kaksi naista

Hyaluronihappo iholle: muodot, hyödyt ja rutiini

Lue kaikki, mitä sinun tulee tietää hyaluronihaposta iholle; mitä se on, sen hyödyt, muodot ja kasvojenhoitorutiini.

MITÄ HYALURONIHAPPO ON?

Hyaluronihappo on geelimäistä ainetta, jota esiintyy ihmiskehossa luonnostaan, pääasiassa ihossa, nivelissä, silmissä ja sidekudoksessa. Se pystyy sitomaan painoonsa nähden yli 1000-kertaisen määrän vettä ja sillä onkin tärkeä rooli kosteuden säilyttämisessä. Kyseisten ominaisuuksiensa ansiosta se tomii loistavasti ikääntymistä ehkäisevänä yhdisteenä kasvovoiteissa ja -seerumeissa säilyttäen ihon pehmeänä ja kimmoisana. Voit törmätä siihen myös nimillä hyaluroni tai hyaluronani.
 
Hyaluronihapon tuotanto laskee ihmisten ikääntyessä, mikä johtaa kosteuden menetykseen, täyteläisyyden vähentymiseen ja hiusjuonteisiin. Noin 25-vuotiaana ihon hyaluronihapposynteesi alkaa hidastumaan lisäten ikääntymisen merkkejä.
 
Hyaluronihappo on tärkeä osa ihoa ja nivelnestettä. Jos nivelet kiusaavat vanhempana voi hyaluronihaposta olla apua. Sinun tulee tietenkin keskustella asiasta lääkärisi kanssa saadaksesi itsellesi sopivia neuvoja.

MITÄ HYALURONIHAPPO TEKEE IHOLLE

8 HYALURONIHAPON IHOLLE TUOMA HYÖTY

 1. Kosteuttaa ihoa
  Hyaluronihappo kosteuttaa ihoa. Iholle levitettynä kaikki ihokerrokset imevät itseensä huomattavan määrän ravitsevaa kosteutusta hyaluronihaposta, joka tunkeutuu ihoon ja yhdistää veden ihosoluihin.

 2. Korostaa piirteitä
  On normaalia, että kasvonpiirteet pehmenevät ikääntyessämme. Pääsyynä tähän on ihon menettämä kollageeni ja elastaani, jotka ovat kasvojen ihon rakenteen päärakennusaineita. Hyaluronihappoa sisältävien tuotteiden käyttö auttaa säilyttämään ihon kiinteyden pidempään ja saa ihon näyttämään täyteläisemmältä.

 3. Täytelöittää ihoa
  Iän myötä iho menettää täyteläisyyttään. Tämä näkyy erityisesti poskissa ja leukalinjassa. Hyaluronihappoa sisältävät tiivisteet antavat täyteläisyyttä, mikä voi mahdollisesti auttaa pyöristämään poskia ja ylläpitämään nuorekkaampaa ulkonäköä.

 4. Lisää hehkua:
  Hyaluronihappo antaa lisäkosteutusta ja vahvistaa ihon suojakerrosta edistäen ihon nuorekkuutta parantamalla solujen terveyttä ja tehostaen luonnollista hehkua.

 5. Silottaa ihoa
  Vaikkei ryppyjä olekaan mahdollista ehkäistä kokonaan ikääntyessäsi voit vaikuttaa siihen, kuinka näkyviä niistä tulee. Hyaluronihappoa sisältävät voiteet ja seerumit kosteuttavat ihoasi optimaalisesti vähentäen olemassaolevia ryppyjä ja hidastaen uusien muodostumista. Kyseiset ryppyjä ehkäisevät ominaisuudet aiheutuvat hyaluronihapon kyvystä sitoa itseensä suuria määriä vettä. Hyaluronihappo auttaa ihoa pysymään kosteutettuna ""täyttäen"" ja pienentäen olemassaolevia ryppyjä.

