tytöt hymyilevät

Opi käyttämään niasiiniamidia iholle

Kaikki, mitä niasiiniamidista tarvitsee tietää

Mitä niasiiniamidi on ja kuinka sitä käytetään

Niasiiniamidin ihohyötyjä ovat muun muassa ikääntymisen merkkien ehkäiseminen, ärsytyksen lievittäminen ja kosteutus.
Tutustu NIVEAn neuvoihin tehokkaimmista tavoista käyttää sitä ihonhoitorutiinissasi.

Mitä niasiiniamidi on?

Niasiiniamidi, joka tunnetaan myös nikotiiniamidina tai B3-vitamiinina, on vesiliukoinen B-vitamiini, jolla on tärkeä rooli monissa kehosi toiminnoissa, kuten ruoansulatuksessa ja aivotoiminnassa.
Myös iho hyötyy niasiiniamidin käytöstä näin:
Mitä niasiiniamidi tekee iholle?

Niasiiniamidin vaikutukset ihossa:

 1. Palauttaa ihon suojakerroksen

  Niasiiniamidin tunnetaan vahvistavan ihon suojakerroksen toimintaa. Se rakentaa ihossa proteiineja ja lukitsee sisään kosteutta pitääkseen ympäristöstä johtuvat stressitekijät, kuten saasteet ja UV-säteet, ulkona (käytä aina aurinkosuojaa).

 2. Ikääntymisen hidastaminen

  Koska niasiiniamidi auttaa kehoa rakentamaan keratiinia (proteiini, joka auttaa ihoa pysymään kiinteän ja nuorekkaan näköisenä), on se hyödyllinen joidenkin ikääntymisen merkkien vähentämisessä. Niitä ovat: hiusjuonteet, rypyt ja ihon värimuutokset.

 3. Vähentää hyperpigmentaatiota

  Niasiiniamidi tehostaa ihon kirkkautta vähentämällä tummia läiskiä aiheuttavaa melaniinia.
  Lisäksi sillä on tulehdusta estäviä ominaisuuksia, mitkä voivat lievittää tulehduksellisten ihosairauksien, kuten aknen, aiheuttamaa punoitusta.

 4. Auttaa akneen

  Niasiiniamidi voi auttaa säätelemään talirauhasten tuottaman talin määrää ehkäisten sen liikatuotantoa. Liiallinen öljy ja kuolleet ihosolut voivat tukkia ihohuokosesi. Tukkeumat edistävät bakteerien kasvua, mikä vuorostaan johtaa näppylöihin.

Niasiiniamidi iho

tyttö, jolla on mustat, kiharat hiukset

Ehdottomasti! Niasiiniamidin kyky säädellä öljyn ja talin tuotantoa auttaa ehkäisemään ja vähentämään finnejä varsinkin rasvaisella ja niaciniamid akne taipuvaisella iholla.


Rauhoittavien ja tulehdusta ehkäisevien ominaisuuksiensa ansiosta niasiiniamidia voidaan käyttää yhdessä monien aknehoitojen kanssa. Yhteiskäyttö voi kohentaa ihon tekstuuria ja lievittää punoitusta.

 

Aknen hoidossa on tavallista käyttää voimakkaita tuotteita, jotka huuhtovat ihon suojakerroksen pois. Niasiiniamidin käyttö voi auttaa palauttamaan ihon suojakerroksen saaden ihon tuntumaan ja näyttämään terveeltä.

Niasiiniamidi ei kuitenkaan sovi yksinään aknen hoitoon. Sitkeiden aknevaivojen hoitoon tulee hakea apua lääkäriltä.


Voiko niasiiniamidi aiheuttaa ihon puhdistumisesta johtuvia finnejä ja näppyjä?

Edellä mainittua tapahtuu, kun ihosolut korvautuvat tavallista nopeammin jonkin ainesosan tai tuotteen, kuten kuorivan hapon, vaikutuksesta. Kyseessä on osa prosessia, missä ylimääräinen tali ja epäpuhtaudet nousevat ihon pintaan aiheuttaen aknea tai kuivia läiskiä.

Niasiiniamidi on mieto ihonhoidossa käytettävä ainesosa, joka ei aiheuta näppylöitä tai aknea. Se sopii myös herkälle iholle.

Mikä on paras tapa käyttää niasiiniamidia

Niasiiniamidi on hyvin monikäyttöinen ainesosa, sillä se sopii kaikille ihotyypeille.

Jotta saisit niasiiniamidista eniten hyötyä, on suositeltavaa levittää sitä paikallisesti puhtaalle iholle kasvovoiteen, kasvoveden, kasvojenpuhdistusaineen, kuorivan liuoksen tai seerumin muodossa.

Kokeile innovatiivista NIVEA Derma Clear Skin Exfoliatoria, joka sisältää erittäin runsaasti salisyyli- ja glykolihappoa sekä niasiiniamidia. Se stimuloi vanhojen, vaurioituneiden solujen poistumista ja uusiutumista sekä puhdistaa ihohuokosia. Vähentää todistetusti kauneusvirheitä ja ehkäisee niiden uusiutumista. 

Jos ihosi on herkkä, kysy lääkäriltä neuvoa ennen uuden tuotteen käyttöä.

tyttö kiharat hiukset, hymyilevä

Milloin niasiiniamidia käytetään?

