Miten antiperspirantit ja deodorantit eroavat toisistaan?

Sekä deodorantit että antiperspirantit torjuvat hikituoksuja aiheuttavia bakteereja. Lisäksi antiperspirantit vähentävät hikoilua.

Kuinka antiperspirantit toimivat?

Deodorantit sisältävät raikastavia aktiivisia ainesosia, jotka estävät bakteerien kasvua ja jopa vähentävät tuoksuja muodostavien bakteerien määrää. Antiperspirantit on valmistettu auttamaan itse hikoilun vähentämisessä, mutta ne ovat myös tehokkaita deodorantteina, koska bakteerien kasvu estyy matalamman pH-arvon ja vähemmän kosteuden ansiosta.

Pitkäkestoisimmat antiperspirantit toimivat tukkimalla väliaikaisesti hikirauhaset ihon pinnalla, jotta vähemmän hikeä pääsee läpi.

Deodorantit puolestaan torjuvat hikeen liitettyä hajua. Ne sisältävät alkoholia tai muita tehokkaita alkoholittomia aktiivisia ainesosia.

Herkkäihoiset ihmiset voivat valita tuotteita, jotka eivät sisällä alkoholia. Alkoholittomat tuotteet, kuten NIVEA Dry Comfort Plus Antiperspirant Stick tai NIVEA Fresh Natural Deodorant Roll-on, pitävät ihon tyytyväisenä ja raikkaana pitkään.

Kuten perinteiset deodorantit, antiperspirantit ovat saatavilla eri tuoksuisina sekä tuoksuttomina. Valitse tuoksu, joka vastaa mielialaasi, kuten NIVEA Stress Protect Spray tai jokin muu raikas tuoksu.
 
hymyilevä-nainen-suihkun-jälkeen

Tyytyväiset kainalot

Alkoholittomien antiperspiranttien – roll-onit, puikot tai antiperspiranttisuihkeet – koostumus on erityisesti kehitetty hellävaraiseksi ihollesi ja pitämään kainalosi raikkaampina aiheuttamatta ärsytystä.
 

Suojaa – myös stressaavissa tilanteissa

Löydä paras tapa pitää stressi hallinnassa ja estä epämiellyttäviä tuoksuja ja kosteutta erityisillä antiperspiranteilla jopa stressaavissa tilanteissa.
 

Vinkkejä liikahikoilun ja epämiellyttävien tuoksujen vähentämiseksi

Hyperhidroosilla ei ole mitään tekemistä huonon hygienian kanssa – voit kuitenkin vähentää liikahikoilua joillakin toimenpiteillä. Tehokkaasti hikoilua vähentävän antiperspirantin löytäminen on yksi niistä. Sinun on myös huolehdittava siitä, mitä syöt: Liian mausteisen, suolaisen tai tulisen ruoan syöminen voi lisätä hikoilua. 

Käytä antiperspiranttiamme, kuten NIVEA Stress Protect 48h Antiperspirant Roll-on, aamulla ja lisää tarvittaessa päivän aikana.

Ole hellä ihollesi: Hengittävistä luonnonmateriaaleista valmistettujen vaatteiden ja liinavaatteiden käyttö synteettisten sijaan on loistava tapa pitää iho viileänä luonnollisesti. Vastaavasti kerrospukeutuminen yhden paksun paidan asemesta auttaa kehoasi hallitsemaan lämpötilaansa.
 


Parhaan antiperspirantin valinta

Valittavissa on useita erilaisia antiperspirantteja. Löydä yksilöllisiin tarpeisiisi sopiva varmuuden tunteen luova tuote.

Mikä antiperspirantti sopii minulle parhaiten?

  • Oikean antiperspirantin avulla säteilet itsevarmuutta ja tunnet olosi mukavaksi.
  • Jos sinulla on taipumusta liikahikoiluun, on tärkeää valita vahva antiperspirantti, joka kestää jopa 48 tuntia.
  • Valittavissa on todella monia erilaisia antiperspiranttisuihkeita, roll-on-deodorantteja ja puikkoja.
  • Kiireisinä päivinä haluat ehkä valita antiperspiranttisuihkeen. 
  • Jokaisella on oma suosikkikoostumuksensa. Jotkut naiset suosivat roll-onin tuntua, ja toiset taas pitävät antiperspiranttipuikkojen koostumuksesta. 
  • Iloksemme kaikki tuotteet ovat yhtä tehokkaita ja helppokäyttöisiä.

Antiperspirantti jokaiselle naiselle

tyytyväinen-nainen-ulkona

Antiperspirantit herkälle iholle

Alkoholittomat antiperspirantit, kuten NIVEA Pure & Sensitive Antiperspirant Spray, on kehitetty herkälle iholle.
 
naiset-heittävät-ylävitosen

Suojaa hikoilulta urheillessa ja kuntoillessa

Antiperspirantit, kuten NIVEA Stress Protect Anti-Perspirant, pitävät hikoilun hallinnassa, jotta voit kohdistaa kaiken energiasi treeniisi.
 
liikenainen

Pieni ja tehokas: Antiperspirantit toimistotyöhön

Roll-on-antiperspirantit auttavat pitämään hikoilun hallinnassa liikkeellä ollessa. Hillityn kokonsa vuoksi ne sopivat täydellisesti käsilaukkuun uudistamaan raikkautta missä tahansa liikutkin.
 
nainen-tanssii

Antiperspirantit iltamenoihin

Pane vauhtia pikkumustaan tai ravisuta lavaa: NIVEA Invisible Black & White Clear 48hr Anti-Perspirant Roll-On pitää sinut raikkaan tuoksuisena koko illan.
 

NIVEA-deodorantit

NIVEA-deodorantit, kuten NIVEA Fresh Comfort Roll-On, ovat erityisen hellävaraisia ja hoitavia – loistavia kaikille herkkäihoisille.
 
nuori-hymyilevä-nainen

Sileät ja kauniit kainalot

Käyttämällä erityisesti koostettuja antiperspirantteja et enää kärsi liikahikoilusta – olipa ihosi kuinka herkkä hyvänsä.
 

Alumiinisuolat – mitä sinun on tiedettävä

Alumiinisuoloista ja niiden vaikutuksista on olemassa paljon huhuja. Itse asiassa ne ovat antiperspiranttien aktiivinen ainesosa hientuotannon vähentämiskykynsä vuoksi. Tutkimukset osoittavat seuraavaa alumiinisuoloja sisältävistä antiperspiranteista:

Alumiinisuolat vähentävät hien valumista kainalon alueella supistamalla hikirauhasten yläosaa. Ne auttavat myös vähentämään bakteereja, jotka aiheuttavat hikoiluun liitettävän hajun.

Kuten kaikki kosmetiikassa käytettävät ainesosat, alumiinisuolat ovat tarkasti säänneltyjä, ja ne käyvät läpi tiukat turvallisuustarkastukset ja tieteelliset kokeet. Piditpä siis perinteisistä antiperspiranteista tai alumiinittomista deodoranteista, voit olla varma, että ne ovat turvallisia vartalollesi. Kokeile NIVEA-tuotesarjaa löytääksesi itsellesi parhaiten sopivan antiperspirantin tai deodorantin.

Lue lisää liikahikoilusta täältä