 6. Kiinteyttää ihoa
  Nuori iho on kiinteä ja täyteläinen. Ajan myötä iho kuitenkin menettää yhä enemmän kimmoisuuttaan. Hyaluronihappoa sisältävät hoitotuotteet voivat auttaa hidastamaan kyseistä prosessia.

 7. Parantaa
  Hyaluronihapon levittäminen haavoihin ja akneen voi pienentää niiden kokoa ihon pinnalla ja helpottaa kipua kyseisillä alueilla. Hyaluronihappoa esiintyy ihossa luonnostaan ja avohaavat lisäävät sen tuotantoa, mikä voi auttaa nopeuttamaan paranemisprosessia. Ainesosa voi lisäksi auttaa säätelemään tulehdustasoja ja saada kehon rakentamaan lisää verisuonia vammakohtaan. Huomaathan, ettei NIVEA-tuotteita ole suunniteltu tähän tarkoitukseen.

 8. Antioksidanttiset ominaisuudet
  Hyaluronihappo on voimakas antioksidantti, joka taistelee kehosi vapaita radikaaleja vastaan. Se on kuitenkin tunnetuin sen kyvystä sitoa vettä soluihin, mikä voi auttaa ihoa säilyttämään nuorekkaan ulkomuotonsa.

HYALURONIHAPON MUODOT

Hyaluronihappo jaetaan lyhytketjuiseen ja pitkäketjuiseen muotoon:
HYALURONIHAPON MUODOT

Pitkäketjuinen

Se muodostuu pitkästä molekyyliketjusta, jonka molekyylipaino on korkeampi.
 
 
Vaikutus: Pitkäketjuinen hyaluronihappo jää ihon pinnalle siihen tunkeutumatta. Se muodostaa ohuen kalvon, jolla on hyödyllisiä ja tulehduksia ehkäiseviä vaikutuksia - lisäksi se saa ihon tuntumaan kimmoisammalta. Jos kuitenkin peset kasvosi, kalvo huuhtoutuu pois - siksi pitkäketjuisella hyaluronihapolla ei ole pitkäkestoisia vaikutuksia.
 

HYALURONIHAPON MUODOT

Lyhytketjuinen

Lyhytketjuinen tai matalamolekyylinen hyaluronihappo koostuu lyhyestä molekyyliketjusta, ja siksi sen molekyylipaino on pienempi.
 
Vaikutus: lyhyketjuinen hyaluronihappo tunkeutuu syvälle ihoon ja auttaa säilömään kosteutta sidekudoksessa. Tämä saa ihon täyteläisemmäksi ja kiinteämmäksi sekä vähentää ryppyjä näkyvästi. Näin ollen lyhytketjuisella hyaluronihapolla on pysyviä vaikutuksia ihoosi.
 
NIVEA Cellular -tuotteet sisältävät molempia, myös mikroksi ja makroksi kutsuttuja hyaluronihappotyyppejä syväkosteuttaakseen ihoasi ja silottaakseen sen pintaa tunkeutuen samalla syvempiin kerroksiin.
nainen levittää Nivea-seerumia

KUINKA HYALURONIHAPPOA KÄYTETÄÄN

MIKÄ MUOTO TOIMII PARHAITEN?

Hyaluronihappo toimii parhaiten, kun iholle levitetään erikokoisia molekyylejä. Näin saat molempien muotojen parhaat vaikutukset.
 
Mitä pienempi hyaluronihappoketju on sitä syvemmälle hyaluronihappo tunkeutuu ihoon. Saadaksesi pysyviä vaikutuksia ryppyjä vastaan ihonhoitosi tulisi siis siältää enemmän lyhytketjuisia yhdisteitä - vain silloin ikääntymistä ehkäisevä ainesosa pääsee tunkeutumaan ihoon kunnolla.

