mies hymyilee

NIVEAn viisivaiheinen ihonhoitorutiini miehille

Tutustu helppoon viisivaiheiseen miesten ihonhoitorutiiniin ja täydentäviin ihonhoitovinkkeihin

Mitä on miesten ihonhoito?

Miesten ihohoito on nopeasti kasvava ala, jolla on jo häkellyttävän paljon tuotteita. Pitääkseen asiat yksinkertaisina NIVEA on laatinut miehille helpon viisivaiheisen ihonhoitorutiinin ja lisäksi ihonhoitovinkkejä, jotta näytät hyvältä ja olo tuntuu hyvältä.
mies pitelee Nivea-kasvovoidetta

Miksi miesten ihonhoito on erilaista kuin naisten

Vaikka miesten ja naisten ihonhoitotarpeissa on samankaltaisuuksia, on niissä myös monia eroavaisuuksia. Kaikki johtuu miesten ja naisten erilaisista hormonipitoisuuksista, sillä miehillä on paljon enemmän testosteronia, minkä vuoksi miesten iho on 25 prosenttia paksumpaa ja toimii eri tavalla kuin naisten iho.

Testosteronin runsaus johtaa myös tiheämpiin karvatuppeihin, rasvaisempaan ihoon ja suurempiin talia erittäviin huokosiin. 

 
Miesten ja naisten ihon eroavaisuuksien vuoksi miesten tarvitsee löytää tuotteita, jotka on suunniteltu erityisesti heidän tarpeisiinsa. Miehet tarvitsevat siksi vaikuttavia aineita, jotka sisältävät paksumpaan ihoon paremmin imeytyviä pitoisuuksia ja rasvaiseen ihoon keskittyviä koostumuksia.


Helppo viisivaiheinen miesten ihonhoitorutiini

1. Puhdista
Miesten kasvojen puhdistus: Puhdistus kahdesti päivässä on suositeltavaa, ja kasvot pitää pestä heti heräämisen jälkeen puhdistusaineella. Näin peset pois kaikki yön yli vaikuttaneet hoitoaineet sekä iholle nukkumisen aikana kertyneen hien ja bakteerit. Toimi samoin illalla nukkumaanmenoa edeltävän ihonhoito-ohjelman aluksi.
Tarkoitus: Poistaa iholta tali ja lika
Menettely: Pese kasvot puhdistusaineella heti heräämisen jälkeen aamulla ja aloita sillä ihonhoitorutiini illalla
 
2. Kuori iho kahdesti viikossa
Kuorinta poistaa kuolleet ihosolut, lian ja talin, jotta ihosi näyttää kirkkaalta ja sileältä. Kuorinta-aineella hierominen avaa huokoset ja poistaa syvällä olevat epäpuhtaudet, mikä estää huokosten tukkeutumista. On olemassa sekä kemiallisia että hankaavia kuorinta-aineita, ja jos sinulla on herkkä iho, on ehkä parasta käyttää hankaavaa kuorinta-ainetta.
Tarkoitus: Poistaa kuollut iho ja avata syvät huokoset
Käyttötapa: Käytä kemiallista tai hankaavaa kuorinta-ainetta kahdesti viikossa ja pese pois käytön jälkeen

 
mies levittää Nivea kasvojen kuorintageeliä
mies levittää Nivea kasvojen kosteusvoidetta

3. Silmävoide
Silmänympärysten iho on ohuempaa kuin muualla kasvoissa, joten alueelle tarvitaan tehokkaampia aineksia, sillä siitä lähtee nopeammin kosteutta ja volyymia. Silmävoide voi auttaa moniin ihoa koskeviin huolenaiheisiin, kuten tummiin ympyröihin, silmäpusseihin ja hiusjuonteisiin, ja pitää ihon tuoreennäköisenä. Silmävoidetta pitäisi käyttää aamulla ja illalla puhdistuksen jälkeen.
Tarkoitus: Nesteyttää ja täyttää ohutta silmänympärysihoa
Käyttötapa: Käytä pieni määrä puhdistuksen jälkeen kuivattuihin silmänympäryksiin aamulla ja illalla
 
4. Kosteuta
Säännöllinen kosteusvoiteen käyttö auttaa ihoa säilyttämään nestetasapainon ja on ihoterveydelle erittäin tärkeää. Ravitseva päivävoide korvaa puhdistuksessa tai kuorinnassa mahdollisesti menetetyt ravinteet. Sinun kannattaa valita ihotyypillesi, eli kuivalle, rasvaiselle tai yhdistelmäiholle, parhaiten sopiva kosteusvoide. Kuten on jo mainittu, miehet tuottavat luonnostaan enemmän talia, joten kevyt, mattapintainen kosteusvoide voi olla paras. 
Tarkoitus: Säilyttää nestetasapaino ja antaa ravinteita
Käyttötapa: Käytä varovasti kasvoille aamulla ja illalla

5. SPF
Loppuvaihe on tärkein, sillä ihon pitämiseksi nuorekkaana SPF on olennainen osa miesten hyvää ihonhoitorutiinia ihon sävystä riippumatta. SPF on tehokkain keino vähentää ikääntymisen merkkejä ja sitä kannattaa käyttää päivittäin. 
Tarkoitus: Suojata ihoa UV-säteiltä ja vähentää ikääntymisen merkkejä
Käyttötapa: Aamurutiinin viimeinen vaihe ja koko päivän ajan, levitä kaikkiin auringolle altistuviin ihoalueisiin.


