Dry Elbows

KUINKA HUOLEHTIA KUIVISTA KYYNÄRPÄISTÄ

Lue lisää siitä, mikä aiheuttaa kuivat kyynärpäät ja kutisevat kyynärpäät, ja saatatko tehdä ongelmaa pahemmaksi ymmärtämättä sitä.

MIKSI SAAMME KUIVAT KYYNÄRPÄÄT?

MITÄ EROA KYYNÄRPÄISSÄ ON MUUHUN VARTALOON VERRATTUNA?

Kuivat kyynärpäät ovat yleisempiä kuin muut kuivat ihoalueet vartalossa, mutta miksi?

Se johtuu muutamasta eri syystä:

 1. Kyynärpäät ovat kontaktissa eri pintoihin paljon enemmän, kuin useimmat muut alueet - nojaat pöytään, pääsi lepää käsiesi varassa tai luet kirjaa. Tämä tekee ihosta tavallista paksumman ja kyynärpäistäsi tulee todennäköisemmin kuivat.
 2. Kyynärpää on nivel, joten sen iho taipuu ja venyy jatkuvasti päivän aikana liikkuessa. Se lisää kyynärpään ihon rasitusta ja aiheuttaa kuivat kyynärpäät, jotka saattavat jopa halkeilla, jos niitä ei hoideta.

Lue lisää kuivasta ihosta täältä.

dry elbows

MINULLA ON värjäytynyt KYYNÄRPÄÄT, PITÄISIKÖ HUOLESTUA?

Jos sinulla on värjäytynyt kyynärpäät, se on täysin normaalia. Se johtuu kuolleiden ihosolujen kerääntymisestä kyynärpäiden ihoon ja se saa alueen näyttämään epätasaiselta ja karhealta. Kuori iho säännöllisesti, jotta saat kuolleet ihosolut poistettua ja jotta saat kyynärpäiden iho kirkastuu. Lue kuorintaoppaamme täältä.
ASIAT, JOTKA AIHEUTTAVAT KUIVAT KYYNÄRPÄÄT

ÄRSYTTÄVÄ VAATETUS

Synteettiset materiaalit, kuten polyesteri, voivat ärsyttää kyynärpään ihoa joutuessaan hankaukseen sitä vasten. Hiki voi lisätä vaikutusta tarrautessaan vaatetukseen ja aiheuttaen kitkaa ihosi ja vaatteidesi välillä. Tämä saattaa poistaa iholta sen luonnollisia rasvoja ja tehdä siitä kuivan ja kosteuttamattoman aiheuttaen kuivat kyynärpäät.
ASIAT, JOTKA AIHEUTTAVAT KUIVAT KYYNÄRPÄÄT

LÄMMITYS

Lämmitysjärjestelmät imevät usein kosteutta ilmasta aiheuttaen sen seurauksena ihollekin kosteuden katoamista. Olet ehkä huomannut, että kuivat kyynärpäät ovat useammin ongelmana talvikuukausina verrattuna kevääseen ja kesään.
Ihon altistaminen kuumille lämpötiloille auringossa voi kuitenkin myös olla ongelma. Esimerkiksi lomalle mennessäsi ihosi ei ole tottunut korkeisiin lämpötiloihin ja kuivuu helposti. Saatat itsekin aiheuttaa kuivat kyynärpäät, jos otat liian kuumia suihkuja. Kuuma vesi poistaa iholta sen luonnollisia rasvoja ja aiheuttaa kuivumista, jonka seurauksena voi olla kutinaa kyynärpäissä ja kuivat kyynärpäät.
ASIAT, JOTKA AIHEUTTAVAT KUIVAT KYYNÄRPÄÄT

ILMASTOINTI

Ilmastoinnilla voi olla samankaltainen vaikutus ihon luonnolliseen kosteustasapainoon, kuin lämmitysjärjestelmälläkin. Se johtaa usein kutiseviin kyynärpäihin, jotka tuntuvat kuivilta koskettaessa.
ASIAT, JOTKA AIHEUTTAVAT KUIVAT KYYNÄRPÄÄT