HYALURONIHAPPOA SISÄLTÄVÄ 5-VAIHEINEN RUTIINI RYPPYJEN JA IKÄÄNTYMISEN MERKKIEN HÄIVYTTÄMISEKSI

Hyaluronihappoa voi löytää pääainesosana monista tuotteista, joista suosituimpia ovat päivävoiteet, yövoiteet, kasvonaamiot, seerumit, silmänympärysvoiteet ja puhdistusaineet.
Koska kyseessä on ihmiskehon luonnostaan tuottaman ainesosa voit käyttää hyaluronihappoa useamman kerran ihonhoitorutiinissasi. Se auttaa säilyttämään ihosi kosteutettuna ja voi myös auttaa vähentämään ikääntymisen merkkejä.
 
Seuraavassa ihonhoitorutiinissa hyödynnetään NIVEAn Cellular Expert Filler -sarjan tuotteita, jotka sisältävät hyaluronihappoa. Rutiinin noudattaminen voi auttaa vähentämään ikääntymisen merkkejä kiinteyttäen ja täyteläistäen ihoa:
HYALURONIHAPPOA SISÄLTÄVÄ 5-VAIHEINEN RUTIINI RYPPYJEN JA IKÄÄNTYMISEN MERKKIEN HÄIVYTTÄMISEKSI

1. Puhdista ihosi

Kasvojen puhdistaminen on tärkeä osa ihonhoitorutiinia, sillä se poistaa iholta sille ehkä kertyneen meikin, saasteet ja hien. Näin pääset eroon kaikista stresitekijöistä ja valmistelet ihon, jotta se voi imeä itseensä kaikki hoitorutiinisi hyödylliset ainesosat.
 

HYALURONIHAPPOA SISÄLTÄVÄ 5-VAIHEINEN RUTIINI RYPPYJEN JA IKÄÄNTYMISEN MERKKIEN HÄIVYTTÄMISEKSI

2. Käytä seerumia

Seerumin lisääminen ihonhoitorutiinisi voi auttaa saavuttamaan näkyvämpiä tuloksia. Niiden koostumus on juoksevampaa kuin voiteiden, mikä voi auttaa niitä imeytymään nopeammin ja syvemmälle, jolloin ne voivat hoitaa ihon virheitä täsmällisemmin. 
 
NIVEA Cellular Expert Filler Replumping Hyaluronic Acid Serum sisältää puhdasta mikrohyaluronihappoa, joka aktivoi ihosoluja ja kiinteyttää sekä täyteläistää ihoa näkyvästi.
nainen levittää Nivea Cellular -seerumia
nainen käyttää Nivea Cellular Expert Filleriä
HYALURONIHAPPOA SISÄLTÄVÄ 5-VAIHEINEN RUTIINI RYPPYJEN JA IKÄÄNTYMISEN MERKKIEN HÄIVYTTÄMISEKSI

3. Käytä täsmähoitotuotteita

Silmänympäryshoidot ovat tärkeitä silmänympärysihon kosteuden säilyttämiseksi. Koska näiden kasvojen alueiden verenkierto on heikompaa, silmänympäryshoidon käyttö voi helpottaa ongelmia, kuten silmäkulmaryppyjä ja tummia silmänalusia. 
 
Käytä silmänympäryshoitotuotetta, kuten NIVEA Cellular Expert Filler Eye & Lip Contour Cream, joka sisältää hyaluroni ja -foolihappoa tarjoten 24 tunnin täyttävän vaikutuksen ja toimivat ihon veltostumista vastaan silmien ja huulten alueella.
 

