man smiling doing his skin care routine

MIESTEN IHONHOITO: PIENILLÄ MUUTOKSILLA ON SUURI VAIKUTUS

Miesten ihonhoito on muutakin kuin peseytymistä suihkussa kahdesti päivässä. Lue, miten voit tehdä pieniä muutoksia ja saada aikaan suuren vaikutuksen ihollasi.

MIESTEN IHONHOITO: PIENILLÄ MUUTOKSILLA ON SUURI VAIKUTUS

Järjestelmällinen ihonhoitorutiini voi vaikuttaa suuresti siihen, miltä iho tuntuu ja näyttää. Iho tuntuu pehmeältä ja sileältä ja välttyy näpyiltä ja finneiltä, kun pidät parhaalla mahdollisella tavalla huolta ihostasi. Mutta mistä aloittaa? Parhaan ihonhoitorutiinin ja parhaiden miehille tarkoitettujen ihonhoitotuotteiden löytäminen voi olla hankalaa. Olemme siksi koostaneet yksinkertaisen oppaan, jonka avulla tulet sinuiksi miesten hyvän ihonhoidon perusteiden kanssa.

MIESTEN IHONHOITORUTIINI

VAIHE 1: PESEYDY SUIHKUSSA OIKEIN

Miehen paras ihonhoitorutiini alkaa aina täydellisestä suihkusta. Pese ihosi perusteellisesti, poista epäpuhtaudet ja valmistele ihosi imemään itseensä miesten ihonhoitotuotteiden ravitsevat aineosat. Muista, että suihkuvesi ei saa olla kuumaa, koska se voi vahingoittaa ihoa. Kädenlämpöinen tai viileä vesi on iholle paljon parempi vaihtoehto, sillä se supistaa ihohuokosia, auttaa ihoon tulleita vaurioita paranemaan ja säilyttää ihon luonnolliset rasva-aineet kuivattamatta ihoa. NIVEA MEN Sensitive Shower Gel -suihkugeeli on hellävarainen koostumus, joka sopii erinomaisesti myös herkälle iholle. Sitä voi levittää sekä kasvoille, vartalon iholle että hiuksiin. Lisää ylellisyyttä suihkutteluun tuo vaahtoava NIVEA Creme Care Shower -suihkusaippua. Tämän hoitavan suihkusaippuan ylellinen koostumus kosteuttaa ihoa intensiivisesti ja jättää ihon pehmeän tuntuiseksi.

MIESTEN IHONHOITORUTIINI

VAIHE 2: KUORI IHO (2–3 PÄIVÄN VÄLEIN)

Kuorinta on erittäin tärkeä osa miehen ihonhoitorutiinia. Sitä ei pidä kuitenkaan tehdä liikaa. Jos ihoa kuorii liian tiheään, se irrottaa ihosta myös luonnolliset rasva-aineet, kuivattaa ihoa ja aiheuttaa ärsytystä. Kuori iho 2–3 päivän välein (harvemmin, jos ihosi on erityisen herkkä), jotta huokoset eivät tukkeudu ja kuolleet ihosolut irtoavat ihon pinnasta.

Miesten kasvojen hoito on erittäin tärkeää. Kun ihon kuorii oikein, se on myös vastaanottavaisempi tuotteille, joita iholle levitetään puhdistuksen jälkeen. Kuorintavoide auttaa syväpuhdistamaan ihon, vapauttamaan ihohuokoset ja pesemään pois ylimääräisen öljyn ja lian. Ihoa kuoriessa on hyvä muistaa, että liika hankaaminen ärsyttää ihoa. Hiero ihoa hellästi ja anna kuorintavoiteen ainesosien tehdä työ puolestasi.
nivea men sensitive face wash

MIESTEN IHONHOITORUTIINI

VAIHE 3: PESE KASVOSI

Kasvojen puhdistaminen on yksi tärkeimpiä asioita miesten kasvojen hoidosta puhuttaessa. Vaikka ihoa ei pidä kuoria päivittäin, kasvot puhdistetaan kahdesti joka päivä, aamuin illoin. Miesten kasvojen hoito saa ihon tuntumaan raikkaalta, se hävittää epäpuhtaudet (kuten mustapäät), bakteerit ja liiallisen talin, ja vähentää näin erilaisten iho-ongelmien ilmaantumisen riskiä. Paras puhdistustuote auttaa kirkastamaan ja raikastamaan ihon samalla, kun se säilyttää ihon luonnollisen kosteustasapainon.

