moisturised pair of legs and feet

KUINKA HOITAA KUIVAT JALAT

Jalkasi kantavat koko painosi joka päivä, joten ei ole mikään ihme, että kuivat jalat ovat yleinen ongelma. Lue NIVEAn neuvot siitä, kuinka estää jalkoja kuivumasta kuinka kosteuttaa niitä.

MIKÄ AIHEUTTAA JALKOJEN KUIVAN IHON?

Kuiville jaloille on monia syitä. Syy kuiviin jalkoihin voi olla niinkin ilmiselvä, kuin elämäntapasi. Huono ruokavalio, paljon kävelemistä ja liikuntaa tai sitten vain huonoa jalkojen hoitoa. Lue NIVEAn neuvot kuivien jalkojen hoitoon ja saat vihdoinkin helpotusta asiaan.

MIKSI JALKASI OVAT NIIN KUIVAT? SYYT KUIVIIN JALKOIHIN

Kuivat jalat ja halkeilevat jalkapohjat ovat yleisempiä, kuin kuiva iho muualla kehossa, sillä jalkojen pohjissa ei ole talirauhasia. Rasvan puute johtaa kosteutuksen puutteeseen, mikä on yksi kuivan ihon merkittävimmistä syistä. Jalkojen kosteutusta hoitavat sen sijaan hikirauhaset. Lue lisää kuivan ihon syistä NIVEAlta.

Jalkasi ovat myös jatkuvan paineen alaisena koko päivän seisomisesta, kävelemisestä ja liikunnasta. Ne saavat kokea koko painomme aiheuttamat vaikutukset. Tämä voi aiheuttaa kovettunutta ja känsäistä ihoa jalkojemme pohjissa, mikä on yksi jalkojen kuivan ihon syistä. Tämä on merkittävää varsinkin, jos seisot enemmän kuin ihminen keskimäärin, harrastat liikuntaa normaalia enemmän tai aloittelet uutta liikuntaharrastusta, sillä ne voivat johtaa jalkojen kipeytymiseen ja niiden ihon halkeilemiseen.

On tärkeää pitää jaloista hyvää huolta levittämällä niihin kosteuttavaa jalkavoidetta, kuten NIVEA Repair & Care Body Lotion -emulsiota. On tärkeää yrittää ennaltaehkäistä jalkojen kuivuminen ja ihon hilseily sen sijaan, odottaisit ensin oireiden ilmenemistä. Kosteusvoiteen käyttäminen joka ilta rutiinina auttaa hoitamaan jalkojen kuivaa ihoa. Jos saat jalkoihisi kuivan tai halkeilevan ihon, kokeile ravitsevaa emulsiota kahdesti päivässä, suihkun jälkeen ja ennen nukkumaan menoa, sen pitäisi palauttaa kosteutus kuiviin jalkoihin.

lady in the bath scrubbing her dry skin on feet
4 Syytä kuiviin jalkoihin

KUUMA VESI

Kylvyt ja suihkut hyvin kuumassa vedessä voivat poistaa kosteutta jaloistasi, jolloin niistä tulee kuivia ja kosteuttamattomia. Mitä pidempään viihdyt kuumassa vedessä, sitä pahempaa kuivuminen on! Peseydy suihkussa kädenlämpöisellä vedellä, niin vältät jalkojen kuivumisen.
lady lying on her front on a sandy beach
4 Syytä kuiviin jalkoihin

UVA/UVB -VAHINGOT

Pitkien aikojen viettäminen auringossa voi aiheuttaa sinulle kuivat jalat. Ihmiset usein unohtavat käyttää tehokasta aurinkovoidetta, kuten NIVEA Sun Protect & Moisture Moisturising Sun Lotion -emulsiota, jalkateriin. Jalkaterien päällä oleva iho on erittäin ohutta ja herkkää.

brunette lady with gloves standing in snow
4 Syytä kuiviin jalkoihin

TALVIKUUKAUDET

Kylmän talven sääolosuhteet poistavat iholta kosteuden. Tämän lisäksi sisätilojen lämmitysjärjestelmät vähentävät ilmankosteutta talvikuukausina, mikä kuivattaa jalkoja entistä enemmän. Ihonhoito talvella on tärkeä osa ihosta huolehtimista.

 
pair of feet wearing socks
4 Syytä kuiviin jalkoihin

IHOSAIRAUDET

Iho voi olla altis kuivuudelle ja ihottumille johtuen sairauksista, kuten ekseemasta. Tämä johtuu siitä, että jaloissa on niin paljon hikirauhasia ja kengät ja sukat aiheuttavat kitkaa.

KUIVIEN JALKOJEN HOITAMINEN

Hyvän ihonhoitorutiinin avulla kuivien jalkojen hoitaminen ei ole vaikeaa.