HYALURONIHAPPOA SISÄLTÄVÄ 5-VAIHEINEN RUTIINI RYPPYJEN JA IKÄÄNTYMISEN MERKKIEN HÄIVYTTÄMISEKSI

4. Levitä kosteusvoide

Kasvojen kosteuttaminen on tärkeä vaihe ihonhoitorutiinissasi. Se auttaa ihoa säilyttämään kosteustasonsa, edistää solujen uusiutumista ja tasoittaa ihon sävyä.
Saadaksesi ""filler""-vaikutuksen 24 tunnissa voit käyttää NIVEA Cellular Expert Filler Intensive Anti-Age Day Cream SPF15  -voidetta, jota on tehostettu hyaluronihapolla ja foolihapolla ja joka palauttaa ihon täyteläisyyden ja kiinteyden. 
 
Iltaisin voit sen sijaan käyttää NIVEA Cellular Expert Filler Intensive Anti-Age Night Carea, joka auttaa palauttamaan täyteläisyyttä yön aikana ja täyttää ryppyjä raikastaen ihoasi.
HYALURONIHAPPOA SISÄLTÄVÄ 5-VAIHEINEN RUTIINI RYPPYJEN JA IKÄÄNTYMISEN MERKKIEN HÄIVYTTÄMISEKSI

5. Levitä aamuisin aurinkosuojavoidetta ihosi suojaksi

On tärkeää levittää aurinkosuoja iholle ihonhoitorutiinin päätteeksi päivittäin, jotta ihosi olisi suojassa auringon haitallisilta UV-säteiltä. Koska aurinko on yksi ihoa eniten ikäännyttävistä tekijöistä, tämä on myös yksi parhaista keinoista säilyttää nuorekas ulkonäkö ja ehkäistä ennenaikaisia ryppyjä sekä värivirheitä.
 
 

Hyaluronihappoa sisältävät NIVEA Cellular Expert Filler & Expert Lift -sarjat

Cellular Expert -sarjat ovat NIVEAn korkealuokkainen anti-age-ratkaisu, joka sisältää erittäin tehokkaita ainesosia kuten:
 
 
Mikro ja -makrohyaluronihappo: 2 tärkeintä anti-age-tuotetta, jotka tunnetaan tehokkaista ominaisuuksistaan täyttää ryppyjä, silottaa ihoa ja syväkosteuttaa
 
 
Foolihappo*: täyttää soluja kohottaen niitä uudestaan ja auttaa korjaamaan ihon kimmoisia kuituja** kiinteämmän ja täyteläisemmän ihon saavuttamiseksi
*Cellular Expert Filler -tuotteissa
**in vitro -testi aktiivisella aineella
 
 
Bakuchioli*: auttaa tehostamaan solujen kollageenituotantoa, mikä auttaa vähentämään syviä ryppyjä ja korostaa kasvojenpiirteitä
*Cellular Expert Lift -tuotteissa
 
 
NIVEA Cellular Expert -tuotteet auttavat ihoa uudistamaan itseään solutasolla edesauttaen ihon luontaista biologiaa korjaamaan ja uudistamaan itseään sisältä ulospäin.
 
 
NIVEA Cellular -tuotteet

Hyaluronihappo miehille

mies levittää Nivea Anti-age Hyaluron Face Moisturizing Gel -geeliä
NIVEA MEN Hyaluron- ja NIVEA MEN Anti-Age Power -sarjat sisältävät kaikkien ikääntymistä ehkäisevien NIVEA MEN -tuotteiden suurimmat hyaluronihappopitoisuudet. Molemmat sarjat edistävät ryppyjen vähentymistä tarkkaan suunniteltujen täsmätoimintojensa ansiosta. 
NIVEA MEN Anti-Age Power-sarja myös pienentää tummia läiskiä ja häivyttää niiden tummuutta saaden ihon näyttämään nuorekkaammalta 2 viikossa* 
* Perustuu itsearviointiin 12 viikon tutkimusjaksolla vuonna 2022
 
 
Näitä tuotteita voidaan käyttää päivittäin, aamuisin ja iltaisin, puhtaille kasvoille. 
 
 
Parhaiden tulosten saamiseksi seuraa samaa prosessia vaihtaen tilalle NIVEA MEN-sarjan tuotteet.

