woman smiling

Kasvosaippua

Haluatko ympäristöystävällisen, käytännöllisen puhdistustuotteen, joka on myös hellävarainen iholle? Lue lisää kasvosaippuasta ja sen eduista iholla.

Kasvosaippua

Kasvosaippua on palaamassa ihonhoitotuotteiden joukkoon, mutta tiedätkö, mitä se on? Lue lisää ja opi kaikki mitä sinun tarvitsee tietää kasvosaippuasta, sen valmistuksesta, sen parhaista puolista ja siitä, milloin kasvosaippua on hyvä ottaa mukaan omaan ihonhoitorutiiniin.

Mitä kasvosaippua on?

Kasvojen peseminen palasaippualla on ehkä viimeinen keino, jota käyttäisit. Onhan meille aina sanottu, että palasaippua kuivattaa liiaksi ihoa, koska se sisältää tyypillisesti hyvin voimakkaita ainesosia. Siksi mieleen on jäänyt se käsitys, että palasaippua poistaa lian ja epäpuhtaudet, mutta myös ihon luonnolliset rasva-aineet ja suojaavan kerroksen, josta syystä iho punottaa ja tulehtuu.

Äskettäin olemme kuitenkaan todistaneet palasaippuan uutta tulemista. Nyt kasvosaippuat sisältävät rauhoittavia, hellävaraisia ainesosia, kuten kasvoöljyjä, tärkeitä vitamiineja ja hivenaineita. Puhdistavatkin ainesosat ovat nyt hellävaraisia, samoin vaikuttavat ainesosat, joten jokaiselle ihotyypille löytyy sopiva vaihtoehto. Täydellinen, muoviton vaihtoehto puhdistustuotteelle.
woman checking face

Kasvosaippuan neljä etua

Unohtaaksesi aiemmat ennakkoluulosi sinun on hyvä lukea tästä, miksi nestemäisen puhdistustuotteen tilalle on itse asiassa aika vaihtaa palasaippua kasvoille.

1. Parempi ympäristölle

Tärkein syy, miksi kasvosaippua on ympäristölle parempi vaihtoehto, on sen pakkaus. Kun tuote on nestemäisessä muodossa, sitä on vaikea pakata käyttämättä pakkauksessa muovia tai lasia, mikä puolestaan lisää muovijätteen määrää. Näin tuotteista tulee myös painavampia ja niiden kuljettaminen jättää suuremman hiilijalanjäljen. 

Koska palasaippuat ovat kiinteitä, niiden pakkaamiseen tarvitaan vain vähän materiaalia, tavallisesti kartonkikotelo tai biohajoava käärepaperi – joskus ne eivät tarvitse pakkausta lainkaan! Lisäksi palasaippua kasvoille vaatii tuotannossa vain vähän energiaa ja vettä kuluu paljon vähemmän, mikä tekee tuotteesta paljon ympäristöystävällisemmän.

2. Säästä rahaa – saippua kestää paljon kauemmin

Toinen kasvosaippuan eduista on, että sen käyttäminen säästää rahaa. Tutkimukset ovat osoittaneet, että tuotetta tulee käyttäneeksi kuusi kertaa enemmän, kun se on nestemäisessä muodossa. Siksi palasaippua kestää paljon kauemmin ja tulee edullisemmaksi. 
woman with cucumber

3. Puhtaat koostumukset

Ihonhoitotuotteita valitessa on tärkeää ottaa huomioon niiden sisältämät ainesosat. Koska käytämme näitä tuotteita ihollamme joka päivä, kemikaalit voivat päästä ihon läpi ja mahdollisesti aiheuttaa ärsytystä ja punoitusta.

Palasaippua kasvoille sisältää tavallisesti vähemmän ja luonnollisempia ainesosia, jolloin ne ovat myös hellävaraisempia iholle. Ne sisältävät myös vähemmän säilöntäaineita, kuten parabeeneja, ja ärsyttävät vähemmän ihoa.
woman in the city

4. Käytännöllisempi

Palasaippua kasvoille on käytännöllisempi, koska se on pieni ja kiinteä, ja siksi helppo ottaa mukaan vaikkapa matkoille. 