LIIKKUMINEN

Koska kyynärpäät ovat niveliä, ne liikkuvat ja taipuvat jatkuvasti. Tämä antaa lisäpainetta niiden iholle ja jos se on jo valmiiksi kuiva, se ei ole yhtä joustava kuin tavallisesti ja saattaa jopa halkeilla ilman kunnon hoitoa.
ASIAT, JOTKA AIHEUTTAVAT KUIVAT KYYNÄRPÄÄT

IHONHOIDON LAIMINLYÖNTI

Ihosi tarvitsee kosteutusta ja tämä on erityisen tärkeää, kun ongelmana ovat kuivat kyynärpäät. Ihon kosteuttaminen säännöllisesti täyteläisellä kosteusvoiteella, kuten NIVEA Express Hydration body lotion -vartaloemulsiolla on tarpeellista kuivien kyynärpäiden ehkäisemisessä.
ASIAT, JOTKA AIHEUTTAVAT KUIVAT KYYNÄRPÄÄT

AURINKOVAURIOT

Kyynärpäät voivat olla erityisen alttiita UV-säteilyn aiheuttamille vaurioille, mikä voi aiheuttaa kuivat kyynärpäät ja auringonpolttamia. Käytä aina hyvää aurinkovoidetta ennen kuin altistat kyynärpääsi auringolle.
ASIAT, JOTKA AIHEUTTAVAT KUIVAT KYYNÄRPÄÄT

KLOORI

Lomaillessasi uiminen ja rentoutuminen ovat mielessäsi pääasia, mutta jos uit altaassa, voi kloori kuivattaa ihoasi. Kosteuta ihosi kosteusvoiteella uimisen ja kuivaamisen jälkeen, tai jos olet menossa takaisin aurinkoon, niin levitä aurinkovoidetta uudelleen.
ASIAT, JOTKA AIHEUTTAVAT KUIVAT KYYNÄRPÄÄT

TUPAKOINTI

Tupakointi kuivattaa ihoasi ja vaikutus näkyy ensin alueilla, jotka ovat luonnollisesti kuivempia. Kuivat kyynärpäät saattavat johtua tästä.
ASIAT, JOTKA AIHEUTTAVAT KUIVAT KYYNÄRPÄÄT

HORMONAALISET MUUTOKSET

Hormonaaliset muutokset, kuten vaihdevuodet, kuivattavat ihoa ja voivat aiheuttaa kyynärpäiden kuivumista.

TAPOJA EHKÄISTÄ KYYNÄRPÄIDEN KUIVAA IHOA

Kuivat kyynärpäät ovat yleinen vaiva, mutta on asioita, joita voit tehdä kotona pitääksesi ihon sileänä ja joustavana:

Kuivat kyynärpäät ovat yleinen vaiva, mutta on asioita, joita voit tehdä kotona pitääksesi ihon sileänä ja joustavana:

