Kuorinta

Kuinka kuorintavoide toimii? Tee kuorinnasta säännöllinen osa ihonhoitorutiiniasi.

MITÄ KUORINTA ON JA MIKSI IHON KUORIMINEN ON TÄRKEÄÄ

Ihosolut uusiutuvat säännöllisesti: iho uusiutuu lähes kokonaan 28 päivän välein. Siksi on tärkeää tietää, kuinka ihoa kuoritaan ja mitä kuoriminen oikein tarkoittaa. Kasvojen kuorintavoide ei ainoastaan poista kuolleita ihosoluja – se myös kiihdyttää ihon verenkiertoa. Hoito valmistelee ihoa niin, että se pystyy imemään itseensä kaikki hoitotuotteiden aktiiviset ainesosat ja tekee ihosta säteilevän ja eläväisen.

NÄIN KUORINTAVOITEET KUORIVAT IHOA

Kasvojen kuorintavoiteet ovat erityisen hyviä käyttää keväällä. Keväisin iho tarvitsee uuden alun, ja on hyvä poistaa talven aikana kertynyt harmaa aines. Kuori silti ihoasi vuoden ympäri poistaaksesi kuolleet ihosolut ja raikastaaksesi ihon.

Ennen lomaa hellävarainen kuorinta auttaa saavuttamaan tasaisen rusketuksen, koska erityisesti reidet, polvet ja kyynärpäät kaipaavat apua kuolleiden ihosolujen poistamisessa.

Kun käytät kuorintaa, kuten kasvojen kuorintavoidetta (suosittelemme NIVEA Smooth Rice Scrub -kuorintavoidetta), noudata alla kuvattuja vaiheita varmistaaksesi parhaan lopputuloksen:

 
 1. Keskity niihin alueisiin, jotka haluat kuoria – kuivemmat ja hilseilevät alueet voivat vaatia enemmän huomiota kuin muut.
 2. Levitä kuorintavoidetta hellävaraisin, pyörivin liikkein minuutin ajan. Älä ole liian kovakourainen, varsinkaan, jos ihosi on herkkä.
 3. Huuhtele kämmenenlämpöisellä vedellä.
 4. Käytä kosteusvoidetta joka kerta, kun olet kuorinut ihosi kauttaaltaan, sillä ihon kuoriminen voi kuivattaa ihoa enemmän kuin tavanomainen puhdistus.

Tärkeää: Älä kuori liian usein. Joka kerta kun kuorit ihosi, käynnistyy uusiutumisprosessi, joka voi johtaa ihon rasittumiseen. Ole varovainen ja opettele tunnistamaan, mitä ihosi tarvitsee ja mikä sinun ihollasi tuntuu hyvältä.

KASVOJEN KUORINTA: IHONHOITOA KOLMESSA VAIHEESSA

Pyyhi kasvot kasvovedellä, kuten NIVEA Refreshing Toner -kasvovedellä, kuorinnan jälkeen ja levitä sitten päivävoide tai yövoide.


OIKEAN KUORINTATUOTTEEN LÖYTÄMINEN JUURI SINUN IHOLLESI

Kaikki kuorintavoiteet eivät sovi omalle ihotyypillesi. Mikä sitten on oikea tuote juuri sinun ihollesi? Kuorintavoiteet voi karkeasti jakaa luonnollisiin ja synteettisiin kuorintatuotteisiin. Se, mikä sopii parhaiten juuri sinulle, riippuu ihotyypistäsi.

KUINKA KASVOJEN KUORINTA-AINETTA KÄYTETÄÄN

 • Käytä sormenpäitä kuorintavoiteen levittämisessä otsalle, nenään ja leukaan. Aloita keskeltä otsaa ja siirry kohti ohimoita.
 • Hiero nenän tyvestä kohti sen päätä.
 • Pyöritä sormia voimakkaammin nenänpielissä ja jälleen kevyemmin poskilla.
 • Siirry leukaluita pitkin kohti leukaa.
 • Siirry leuasta alas kaulalle.
 • Vältä aina silmiä ja suuta ympäröivää ihoa.