Täydentäviä ihonhoidon lisävaiheita

Tähän helppoon viisivaiheiseen ihonhoitorutiiniin voi lisätä vielä vaiheita, muun muassa:
mies levittää Nivea-kasvovoidetta

- Kasvoseerumi
Saatavana on monenlaisia seerumeita, joissa on erilaisia vaikuttavia aineita erilaisiin ihonhoito-ongelmiin. Kasvoseerumit sisältävät runsaspitoisia vaikuttavia aineita (kuten E-vitamiinia, hyaluronihappoa tai bakutsiolia) ja harvoja lisäaineita (sakeutusaineita, emulsioaineita tai öljyjä). Tämän ansiosta suuripitoisuuksiset, tehokkaat ainesosat imeytyvät nopeammin ja auttavat tehostamaan kasvojen ihon heleyttä.
 
- Kasvonaamiot
Kasvonaamiot ovat siinä määrin samanlaisia kuin kasvoseerumit, että niitä on monenlaisia ja kukin niistä tarjoaa erityisetuja viemällä runsaspitoisia aineksia ihoon. Ne sopivat hyvin ihonhoitorutiinin täydentämiseen kerran viikossa.
 
- Parranajobalsami
Ihon voi olla hyvin herkkä parranajon jälkeen, ja on tärkeää hoitaa ihoa hetki sen jälkeen, kun olet ajanut parran. Käytä hyvälaatuista parranajobalsamia, joka rauhoittaa, viilentää ja elävöittää ihosi. Balsami ei pelkästään suojaa herkkää ihoa parranajon jälkeen vaan myös suojaa välittömästi ihon viideltä ihoärsytyksen merkiltä: polttelulta, punoitukselta, kuivumiselta, kireydeltä ja mikrohaavoilta.

Miesten ihonhoitovinkkejä erilaisille ihotyypeille

Viisivaiheinen ihonhoitorutiini pysyy samana erilaisille ihotyypeille, mutta suosittelemme etsimään erityisiä oman ihosi tarpeisiin sopivia hoitotuotteita.
 
- Koska miesten ihonhoitotuotteet ovat usein voimakkaampia paksumman ihon vuoksi, ne voivat rasittaa herkkiä ihotyyppejä. Tällaisissa tapauksissa kannattaa kokeilla erityisiä miesten herkän ihon hoitotuotteita. Herkän ihon hoitotuotteet voivat auttaa vähentämään ihon ärsytystä tai tulehtumista ja tarjota samalla tavallisten ihonhoitotuotteiden edut.
 
NIVEA MEN Sensitive Pro Calming Range on täydellinen tuotevalikoima herkkäihoisille. Tuotteet sisältävät sataprosenttisesti kasvipohjaista hampunsiemenöljyä ja E-vitamiinia, jotka rauhoittavat ihoa, vähentävät rasitusta ja suojaavat ärsytykseltä. Tuotevalikoimaan sisältyy partavoide, rauhoittava kosteusvoide ja ihoa suojaava kasvobalsami.
 
Miesten  NIVEA Sensitive Pro Facial Balm sisältää sataprosenttisen orgaanista, syvältä ravitsevaa hampunsiemenöljyä ja ihoa nesteyttävää ja rauhoittavaa E-vitamiinia.

 mies pitelee Nivea Sensitive Calming Pro -kasvovoidetta

- Jos etsit ikääntymistä hidastavia ihonhoitotuotteita, kannattaa etsiä ikääntymistä hidastavia aineksia, kuten hyaluronihappoa, sisältäviä ihonhoitotuotteita. Hyaluronihappo vahvistaa ihon kimmoisuutta ja saa ihon näyttämään kiinteämmältä ja nuorekkaammalta.

NIVEA MEN Hyaluron Anti-Age Grooming Bundle hyödyntää täysimittaisesti hyaluronihapon tarjoamia etuja. Settiin sisältyy kolme erikoistunutta ikääntymistä hidastavaa kasvonhoitotuotetta. Samalla kun setti vahvistaa ihoa se myös nesteyttää sitä ympäri vuorokauden vähentäen väsymyksen ja ikääntymisen merkkejä.
 
NIVEA MEN Hydrating Hyaluron Anti-Wrinkle Face Cream sisältää puhdasta hyaluronihappoa ja proretinolia. Nämä ainekset aktivoivat ihosoluja, auttavat vähentämään jo syntyneitä ryppyjä ja palauttavat ihon kiinteyden.
- Jos ihosi on jo nuorekas mutta haluat siihen lisää energiaa, kofeiini voi olla hyvä vaikuttava aine täydentämään ihonhoitorutiiniasi. Ehkä tiedät, että kofeiinin juominen voi antaa energiaa, mutta se toimii aivan yhtä hyvin iholla ja auttaa torjumaan väsymyksen merkkejä.

Tutustu miehille tarkoitettuihin ihonhoitotuotteisiin täällä.