 • Käytä kädenlämpöistä vettä suihkussa, jotta estät kuivat kyynärpäät.
 • Kuori kuiva ja hilseilevä iho pois hellävaraisella kuorintavoiteella. Voiteen hellävaraisuus on tärkeää, sillä kuiva iho on herkempää ja saattaa johtaa kutiseviin kyynärpäihin.
 • Kosteuta ihosi suihkun jälkeen, jotta se pysyy kosteutettuna ja ravittuna. Näin estät kuivat kyynärpäät. Kosteutus myös rauhoittaa ihoasi ja saattaa helpottaa kutisevia kyynärpäitä.
 • Kokeile NIVEA Repair & Care Body Lotion -vartaloemulsiota pitkäkestoiseen kosteutukseen.
 • Pese kyynärpäät hellävaraisilla ja ravitsevilla suihkugeeleillä, sillä jotkut ainesosat saattavat aiheuttaa kuivan ihon ja kuivat kyynärpäät. Voiteet ja geelit, jotka sisältävät shea- tai kaakaovoita pitävät hyvin ihosi ravittuna. NIVEA Indulgent Moisture Coconut Caring Shower Cream -suihkusaippuaa on täyteläinen ja saa ihon tuntumaan kosteutetulta ja tasaiselta kuivumisen jälkeenkin.
 • Vaihda käyttämiäsi vaatteita ja käytä pehmeämmistä ja paremmin hengittävistä materiaaleista valmistettuja vaatteita. Esimerkiksi puuvilla on hellävarainen ihollesi.
 • Vaihda käyttämääsi huuhteluainetta, jos ihosi reagoi siihen. Näin ehkäiset kyynärpäiden kutinaa.
 • Kun menet ulos aurinkoon, muista laittaa aurinkovoidetta vartalollesi, jotta suojaat itsesi UV-säteilyltä sekä lämmön aiheuttamalta ihon kuivumiselta. Jos uit, varmista, että aurinkovoide kestää vettä ja uinnin jälkeen pese kloori tai merivesi pois ja kosteuta ihosi pikaisesti. Jos jätät suolaista merivettä vartalollesi, saatat kärsiä kutiavista kyynärpäistä, sillä suola ei tee iholle hyvää.

Jos kuivat kyynärpäät vaivaavat edelleen tai pahenevat, ota yhteys lääkäriin. Reseptituotteet auttavat rauhoittamaan kuivia ja kutisevia kyynärpäitä.

dry elbows

VIISI SYYTÄ KUORIA KUIVAT KYYNÄRPÄÄT

Kuolleet ihosolut ovat suuri syy epämiellyttävän näköisiin kyynärpäihin, joiden iho on kuiva ja karhea. Säännöllinen kuoriminen auttaa ja saa näkyviin alla olevan kirkkaan ja terveen näköisen ihon.
Käytä hyvää kuorintavoidetta ja hiero sitä hellästi ihoosi. Keskity alueisiin, joiden iho on erityisen kuivaa, kuten kyynärpäihin ja polviin. Pese voide pois ja iho näyttää terevemmältä.
Vartalon kuorintaharja voi olla hyvä apuväline siihen, että kyynärpäät saa pidettyä kunnossa.

 1. Iho näyttää kirkkaammalta
 2. Kuollut ihosolukko lähtee pois ja terveen näköinen iho paljastuu
 3. Hieronta kiihdyttää ihon verenkiertoa
 4. Ihon karheat kohdat tuntuvat sileämmiltä
 5. Ihonsävy näyttää tasaisemmalta ja pääset eroon epätasaisen värisistä kyynärpäistä

Vaikka kyynärpäiden kuorinta on hyvin tärkeää, sitä ei kannata tehdä kuiville kyynärpäille liian usen, sillä se vo olla kuivalle iholle liikaa. Tällöin kuorinta saattaa poistaa terveitä ihosoluja ja aiheuttaa kipeät ja kuivat kyynärpäät. Asiantuntijat suosittelevat vartalokuorinnan käyttöä kahdesti viikossa, jolloin saat hyödyt, mutta et haittoja. Kun kärsit kuivista kyynärpäistä, on tärkeää olla kärsivällinen hoidon suhteen, sillä ongelmaa ei saa korjattua kerralla. Sinun täytyy lisätä ihonhoitorutiinisi uusia asioita, jotta onnistut ja voit hyvästellä kuivat kyynärpäät lopullisesti.

dry elbows

VARTALOÖLJY VOI OLLA KUIVIEN KYYNÄRPÄIDEN PARAS YSTÄVÄ

Jos sinulla on hyvin kuivat kyynärpäät ja tarvitset tehokkaampaa koskeutusta, kokeile niiden hoitamista ravitsevalla vartaloöljyllä. NIVEA Oil in Lotion Coconut & Monoi Oil -vartaloemulsio sisältää Monoi-öljyä. Se on erinomainen apu tekemään kyynärpääsi sileiksi ja tuntumaan pehmeiltä ja kosteutetuilta pidempään.