ominaisuuksien ansiosta glykolihapolla on iholle monia hyötyjä, jos tuotetta käytetään tehokkaasti:
 

1. Akne

Glykolihapon kuorivan tehon ansiosta se voi auttaa vähentämään aknea. Ihon kuoriminen vähentää epäpuhtauksien kertymistä, sillä ihohuokoset puhdistuvat kuorintaprosessin ansiosta, mikä vähentää finnien määrää. Glykolihappo voi myös auttaa akneen taipuvaista ihoa luomalla suojakerroksen, joka lukitsee sisäänsä kosteutta aknetuotteille yleisen ihon kuivumisen sijaan. 

 

2. Hyperpigmentaatio ja auringon aiheuttamat vauriot

Glykolihappo on tehokas ratkaisu hyperpigmentaatioon, auringonpolttamiin ja melasmaan, joiden kaikkien takana on altistuminen haitallisille UV-säteille. Glykolihappo sisältää paljon antioksidantteja, jotka auttavat parantamaan UV-vaurioita ja vaalentavat aurinkoläiskiä. Tämä johtuu tuotteen kuorivista ominaisuuksista, jotka irrottavat vanhan, vaurioituneen ihosolun paljastaakseen sen alta nuorekkaan ihon. 

 

3. Vähentää ryppyjä

Nämä vaikuttavasti kuorivat ominaisuudet auttavat vähentämään hiusjuonteita ja ryppyjä. On tärkeää huomioida, ettei glykolihapolla pääse rypyistä kuitenkaan täysin eroon. Glykolihappo tehostaa myös kollageenituotantoa, mikä auttaa vähentämään hiusjuonteiden ja ryppyjen ilmestymistä. 

 

4. Sisäänkasvaneet karvat

Koska sisäänkasvaneet karvat johtuvat siitä, ettei karva pääse työntymään ihon pinnalle, ihon kuoriminen auttaa karvaa pääsemään ihon pinnalle poistamalla kuolleiden ihosolujen pintakerroksen. Vaikutus tehostuu, kun ihon puhdistaa rasvasta ja liasta.


GLYKOLIHAPPO JA RETINOLI

Koska sekä glykolihappoa että retinolia pidetään kahtena tärkeimmistä ainesosista mitä ikääntymisen merkkien hidastamiseen tulee, kysytään yleisesti, voidaanko glykolihappoa käyttää retinolin kanssa kaikkien hyötyjen saamiseksi. Lyhyt vastaus on kyllä, muttei yhtaikaa, sillä se olisi iholle melkoisen rajua ja voisi johtaa ärsytykseen. Aloita käyttämällä glykolihappoa kerran viikossa.

Koska NIVEA välittää ihostasi, on tärkeää huomioida jälleen, että glykolihappo iholle ei sovi käytettäväksi yhtaikaa muiden tuotteiden, kuten retinolin tai A-vitamiinin kanssa. Jos aiot käyttää molempia, käytä niitä vuoropäivin ja ole myös yhteydessä ihotautilääkäriisi etukäteen. 

nainen tarkistaa ihoaan

KUINKA KÄYTTÄÄ GLYKOLIHAPPOA JA LISÄTÄ SITÄ IHONHOITORUTIINIIN:

Aloita glykolihappotuotteesta, jonka pitoisuus on 10 % tai vähemmän. Vahvemmat pitoisuudet voivat aiheuttaa ihollesi rajua ärsytystä; yli 20 % pitoisuuksia neuvotaan välttämään täysin.
Kuinka käyttää glykolihappoa ja lisätä sitä ihonhoitorutiiniin:

Kuinka käyttää glykolihappoa

Ennen glykolihapon levitystä sinun tulee varmistaa, ettei ihosi ole rikki. Aloita pesemällä kasvot miedolla puhdistusaineella tai kasvovedellä rasvan tai öljyjen poistamiseksi, ja levitä glykolihappoa vanulapulla. Levitä liuosta hellävaroin kasvoille välttäen herkkiä alueita, kuten silmiä, sieraimia ja huulia. Jos ihosi reagoi glykolihappoon huonosti tai sitä roiskuu aiemmin manituille herkille ihoalueille, levitä kyseisille alueille tavallista suolaliuosta. Tavallinen reaktio on, että 3–5 minuutin jälkeen alue alkaa punoittaa. Huuhtele alue veteen tai neutralisoivaan liuokseen kostutetulla liinalla.

Kuinka käyttää glykolihappoa ja lisätä sitä ihonhoitorutiiniisi

Milloin käyttää glykolihappoa

Levitä glykolihappoa ihollesi ennen nukkumaanmenoa, mikäli mahdollista, sillä glykolihappo herkistää ihoa auringonvalolle. Käyttö iltaisin antaa ihollesi aikaa parantua yön aikana. Jos tämä ei ole mahdollista, käytä varotoimenpiteenä aurinkosuojakertoimen sisältävää kosteusvoidetta ennen ulos menoa säästä riippumatta.

Kuinka käyttää glykolihappoa ja lisätä sitä ihonhoitorutiiniisi

Kuinka usein glykolihappoa käytetään

NIVEA tarjoaa glykolihappoa hyödyntäviä tuotteita, kuten Derma Skin Clear Chemical Exfoliator, joka valjastaa glykolihapon, salisyylihapon ja nisiiniamidin hyödyt.

Koska NIVEA välittää ihostasi, on tärkeää huomioida jälleen, että glykolihappo iholle ei sovi käytettäväksi yhtaikaa muiden tuotteiden, kuten retinolin tai A-vitamiinin kanssa. Jos aiot käyttää molempia, käytä niitä vuoropäivin ja ole myös yhteydessä ihotautilääkäriisi etukäteen.