water pouring into womans hands

KAKSOISPUHDISTUS

Mitä kaksoispuhdistus on ja mikä on paras keino kaksoispuhdistaa kasvot kirkkaiksi ja kosteutetuiksi?

KUINKA KAKSOISPUHDISTAA

KAKSOISPUHDISTUS


MITÄ ON KAKSOISPUHDISTUS?

Onko se tosiaan niin helppoa kuin miltä se kuulostaa?

Kaksoispuhdistus tarkoittaa kahden erilaisen puhdistusvaiheen käyttöä kasvoilla iltaisin ennen nukkumaanmenoa (kaksoispuhdistuksesta ei ole vastaavaa hyötyä, jos levität meikin heti sen jälkeen). Kaksoispuhdistuksen voi tehdä myös aamulla, jos iho tuottaa paljon talia yön aikana. Ihonhoidossa on aina hyvä olla johdonmukainen, ja niinpä myös kaksoispuhdistus on syytä tehdä säännöllisesti, jotta sen tulokset näkyisivät iholla. Toisaalta, jos kaksoispuhdistus jonakin iltana pääsee unohtumaan, sitä voi jatkaa taas seuraavana.

Kaksoispuhdistus on alkujaan Itä-Aasiassa kehitetty menetelmä, erityisesti Japanissa ja Etelä-Koreassa suosittu tapa, joka viime vuosina on levinnyt myös läntiseen maailmaan.

Kaksoispuhdistus pitää sisällään öljypohjaisen puhdistustuotteen, esimerkiksi puhdistusöljyn tai puhdistusveden, joka poistaa meikin, talin ja muut päivän aikana iholle kertyneet jäämät. Öljypohjainen tuote tekee tämän erityisen tehokkaasti, koska se liuottaa erilaiset meikkituotteet ja poistaa iholta myös aurinkosuojavoiteet. Puhtaan öljyn käyttöä ilman vesikomponenttia emme suosittele, koska öljy ei pysty muodostamaan maitomaista emulsiota, joka olisi helppo huuhdella iholta. Näin iholle voi jäädä rasvaisen tuntuinen kalvo, joka helposti tukkii huokoset. Öljypohjaisen puhdistustuotteen jälkeen iholle levitetään vesipohjainen puhdistustuote, On kuitenkin täysin mahdollista käyttää myös kahta vesipohjaista tuotetta, jos öljyt eivät tunnu sopivan ihollesi.
KAKSOISPUHDISTUS

KUINKA KAKSOISPUHDISTAA KASVOT?

 

Kaksoispuhdistuksen avulla lika, meikki ja tali irtoavat iholta ensimmäisinä, jonka jälkeen toinen puhdistustuote on tehokkaampi, kun sen tiellä ei enää ole paksua kerrosta erilaisia iholle kertyneitä jäämiä. Jos etsit perusteellisempaa puhdistuskeinoa, valitse kaksoispuhdistus. Kaksoispuhdistus on usein hyödyksi rasvoittuvan ihon hoidossa, kun ihon pintaan tahtoo kertyä paljon talia.

 

Kaikki eivät kaksoispuhdistusta kuitenkaan tarvitse – jos ihosi on tyytyväinen, etkä käytä paljon meikkiä päivittäin, kasvojen puhdistaminen yhdessä vaiheessa puhdistusveden avulla riittää pitämään ihosi raikkaana ja puhtaana joka päivä.

woman washing face

woman with clear skin

KOLME SYYTÄ VALITA KAKSOISPUHDISTUS

 

  1. Iholle kertyy päivän mittaan likaa, talia ja ilmansaasteita. Monet käyttävät myös päivittäin meikkiä

  2. Ihonhoitotuotteet imeytyvät ihoon paremmin, jolloin iho hyötyy ihonhoitorutiinista enemmän ja tulokset näkyvät selvemmin

  3. Kaksoispuhdistus ja akne – Ihosi luultavasti paranee ja epäpuhtauksien ja näppyjen määrä vähenee

KAKSOISPUHDISTUS

KUINKA KAKSOISPUHDISTAA KASVOT – KUUSIKOHTAINEN OHJE


  1. Levitä öljypohjainen puhdistustuote kämmeniisi tai vanulapulle ja hiero se sitten kuivalle tai kostealle iholle pyörivin liikkein. Näin lika ja meikki irtoavat iholta kauniisti ihoa vahingoittamatta.

