MANTELIÖLJY KASVOILLE

MANTELIÖLJY KASVOILLE: MANTELIÖLJY IHONHOITO JA SEN HYÖDYT

Mikä manteliöljystä tekee niin hyvän kasvoille ja iholle? Lue lisää manteliöljyihonhoidon hyödyistä.

OLEELLISET FAKTAT: MANTELIÖLJY KASVOILLE JA IHOLLE

Manteliöljyä on kahta tyyppiä - karvasmanteliöljyä, jota käytetään sen tuoksun vuoksi, ja iholle sopivaa makeaa manteliöljyä, joka kosteuttaa ja hoitaa ihoa. Manteliöljy kasvoille on ollut kiinalaisten kulttuurien käytössä arpien ja kuivan ihon hoidossa jo muinaisista ajoista lähtien. Olemme siis melko paljon jäljessä, mitä tulee tämän taianomaisen öljyn hyödyntämiseen.

MANTELIÖLJY KASVOILLE: HYÖDYT - MITÄ KÄYTTÖTARKOITUKSIA MANTELIÖLJYLLÄ IHONHOIDOSSA ON

 • Vaalentaa tummia silmänalusia ja vähentää silmien turvotusta - Tämä johtuu manteliöljyjen tulehduksia lieventävistä ominaisuuksista. Auttaa ihoa näyttämään kirkkaammalta ja raikkaammalta.
 • Lievittää pigmenttiläiskiä, ekseemaa ja ihottumaa - Manteliöljyllä on rauhoittavia ominaisuuksia ja siksi se on mainio ainesosa tasoittamaan ihon sävyä.
 • Luonnollinen meikinpoistaja - Öljy levittyy helposti iholle ja se on kevyt ainesosa, joka ei jätä jäämiä ihoon. Siksi se sopii loistavasti hellään meikin poistoon.
 • Syväkosteuttaa kuivan ihon ja on myös hellä herkälle iholle
 • Auttaa raskausarpiin - Manteliöljy hoitaa raskausarpia samalla tavalla kuin se poistaa aknen aiheuttamia arpia ja pigmenttiläiskiä. Manteliöljyllä on erinomaisia pehmittäviä ominaisuuksia, joiden ansiosta iho voi venyä ilman, että arvet kasvavat.
 • Ihon virkistyminen - Manteliöljy kasvoille auttaa tasoittamaan ihon sävyä ja parantamaan ihoa, mikäli sitä käytetään säännöllisesti.

MITÄ RAVINTOAINEITA MANTELIÖLJY SISÄLTÄÄ?

 • E-vitamiinia
 • Kaliumia
 • Sinkkiä
 • Kertatyydyttämättömiä rasvahappoja
 • Proteiineja

MISTÄ MANTELIÖLJY TULEE?

Nimessä on vihje – manteliöljy uutetaan raakamanteleista. Mantelipuuta esiintyy luonnossa Länsi-Aasian ja Pohjois-Afrikan lämpimillä alueilla, mutta nykyään sitä viljellään ympäri Välimeren aluetta.

Manteliöljyn uuttamista kasvojen ja ihon tarpeisiin on tehty muinaisista ajoista asti. On todisteita, että tätä ainutlaatuista öljyä käytettiin alun perin lievittämään kipua hieromalla sitä ihoon. Sitä on käytetty myös vatsakipujen hoitoon. Keskiajalla siitä tuli hyvin suosittu ainesosa ruoanlaitossa ja sitä jopa käytettiin tärkeänä kaupankäynnin välineenä.

Nykyään manteliöljyä käytetään lähinnä sen ihoa, hiuksia ja kasvoja hyödyttävien kosmeettisten ominaisuuksiensa vuoksi. Sen kosteuttava koostumus ja korkea ravintosisältö tekevät siitä ihanteellisen ainesosan. 

3 TAPAA HYÖTYÄ MANTELIÖLJYSTÄ IHONHOIDOSSA

MANTELIÖLJY KASVOILLE

Koostumukseltaan kevyt ja helposti imeytyvä manteliöljy on tunnettu sen kasvoja pehmentävistä ominaisuuksistaan. Se myös hidastaa ikääntymisen merkkien näkymistä iholla. Manteliöljy sopii myös kuivalle ja herkälle iholle, sillä se on hypoallergeeninen öljy.

MANTELIÖLJY HIUKSILLE

Manteliöljyn säännöllinen käyttö hiuksiin voi saada ne näyttämään kiiltävämmiltä ja terveemmiltä. Öljyn ravintoaineiden uskotaan vähentävän kaksihaaraisia hiuksia ja hilsettä.

