kaksi ystävää nauraa

Mitä salisyylihappo on? Käyttö ja hyödyt iholle

Salisyylihappo on aktiiviainesosa, joka puhdistaa kauneusvirheisiin taipuvaista ihoa loistavasti. Ota selvää, mitä salisyylihappo on, mitä se tekee iholle, sen hyödyt ja kuinka lisätä sitä ihonhoitorutiiniisi.

Mitä salisyylihappo on?

Salisyylihappo on beetahydroksihappo (BHA), jota käytetään aktiivisena ainesosana ihonhoidossa ihon kuorimiseen, liiallisen talintuotannon hillitsemiseen ja ihohuokosten puhtaana pitämiseen. Se on loistava epäpuhtauksiin taipuvaiselle iholle ja voi auttaa raikastamaan ihoa ja parantamaan ihon tekstuuria jo seitsemässä päivässä päivittäin käytettynä.
 
Se on yleinen ainesosa puhdistusaineissa ja täsmähoidoissa, mutta sitä löytyy myös akneystävällisistä meikeistä ja hilsesampoosta.
 
Salisyylihappoa on saatavilla eri pitoisuuksina, joista jokainen on suunniteltu eri tarkoituksiin. Korkeamman pitoisuuden salisyylihappoa käytetään kuorivana ainesosana, joka voi auttaa vähentämään aknea, melasmaa ja tummia läiskiä. Pienempiä pitoisuuksia puolestaan voidaan käyttää päivittäin puhdistusaineissa ja kasvovesissä.

salisyyli seerumi

Onko salisyylihappo BHA:ta?

Salisyylihappo on todellakin betahydroksihappoa (BHA), joka on luonnonmukainen, usein kosmetiikassa käytetty yhdiste. Vaikka salisyylihappoa nimensä perusteella voisi pitää täysin keinotekoisena, sitä esiintyy luonnostaan kasveissa, kuten pajussa. Sen luontainen kyky toimia kuorijana auttaa suojaamaan kasvia bakteeritartunnalta. 
 
Ihonhoitotuotteissa tavataan käyttää synteettistä salisyylihappoa, mutta kosmetiikkateollisuus ja FDA ovat hyväksyneet tämän muodon, ja sitä hehkutetaan sen epäpuhtauksia vastaan taistelevien ominaisuuksiensa ansiosta.

Mihin salisyylihappo sopii?

Salisyylihapon hyödyt iholle

Luonnollisten kuorivien ominaisuuksiensa ansiosta salisyylihappo sopii loistavasti lievien akneoireiden, kuten mustapäiden, valkopäiden ja näppylöiden, hoitoon. Salisyylihappo työntyy syvälle ihoon, missä se hajottaa kuolleita ihosoluja, jotka muutoin tukkisivat ihohuokoset. Mutta mihin muuhun salisyylihappo sopii? Tässä salisyylihapon 7 päähyötyä:

1: Suojelee aknebakteereilta

Tehoaako salisyylihappo akneen? Ehdottomasti. Aknebakteerit menestyvät hapettomassa ympäristössä ja siksi tukkeutuneet ihohuokoset ovat täydellisiä pesimäalueita. Salisyylihappo poistaa ylimääräistä talia sekä ihosoluja tukkeutuneista ihohuokosista tehden ympäristöstä sopimattomamman bakteereille. Tämä itsessään ei poista bakteereita kokonaan, mutta sillä on merkitystä, jos olet altis kauneusvirheille.

2: Se kuorii

Salisyylihappoa myydään usein kuorivana ainesosana, joka irrottaa ihon uloimman kerroksen soluja hellävaraisesti puhdistaakseen ja poistaakseen kuolleita ihosoluja ärsytystä aiheuttamatta. Tämä voi auttaa ennaltaehkäisemään muita epäpuhtauksia.

3. Se rauhoittaa tulehdusta

Salisyylihappo sisältää salisiini-nimistä kemikaalia, jolla on tulehdusta ehkäiseviä ominaisuuksia. Iholle levitettynä se voi vähentää akneen usein liittyvää punoitusta ja ärsytystä.

4: Se vähentää talintuotantoa- ja eritystä.

Salisyylihappo voi estää talirauhasia tuottamasta talia (öljyä). Se pystyy tähän työntymällä ihon rasvakerroksen läpi ja poistamalla ylimääräistä öljyä, joka muutoin tukkisi ihohuokosia ja mahdollisesti aiheuttaisi aknea. Säätelemällä talintuotantoa salisyylihappo voi auttaa hillitsemään kiiltoa ja auttaa aikaansaamaan tasapainoisemman hipiän.

