nainen levittää Nivea-seerumia

Salisyylihappo

Salisyylihappo on aktiiviainesosa, joka puhdistaa kauneusvirheisiin taipuvaista ihoa loistavasti.

MITÄ SALISYYLIHAPPO ON?

Salisyylihappo on aktiivinen ihonhoidon ainesosa, joka kuorii ihoa, hillitsee liiallista talintuotantoa (öljyä) ja pitää ihohuokoset puhtaina. Se sopii hienosti kauneusvirheisiin taipuvaiselle iholle, ja raikastaa ihoa jopa 7 päivässä päivittäisessä käytössä.

Se on yleinen ainesosa puhdistusaineissa ja täsmähoidoissa, mutta sitä löytyy myös akneystävällisistä meikeistä ja hilsesampoosta.

Salisyylihappoa on saatavilla eri pitoisuuksina, joista jokainen on suunniteltu eri tarkoituksiin. Suurempia salisyylihappopitoisuuksia käytetään kuorintaan, mikä voi vähentää aknea, melasmaa ja tummia läiskiä, kun taas pienempiä pitoisuuksia voidaan käyttää päivittäin puhdistusaineissa ja kasvovesissä. 

Jos klikkasit tätä artikkelia, olet todennäköisesti pohtinut: mitä salisyylihappo on ja mitä salisyylihappo tekee? Tämä opas kattaa kaikenlaisia salisyylihappoon liittyviä aiheita, kuten: kuinka salisyylihappoa käytetään, onko salisyylihappo BHA:ta, pahentaako salisyylihappoa aknea ennen kuin akne paranee ja paljon muuta.

Lue eteenpäin tutustuaksesi tämän loistavan aktiiviainesosan hyötyihin ja saadaksesi selville, voiko salisyylihappo tehostaa ihonhoitorutiiniasi.

nainen, jolla on Nivea seeruminaamio

ONKO SALISYYLIHAPPO BHA:TA?

Yksi yleisimmistä kysymyksistä, joihin olet saattanut törmätä, on: Onko salisyylihappo BHA:ta? Salisyylihappo on todellakin betahydroksihappoa (BHA), joka on luonnonmukainen, usein kosmetiikassa käytetty yhdiste. Vaikka salisyylihappoa nimensä perusteella voisi pitää täysin keinotekoisena, sitä esiintyy luonnostaan kasveissa, kuten pajussa. Sen luontainen kyky toimia kuorijana auttaa suojaamaan kasvia bakteeritartunnalta. 

Ihonhoitotuotteet tapaavat hyödyntää synteettistä salisyylihappoa, mutta tämä muoto on kosmetiikka-alan ja elintarvike- ja lääkeviraston hyväksymä, ja sitä ylistetään sen kauneusvirheitä estävien ominaisuuksien ansiosta. 

Nyt osaat vastata, jos joku kysyy: Onko salisyylihappo BHA:ta? Saatat pohtia: tehoaako salisyylihappo akneen? Lue eteenpäin saadaksesi selville lisää.

MIHIN SALISYYLIHAPPO SOPII?

Luontaisten kuorivien ominaisuuksiensa ansiosta salisyylihappo sopii hienosti lievän aknen, kuten mustapäiden, valkopäiden ja näppyjen hoitoon. Salisyylihappo työntyy syvälle ihoon, missä se hajottaa kuolleita ihosoluja, jotka muutoin tukkisivat ihohuokoset. Mutta mihin muuhun salisyylihappo sopii? Tässä salisyylihapon 5 päähyötyä:

Mihin salisyylihappo sopii?

1: Suojelee aknebakteereilta

Tehoaako salisyylihappo akneen? Ehdottomasti. Aknebakteerit menestyvät hapettomassa ympäristössä ja siksi tukkeutuneet ihohuokoset ovat täydellisiä pesimäalueita. Salisyylihappo poistaa ylimääräisen öljyn ja kuolleet ihosolut tukkeutuneista ihohuokosista, jolloin ympäristöstä tulee bakteerikasvustolle epäsuotuisa. Tämä itsessään ei poista bakteereita kokonaan, mutta sillä on merkitystä, jos olet altis kauneusvirheille. Jos joku kysyy: ""Tehoaako salisyylihappo akneen?"", muista kertoa tämä kätevä fakta hänellekin. 

Saatat huomata kauneusvirheiden määrän hienoista nousua aloitettuasi salisyylihapon käytön ja pohtia: pahentaako salisyylihappo aknea, ennen kuin iho muuttuu paremmaksi? Lue eteenpäin, sillä olmme käyneet läpi sen ja muuta tässä oppaassa.

Mihin salisyylihappo sopii?

2: Se kuorii

Salisyylihappoa myydään usein kuorijana ja se irrottaa hellävaraisesti ihosoluja ihon uloimmasta kerroksesta ihon puhdistamiseksi ja kuolleiden ihosolujen poistamiseksi ärsytystä aiheuttamatta.

Mihin salisyylihappo sopii?

