MITÄ SUOJAKERROIN TARKOITTAA?

Aurinkovoiteiden luvut voivat hämmentää, usein ihmiset olettavat, että korkeampi SPF on parempi, mutta tiedätkö syyn siihen? Lue, kuinka tiedät, mitä aurinkovoidetta käyttää.

MIKÄ ON SPF TAI SK?

Suojakerroin selitettynä.

PILVISET PÄIVÄT

On tärkeää muistaa, että auringon vahingoittavat säteet läpäisevät pilvet, joten muista suojautua auringolta myös pilvisinä päivinä.

TARVITSENKO AURINKOSUOJAA MYÖS TALVELLA?

UVA- ja UVB-säteilyä esiintyy myös talvella, joten aurinkovoide on talvella tarpeen.

MIKSI NIVEAN AURINKOVOIDE?

Suojakertoimen merkityksen ymmärtäminen on vain osa ratkaisua. NIVEAn aurinkosuojatuotteet ovat loistavia, sillä NIVEA on huolellisesti tasapainottanut UVA- ja UVB-suojan laajan spektrin kattavaksi aurinkovoiteeksi, mikä auttaa sinua suojelemaan ihoasi auringolta. Tuotteet on läpikotaisin tutkijoiden testaamia, joten ilmoitettu SPF on varmasti oikea.

Erityisesti herkälle iholle kehitetty aurinkovoide tai täydellinen aurinkovoide lapsille pitävät sinut suojattuna.

MITÄ SUOJAKERROIN TARKOITTAA?

Suojakerroin tarkoittaa sitä, kuinka paljon pidempään voit oleskella auringossa palamatta, riippuen ihosi itsesuojeluominaisuuksista (esim. jos voit olla auringossa 10 minuuttia palamatta, suojakertoimen 10 sisältävä tuote lisää "itsesuojeluajan" pituutta 10:llä = 100 minuuttia).

Auringolta suojautuminen riippuu myös ihosi tyypistä. Ennen kaikkea suojan auringolta saa kokonaisuudessaan vain, jos tuotetta on levitetty tarpeeksi. Suositus on 2 mg/cm2 yhdellä kerralla, mikä tarkoittaa esimerkiksi yhtä sormen pituutta aurinokovoidetta kasvoille tai 2-3 ruokalusikallista tuotetta keskimäärin aikuisen vartalolle.

PARAS SUOJAKERROIN IHOLLESI

Nyt kun tiedät suojakertoimen tarkoituksen, on tärkeää löytää oikea aurinkovoide sinulle. Tämä riippuu monista asioista, kuten ihosi tyypistä ja sävystä, vuorokauden ajasta ja ulkona käyttämästäsi ajasta.

Helppoa vastausta ei ole, mutta jos suunnittelet viettäväsi merkittävästi aikaa ulkona, esimerkiksi puistossa, rannalla, kaupungilla kävelemässä tai missä vaan, niin sinun tulisi suojata itsesi korkean suojakertoimen aurinkosuojalla, kuten NIVEA Protect & Dry Touch Sun Mist SPF 50 -aurinkosuojasumutteella.

NIVEAN AURINKOVOIDE

Nyt kun tiedämme, mitä suojakerroin tarkoittaa, on aika päättää aurinkovoiteesta.

NIVEA SUN SENSITIVE IMMEDIATE PROTECT

NIVEA SUN Sensitive Immediate Protect Soothing Sun Spray -aurinkosuojasuihke rauhoittaa herkkää ihoa auringossa. Se on erityisesti kehitetty herkälle iholle ja antaa välittömän UV-suojan auringon aiheuttamaa ihoärsytystä vastaan. Kevyt, hajustamaton ja vedenkestävä koostumus sisältää luonnonmukaista aloe veraa ja jojobaöljyä.

NIVEA SUN PROTECT & MOISTURE

NIVEA SUN Protect & Moisture Sun Lotion -aurinkosuojavoide sisältää erittäin tehokkaita UVA- ja UVB-suodattimia ja suojaa välittömästi auringolta ja UV-säteilyn aiheuttamilta pitkäaikaisilta ihovaurioilta. Aurinkosuoja vähentää aurinkoallergioiden riskiä, antaa iholle pitkäkestoisen ja tehokkaan kosteutuksen ja on vedenkestävä.

NIVEA SUN KIDS PROTECT & MOISTURE

NIVEA SUN Protect & Moisture Kids Sun Lotion -aurinkovoide sopii erityisesti lasten herkälle iholle. Erittäin tehokas UVA/UVB-suoja suojaa välittömästi auringolta ja UV-säteilyn aiheuttamilta pitkäaikaisilta ihovaurioilta. Hajusteeton koostumus vähentää aurinkoallergian riskiä.

SUOJAUTUMINEN AURINGOLTA

KUINKA PYSYÄ TURVASSA AURINGOSSA

Vaikka SPF tarkoittaa, että se suojaa sinua pidemmän ajan, on tärkeää ajatella parasta kokonaisstrategiaa aurinkosuojaa koskien. Pelkkä korkean suojakertoimen aurinkosuojaan turvautuminen ei suojaa täydellisesti.
Tässä joitakin tapoja, jotka auttavat sinua pitämään itsesi ja perheesi turvassa auringossa.

- Etsi varjoisa paikka erityisesti päivän kuumimpaan aikaan, kun aurinko on voimakkaimmillaan

- Käytä UV-suojaavia aurinkolaseja suojataksesi herkkää silmien aluetta

- Uimisen tai pyyhkeellä pyyhkimisen jälkeen on tärkeää muistaa laittaa aurinkovoidetta uudelleen. Aurinkovoidetta pitää muutenkin laittaa kahden tunnin välein

- Peitä itseäsi vaatetuksella ja päähineillä