5: Se tehostaa tuotteen imeytymistä

Kuorivien ominaisuuksiensa ansiosta salisyylihappo voi tehostaa muiden ihonhoitotuotteiden imeytymistä, jolloin ne pääsevät tunkeutumaan syvemmälle ihoon ja toimimaan tehokkaammin.

6: Se silottaa ihon sävyä ja tekstuuria

Säännöllinen käyttö voi johtaa sileämpään ihoon paremman soluvaihtuvuuden ansiosta sekä kuolleita, karkeita ihosoluja poistamalla. Solujen uusiutumisen edistäminen voi auttaa vähentämään ihon virheiden, kuten tummien aknejälkien, ilmestymistä.

7: Se avaa tukkeutuneet ihohuokoset ja ehkäisee finnejä

Öljyliukoisen koostumuksensa ansiosta salisyylihappo pääsee tehokkaasti huokosiin puhdistamaan ne vähentäen niiden tukkeutumisalttiutta. Tämä voi auttaa vähentämään finnejä ja edistää kirkkaampaa ihoa.

Faktojen yleiskatsaus

SALISYYLIHAPPO

Edut: Suoja aknea aiheuttavia bakteereja vastaan, ihon kuorinta, tulehduksen lievitys, talkin tuotannon vähentäminen.

Käyttö:
Lievän aknen, kaikentyyppisten mustapäiden ja näppylöiden oireiden hoito.

Käyttökohteet:
Päivittäiseen ihonhoitorutiiniin voidaan lisätä tuotteita, jotka sisältävät vähemmän aktiivista ainesosaa.

Erityisominaisuudet:
Salisyylihappo on BHA (beeta-hydroksihappo), orgaaninen yhdiste, jota löytyy kasveista, kuten pajuista.

Kuinka salisyylihappoa käytetään

Salisyylihappoa sisältävä ihonhoitorutiini epäpuhtauksien vähentämiseksi

Salisyylihapon käyttö riippuu paljolti tuotteesta - suurempia pitoisuuksia kannattaa käyttää säästeliäästi. Kun taas muut, kuten NIVEA Derma Skin Clear -sarjan tuotteet, on suunnattu päivittäiseen käyttöön. Alta löydät vaiheittaisen oppaamme salisyylihapon käytöstä ihonhoitorutiinissa, joka torjuu epäpuhtauksia.

1. Puhdista

Aloita pesemällä kasvosi hellävaraisella mutta tehokkaalla salisyylihappoa sisältävällä puhdistusaineella, kuten NIVEA Derma Skin Clear Wash Gelillä. Tämä poistaa meikin ja lian syvältä ihohuokosista, mikä estää kauneusvirheiden uusiutumisen. Hiero se hellästi kosteisiin kasvoihin varoen herkkää silmänympärysaluetta ja huuhtele pois.

2. Käytä kasvovettä

Levitä kasvoille puhdistuksen jälkeen salisyylihappoa sisältävää kasvovettä. NIVEA Derma Skin Toner on loistava vaihtoehto, sillä se tasapainottaa ihon pH-tason ja poistaa ylimääräisen öljyn, meikin tai lian tukkimatta ihohuokosia. Se myös valmistelee ihon kosteusvoidetta varten.

 

3. Kuori

Saavuttaaksesi vieläkin puhtaamman hipiän, korvaa kasvojenpuhdistusaine salisyylihappoa sisältävällä kuorinta-aineella 2–3 kertaa viikossa. NIVEA Derma Skin Clear Anti-Blemish Scrub voi avata ihohuokoset ja puhdistaa ihon sitä kuivattamatta, joten se sopii täydellisesti rasvoittuvalle ihotyypille. Hiero kuorinta-ainetta kasvojenpuhdistusaineen tapaan kostutetulle iholle ja huuhtele.

 

4. Kuori uudestaan

Viimeistele iltarutiini kemiallisella kuorinnalla, kuten NIVEA Derma Skin Clear Chemical Exfoliatorilla , jota tulee käyttää viimeisenä ja jättää kasvoille yöksi. Antibakteerinen koostumus yhdistelee salisyylihappoa, niasiiniamidia ja  & glykolihappoa tukeakseen ihon luonnollista uusiutumisprosessia tarjoten samalla selvästi kirkkaamman ihon jopa seitsemässä päivässä.