MIHIN AIKAAN PÄIVÄSTÄ KUORINTA ON PARASTA TEHDÄ

VINKKI: Toinen hyödyllinen parasta kuorintatekniikkaa koskeva vinkki on kuoria aina iltaisin. Näin iho saa riittävästi aikaa toipua, ja aamulla peilistä näkyy kirkas ja säteilevä iho.

HEDELMÄKUORINTA – APU NÄPPYISELLE IHOLLE

Hedelmähappokuorinnat tai kemialliset kuorinnat työskentelevät iholla ilman hiovia aineita. Niiden vaikuttavat aineet ovat hedelmähappoja, kuten alfahydroksihappoja, maitohappoja tai glykolihappoja. Nämä luontaiset, orgaaniset hapot ovat peräisin hedelmistä ja muista kasveista ja ne kuorivat ihon pintaa hapon ja ihon oman pH-arvon välillä tapahtuvan kemiallisen reaktion ansiosta. Hedelmähappokuorinnat sopivat erityisen hyvin akneoireisiin, näppyiselle iholle ja suurentuneista ihohuokosista, pigmenttiläiskistä tai ikäläiskistä kärsivälle iholle. Pienet rypyt ja aknearvetkin tasoittuvat, kun hedelmähappokuorinnan tekee säännöllisesti.

Huom. Älä tee hedelmähappokuorintaa omin päin. Se on parasta tehdä kauneushoitolassa. Käy hedelmähappokuorinnassa vain talvisin, sillä kuorinta tekee ihosta huomattavasti herkemmän auringonvalolle.

MIETO ENTSYYMIKUORINTA

Entsyymikuorinta voi kuulostaa synteettiseltä, mutta kuoriva vaikutus on itse asiassa täysin biologisen prosessin aikaansaama. Entsyymikuorinnat käyttävät hyväksi hedelmien puhdistavaa vaikutusta: hedelmän entsyymit hajottavat proteiineja pienempiin osiin ja irrottavat kuolleita ihosoluja ihon pinnasta. Koska ne pehmittävät vain ihon ulointa kerrosta, eivätkä poista koko kerrosta, entsyymikuorinnat sopivat hyvin herkälle iholle.

Entsyymikuorintojen käyttäminen on kuitenkin vähän monimutkaisempaa. Jotta voit olla varma siitä, että entsyymikuorinta toimii kuten pitää, levitä kuorintavoiteen päälle lämmin kangas. Älä käytä entsyymikuorintaa useammin kuin kerran kuukaudessa, sillä ihosi tarvitsee aikaa hoidosta toipuakseen.

LUONNOLLISET HEDELMÄÄ TAI MERENHIEKKAA SISÄLTÄVÄT KUORINTA-AINEET

Nyt kun tiedät, kuinka iho kuoritaan, sinun on hyvä tietää enemmän tuotteista, joita käytät ihosi kuorimiseen. Mekaanisissa kuorinta-aineissa käytetään hiovia rakeita, kuten hiekkaa tai aprikoosinkivimurskaa, joka poistaa hellävaraisesti ihon uloimman kerroksen. Harmaa aines katoaa ja iho näyttää eläväisemmältä ja terveeltä. Hyvä kuorintavoide herkälle iholle on koostumukseltaan erityisen mieto, ja se sisältää hienojakoisia ja pyöristettyjä rakeita. 

Rasvoittuvalle iholle, johon tulee herkästi näppyjä, sopii paremmin tuote, jolla on antibakteerisia ominaisuuksia.

VARO AURINKOA!

Älä milloinkaan lähde ulos aurinkoon heti kuorinnan jälkeen. Hedelmähappo- tai entsyymikuorinnan jälkeen auringossa oleilua on itse asiassa syytä välttää jopa neljän viikon ajan. Lue lisää kasvojen aurinkosuojatuotteista tästä.


NÄIN TEET HELPOSTI OMAN KUORINTA-AINEEN

Mikset kokeilisi kuorinta-aineen tekemistä itse?

SOPII KAIKILLE IHOTYYPEILLE

Kotitekoinenkin kuorintavoide on aina räätälöitävä oman ihon tarpeita silmällä pitäen. Esimerkiksi merisuola ja sokeri voivat sopia paremmin iholle, jossa on suuret huokoset, kun taas unikonsiemenet sopivat paremmin herkälle iholle.

