nainen katsoo peiliin

Mikä on ihonalainen finni

Opi, mikä ihonalainen finni on, ja kuinka pääset eroon ihonalaisesta finnistä NIVEAn avulla

MIKÄ ON IHONALAINEN FINNI?

Monet eivät ole koskaan kuulleet ihonalaisesta finnistä, joten... mikä on ihonalainen finni?

 Ihonalainen finni tunnetaan myös kystisenä aknena, joka muodostuu ihon pinnan alle ja voi olla huomaamaton. Kun ihonalainen finni kehittyy, niistä puhutaan lääketieteessä näppylöinä, joihin liittyy ihonalaista turvotusta. Saatat huomata pieniä kyhmyjä, jotka saattavat olla kivuliaita, tulehtuneita ja punoittavia. Lue eteenpäin saadaksesi selville, mikä aiheuttaa ihonalaisia finnejä ja kuinka niistä pääsee eroon.


Ihonalaiset finnit leuassa ja otsassa

Ihonalaiset finnit / koteloituneet finnit ovat yleisimpiä kasvoissa, erityisesti leuan ja otsan alueella; niitä voi myös muodostua yläselkään tai rintakehään. Finnien löytämiseksi voit sivellä ihon pintaa sormella, jolloin saatat tuntea pienen kyhmyn, näin ei kuitenkaan aina ole. Yritä välttää ihonalaisten finnien puristamista. Se ei ole oikea tapa päästä ihonalaisista finneistä eroon. Tämä pätee erityisesti finneihin leuassa ja otsassa, jolloin puristaminen voi usein aiheuttaa arpia tai tulehduksen, koska finnin sisältö työntyy syvemmälle ihoon. Saatat huomata niitä säännöllisimmin leuassa ja otsassa. Meikki ja ihon koskettelu ovat pääsyitä ihonalaisten finnien syntymiselle.

nainen kiharat hiukset hymyilevä

MIKÄ AIHEUTTAA IHONALAISIA FINNEJÄ

Ihonalaiset finnit ovat siinä mielessä tavallisia finnejä, että ne muodostuvat, kun ihohuokosesi tukkeutuvat talista (kehon tuottama öljy), liasta, bakteereista, kuolleesta ihosta ja karvoista. Kehollesi voi olla haastavaa säädellä näitä tekijöitä esimerkiksi seuraavista syistä:
 

Hormonaaliset muutokset

 Kun teinit pääsevät murrosikään ovat he alttiimpia aknelle hormonitasojen vaihdellessa. Sama voi myös tapahtua naisten kuukautiskierron tai raskauden aikana.

 

Hiki

 Aktiviteetit, jotka saavat sinut hikoilemaan voivat pahentaa aknea ja ihonalaisia finnejä, varsinkin jos käytät tiukkoja vaatteita tai hattua/kypärää.

 

huono hygienia

 Jos et käy suihkussa tai pese ihoasi säännöllisesti, tulet huomaamaan öljyn ja lian kertyvän ihollesi, mikä edesauttaa aknen ja ihonalaisten finnien syntymistä. 

 

Lääkitys

 Ihonalaiset finnit tai akne voivat johtua lääkkeistä, jotka sisältävät kortikosteroideja, testosteronia tai litiumia.

 

Perintötekijät

 Akne voi johtua perintötekijöistä, sillä se vaikuttaa olevan perinnöllistä. Jos vanhempasi kärsivät siitä on hyvin mahdollista, että niin teet sinäkin. Sama pätee ihonalaisiin finneihin.

 

Ihonhoitotuotteet

 Raskaan meikin tai paksujen kosteusvoiteiden käyttö voi tukkia huokosia edesauttaen näppyjen ja ihonalaisten finnien syntymistä.


KUINKA KUINKA IHONALAISIA FINNEJÄ EHKÄISTÄÄN:

Jos huomaat itselläsi jatkuvasti ihonalaisia finnejä, tässä parhaat ehdotuksemme uusien ihonalaisten finnien ehkäisemiseksi: 
 
nainen hymyilee

 -Puhdista iho säännöllisesti
 On tärkeää puhdistaa iho säännöllisesti ja ylläpitää hyvää hygieniaa, jos tahdot estää uusien ihonalaisten finnien muodostumista. Suosittelemme pesemään kasvot puhdistusaineella aamuisin, ennen nukkumaanmenoa ja hikoillessasi. Voit kokeilla esimerkiksi NIVEA Derma Skin Face Wash Geliä

 -Sopivien ihonhoito- ja meikkituotteiden käyttö
 Suosittelemme pysyttelemään erossa öljyisistä tuotteista. Rasvoittuva iho on tärkeä tekijä, joka johtaa aknen ja ihonalaisten finnien muodostumiseen. Suosittelemme vaihtamaan kasvovoiteesi öljyttömään kasvovoiteeseen, kuten NIVEAn Oil-Free Moisturiseriin. Jos käytät meikkiä, yritä pitää ehostus minimaalisena, sillä raskas meikki voi johtaa likaiseen ihoon ja tukkia huokosesi. 
  
 -Anna niiden olla rauhassa
 Yksi pahimmista asioista, joita voit tehdä on yrittää puristaa tai kosketella ihonalaista finniä. Tämä vain ärsyttää aluetta entisestään ja voi aiheuttaa tulehduksen tai arpeutumista. Kun olet puhdistanut ja levittänyt tuotteet, muista jättää alue rauhaan.


Itsepintaiset ihonalaiset finnit

Jos itsepintaiset koteloituneet finnit ovat silti kiusanasi kuukausien ajan luettuasi vinkit, mikä ihonalainen finni on, mikä aiheuttaa ihonalaisia finnejä ja ihonalaisten finnien hoidosta. Tällöin suosittelemme puhumaan asiantuntijalle, joka voi auttaa löytämään yksilöllisen, räätälöidyn hoidon ihonalaiselle finnille. Hakeudu terveydenhoidon ammattilaisen puheille, jos koteloitunut finni on pahasti tulehtunut tai jos huomaat tulehduksen merkkejä, kuten hikoilua tai kuumetta.

blondi nainen hymyilee

TUTUSTU NIVEAN DERMO SKIN CLEAR -SARJAAN

Löydä NIVEAn Dermo Skin Clear -sarja. Se sisältää neljä tuotetta, jotka kohdistavat tehonsa akneen taipuvaiselle iholle ja ehkäisevät aknen uusiutumista. Vegaaninen koostumuksen omaava ja kaikille ihotyypeille sopiva Derma Skin Clear on hellävarainen, mutta silti tehokas epäpuhtauksia vastaan kirkkaamman, terveemmän näköisen ihon puolesta.