Niasiiniamidi sopii käytettäväksi mihin aikaan päivästä tahansa. 
Järjestys, jossa käytät niasiiniamidia muiden ihonhoitotuotteidesi kanssa, riippuu käyttämistäsi tuotteista. 
On suositeltavaa aloittaa laihimmasta tuotteesta ja edetä paksuimpaan parhaan imeytymisen takaamiseksi.
Kasvojenpesu - seerumi - öljyt - kosteusvoide (päiväkäyttöön aurinkosuojakertoimen sisältävä).

Minkä ikäisenä niasiiniamidia tulisi alkaa käyttämään?

Useiden ominaisuuksiensa ansiosta niasiiniamidia sopii käytettäväksi kaikissa elämänvaiheissa.


Niasiiniamidi iho

Niasiiniamidin säännöllisen käytön on todistettu tehostavan kosteusvoiteiden kosteuttavia ominaisuuksia. Tämä tekee ihosta vastustuskykyisemmän kosteuden menettämistä vastaan lukiten kosteutta ihoon.
Kosteuttavien ominaisuuksien lisäksi niasiiniamidilla on ihoa rauhoittavia vaikutuksia, joiden ansiosta se on loistava valinta kuivaihoisille.
nainen, jolla on lyhyet hiukset, hymyilevä

Milloin näen tuloksia?

Vaikka saatatkin huomata muutoksia parempaan heti niasiiniamidin käytön aloitettuasi, tutkimusten mukaan kestää tavallisesti 8–12 viikkoa, jotta muutokset ovat huomattavissa.

Niasiiniamidi ja muut ainesosat

Niasiiniamidia voidaan käyttää yhdessä useiden ainesosien ja tuotteiden kanssa ilman ärsytystä (riippuen pitoisuudesta).

Niasiiniamdii ja salisyylihappo:

Salisyylihappo on kemiallinen kuorija ja tunnetuin BHA eli beta-hydroksihappo.

Vaikka salisyylihappo ja niasiiniamidi ovat tehokkaita yksinäänkin, niiden yhteiskäytöstä on hyötyä ihonhoitorutiinissasi. 

Kemiallisena kuorijana salisyylihappo voi tehdä ihosta kuivantuntuisen. Niasiiniamidi voi auttaa tasapainottamaan hapon sivuvaikutuksia lisäämällä ihon kykyä säilyttää kosteutta, palauttamalla suojakerroksen ja vähentämällä punoitusta. 

NIVEA Derma Skin Clear Toner on kehitelty tarkoin käyttäen niasiiniamidia ja salisyylihappoa vastaamaan kauneusvirheille alttiin ihon tarpeisiin. Se tasapainottaa ihoa ja kosteuttaa sitä ihohuokosia tukkimatta. Voit havaita näkyviä muutoksia jo 7 päivässä.

Niasiiniamidi ja C-vitamiini:

C-vitamiini eli askorbiinihappo tunnetaan parhaiten sen kyvystä vähentää tummia läiskiä ja hyperpigmentaatiota samalla ihoa kirkastaen.

 

 Kun yhdistät C-vitamiinin niasiiniamidiin ihonhoitorutiinissasi, käytössäsi on tehokas parivaljakko, joka kirkastaa ihonsävyä ja antaa iholle heleyttä.

Niasiiniamidi ja hyaluronihappo:

Hyaluronihappo, eli hyaluronaani, on kirkasta, tahmeaa ainetta, jota syntyy luonnollisesti kehossa, enimmäkseen ihossa, silmissä ja nivelissä. Sen päätehtävänä on säilyttää vettä, jotta kudoksien voitelu säilyy. Hyaluronihappo ja niasiiniamidi ovat molemmat vesipohjaisia ainesosia, jotka täydentävät toistensa kosteuttavia ominaisuuksia ja joita voidaan käyttää yhdessä ihon elvyttämiseen ja nuorekkaan ilmeen saamiseen. Täydellinen yhdistelmä kuivalle iholle.

Niasiiniamidi ja retinoli:

Retinoli on retinoidin eli A-vitamiinin käsikauppaversio. A-vitamiini on elintärkeä ravinne, jota kehosi tarvitsee vastustuskykyä, näköä ja soluviestintää varten.

 

Retinoli on vahva ainesosa, joka voi ärsyttää ihoa varsinkin enimmäisellä käyttökerralla. Retinolin käyttö niasiiniamidin kanssa auttaa nauttimaan retinolin hyödyistä lievittäen sivuoireita, sillä niasiiniamidi rauhoittaa ja suojaa ihoa.


Lisää niasiiniamidia ihonhoitorutiiniisi

Nyt kun tiedät niasiiniamidin vaikutuksista ihoon, voit aloittaa hyötymään siitä innovatiivisen NIVEA Acne -tuotesarjan avulla.

 

Nämä kauneusvirheitä ehkäisevät kasvojenpuhdistustuotteet toimivat ihon kanssa
aktivoimalla solujen uusiutumisprosessin, poistamalla kuolleita ihosoluja ja ehkäisemällä kauneusvirheiden syntymistä.

 

Näissä tuotteissa on 8 % salisyyli- ja glykolihappoa sekä niasiiniamidia  
ja ne on luotu tukemaan akneen taipuvaista ihoa kohentaen samalla ihon suojakerrosta.

 

Nauti selvästi kirkkaammasta ihosta jo 7 päivässä.

 
nainen levittää Nivea-voidetta kasvoilleen