NIVEA MEN Sensitive Face Wash sisältää kamomillaa ja on erityisen hellävarainen iholle. Tämä kasvojen puhdistustuote poistaa epäpuhtaudet, lian ja öljyisyyden iholta hellävaraisesti, mutta tehokkaasti.

MIESTEN IHONHOITORUTIINI

MIKÄ ON PESEMISEN JA KUORIMISEN ERO?

Pintapuolisesti tarkasteltuna kuorinta ja puhdistus voivat tuntua samoilta asioilta, mutta itse asiassa niiden tavoitteet ovat keskenään erilaiset. Kuoriminen tarkoittaa itsepintaisten, huokosia tukkivien kuolleiden ihosolujen irrottamista iholta, kun taas puhdistaminen irrottaa ihosta päivän aikana kertynyttä likaa.
nivea men sensitive intensive moisturising cream gel

VAIHE 4: KOSTEUTA

Kun iho on huolellisesti puhdistettu, seuraava vaihe on kosteuttaa kasvojen ihoa. Näin iho tuntuu virkeältä, pehmeältä ja kosteutetulta. Miesten kasvojen hoito tarkoittaa kasvojen ihon kosteuttamista niin, että iho pysyy terveenä, ihon luonnollinen suojakerros vahvistuu ja ikääntymisen merkit häivyttyvät.

NIVEA MEN Sensitive Pro-Facial Balm -kasvovoide rauhoittaa ja kosteuttaa ihoa välittömästi 100% kasviperäisen hamppuöljyn ja E-vitamiinin vaikutuksesta. Voide ei tahmaa, eikä jätä rasvaista tuntua, vaan imeytyy nopeasti ja tekee ihosta raikkaan näköisen.

MIESTEN IHONHOITO

LISÄÄ IHONHOITOVINKKEJÄ MIEHILLE

Jos olet sitoutunut parantamaan omaa ihonhoitorutiiniasi, älä jätä ajatusta kesken. On muitakin vinkkejä, joiden avulla tunnet olosi hyväksi ja saat terveen näköisen ihon.

MIESTEN IHONHOITO

PARHAAT IHONHOITOTUOTTEET MIEHILLE

Kun tutkit kosmetiikkahyllyjä tai katselet miesten ihonhoitotuotteita verkossa, vaihtoehtojen määrä voi lyödä ällikällä. Tarjolla on myös paljon all in one -tuotteita, jotka lupaavat kokonaisvaltaista hoitoa. Jos mahdollista, koeta etsiä nimenomaan miehille tarkoitettuja tuotteita, sillä miehen iho on hieman erilainen kuin naisen iho, ja siksi erityisesti miehen ihon tarpeisiin suunniteltu tuote saattaa olla sinulle mieluisampi.

Hyvä lähtökohta parhaiden miehille tarkoitettujen ihonhoitotuotteiden etsimiseen on määrittää oma ihotyyppi ja sen tarpeet. Jos ihosi on erityisen herkkä, sinulle parhaiten sopivat ihonhoitotuotteet ovat erilaisia kuin rasvoittuvasta ihosta kärsivän kaverisi valitsemat tuotteet. Tutustu miesten ihonhoitotuotteisiin ja löydä parhaat tuotteet juuri sinulle.

man smiling with his hand on his head

MIESTEN IHONHOITORUTIINI

8 PARASTA IHONHOITOVINKKIÄ MIEHILLE

  1. Noudata päivittäistä rutiinia: käy suihkussa, peseydy ja puhdista myös kasvot ja kosteuta iho – aamuin illoin
  2. Pese kasvosi suihkussa
  3. Kuori iho säännöllisesti poistaaksesi kuolleet ihosolut. Älä kuitenkaan kuori ihoa liian usein, ja tee se hellävaraisesti, jotta iho ei ärsyynny
  4. Älä pese liian kuumalla vedellä – käytä mahdollisuuksien mukaan viileää tai kylmää vettä
  5. Tutustu omaan ihotyyppiisi ja sen tarpeisiin, sillä tällä tavoin onnistut laatimaan itsellesi parhaan ihonhoitorutiinin ja löytämään parhaat tuotteet
  6. Pyri käyttämään tuotteita, jotka on tarkoitettu nimenomaan miehille, koska miesten ja naisten ihotyypeissä on jonkin verran eroja
  7. Huolehdi myös vartalon ihosta
  8. Poista ihokarvat intiimialueilta varoen ja opettele ajelemaan ihoa niin, että et saa siitä ihottumaa. Parran ja ihokarvojen ajaminen aiheuttaa usein ihoärsytystä.