Kuinka salisyylihappoa käytetään

Salisyylihappoa sisältävän ihohoitorutiinin viimeistely

NIVEA Derma Skin Clear -tuotesarjaa voidaan käyttää niin aamuisin kuin iltaisinkin ja, kuten kaikissa rutiineissa, se kannattaa viimeistellä ravitsevalla kosteusvoiteella. NIVEA Mattifying Day Cream on täydellinen lisä, sillä se syväkosteuttaa poistaen samalla ylimääräistä öljyä jättäen ihon raikkaaksi ja kiillottomaksi tulevaa päivää varten. Muista käyttää myös aurinkosuojatuotetta kosteusvoiteesi jälkeen aamuisin suojataksesi ihoasi koko päivän.
 
Viimeistele ihonhoitorutiini iltaisin NIVEA Derma Skin Clear Chemical Exfoliator -kuorinnalla.
 
Saatat huomata lievää pistelyä käyttäessäsi salisyylihappoa ensimmäistä kertaa, mutta se on täysin normaalia ja odotettavissa. Käyttäessäsi mitä tahansa uutta tuotetta ensimmäistä kertaa seuraa aina pakkauksen ohjeita, ja mikäli huomaat jatkuvaa ärsytystä, lopeta käyttö ja konsultoi ihotautilääkäriä. NIVEAn tuotteet ovat dermatologisesti testattuja ja turvallisia kaikille ihotyypeille.

Nivea Derma Skin Toner
NIvea DermaSkin -tuotevalikoima

NIVEA Derma Skin Clear -tuotesarja

Kauneusvirheisiin taipuvaista ihoa, vaikka se olisi täysin normaalia, voi olla hankala hoitaa, mikä saattaa vaikuttaa itsetuntoon. NIVEA välittää ihostasi. Jos haluaisit kohentaa jotakin, NIVEA voi auttaa.
 
Innovatiivinen NIVEA Derma Skin Clear -tuotesarja on kehitelty kirkkaampaa, puhtaampaa ihoa ajatellen. Valjasta käyttöösi salisyylihapon ja niasiiniamidin puhdistava yhdistelmä avataksesi tukkeutuneet ihohuokoset ja säännöllisellä käytöllä vähentääksesi valko- ja mustapäitä. Jos ihosi on altis epäpuhtauksille ja finneille, tämä laadukas tuotesarja saattaa olla etsimäsi ratkaisu.
 
Seuraa jälleen etiketin ohjeita kokeillessasi uutta ihonhoitotuotetta, ja mikäli koet jatkuvaa ärsytystä, lopeta käyttö ja konsultoi ihotautilääkäriä.

Auttaako salisyylihappo tummiin läiskiin ja aknejälkiin?

Kuorivien ominaisuuksiensa ansiosta salisyylihaposta voi olla hyötyä tummien läiskien ja aknejälkien häivyttämisessä. Tämä johtuu siitä, että salisyylihappo auttaa poistamaan kuolleita ihosoluja edistäen uusien, terveiden solujen tuotantoa. Ajan myötä se voi johtaa sileämpään hipiään häivyttäen ihon epäkohtia.
 
NIVEA Cellular Luminous630 Anti Dark-Spot Post-Acne Marks -seerumi yhdistelee tehokkaasti NIVEAn patentoidun, tummia läiskiä vastaan taistelevan Luminous630-ainesosan salisyylihappoon vähentääkseen aknejälkiä sekä silottaakseen ja tehdäkseen ihosta mattapintaisen. Päivittäinen käyttö voi auttaa saavuttamaan huomattavia tuloksia jo 2 viikossa aknejälkiä vaalentamalla.


SALISYYLIHAPPO: TIIVISTELMÄ

Salisyylihappo voi saada aikaan huomattavan eron rasvoittuvalle, aknelle taipuvaiselle tai sekaiholle. Sen kuorivat ominaisuudet auttavat ehkäisemään mustapäitä, vähentävät akneen liittyvää punoitusta ja pitävät ihohuokoset puhtaina. Muita hyötyjä ovat nopeutunut ihosolujen uusiutuminen, mikä johtaa tasaisempaan hipiään ajan myötä. 

NIVEAn salisyylihappoa sisältävä Derma Skin -tuotesarja tarjoaa ratkaisun epäpuhtauksien vähentämiseksi sekä kirkkaamman ja hehkuvamman ihon saavuttamiseksi. Harkitse salisyylihapon hyötyjen valjastamista ihonhoitomatkasi tehostamiseksi.

