Kasvoöljy

Lue parhaat vinkit siitä, kuinka kasvoöljy kannattaa levittää ja mikä kasvoöljy sopii juuri sinun ihollesi parhaiten.

Luonnollisia öljyjä on käytetty ihonhoidossa vuosisatojen ajan. Ne ovat monikäyttöisyytensä ansiosta edelleen suosittuja. Mutta kuinka kasvoöljy sopii rasvoittuvalle iholle? Oikeanlainen tuote oikeanlaisessa käytössä takaa, että kasvoöljy on hyväksi kenen tahansa iholle. 

Mitä kasvoöljy on?

Kasvoöljy on yleensä kasviperäinen tuote ja sisältää aineita kasvien eri osista – juuresta, kukista, siemenistä jne. Koska kasvoöljy sisältää hyvin tehokkaita ainesosia, siitä on iholle monenlaista etua.

Kasvoöljy on tyypillinen kuivan ihon hoitotuote, mutta se ei aina ole syväkosteuttava – valikoimassamme on myös kasvoöljy rasvoittuvalle iholle. Lisäksi kasvoöljy on hyödyllinen ikääntyvälle ja akneen taipuvaiselle iholle. Akneihon hoitoon sopii erityisesti kasvoöljy, jossa on antibakteerisia ainesosia, kuten teepuuöljyä.

Kasvoöljy – seitsemän neuvoa, joiden avulla pääset parhaisiin tuloksiin

Ota tuotteesta kaikki hyöty irti ja levitä kasviöljy kasvoillesi juuri oikealla tavalla. Tässä muutamia neuvoja:

1. Valitse kasvoöljy, joka sopii juuri sinun ihollesi. Öljyillä on erilaisia ominaisuuksia, ja jokaiselle on oma ihotyyppinsä.
2. Vähemmän on enemmän. Mitä kuivempi ihosi on, sitä enemmän se kenties tarvitsee tuotetta, mutta älä kuitenkaan käytä öljyä liikaa. Kolmesta kuuteen tippaa riittää mainiosti.
3. Sekoita kasvoöljy kosteusvoiteeseen. Sekoita muutama tippa öljyä kosteusvoiteeseen, niin voiteestasi tulee ravitsevampi ja se jättää iholle kauniin hehkun.
4. Levitä kostealle iholle. Kasvoöljy imeytyy paremmin kosteaan ihoon, sillä näin kosteus lukittuu paremmin ihon sisään.
5. Älä hankaa ihoa. Hankaaminen voi venyttää ihoa ja aiheuttaa ryppyjä. Lämmitä kasvoöljy kämmentesi välissä ja levitä se kasvoille taputtelemalla.
6. Kasvolihasharjoitukset. Levitä kasvoöljy kasvoille ja jumppaa samalla kasvojen lihaksia. Kasvojooga kiinteyttää kasvojen lihaksia ja suojaa ihoa ikääntymisen vaikutuksilta. Lue lisää kasvolihasharjoituksista tästä.
7. Kasvoöljy ei sovi käytettäväksi yhtä aikaa aurinkosuojakertoimen kanssa. Jos päivävoiteessasi on aurinkosuojakerroin tai käytät kasvoilla aurinkovoidetta, vältä sekoittamasta sitä öljyyn, koska öljy voi heikentää aurinkosuojaa. Jos sinulla on tapana käyttää päivisin aurinkosuojaa, levitä kasvoöljy yöksi.

Löydä juuri sinun ihotyypillesi sopiva kasvoöljy

Kasvoöljy ei ehkä kuulosta rasvoittuvalle iholle sopivalta tuotteelta, mutta itse asiassa oikein valittu kasvoöljy sopii kaikille. Joillakin öljyillä, kuten mineraaliöljyillä, on huono maine huokosia tukkivina tuotteina, mutta omalle ihotyypille sopiva kasvoöljy voi saada ihmeitä aikaan:
1. Kasvoöljy kuivalle iholle – valitse öljy, joka ravitsee kuivaa ihoa ja auttaa pitämään ihon kosteana. Tällaisia ovat esim. ruusunmarjaöljy, manteliöljy, avokadoöljy ja arganöljy.
2. Kasvoöljy sekaiholle – valitse kasvoöljy sekaiholle, joka on koostumukseltaan kevyempi ja tasapainottaa ihoa ja vähentää talintuotantoa samalla, kun se kosteuttaa ihoa. Tällaisia ovat esim. viinirypäleöljy, jojobaöljy tai marulaöljy.
3. Kasvoöljy rasvoittuvalle iholle – myös rasvoittuva iho voi janota kosteutta! Valitse öljy, joka vähentää talintuotantoa. Tällaisia ovat esim. jojobaöljy, ruusunmarjaöljy ja viinirypäleöljy.
4. Kasvoöljy ikääntyvälle iholle – ihon ikääntyessä se usein kuivuu ja tarvitsee siksi erityisesti kosteutta. Valitse intensiivisesti ihoa ravitseva öljy, kuten arganöljy, ruusunmarjaöljy tai aprikoosiöljy.

NIVEA kasvoöljy kuivalle iholle

Hemmottele ihoasi NIVEA Q10 Power Pampering Oil -kasvoöljyllä. Se on ihossa luonnollisesti esiintyvää muotoa täysin vastaavalla koentsyymi Q10:llä ja ravitsevalla arganöljyllä täydennetty kasvoöljy kuivalle iholle. Kasvoöljy on ihoa intensiivisesti ravitseva hoitotuote, joka kosteuttaa ihoa syvältä ja jättää ihon pinnan pehmeäksi ja säteileväksi.