3: Rauhoittaa tulehdusta

Salisyylihappo sisältää salisiini-nimistä kemikaalia, jolla on tulehdusta ehkäiseviä ominaisuuksia. Iholle levitettynä se voi lievittää punoitusta ja aknen, sekä myös auringonpolttamien, aiheuttamaa arkuutta. Toki mitä auringonpolttamiin tulee, olisi parasta ehkäistä ne kokonaan käyttämällä tehokasta aurinkosuojakerrointa päivittäin.

Mihin salisyylihappo sopii?

4: Vähentää talintuotantoa ja -eritystä

Salisyylihappo voi estää talirauhasia tuottamasta talia (öljyä). Se pystyy tähän työntymällä ihon rasvakerroksen läpi ja poistamalla ylimääräistä öljyä, joka muutoin tukkisi ihohuokosia ja mahdollisesti aiheuttaisi aknea.

Mihin salisyylihappo sopii?

5: Estää aknen muodostumisen

Sen lisäksi, että salisyylihappo tunkeutuu syvälle ihohuokosiin, se voi myös pitää ihohuokoset puhtaina, kun sitä käytetään päivittäisen ihonhoitorutiinin osana. Pitämällä ihohuokoset puhtaina salisyylihappo ehkäisee valko- ja mustapäiden uusiutumista poistamalla ylimääräistä öljyä ja kuolleita ihosoluja, jotka estävät runsashappisen ympäristön.

Mitä salisyylihappo tekee?

Voinko käyttää salisyylihappoa päivittäin?

Salisyylihappoa voi käyttää osana päivittäistä ihonhoitorutiinia. Se auttaa pitämään ihon kirkkaana ja raikkaana samalla rajoittaen ylimääräistä talintuotantoa. Suosittelemme kuitenkin aloittamaan varovaisesti ja käyttämään salisyylihappoa kahdesti viikossa ensimmäisten viikkojen aikana.

nainen hymyilee, pitelee Nivea-seerumia

Mitä salisyylihappo tekee?

Aiheuttaako salisyylihappo ihon puhdistumisesta johtuvia finnejä ja näppylöitä?

Ihon puhdistumisesta johtuvat finnit ovat ihosolujen nopeamman uusiutumisen tulosta. Prosessi saattaa tapahtua, kun aktiivinen ainesosa, kuten salisyylihappo, pääsee kosketuksiin ihon kanssa paljastaen uuden ihosolukerroksen vanhan alta. Tällöin kaikenlaiset ihohuokosia tukkivat ja finnejä aiheuttavat tekijät, kuten liiallinen tali ja kuolleet ihosolut, pääsevät ihon pinnalle. 

Tämän seurauksena iholle saattaa ilmestyä uusia finnejä. Toisin kuin ihon reagoidessa uuteen tuotteeseen huonosti - mikä voi aiheuttaa näppylöitä alueilla, joilla niitä ei tavallisesti olisi - ihon puhdistumisesta johtuvat finnit muodostuvat niille tavanomaisille alueille ja tapaavat häipyä tavallista nopeammin.

Vaikka ihon puhdistumisesta ei välttämättä seuraa finnejä, on täysin ymmärrettävää säikähtyä, jos niin käy. Saatat jopa miettiä: pahentaako salisyylihappo aknea, ennen kuin iho muuttuu paremmaksi? Lue eteenpäin saadaksesi tietää lisää aiheesta.

Mitä salisyylihappo tekee?

Voinko käyttää salisyylihappoa ja niasiiniamidia yhdessä?

Eräs yleisimmistä ihonhoitoon liittyvistä kysymyksistä liittyy eri tuotteiden yhdistämiseen. Oletko koskaan pohtinut, voiko salisyylihappoa ja naisiiniamidia käyttää yhdessä? No, vastaus on varmasti kyllä - salisyylihappoa ja niasiiniamidia voidaan käyttää turvallisesti yhdessä. 

Itse asiassa nämä kaksi ainesosaa täydentävät toisiaan ja voivat olla erityisen tehokkaita rasvaiselle iholle. Salisyylihapon tehtävänä on työntyä syvälle ihoon ylimääräisen talin ja kuolleiden ihosolujen poistamiseksi, kun taas niasiiniamidi ravitsee ja kosteuttaa. Yhdessä nämä kaksi ainesosaa voivat saada ihosi tuntumaan puhtaalta, kirkkaalta ja kosteutetulta, joten ne ovat täydellinen valinta päivittäiseen ihonhoitorutiiniin.

nainen, jolla on Nivea-kasvovoide

Mitä salisyylihappo tekee?

pahentaako salisyylihappo aknea, ennen kuin iho muuttuu paremmaksi?

Vaikka salisyylihappo toimii hyvin aknea ja sitä aiheuttavia bakteereita vastaan, puhdistusprosessi saattaa alussa pahentaa aknen oireita. Tämä prosessi, joka saattaa säikäyttää, ei yleensä kestä 6 viikkoa pidempään ja odotus kannattaa, sillä ihosta pitäisi sen jälkeen kuoriutua entistä kirkkaampi ja puhtaampi. 