  2. Huuhdo kasvojen iho kylmällä vedellä poistaaksesi öljyä, jos käyttämäsi tuote on erityisen öljyinen.

  3. Jätä iho kosteaksi ja levitä vesipohjainen koostumus edellä kuvatulla tavalla sormenpäillä pyöritellen. Jatka 1–2 minuutin ajan.

  4. Huuhdo kasvot tai pyyhkäise puhdistustuote pois kostealla pesulapulla.

  5. Taputtele iho kuivaksi (älä hankaa!) kuivalla kasvopyyhkeellä tai pehmeällä pyyhkeellä.

  6. Levitä seerumit, kosteusvoiteet ja silmänympärysvoiteet tavalliseen tapaan.
KAKSOISPUHDISTUS

KUINKA USEIN KAKSOISPUHDISTUS ON SYYTÄ TOISTAA?

 

Liiallinen peseminen voi tunnetusti kuivattaa, herkistää ja jopa ärsyttää ihoa. Kasvojen kaksoispuhdistus – double facial – kerran päivässä riittää, ja hoitavien öljypohjaisten ja vesipohjaisten puhdistustuotteiden käyttö vähentää liiallisen pesemisen riskiä.

 

Jos käytät alkoholia sisältäviä tai muutoin kuivattavia tuotteita, anna ihosi levätä välillä ja toista kaksoispuhdistus vain joka toinen päivä. Suosittelemme kuitenkin, että siirryt hoitavampien puhdistustuotteiden, kuten NIVEA MicellAIR Expert Water -puhdistusveden käyttöön.

woman smiling

woman washing her face
Kaksoispuhdistus ja akne

MISTÄ TIETÄÄ, ETTÄ KAKSOISPUHDISTUS TOIMII?

 

Uusia menetelmiä tai tuotteita on ihonhoidossa syytä käyttää säännöllisesti, jotta ne ehtivät vaikuttaa. Kaksoispuhdistus ei tässä suhteessa eroa muista menetelmistä. Sitä on jatkettava vähintään viikon ajan, ennen kuin tulokset luultavimmin näkyvät.

 

Tavoitteena on kirkastaa ihon pintaa, vähentää näppyjä ja tasapainottaa ihoa, jotta se ei enää yhtä lailla rasvoittuisi.


NIVEA:n tuotteet kasvojen kaksoispuhdistukseen

Naturally Good Cleansing Gel -puhdistusgeeli

Tutustu aloe veraa sisältävään NIVEA Naturally Good Micellar Wash -puhdistusgeeliin. Normaalille ja rasvoittuvalle iholle tarkoitettu koostumus raikastaa ja hoitaa ihoa ja poistaa iholta itsepintaisenkin meikin. Tuote sisältää 99% luonnollisia ainesosia ja on hellävarainen sekä iholle että ympäristölle.

Naturally Good Cleansing Wipes -puhdistusliinat

NIVEA Naturally Good Cleansing Wipes -puhdistusliinat sopivat täydellisesti päivittäiseen ihonhoitorutiiniin. Luonnollista aloe veraa sisältävä koostumus on tarkoitettu kaikille ihotyypeille. Se poistaa meikin, puhdistaa ihon ja jättää ihon raikkaaksi ja kosteutetuksi.

Naturally Good Micellar Water -puhdistusvesi

Tutustu NIVEA Naturally Good Micellar Water -puhdistusveteen, joka on tehty 99% luonnollisista ainesosista. Se perustuu hoitavaan miselliteknologiaan, joka auttaa irrottamaan meikin, talin ja lian. Vegaaninen koostumus syväpuhdistaa kuivattamatta ihoa. 

micellar wash