KUIVIEN JALKOJEN HOITO - PUHDISTA JA KOSTEUTA

Kun hoidat jalkojen kuivaa ihoa tai halkeilevia jalkoja on tärkeää puhdistaa ja kosteuttaa niitä. Hiki ja lika voi jäädä kuolleiden ihosolujen alle ja aiheuttaa bakteereita (ja hajuja), jotka vievät kuivat jalat yhä pahempaan tilanteeseen.Hoitaaksesi kuivat jalat, puhdista jalkasi läpikotaisin kosteuttavalla suihkusaippualla, kuten  NIVEA Rich Moisture Creme Caring Shower Cream -suihkusaippualla, kuori tämän lisäksi jalkojen alue hellästi muutaman kerran viikossa. NIVEA Caring Shower Creme Peeling -kuoriva suihkugeeli on täydellinen tähän tarkoitukseen, voit käyttää jopa hohkakiveä ja sen jälkeen kosteusvoidetta kuolleen ihon poistamiseen.NIVEA Rich Nourishing Body Lotion -vartaloemulsio on ihanteellinen käytettäväksi suihkun jälkeen, sillä se imeytyy nopeasti hioon. Kosteutus pysyy koko päivän, joten sinulla on virkistyneet, sileät ja terveen näköiset jalat nopeasti. Jatkuva käyttö myös ongelmien loputtua estää jalkojen kuivumista myös jatkossa.

nice pair of feet on a white background

KUORI KUIVAT JALKASI

 Käytä hohkakiveä poistamaan kuiva ja kuollut iho ja saamaan esiin alla olevat pehmeämmät ihokerrokset. Käytä kuoriessasi helliä ympyränmuotoisia liikkeitä ja huuhtele sen jälkeen. Kun olet kuorinut jalkojen halkeilleen ihon, on järkevää käyttää hyvin kosteuttavaa voidetta. Esiin tullut pehmeä iho imee kosteusvoiteen nopeammin kuin kuiva iho.

Lue kuorintaoppaamme saadaksesi lisätietoja.

socks hanging on a washing line

KUIVAT JALAT JA SUKKIEN VALITSEMINEN

Käytät (luultavasti) sukkia lähes koko päivän ja jos sinulla on kuivat jalat, niin kuivasta ihosta johtuvat bakteerit siirtyvät sukkiin ja päin vastoin. Varmista, että käytät puhtaita ja hengittäviä sukkia koko ajan, sillä näin vältät halkeilevaa ihoa jaloissa. Liikunnan jälkeen sinun pitää vaihtaa sukat, jos et heti pääse suihkuun ja älä koskaan käytä uudestaan sukkia ennen niiden pesemistä.

Hengittävien sukkien käyttäminen voi estää kuivia jalkoja ja auttaa hoitamaan jalkojen kuivaa ihoa. Puuvillasukat ovat kevyempiä ja viileämpiä, kuin synteettiset sukat ja estävät myös jalkojen hajua.

PARHAAT VINKIT KUIVIEN JALKOJEN HOITAMISEEN

  • Ennaltaehkäisy on parempaa kuin oireen hoitaminen! Pidä huoli, että sinulla on hyvä ruokavalio ja ihonhoitorutiini, sillä nämä asiat ehkäisevät ihoa kuivumasta.
  • Muista juoda tarpeeksi vettä - nestehukalla on suuri vaikutus ihoosi. Nestehukka kiihdyttää erityisesti kuivan ihon muodostumista jalkoihin.
  • Lisää jalkojen verenkiertoa; paranna ruokavaliotasi, harrasta enemmän liikuntaa, pysy terveellisessä painossa, älä polta tupakkaa ja paranna seisomisasentoasi.

  • Käytä ilmankostutinta, jotta ilma ympärilläsi ei kuivu. Jos ilma kuivuu liikaa, se voi johtaa myös ihon kuivumiseen ja siitä taas voi seurata kuivat jalat.

  • Käytä suihkussa tai kylvyssä kädenlämpöistä vettä kuuman sijaan. Jos lämpötila on liian korkea, se johtaa kuivaan ja usein kivuliaaseen ihoon.

  • Käytä tuotteita, jotka kosteuttavat ihoa ja vältä tuotteita, joissa on liikaa etyylialkoholia.

  • Kokeile suihkussa käytettävää vartalovoidetta, kuten NIVEA Creme Soft Shower -vartalovoidetta. Se auttaa estämään kuumien suihkujen aiheuttamaa jalkojen kuivumista.

woman stroking her legs

ÄLÄ RAAVI JALKOJASI

Hilseilevän ihon raapiminen jaloista on houkuttelevaa. Jalat voivat kutista ja tuntua epämukavilta, mutta raapiminen voi johtaa bakteerien leviämiseen ja aiheuttaa halkeilevaa ihoa ja haavoja jalkoihisi.

Bakteerien leviäminen voi aiheuttaa finnejä, tulehduksia ja jalkojen kipeytymistä. Raapimisen sijaan käytä kylmää pyyhettä rauhoittamaan kutisevia jalkoja tai puhdista, kuori ja kosteuta jalat hellävaraisesti.