KUINKA PIENENTÄÄ SUURIA IHOHUOKOSIA

Suuret ihohuokoset saattavat saada sinut tuntemaan olosi epävarmaksi ihosi kanssa, koska mustapäät näkyvät paremmin ja meikki saattaa asettua ihollesi eri tavalla kuin jos ihohuokosesi olisivat pieniä. On olemassa monia keinoja, joiden avulla voit vähentää suurten ihohuokosten ilmestymistä – NIVEAlla on kaikki tarpeisiisi sopivat vinkit ja niksit.

MIKÄ AIHEUTTAA SUURET IHOHUOKOSET?

JOKAINEN ON ERILAINEN

Ihohuokosten koko määräytyy tuotetun tali määrän mukaan. Tali on pääasiassa ihon talirauhasten tuottamaa öljyä, jonka tehtävä on voidella iho ja kehon karvat. Jotkut meistä tuottavat enemmän talia kuin toiset, ja tuottamamme määrän on mahduttava ihohuokosiin. Mitä enemmän talia siis tuotat, sitä suurempia ihohuokosesi ovat.

IHOHUOKOSTEN KOKO MUUTTUU IÄN MYÖTÄ

Auringon aiheuttamat vauriot ja muut ympäristötekijät voivat suurentaa ihohuokosiasi iän myötä. Tämä johtuu siitä, että ihon elastisuus vähenee ja ihohuokoset eivät säilytä muotoaan yhtä helposti. Siksi niistä tulee suurempia ja laajentuneempia. On tärkeää käyttää aurinkosuojaa, etenkin kevät- ja kesäkaudella; näin autat ihoasi pysymään terveenä ja voit myös vähentää ihohuokosten kasvua.

ÖLJYTTÖMÄT KOSTEUSVOITEET

Öljytön kosteusvoide antaa iholle tarvittavan kosteutuksen lisäämättä kasvoihisi ylimääräisiä öljyjä, jotka tukkivat myöhemmin ihohuokoset ja saavat ne laajentumaan. Tämä on erityisen hyödyllistä niille, joilla on rasvainen iho.

ALOE VERA

Aloe vera sisältää luonnollisia ihohuokosia pienentäviä ominaisuuksia, eikä siinä ole voimakkaita, ihoa mahdollisesti ärsyttäviä kemikaaleja. Sillä on myös erinomaisia rauhoittavia ominaisuuksia, jotka saavat ihosi tuntumaan nuorekkaalta; se on täydellinen myös herkkäihoisille ihmisille.

SAVIMASKIT

Savimaskin avulla ylimääräinen öljy imeytyy iholta samalla kun se poistaa likaa myös suurista, tukkeutuneista ihohuokosista. Urban Detox Sheet Mask - kasvonaamio on tähän täydellinen.

KÄY KASVOHOIDOSSA AMMATTILAISELLA

Silloin tällöin on hyvä hemmotella itseään. Pätevät ammattilaiset voivat poistaa ylimääräisiä öljyjä ja avata tukkiutuneita ihohuokosia tehokkaammin ja ihoa vahingoittamatta, joten hyödyt ovat pitkäkestoisempia.

POISTA MEIKKI ENNEN NUKKUMAANMENOA

Puhdista ihohuokoset miedolla kasvojen puhdistusaineella ennen nukkumaanmenoa niiden tukkeutumisen estämiseksi – yritä keskittyä ongelma-alueisiin. Tämä auttaa pienentämään suuria ihohuokosia nenässä ja leuassa; näillä kahdella alueella ihohuokoset tukkeutuvat usein helpommin.

SALISYYLIHAPPOA SISÄLTÄVÄT KUORINTA-AINEET

Kuorinta-aineessa oleva salisyylihappo ei vain poista kuolleita ihosoluja ihon pinnalta; se myös tekee kuorinta-aineesta öljyliukoisempaa, jotta se voi tunkeutua syvälle ihohuokosiin ja auttaa pienentämään niitä.

HÖYRYTÄ KASVOSI

Tämä avaa ihohuokoset, ja näin voit syväpuhdistaa ne lian poistamiseksi. Puhdistuksen jälkeen on hyvä painaa kylmää kompressia kasvoja vasten, jotta ihohuokoset sulkeutuvat – muuten lika juuttuu niihin uudelleen.

KÄYTÄ KASVOVETTÄ

Esimerkiksi NIVEA Daily Essentials Refreshing Toner -kasvoveden käyttö ennen kosteusvoiteen levittämistä puhdistaa tehokkaasti ja sulkee ihohuokoset ennen paksumpien tuotteiden levittämistä kasvoille. Samalla se antaa ihollesi välttämätöntä tehokosteutusta, jotta iho pysyisi terveen näköisenä. Lue lisää kasvoveden hyödyistä oppaastamme.

VÄLTÄ TUOTTEITA, JOTKA SAAVAT IHOSI TUOTTAMAAN ENEMMÄN ÖLJYÄ

Ihon kuivattamiseen suunnitellut tuotteet lisäävät vain ihon tuottamien öljyjen määrää, kun se yrittää toimia tätä vastaan ja kosteuttaa ihoa. Vältä siis kaikkia tuotteita, joilla voi olla tämä vaikutus; mitä enemmän öljyä iho tuottaa, sitä suuremmilta ihohuokoset näyttävät.

KOSTEUTTAVAT PUHDISTUSAINEET

Tämän tarkoituksena on rajoittaa ihon tuottaman ylimääräisen öljyn määrää ja vähentää siten suuria ihohuokosia kasvoilla. Kokeile NIVEA MicellAIR Water Sensitive Skin -misellivettä, joka ei jätä jäämiä iholle.