MANTELIÖLJY IHOLLE

Vartalolle levitettäessä manteliöljy voi helpottaa ihon kireyttä, kutinaa tai hyvin kuivaa ihoa. Manteliöljy sitoo kosteuden ihoon tukkimatta ihohuokosia, joten ihosta tulee sileämpi ja hehkuvampi.

MANTELIÖLJYN AINESOSAT

KERTATYYDYTTÄMÄTTÖMÄT RASVAHAPOT

Auttavat vartaloasi pysymään kosteutettuna ja huolehtivat kuivasta, ärtyneestä tai halkeilevasta ihosta.

KALIUM

Kalium tehostaa kosteutusta niin, että iho näyttää ravitulta ja huolehditulta.

A-VITAMIINI

A-vitamiini on välttämätön ravintoaine, joka tukee ihon, silmien, lisääntymisterveyden ja immuunijärjestelmän toimintaa. Manteliöljy täydentää ihon A-vitamiinivarastot ja se voi auttaa aknen hoidossa ja auringon aiheuttamiin ikääntymisen merkkeihin. A-vitamiini läpäisee helposti ihon ja puhdistaa iholta aknea aiheuttavan lian ja rasvan.

E-VITAMIINI

Manteliöljyssä on E-vitamiinia, joka on terveellä iholla luonnollisesti esiintyvä antioksidanttinen ainesosa. Se tuo iholle suojaa vapaita radikaaleja (saasteet, ympäristörasitteet) vastaan, jotka uhkaavat heikentää ihon suojakerrosta. Valitettavasti ihon luonnollisen E-vitamiinin määrä vähenee iän myötä johtuen auringon vaikutuksesta, jolloin ihon on vaikeampi taistella ikääntymisen merkkejä vastaan. Siksi onkin tärkeää täydentää ihon E-vitamiinivarastoja ja yksi tapa tehdä niin, on manteliöljyn käyttö.

SINKKI

Sinkillä on tulehdusta lievittäviä vaikutuksia, minkä vuoksi se on erinomainen aine aknen ja vastaavan tyyppisten ihoarpien hoitoon.

KUINKA KÄYTÄN MANTELIÖLJYÄ KASVOILLE?

Manteliöljy on niin monikäyttöinen tuote, että joskus on vaikeaa tietää, mistä aloittaa. Tässä hiukan vinkkejä siihen, kuinka käyttää sitä oikein.

MANTELIÖLJYKUORINTA – LUONNOLLINEN TAPA POISTAA KUOLLEITA IHOSOLUJA

Onko iho samean näköinen ja virkistyksen tarpeessa? Kokeile sekoittaa ruokalusikallinen manteliöljyä ja ruokalusikallinen sokeria, niin saat oman kosteuttavan kasvokuorinta-aineen. Hiero seosta ihoon ympäränmuotoisin liikkein ja alta paljastuu kaunis ja sileä iho.

PARAS TAPA LEVITTÄÄ MANTELIÖLJYÄ IHOLLE

Toisin kuin muilla kauneusöljyillä, manteliöljyllä on kevyt koostumus ja se imeytyy helposti jättämättä rasvaisia jäänteitä ihoon ja hiuksiiin. Se imeytyy parhaiten, kun se on lämmitetty huoneen lämpöiseksi ennen levittämistä, joten hiero sitä sormien välissä ennen kuin annat tämän kosteuttavan koostumuksen tehdä taikojaan.

Hierova liike on paras tapa levittää manteliöljyä iholle. Se auttaa öljyä läpäisemään ihon pintakerroksen, jolloin saat kosteutuksesta parhaan hyödyn. Manteliöljyn tuoksu on upea, mutta muutama tippa valinnaista eteeristä öljyä tekee siitä erinomaisen hierontaöljyn ja voit nauttia kauneushoitolan kaltaisesta hoidosta kotonasi.

NIVEA JA MANTELIÖLJY

NATURALLY GOOD RADIANCE DAY CREAM -PÄIVÄVOIDE

NIVEA Naturally Good Radiance Day Cream -päivävoide sisältää jojobaöljyä ja manteliöljyä sekä virkistävää luonnonmukaista Aloe Veraa. 99% sen ainesosista on luonnollista alkuperää. Tämä luonnon innoittama tuote hoitaa ja syväkosteuttaa ihoa tuoden esiin ihon luonnollisen kauneuden.

NATURALLY GOOD REGENERATING NIGHT CREAM -YÖVOIDE

NIVEA Naturally Good Regenerating Night Cream -yövoide sisältää jojobaöljyä ja manteliöljyä sekä arganöljyä, joka syväkosteuttaa ihoa yön aikana. Iho näyttää levänneeltä joka aamu, kun yövoidetta on levitetty ihoon ennen nukkumaan menoa. 99% ainesosista on luonnollista alkuperää, mikä tekee tästä loistavan tuotteen ihollesi!