Jos prosessi kestää yli 6 viikkoa tai sinusta tuntuu, että kyseessä on huono reaktio puhdistumisen sijaan, lopeta heti tuotteen käyttö ja kysy ihotautilääkäriltä neuvoa.


SALISYYLIHAPPO IHONHOITORUTIINISSA

Salisyylihapon käyttö riippuu paljolti tuotteesta - suurempia pitoisuuksia kannattaa käyttää säästeliäästi. Muut, kuten NIVEAn Derma Skin Clear -tuotesarja, on suunniteltu päivittäiseen käyttöön. Alta läydät vaiheittaisen oppaamme salisyylihapon käyttöön.
 
1.) Puhdista

Aloita pesemällä kasvosi hellävaraisella mutta tehokkalla salisyylihappoa sisältävällä puhdistusaineella, kuten NIVEA Derma Skin Clear Wash Gel. Tämä poistaa meikin ja lian syvältä ihohuokosista, mikä estää kauneusvirheiden uusiutumisen. Hiero tuotetta varovasti kosteaan ihoon välttäen herkkää silmänympärysaluetta. Huuhtele.

2.) Käytä kasvovettä

Levitä kasvoille puhdistuksen jälkeen salisyylihappoa sisältävää kasvovettä. NIVEA Derma Skin Clear Toner on loistava vaihtoehto, sillä se tasapainottaa ihon pH-tason ja poistaa ylimääräisen talin, meikin tai lian tukkimatta ihohuokosia. Se myös valmistelee ihon kosteusvoidetta varten.

3.) Kuori

Saavuttaaksesi vieläkin puhtaamman hipiän, korvaa kasvojenpuhdistusaine salisyylihappoa sisältävällä kuorinta-aineella 2–3 kertaa viikossa. NIVEA Derma Skin Clear Anti-Blemish Scrub voi avata tukkeutuneet ihohuokoset ja puhdistaa ihon sitä kuivaamatta, joten se on täydellinen rasvaisille ihotyypeille. Hiero kuorinta-ainetta kasvojenpuhdistusaineen tapaan kostutetulle iholle ja huuhtele. 

4.) Kuori uudestaan

Viimeistele iltarutiini kemiallisella kuorijalla, kuten NIVEA Derma Skin Clear Chemical Exfoliator. Sen antibakteeriseen, puhdistavaan koostumukseen yhdistyy salisyylihappoa, niasiiniamidia ja glykolihappoa ihon luonnollisen uusiutumisprosessin tukemiseksi, mikä tarjoaa näkyvästi kirkkaamman ihon jo 7 päivässä.

SALISYYLIHAPPOA SISÄLTÄVÄN IHONHOITORUTIINISI VIIMEISTELY

NIVEA Derma Skin Clear -tuotesarjaa voidaan käyttää niin aamuisin kuin iltaisinkin ja, kuten kaikissa rutiineissa, se kannattaa viimeistellä ravitsevalla kosteusvoiteella.

 

NIVEA Mattifying Day Cream on täydellinen viimeistelyyn, sillä se syväkosteuttaa ihoa poistaen samalla ylimääräistä öljyä ja jättää ihon raikkaan näköiseksi sekä mattapintaiseksi uutta päivää varten. Käytä iltaisin NIVEA Hydra Skin Effect Regeneration Night Gel-Cream saadaksesi jopa 72 tuntia kestävää kosteutusta, joka saa ihosi tuntumaan kimmoisalta, sileältä ja uudistuneelta.

 

Saatat huomata lievää pistelyä käyttäessäsi salisyylihappoa ensimmäistä kertaa, mutta se on täysin normaalia ja odotettavissa. Suosittelemme kuitenkin pyytämään ammattilaiselta mielipidettä, kun käytät jotakin tuotetta ensimmäistä kertaa, ja testaamaan tuotetta pienelle ihoalueelle. Ja tietenkin vältä salisyylihapon käyttöä ärsyyntyneelle iholle.

nainen hymyilee

NIVEA DERMA SKIN CLEAR -TUOTESARJA

Kauneusvirheisiin taipuvaista ihoa, vaikka se olisi täysin normaalia, voi olla hankala hoitaa, mikä saattaa vaikuttaa itsetuntoon. NIVEA välittää ihostasi. Jos haluaisit kohentaa jotakin, NIVEA voi auttaa.

Innovatiivinen NIVEA Derma Skin Clear -tuotesarja on kehitelty kirkkaampaa, puhtaampaa ihoa ajatellen. Valjasta käyttöösi salisyylihapon ja niasiiniamidin puhdistava yhdistelmä avataksesi tukkeutuneet ihohuokoset ja säännöllisellä käytöllä vähentääksesi valko- ja mustapäitä. Jos ihosi on taipuvainen kauneusvirheisiin ja finneihin, tämä korkealaatuinen tuotesarja voi olla etsimäsi ratkaisu.

Kuten aina, konsultoi ihotautilääkäriä ennen uuden ihonhoitotuotteen kokeilua, ja seuraa aina tuoteselosteen ohjeita.