HYALURONIHAPPO ERITYISISSÄ IHO-ONGELMISSA

Kosteuttavien ominaisuuksiensa ansiosta hyaluronihappo voi auttaa lukuisissa iho-ongelmissa.
nainen käyttää Nivea Cellular Luminous 630 Anti-Dark Circles -hoitoa
HYALURONIHAPPO ERITYISISSÄ IHO-ONGELMISSA

HYALURONIHAPON KÄYTTÖ SILMÄNYMPÄRYSIHOLLA TUMMIEN SILMÄNALUSTEN HÄIVYTTÄMISEKSI

Ihoa täytelöittävä kollageeni ja kosteuttava hyaluronihappo ovat avainasemassa tummien silmänalusten häivyttämisessä. Oheneva iho ja eloton, kuiva silmänalusiho ovat tummien silmänalusten yleisiä sivuilmiöitä ja hyaluronihappo voi auttaa vähentämään niitä.
 
 
NIVEA Luminous630 -sarja tarjoaa tuotteita, kuten Cellular Luminous630 Anti-Dark Circles Eye Treatment Cream, jonka sisältämät kofeiini ja hyaluronihappo vähentävät väsyneiden silmien turvotusta ja silmäpusseja.
HYALURONIHAPPO ERITYISISSÄ IHO-ONGELMISSA

HAALISTAAKO HYALURONIHAPPO TUMMIA LÄISKIÄ?

Koska hyaluronihappo edistää ihosolujen uusiutumista, se saattaa auttaa vähentämään tummia läiskiä, aurinkoläiskiä ja maksaläiskiä. Tulokset näkyvät viikkojen päästä, mutta iho tuntuu selkeästi kosteutetummalta ja kimmoisammalta.
 
 
NIVEA Luminous630 -tuotteet kuitenkin yhdistelevät hyaluronihappoa ja NIVEAn patentoitua Luminous630-ainesosaa, jolla on todistettua tehoa tummien läiskien vähentämisessä. 
 
 
NIVEA Luminous630 -sarja syntyi NIVEA-asiantuntijoiden 10 vuoden tutkimuksen tuloksena, jonka tarkoituksena oli löytää uraa uurtava ainesosa Luminous630, joka täsmähoitaa pigmenttitasapainoa ja vähentää läiskiä. 
Sen kaksoistoiminto kohdistuu olemassa oleviin pigmentaatioihin vaalentaen tummia läiskiä ja pienentäen niiden kokoa sekä tasapainottaen uutta pigmenttituotantoa ennaltaehkäistääkseen uusien tummien läiskien ilmestymistä.
 
 

naiset, jotka käyttävät Nivea Cellular Luminous 360 -tuotteita

KANNATTAAKO HYALURONIHAPPOA KÄYTTÄÄ?

Monien hyötyjensä, kuten täyteläistävän ja kosteuttavan vaikutuksensa ansiosta hyaluronihappo auttaa päivittäin käytettynä säilyttämään nuorekkaan ja hehkuvan ulkonäön. Kaikille ihotyypeille sopiva ainesosa on helppo ottaa osaksi ihonhoitorutiiniasi tavallisten iho-ongelmien ratkaisemiseksi. 
 
 
Yhdistettynä ainesosiin kuten foolihappoon ja bakuchioliin, joita NIVEA Cellular -tuotteet sisältävät, hyaluronihappo voi tarjota samaan aikaan parempia tuloksia, tukea solujen kasvua, kollageenituotantoa ja ihon kosteudensäilytyskykyä.

Usein kysytyt kysymykset

1. Mitä hyaluronihappo on?

Hyaluronihappo on geelimäinen aine, jota ihmiskeho tuottaa luonnostaan kosteuden säilyttämiseksi ja pitääkseen ihon pehmeänä ja kimmoisana. Sitä löytyy myös silmistä, nivelistä ja sidekudoksesta, joten se on loistava ikääntymistä ehkäisevä ainesosa ihonhoitotuotteissa.

