IHON VITAMIINIT

Tarkista tästä ihon kuntoon eniten vaikuttavat vitamiinit ja lue, kuinka onnistut pitämään ihosi terveenä ja säkenöivänä.

IHON KUNTOON VAIKUTTAVAT VITAMIINIT

Paras tapa pitää iho terveenä on varmistaa, että se saa kaikki tarvitsemansa ravinteet, myös ihon kuntoon vaikuttavat vitamiinit. Riittävän määrän vitamiineja saa joko ravinnosta, lisäravinteista tai paikallisesti levitettävistä voiteista ja kosteusvoiteista.

VITAMIINIT IHON HYVINVOINTIIN

Ihon hyvinvointiin vaikuttavat vitamiinit ovat erinomainen tapa huolehtia ihosta. Hoidettu iho näyttää terveeltä ja kauniilta. Hyvän ihon vitamiinit auttavat muun muassa seuraavissa asioissa:

IHON HYVÄT VITAMIINIT

Vitamiinien puutostilat voivat vaikuttaa ihoon voimakkaasti. Tavallisesti puutokset heikentävät ihon kuntoa, jolloin iho on alttiimpi vaurioille. Siksi on tärkeää, että saat kaikki ihon kuntoa parantavat vitamiinit. Sillä tavoin iho pysyy vahvana ja terveenä. Mitkä vitamiinit ovat hyväksi iholle? Parhaita vitamiineja ovat muun muassa:

IHON VITAMIINIT – A-VITAMIINI

 A-vitamiini tukee ihon ja silmien terveyttä sekä lisääntymisterveyttä ja immuunipuolustusjärjestelmää. A-vitamiinit jaetaan kahdentyyppisiin yhdisteisiin, retinoideihin ja karotenoideihin, joista kummatkin muuttuvat maksassa retinoliksi ja joko varastoituvat tai siirtyvät eteenpäin elimistön eri soluihin.

Retinoli edistää kollageenin tuotantoa, joka puolestaan vauhdittaa solujen jakautumista, pitää ihon kimmoisana ja nuorekkaana ja vähentää ryppyjä. Paikallisesti levitettävät retinoidit ovat myös suosittuja teini-ikäisten ja aikuisten akneihon hoidossa. Karotenoidit sisältävät suuria pitoisuuksia antioksidantteja, jotka vähentävät soluvauriota ja ehkäisevät ennenaikaisia ikääntymisen merkkejä.

A-vitamiinin puutos on melko harvinainen tila, jos saatavilla on terveellistä ravintoa, sillä sitä lisätään moniin kaupallisiin elintarvikkeisiin.

A-VITAMIININ (RETINOIDIEN) LÄHTEITÄ OVAT ELÄINPERÄISET TUOTTEET KUTEN:

 • Naudan maksa
 • Kananmunat
 • Maitotuotteet (esim. maito ja voi)
 • Kala (erityisesti lohi)

A-VITAMIININ (KAROTENOIDIEN) LÄHTEITÄ OVAT KASVIPERÄISET TUOTTEET KUTEN:

 • Porkkana
 • Greippi
 • Appelsiini
 • Bataatti
 • Vihreät lehtivihannekset

IHON VITAMIINIT – C-VITAMIINI

Vitamiinit ihon hyvinvointiin -sarjan vahva voittajaehdokas on C-vitamiini. Sitä lisätään moniin kauneudenhoitotuotteisiin, koska sillä on antioksidanttisia ja kollageenin tuotantoa lisääviä ominaisuuksia, jotka jättävät ihoon ihanan hehkun. C-vitamiini on yksi parhaista ihoa kaunistavista vitamiineista, koska se:

 1. Tekee ihosta tasaisemman värisen
  C-vitamiinin antioksidanttiset ja tulehdusta estävät ominaisuudet auttavat rauhoittamaan kasvojen punoitusta ja vähentämään iän aiheuttamaa hyperpigmentaatiota. C-vitamiini auttaa myös estämään melaniinia tuottavan entsyymin toimintaa ja taistelee sillä tavoin maksaläiskiä vastaan. 
 2. Kiinteyttää ihoa
  Kollageenin tuotantoa lisäämällä C-vitamiini auttaa pitämään ihon kiinteänä ja parantaa sen kimmoisuutta. 
 3. Pitää ihon kosteutettuna
  C-vitamiini auttaa vahvistamaan ihon suojaavaa vaikutusta niin, että vesi ja kosteus pysyvät ihossa ja iho pysyy kosteutettuna pidemmän aikaa.
 4. Suojaa auringonpolttamilta
  C-vitamiinin antioksidanttiset vaikutukset neutraloivat vapaita radikaaleja, jotka kiinnittyvät ihoon ja aiheuttavat auringonpolttamaa.

