womans face

Mitä niasiiniamidi on?

Kaikki mitä sinun tarvitsee tietää niasiiniamidista

Niasiiniamidi

Tutustu niasiiniamidiin, ihonhoidossa käytettyyn ainesosaan, joka ihastuttaa kauneusalalla. Niasiiniamidi on yksi B3-vitamiinin molekyylimuodoista, ja se tunnetaan jo nyt parantavista ominaisuuksistaan. Lue lisää ja saat uutta tietoa niasiiniamidin hyödyistä:

Mitä niasiiniamidi on?

Kuluttajat haluavat tietää yhä enemmän ihonhoidossa käytetyistä ainesosista. Se on hyvä asia, sillä on tärkeää tietää, minkälaisista aineista iholle levitettävät tuotteet koostuvat.

Niasiiniamidia kutsutaan myös nikotiiniamidiksi, ja se on toinen B3-vitamiinin kahdesta molekyylimuodosta. Toinen niistä on niasiini. Niasiiniamidi on vesiliukoinen vitamiini, joka sekoittuu vaivatta muiden ainesosien kanssa innovatiivisiksi paikallisesti levitettäviksi tuotteiksi. Siksi tämän uuden ainesosan lisäämisestä ihonhoitorutiiniin ei tarvitse olla huolissaan, vaan se sopii mainiosti yhteen esimerkiksi hyaluronihapon ja retinolin kanssa.  


woman smiling in the mirror

Mitä hyötyä niasiiniamidista on?

5 etua, jotka niasiiniamidi tuo ihonhoitorutiiniisi

Niasiiniamidin lisäämisestä ihonhoitorutiiniin on monenlaista hyötyä

1. Tasoittaa epätasaista ihon väriä - kirkasta hyperpigmentoituneita alueita niasiiniamidin avulla.

2. Pehmentää pieniä juonteita ja ryppyjä - tutkimusten mukaan pienet juonteet ja rypyt häivyttyvät pitkäaikaisessa käytössä. Niasiiniamidilla on siis ikääntymisen merkkejä vähentäviä vaikutuksia. 

3. Vahvistaa ihon pintaa - niasiiniamidi muodostaa ihossa proteiinia ja lukitsee kosteuden suojatakseen ihoa ympäristön vaikutuksilta. Näin iho pystyy paremmin puolustautumaan ilmansaasteita ja auringon aiheuttamia haittoja vastaan. Suosittelemme silti aurinkosuojakertoimen käyttöä, jotta iho on varmasti suojassa UV-säteilyltä.  

4. Parantaa ihon pintarakennetta ja pienentää ihohuokosia - kaunista ihoasi niasiiniamidilla. Sillä on taianomainen ihoa silottava ja huokosia pienentävä vaikutus.

5. Tulehdusta lievittävät ominaisuudet - niasiiniamidin on todistettu häivyttävän punoitusta ja rauhoittavan ihoa. Näin se auttaa ruusufinnin, aknen ja ihottuman oireisiin.

Niasiiniamidi iho

Niasiiniamidi akne

Akne on ihosairaus, joka koskettaa monia jossakin elämän vaiheessa. Kyseessä voi olla hormonaalinen akne, jonkin lääkeaineen aiheuttamat akneoireet, raskauden aikana muodostuvat näpyt tai yksinkertaisesti hankala, peritty ominaisuus. Koska aknea aiheuttavat monet tekijät, me kaikki olemme sille alttiita, eikä aknea ole mitään syytä hävetä.

Akneoireisiin auttaa ihmeaine niasiiniamidi. Samalla tavalla kuin niasiiniamidin tiedetään ylläpitävän yleisterveyttä, on myös paljon todisteita siitä, että niasiiniamidi lievittää aknea. Se on toinen B3-vitamiinin molekyylimuodoista, ja sillä on antioksidanttisia ominaisuuksia, jotka rauhoittavat aknea ja ehkäisevät näppyjen muodostumista. Ainesosa tasapainottaa lisäksi talin tuotantoa ja hillitsee öljyisyyttä, joka usein aiheuttaa aknea. Niasiiniamidissa on myös parantavaa voimaa, ja se häivyttää itsepintaisia aknearpia.

Kuinka täytät ihon niasiiniamidin tarpeen

Olemme nyt käyneet läpi monia niasiiniamidin hyviä ominaisuuksia. Entä kuinka paljon niasiiniamidia on sopivasti?

Ravinto: B3-vitamiinia on monissa ruoka-aineissa, ja sitä saa tasapainoisesta ruokavaliosta. Esimerkkejä niasiiniamidia sisältävistä ruoka-aineista:

  • Liha
  • Kananmunat
  • Murot
  • Vihreät vihannekset
  • Pavut

Ihonhoito: Niasiiniamidin parhaat vaikutukset iholla saadaan aikaan levittämällä sitä kahdesti päivässä. Se sopii kaikille ihotyypeille, ja sitä voi käyttää kasvovedessä, seerumissa tai kosteusvoiteen joukossa. Varmista, että seuraat ohjeita, jotta levittäminen tapahtuu huolellisesti.

 

woman applying skincare

Niasiiniamidi iho

NIVEA Micellar Water Energy

Lisää niasiiniamidi ihonhoitorutiiniisi Energy Micellar Water -miselliveden avulla. Se sisältää kolmea antioksidanttia: C-vitamiinia, karpalouutetta ja B3-vitamiinia, joka on yksi niasiiniamidin molekyylimuodoista. Tämä vegaaninen koostumus on pakattu 95% kierrätysmateriaaleista valmistettuun pulloon ja se puhdistaa ihon, poistaa meikin ja ravitsee ihoa jättäen sen ihanan pehmeäksi. Kaikille ihotyypeille tarkoitettu vesi sopii myös herkälle iholle.