Milloin kasvosaippua on hyvä ottaa mukaan omaan ihonhoitorutiiniin?

Koska monetkaan eivät ole tottuneita käyttämään kasvosaippuaa, voi olla epäselvää, milloin se kannattaa ottaa mukaan ihonhoitorutiiniin. Lue tästä, minkälaisista vaiheista rutiini muodostuu ja milloin palasaippuaa on hyvä käyttää.
Vaihe 1: Kasvosaippua
Kasvosaippua korvaa useimmiten puhdistustuotteen. Nykyään kasvosaippuat sisältävät samankaltaisia ainesosia kuin nestemäiset puhdistustuotteet ja ne ovat todella tehokkaita poistamaan meihin ja epäpuhtaudet. On tärkeää käyttää kasvosaippuaa aamuin illoin, jotta iho pysyy kirkkaana, eikä siihen pääse muodostumaan näppyjä.

Vaihe 2: Kasvovesi
Kasvovettä käytetään kasvosaippuan jälkeen, sillä se poistaa loputkin epäpuhtaudet iholta.

Vaihe 3: Kosteusvoide
Jotta iho ei kuivu, vaan pysyy kosteutettuna, on tärkeää käyttää kosteusvoidetta aina kasvosaippualla puhdistamisen jälkeen.

Kuinka kasvosaippua käytetään

Kasvosaippuaa on helppo käyttää kolmessa yksinkertaisessa vaiheessa:

1 Valmistele
Hiero kasvosaippuaa märkiin käsiisi saadaksesi aikaan koostumuksen, joka on helppo hieroa kasvoihin
2 Levitä
Hiero vaahto kasvoillesi, ole erityisen varovainen lähellä silmiä, mutta huolehdi, että vaahto levittyy kaikkialla kasvojen iholle
3 Huuhtele
Huuhtele kädenlämpöisellä vedellä. Varmista, että vesi ei ole liian lämmintä, jotta ihollesi jää pehmeä ja puhdas tunne.

mustikka kasvosaippua

NIVEA:n kasvosaippua

Löydät NIVEA:n valikoimasta parhaat palasaippuat kaikille ihotyypeille.

NIVEA MagicBar Refreshing Face Cleansing Bar. 
Tämä mustikkainen kasvosaippua sisältää manteliöljyä ja mustikkauutetta ja sopii täydellisesti kaikille ihotyypeille. Se sisältää 99% luonnollisia ainesosia, ja se on pakattu 100% muovittomaan pakkaukseen, joka on kestävän kehityksen mukainen ja ympäristöystävällinen. Vegaaninen koostumus on suunniteltu hellävaraiseksi ja hoitavaksi samalla, kun se on ihanteellinen ihon pH-arvolle ja raikastaa ja ravitsee ihoa. 

NIVEA MagicBar Radiance Cleansing Bar
Tämä mieto kasvosaippua sisältää E-vitamiinia ja ruusu-uutetta. Ainesosat ovat 99% luonnollisia. Kasvosaippua on pakattu 100% muovittomaan pakkaukseen, jotta jätettä syntyisi mahdollisimman vähän, ja saippuan vegaaninen koostumus on hellävarainen iholle. Tämä palasaippua on ehkä paras kasvosaippua kaikille ihotyypeille, sillä se on ihanteellinen ihon pH-arvolle ja toimii iholla parhaalla mahdollisella tavalla.

NIVEA MagicBar Exfoliating Cleansing Bar
Tämä palasaippua kasvoille sisältää aktiivihiiltä, jonka ansiosta se puhdistaa ja jättää ihon mattapintaiseksi. Kokonaan luonnollisista ainesosista tehty kasvosaippua on täysin muoviton. Kuoriva, vegaaninen palasaippua on täydellinen lisä ihonhoitorutiiniisi.