2. Kuinka hyaluronihappo toimii kehossa?

Hyaluronihappo ei hyödytä ainoastaan ihoa vaan sillä on myös tärkeä rooli nivelnesteessä. Vanhuksilla hyaluronihappoa voidaan käyttää nivelongelmien hoidossa, mutta lääkäriltäsi saat yksilöityjä neuvoja.

3. Onko hyaluronihappoa eri muotoja?

Ihonhoidossa termit, kuten hyaluroni, hyaluronihappo ja hyaluronani viittaavat kaikki samaan asiaan. Hyaluronihappoa on kuitenkin olemassa eri molekyylikokoina, ja pienemmät ketjut tunkeutuvat syvemmälle ihoon vaikuttaen pidempikestoisesti ikääntymistä ehkäisten.

4. Mitä hyötyä hyaluronihaposta on iholle?

Hyaluronihaposta on iholle useita etuja. Se korostaa kasvonpiirteitä, täytelöittää ihoa, lisää hehkua, silottaa ja kiinteyttää ihoa, edistää paranemista ja tarjoaa antioksidanttisia ominaisuuksia.

5. Kuinka käytän hyaluronihappoa ihonhoitorutiinissani?

Saadaksesi parhaan hyödyn käytä ihollasi erikokoisia hyaluronihappomolekyylejä ihollasi. Etsi tuotteita, jotka sisältävät enemmän lyhytketjuisia yhdisteitä, jotka tunkeutuvat ihoon tarjoten pitkäkestoisia, ikääntymistä ehkäiseviä vaikutuksia.

6. Millaista ihonhoitorutiinia suositellaan hyaluronihapon kanssa?

Suositeltu ihonhoitorutiini sisältää ihon puhdistuksen, hyaluronihapposeerumin sekä muita ihonhoitoja, silmänympärysvoiteen, kosteutuksen ja viimeistelyn aurinkosuojalla.

7. Missä ihonhoitotuotteissa on hyaluronihappoa?

Hyaluronihappo on suosittu ainesosa monissa ihonhoitotuotteissa kuten päivävoiteissa, yövoiteissa, kasvonaamioissa, seerumeissa, silmänympärysvoiteissa ja puhdistusaineissa. Hyaluronihappoa voidaan käyttää useampaan kertaa vuorokauden aikana.

8. Voinko käyttää hyaluronihappoa yhdessä C-vitamiinin kanssa?

Parhaiden tulosten saamiseksi voit yhdistää hyaluronihappoa muiden ikääntymistä ehkäisevien ravinteiden, kuten C-vitamiinin, kanssa. Muista, että ihon kuivattamisen lisäksi UV-säteet ja oksidatiivinen stressi myös vanhentavat ihoa.
 
 
Kosteuttajat, kuten hyaluronihappo, toimivat hyvin antioksidanttien, kuten C-vitamiinin tai A-vitamiinin kanssa, ja ne ovat eräitä parhaista ikääntymistä ehkäisevistä ainesosista ihonhoidossa.

9. Voinko käyttää hyaluronihappoa retinolin kanssa?

Kyllä, hyaluronihapon ja retinolin yhdistäminen voi auttaa lievittämään retinolin sivuoireita, kuten ärsytystä ja kuivumista. Hyaluronihapon käyttäminen ihonhoitorutiinissasi retinolin jälkeen voi lisätä kosteutta ihollesi vähentäen ihoärsytyksen riskiä.

10. Onko hyaluronihapon käytölle vasta-aiheita tai aiheuttaako se sivuoireita?

Hyaluronihappo on tavallisesti turvallista kaikille ihotyypeille paikallisesti käytettynä. Jos kuitenkin saat lääketieteellistä hoitoa tai injektioita on tärkeää konsultoida lääketieteen ammattilaista.