4. C-VITAMIININ LÄHTEITÄ:

 • Appelsiini
 • Mansikka
 • Parsa
 • Peruna

NIVEA JA C-VITAMIINI

Uskomme C-vitamiinin voimaan. Se on mielestämme yksi parhaita vitamiineja iholle, ja siksi 100% ihosi kanssa identtisen Q10-koentsyymin lisäksi tärkein NIVEA Q10 Energy -tuotesarjan ainesosista. Kaikki sarjan tuotteet on suunniteltu antamaan antioksidanttista energiaa samealle ja väsynyeelle iholle ja taistelemaan ihon ikääntymisen ensimmäisiä merkkejä vastaan.
NIVEA Q10 + Vitamin C Firming Body Milk -vartaloemulsio, joka sisältää Q10-ainesosaa, C-vitamiinia ja antioksidantteja, kosteuttaa ihoa samalla, kun se hoitaa ihon ikääntymisen merkkejä. Ihon kimmoisuus paranee jo kymmenessä päivässä, ja iho tuntuu kiinteämmältä ja napakammalta.

NIVEA Q10 ENERGY HEALTHY GLOW -PÄIVÄVOIDE

NIVEA Q10 Energy Healty Glow Day Cream -päivävoiteessa yhdistyvät kolme tehokasta, antioksidanttista ainesosaa: täysin ihon omaa koentsyymiä vastaava Q10, C-vitamiini ja E-vitamiini. Ne suojaavat ihoa vapaiden radikaalien aiheuttamilta vaurioilta. Päivävoide kosteuttaa ihoa 24 tunnin ajan, vähentää ihon ikääntymisen merkkejä, tekee ihosta entistä heleämmän ja suojaa sitä auringon UV-säteiltä estäen auringon aiheuttamaa ihon ikääntymistä.

NIVEA Q10 ENERGY HEALTHY GLOW -YÖVOIDE

NIVEA Q10 Energy Recharging Night Cream -yövoide hoitaa ja elvyttää ihoa yön aikana niin, että herätessäsi ihosi näyttää entistä heleämmältä ja väsymyksen merkkejä ei enää huomaa. Voiteessa on mukana täysin ihon omaa koentsyymiä vastaava Q10, C-vitamiini ja E-vitamiini, jotka kaikki saavat ihon näyttämään energiseltä ja nuorekkaalta.

IHON VITAMIINIT – D-VITAMIINI

Vaikka auringolta on tärkeää suojautua ja liiallista auringonvaloa pitää välttää, pieni määrä aurinkoa päivässä voi olla ihmiselle hyväksi. Syy piilee siinä, että auringon imeytyessä ihoon syntyy D-vitamiinia. Se ei tarkoita, että auringossa tarvitsisi viipyä tuntikausia, vaan pikemminkin 10–15 minuutin päivittäistä altistusta auringonvalolle – se riittää ylläpitämään hyvää D-vitamiinipitoisuutta.

D-vitamiini on olennainen luuston terveyden ylläpitäjä, mutta auttaa kaikenlaisia soluja pysymään terveinä. Myös ihosoluja – ja juuri siksi se on ihon hyvä vitamiini. D-vitamiinin on osoitettu vähentävän ihon ikääntymistä ja auttavan kuivan ihon, kutisevan ihon ja psoriasiksen hoidossa.

On hyvä muistaa, jos ajattelet saavasi D-vitamiinia pääasiassa auringosta, että aurinko voi vahingoittaa ihoa ja kiihdyttää ihon ikääntymistä. Varmista siis, että levität aina aurinkovoidetta tai voidetta, jossa on aurinkosuojakerroin, kuten NIVEA SUN UV Face Sensitive Sun Lotion SPF 50 -aurinkovoidetta, jos aiot oleskella auringossa pidemmän aikaa.

