Kuorintaopas

Kuinka kuorintavoiteet toimivat? Tee kuorinnasta säännöllinen osa ihonhoitorutiiniasi. Kuorintaoppaamme kertoo kuinka saat ratkaisevan viimeisen silauksen ihollesi.

Treat your skin to regular exfoliation

KUINKA TÄRKEÄÄ ON KUORINTA

Ihosolumme uusiutuvat säännöllisesti: ihomme on kuin uusi 28 päivän välein! Siksi onkin tärkeää tietää kuorinnasta. Kuorinta ei ainoastaan poista kuolleita ihosoluja - vaan myös kiihdyttää ihon verenkiertoa samalla. Ihosi näyttää säteilevältä ja terveeltä ja on valmis ihonhoitotuotteille.

KUINKA KUORIA KUORINTAVOITEILLA

Kuorintavoiteet ovat erityisen tärkeitä keväällä. Silloin haluamme antaa ihollemme uuden startin ja poistaa kylmien talvipäivien harmauden iholtamme. Ennen lomalle lähtöä hellä kuorinta voi jopa varmistaa rusketuksen, sillä reitemme, polvemme ja kyynärpäämme tarvitsevat lisäapua. 

Käytä NIVEAN Daily Glow Rice Exfoliating Scrub-kuorintavoidetta ja noudata 'Kuinka kuorinta tapahtuu'-ohjetta askeleittain:

 1. Keskity niihin ihon alueisiin, jotka haluat kuoria - kuivemmat ja hilseilevämmät alueet saattavat tarvita enemmän keskittymistä kuin muut.
 2. Hiero kuorintavoidetta kasvoille hellävaraisin pyörivin liikkein noin minuutin ajan. Älä ole liian kovakourainen, varsinkaan jos sinulla on herkkä iho.
 3. Huuhtele lämpimällä vedellä
 4. Käytä kosteusvoidetta aina kun olet kuorinut ihosi, sillä kuoriminen voi kuivattaa ihoasi enemmän kuin tavallinen kasvojen puhdistus.

Tärkeää: Älä liioittele! Uudistumisprosessi käynnistyy joka kerta kun kuorit ja tämä saattaa aiheuttaa rasitusta iholle. Ole hellä ja opettele mitä ihosi haluaa ja tarvitsee.

 

KASVOJENKUORINTAVOIDE: IHONHOIDON KOLME VAIHETTA

Käytettyäsi kasvojenkuorintavoidetta, käytä kasvovettä raikastamaan ihoasi ja laita sen jälkeen kasvovoidetta.


OIKEAN KUORINTAVOITEEN LÖYTÄMINEN IHOLLESI

On monen tyyppisiä kuorintavoiteita..Mutta mikä on oikea juuri sulle? Se mikä on sinulle paras riippuu omasta ihotyypistäsi. Selvitä täällä mikä ihotyyppisi on.

MITEN KASVOJENKUORINTAVOIDETTA KÄYTETÄÄN

 • Levitä kasvojenkuorintavoidetta sormin otsallesi, nenällesi ja leuallesi.
 • Aloita otsasi keskeltä ja levitä kohti ohimoitasi. 
 • Hiero hellästi nenänvarreltasi kohti nenänpäätäsi.
 • Tee voimakkaampia pyöriviä liikkeitä nenäsi reunoilla ja hyvin helliä liikkeitä poskillasi.
 • Siirry leukaluuta pitkin kohti leukaa. 
 • Siirry lopuksi leuastasi alaspäin kaulaa pitkin.
 • Muista aina varoa silmien ja suun alueita.

PARAS AIKA PÄIVÄSTÄ KUORINTAAN

VINKKI: Hyvä vinkki ihon kuorintaan - suorita kuorinta aina iltaisin! Tämä antaa iholle tarpeeksi aikaa toipua ja aloitat seuraavan päivän säteilevän ihon kanssa.

HEDELMÄHAPPOKUORINTAVOITEET – APU VIRHEELLISELLE IHOLLE

Hedelmähappokuorintavoiteet tai kemialliset kuorintavoiteet toimivat ilman rakeita. Ne sisältävät aktiivisina ainesosinaan hedelmähappoja, kuten esimerkiksi alfahydroksihappoja, maitohappoja tai glykolihappoja. Nämä luonnolliset ja orgaaniset hapot tulevat hedelmistä ja muista kasveista ja kuorivat ihon johtuen hapon ja ihon pH-tason välisestä reaktiosta. Hedelmähappokuorintavoiteet sopivat erityisesti akneen, virheelliselle ja suurihuokoiselle iholle tai pigmentti- ja maksaläiskistä kärsiville. Jopa pienet rypyt tai aknen tuottamat arvet voidaan poistaa säännöllisellä käytöllä.
Huomio! Älä koskaan kuori hedelmähappokuorintavoiteella itse. On parempi mennä kosmetologille, jos haluaa kokeilla hedelmähappokuorintaa. Ja varmista, että otat hedelmähappokuorintoja talvikuukausien aikana, sillä tällainen kuorinta tekee ihostasi huomattavasti herkemmän auringon valolle.