Kuivan ihon kuorinta

TEHOKKAITA KUORINTARESEPTEJÄ KEITTIÖSTÄ

 • Jogurtti-, hunaja- ja sokerikuorinta näppyiselle iholle: hunajalla on antibakteerinen ja tulehdusta lievittävä vaikutus.
 • Kahvikuorinta kaikille ihotyypeille: kofeiini stimuloi ja edistää verenkiertoa ihossa.
 • Öljy- ja sokerikuorinta normaalille ja kuivalle iholle: oliiviöljy ja viinirypäleensiemenöljy kosteuttavat ihoa, erityisesti talvella.
 • Jogurttikuorinta kaikille ihotyypeille: viileä jogurtti vaikuttaa erityisen virkistävästi.
 • Ihotyypistä riippuen joukkoon voi sekoittaa sokeria, merisuolaa tai unikonsiemeniä.


HYVÄ VARTALON KUORINTA

KUORI VARTALON IHO

Vartalon kuorintavoiteita ja kuorintavoiteita on saatavilla sekä kasvoille, vartalolle, käsille että jaloille. Ne kaikki poistavat kuolleita ihosoluja ja tuovat esiin uuden ihon kuolleen solukon alta.

HYVÄ VARTALON KUORINTAVOIDE

HUOM.

Älä milloinkaan käytä vartalon kuorintavoidetta kasvoilla, sillä kasvojen iho on ohuempi ja herkempi, ja karkeat kuorinta-aineet voivat aiheuttaa ärsytystä.

ANNA IHOSI NÄKYÄ

Merisuolan tai pähkinänkuoren jyväset, joita vartalon kuorintavoiteissa käytetään, tekevät ihon kuivista ja karheista kohdista upean kauniita ja pehmeitä. Samaan aikaan kosteuttavat öljyt takaavat ihosi hyvinvoinnin. Kuori vartalon iho näin: hiero kuorintavoide kostealle iholle pyörivin liikkein. Käytä karkeampaa kuorintavoidetta kuin kasvoilla. Polvet ja kyynärpäät kaipaavat erityistä hoivaa. Voit myös käyttää kuorintahansikasta tai harjaa tehostaaksesi kuorintaa.

Ole varovainen saapuessasi kaulan ja dekolteen alueelle. Näillä alueilla iho on herkkä, ja aivan kuten kasvojenkin iho, se kaipaa hellävaraista ja hienojakoista kuorintavoidetta. Kaula ja dekoltee on parasta kuoria kasvojen kuorimisen yhteydessä.

NIVEA Creme Peeling Shower on erinomainen tuote, koska se kuorii hellävaraisesti ja kosteuttaa ihoa suihkussa.

Kuivan ihon kuorinta

KUORINTARITUAALI JALOILLE

Heti kun lämpötilat kohoavat, monet naiset haluavat taas paljastaa säärensä. Sitä ennen on kuitenkin hoidettava sääret kuntoon: tee erityinen kuorinta, joka poistaa kuolleet ihosolut ja silottaa ihon suola- ja sokerikiteiden avulla. Tee näin: liota jalkoja jalkakylvyssä noin 10 minuutin ajan, hiero ihoa perusteellisesti kuorintavoiteella ja levitä jalkoihin huuhtelemisen jälkeen reilusti kosteusvoidetta. Myös paljain jaloin käveleminen tekee jaloille hyvää. Lue lisää jalkojen kuivan ihon hoidosta tästä.

KUORINTAVOIDE

NIVEA MAGICBAR EXFOLIATING CLEANSING BAR

Vegaanisella, kokonaan luonnollisista ainesosista valmistetulla NIVEA Magicbar Exfoliating Cleansing Bar -kasvosaippualla saat pehmeän ja notkean ihon. Kuoriva kasvosaippua sisältää aktiivihiiltä ja alkalitonta saippuaa. Se puhdistaa hellävaraisesti ja on ympäristöystävällinen valinta, sillä pakkauksessa ei ole käytetty lainkaan muovia.