LISÄÄ D-VITAMIINIPITOISUUTTA NÄIN:

 • Ota 10-15 minuuttia aurinkoa päivässä, aurinkosuojakertoimesta huolehtien 
 • Nauti D-vitamiinia sisältäviä ruoka-aineita, kuten rasvaista kalaa, punaista lihaa ja munankeltuaista
 • Muista päivittäinen D-vitamiinilisä, erityisesti syksyllä ja talvella, kun aurinko ei paista riittävän voimakkaasti auttaakseen elimistöä D-vitamiinin tuotannossa

IHON VITAMIINIT – E-VITAMIINI

Aivan kuten C-vitamiini, myös E-vitamiini on tavallinen ainesosa ihonhoitotuotteissamme, sillä se on antioksidantti, joka suojaa ihoa auringon aiheuttamilta vaurioilta ja hoitaa tulehdusta.

Elimistömme tuottaa E-vitamiinia luonnollisesti ihoa kosteuttavan talin mukana. Jos iho on kuitenkin kovin kuiva, eikä siinä ole juuri talia ja sitä kautta kosteutta, E-vitamiini auttaa korjaamaan tilannetta.

E-vitamiini on yksi ihon hyvinvointiin eniten vaikuttavista vitamiineista:

 

 1. Vahvistaa ihon suojakerrosta
  Vahvempi iho merkitsee sitä, että iho pysyy paremmin ja pidempään kosteutettuna ja näyttää energisemmältä.
 2. Auttaa kestämään auringonvaloa
  E-vitamiini pystyy imemään itseensä ihoa vaurioittavia, haitallisia UV-säteitä. Silti auringonvalossa oleskellessa on aina parasta käyttää aurinkosuojavoidetta.
 3. Silottaa epätasaista ihoa
  E-vitamiinin tiedetään auttavan aknearpia parantumaan, taistelevan hyperpigmentaatiota vastaan ja vähentävän maksaläiskiä, ja näin ihon pinta tasoittuu.
 4. Vauhdittaa solujen jakautumista ja uusiutumista
  E-vitamiini pitää ihon raikkaan näköisenä ja tuo ihon pintaan nopeammin uusia ihosoluja.

 

NIVEA & E-VITAMIINI

E-vitamiinia on mukana monissa tuotteissamme aina kosteusvoiteista puhdistustuotteisiin, sillä uskomme sen olevan yksi parhaista vitamiineista iholle. Tässä muutamia E-vitamiinia sisältäviä suosikkejamme:

 

NIVEA REFRESHING DAY CREAM SPF15 -PÄIVÄVOIDE

NIVEA Refreshing Day Cream -päivävoiteeseen on lisätty E-vitamiinia, luonnollista magnoliauutetta ja erityistä NIVEA Moisture Care Complex -ainesosaa. Se täyttää ihon päivittäisen kosteustarpeen, pitää ihon pehmeänä ja tekee ihosta entistä kimmoisamman. E-vitamiini ja aurinkosuojakerroin SPF 15 yhdessä auttavat ihoa suojautumaan haitallisilta UV-säteiltä päivän aikana.

NIVEA RICH NOURISHING BODY LOTION -VARTALOVOIDE

NIVEA Rich Nourishing Body Lotion -vartalovoiteen täyteläinen, pehmeä koostumus ravitsee erityisesti kuivaa ihoa. Huolellisesti suunniteltu tuote sisältää manteliöljyä ja E-vitamiinia, jotka syväkosteuttavat koko vartalon ihoa. Aurinkosuojakerroin SPF 15 suojaa ihoa haitallisilta UV-säteiltä päivän aikana.

NIVEA REFRESHING TONER -KASVOVESI

NIVEA Refreshing Toner -kasvovesi poistaa kaiken puhdistetun ihon pintaan vielä jääneen lian ja raikastaa ihon. E-vitamiinia ja Hydra IQ -ainesosaa sisältävä kasvovesi vahvistaa ihon suojakerrosta ja estää ihon kuivumista.