HELLÄ KUORINTA ENTSYYMEILLÄ

"Entsyymikuorintavoide" saattaa kuulostaa hiukan synteettiseltä, mutta tosiasiassa sen kuoriva vaikutus syntyy puhtaasti biologisten toimintojen myötä. Entsyymikuorintavoiteet käyttävät hedelmien puhdistavaa voimaa: hedelmien entsyymit hajottavat proteiinit ja erottavat kuolleet ihosolut terveestä ihosta. Entsyymikuorintavoiteet ovat ideaaleja herkälle iholle, sillä ne ainoastaan pehmentävät ihon ylintä kerrosta eivätkä kuori sitä pois. 
Entsyymikuorintavoiteen käyttäminen on hiukan monimutkaisempaa: varmistaaksesi entsyymien toimivuuden, sinun täytyy pitää lämmintä sidettä toistuvasti alueen päällä. Älä käytä entsyymikuorintavoiteita useammin kuin kerran kuussa, sillä ihosi tarvitsee aikaa uusiutuakseen sellaisesta hoidosta.

Älä koskaan mene suoraan aurinkoon kuorinnan jälkeen. Hedelmähappo- ja entsyymikuorintojen jälkeen sinun pitäisi itse asiassa välttää auringonottoa jopa neljä viikkoa. Lue lisää hoitavasta aurinkovoiteesta kasvoille täältä.

HEDELMÄNSIEMENIÄ TAI MERIHIEKKAA SISÄLTÄVÄT KUORINTAVOITEET

Nyt kun tiedät, miten iho tulee kuoria, kannattaa tutustua tutustua kuoriviin tuotteisiin. Mekaanisissa kuorintatuotteissa käytetään karkeita materiaaleja, kuten hiekkaa tai aprikoosin siemenenpaloja, hellästi poistamaan kuolleet ihosolut iholta. Näin iho näyttää taas hehkuvalta ja terveeltä. Jos sinulla on herkkä iho, niin käytä erityishelliä kuorintavoiteita joissa on hyvin hienojakoisia rakeita. Rasvaiselle iholle, joka on alttiimpi kauneusvirheille, suosittelemme tuotetta, jolla on antibakteerinen vaikutus.


VARTALON KUORINTA

Ihon ja vartalon kuorintavoiteita on tarjolla kasvoille, vartalolle, käsille ja jaloille. Ne kaikki poistavat kuolleet ihosolut antaen uudelle ja nuoremmalle iholle mahdollisuuden tulla esiin.

HUOMAA:

Huomio! Älä koskaan laita vartalolle tarkoitettua kuorintavoidetta kasvoihisi, sillä karkeammat rakeet voivat ärsyttää vakavasti ohuempaa kasvojen ihoa.

ESITTELE IHOASI!

Merisuola- tai pähkinänkuorirakeet kuorintavoiteessa muuttavat kuivat ihoalueet upean pehmeiksi. Kosteuttavat öljyt tuovat samalla ihollesi kosteuden. Tässä neuvo vartalosi kuorintaan: hiero kuorintavoidetta kostealle iholle pyörivin liikkein. Käytä tätä varten karkeampaa kuorintavoidetta kuin käytit kasvoihin. Polvesi ja kyynärpääsi tarvitsevat erityisen perinpohjaisen käsittelyn. Voit myös käyttää erityistä kuorintahanskaa tai -harjaa vartalon kuorintaan. Ole varovainen kaulasi ja ylemmän rintakehän alueella! Iho siellä on erityisen herkkää ja, kuten kasvosi, tarvitsee erityishellää ja hienojakoista kuorintavoidetta. Kannattaakin ennemmin kuoria kaula ja rintakehän yläosa kasvojenkuorintavoiteella, ei vartalonkuorinta-aineella.

 

JALKOJEN KUORINTA

Jaloissa on hyvin erilainen iho kuin muualla vartalossamme ja niitä ahdetaan toistuvasti vaativiin jalkineisiimme. Tämä tarkoittaa sitä, että niistä huolehtimiseen tarvitaan erityislaatuista käsittelyä: erikoiskuorintavoiteet raastavat pois kovettuneen ihon ja pehmentävät sitä suola- tai sokerikiteillä. Tässä neuvo jalkojenkuorintaan: ota 10 minuutin jalkakylpy, hiero kuorintavoidetta jalkoihin perinpohjaisesti ja huuhtelun jälkeen hiero niihin reippaasti jalkavoidetta.


KUINKA TEHDÄ HELPOSTI OMIA KUORINTAVOITEITA

SOPII KAIKILLE IHOTYYPEILLE

Jopa kotitekoiset kuorintavoiteet pitäisi aina räätälöidä oman ihotyyppisi mukaan. Esimerkiksi merisuola ja sokeri ovat parempia suurihuokoiselle kasvojen iholle ja taas unikonsiemenet ovat parempia herkälle iholle. Saat lisää tietoa kotitekoisesta kosmetiikasta täältä.

TEHOKKAITA KUORINTARESEPTEJÄ KEITTIÖSTÄ

 • Jugurtti-, hunaja- ja sokerikuorinta rasvoittuvalle, epäpuhtauksiin taipuvaiselle iholle: hunajalla on antibakteerisia ja tulehdusta ehkäiseviä vaikutuksia. Kahvikuorinta sopii kaikille ihotyypeille: kofeiini stimuloi ja parantaa ihoverenkiertoa.
 • Öljy- ja sokerikuorinta normaalille ja kuivalle iholle: oliiviöljy ja viinirypäleen siemenöljy ravitsevat ihoa ja tuovat sille kosteutta, erityisesti talvella.
 • Jugurttikuorinta kaikille ihotyypeille: viileällä jugurtilla on erityisen virkistävä vaikutus. Riippuen ihotyypistäsi sekoita siihen sokeria, merisuolaa tai unikonsiemeniä.