UKK salisyylihaposta

Voinko käyttää salisyylihappoa päivittäin?

Salisyylihappoa voi käyttää osana päivittäistä ihonhoitorutiinia. Se auttaa pitämään ihon kirkkaana ja raikkaana samalla rajoittaen ylimääräistä talintuotantoa. On kuitenkin suositeltavaa uutta kuorinta-ainetta käytettäessä aloittaa käyttö pikkuhiljaa rajoittaen käyttöä kahteen kertaan viikossa ensimmäisten muutaman viikon ajan.

Voinko käyttää salisyylihappoa ja niasiiniamidia yhdessä?

Kyllä – voit käyttää salisyylihappoa ja niasiiniamidia samaan aikaan. 
 
Itse asiassa nämä kaksi ainesosaa täydentävät toisiaan ja voivat olla erityisen tehokkaita rasvaiselle iholle. Salisyylihapon tehtävänä on työntyä syvälle ihoon ylimääräisen talin ja kuolleiden ihosolujen poistamiseksi, kun taas niasiiniamidi ravitsee ja kosteuttaa. Yhdessä nämä kaksi ainesosaa voivat saada ihon tuntumaan puhdistetulta, raikkaalta ja kosteutetulta tehden salisyylihaposta ja niasiiniamidista loistavan valinnan päivittäiseen, epäpuhtauksia ehkäisevään ihonhoitorutiiniin.

Aiheuttaako salisyylihappo ihon puhdistumisesta johtuvia finnejä ja näppylöitä?

Ihon puhdistumisesta johtuvat finnit ovat ihosolujen nopeamman uusiutumisen tulosta. Prosessi saattaa tapahtua, kun aktiivinen ainesosa, kuten salisyylihappo, pääsee kosketuksiin ihon kanssa paljastaen uuden ihosolukerroksen vanhan alta. Tällöin kaikenlaiset ihohuokosia tukkivat ja finnejä aiheuttavat tekijät, kuten liiallinen tali ja kuolleet ihosolut, pääsevät ihon pinnalle. 
 
Tämän seurauksena iholle saattaa ilmestyä uusia finnejä. Toisin kuin ihon reagoidessa uuteen tuotteeseen huonosti - mikä voi aiheuttaa näppylöitä alueilla, joilla niitä ei tavallisesti olisi - ihon puhdistumisesta johtuvat finnit muodostuvat niille tavanomaisille alueille ja tapaavat häipyä tavallista nopeammin.

Pahentaako salisyylihappo aknea, ennen kuin iho muuttuu paremmaksi?

Vaikka salisyylihappo toimii hyvin aknea ja sitä aiheuttavia bakteereita vastaan, puhdistusprosessi saattaa alussa pahentaa aknen oireita. Tämä prosessi, joka saattaa säikäyttää, ei yleensä kestä 6 viikkoa pidempään ja odotus kannattaa, sillä ihosta pitäisi sen jälkeen kuoriutua entistä kirkkaampi ja puhtaampi. 
 
Jos prosessi kestää yli 6 viikkoa tai sinusta tuntuu, että kyseessä on huono reaktio puhdistumisen sijaan, lopeta heti tuotteen käyttö ja kysy ihotautilääkäriltä neuvoa.

Sopiiko salisyylihappo herkälle iholle?

Salisyylihappo voi olla hyödyllinen useille ihotyypeille, myös herkälle iholle. Herkkäihoisten voi olla parasta aloittaa matalammilla pitoisuuksilla sekä harvemmilla käyttökerroilla. Kaikki NIVEA-tuotteet ovat turvallisia käyttää, ja sinun tulee aina lukea tuotteen etiketti ennen käyttöä.

Onko salisyylihaposta hyötyä aknearville?

Aknearvet eroavat aknejäljistä huimasti ja ovat paljon vaikeampia häivyttää. Salisyylihapon kuorivat ominaisuudet edistävät ihosolujen uusiutumista ja silottavat tekstuuria mahdollisesti auttaen häivyttämään aknejälkiä. Tulokset aknearpien kohdalla eivät välttämättä ole yhtä selkeitä. Se saattaa myös vähentää tiettyihin arpityyppeihin liittyvää punoitusta ja tulehdusta. Tulokset voivat kuitenkin vaihdella arpityypistä ja vaikeusasteesta riippuen.