nainen rypyt silmien alla

Silmänalus rypyt

Lue, mistä silmärypyt johtuvat ja miten niitä voi hoitaa.

Silmänalusrypyt

Silmänalusrypyt, joita kutsutaan myös naururypyiksi, ovat pieniä ryppyjä, joita ilmaantuu silmänurkkiin, kun meitä hymyilyttää. Naururypyt ovat ihania, ja niistä saa olla ylpeä. Ihoa voi kuitenkin hemmotella eri tavoin niin, että se pysyy hehkuvana ja energisenä. Löydä parhaat voiteet silmärypyille ja lue, kuinka niiden muodostumista ehkäistä.

nainen kanssa silmärypyt
Silmänalus rypyt

Mitä silmänalusrypyt ovat?

Silmärypyt, mukaan lukien rypyt silmien alla ja alaluomen rypyt, ovat usein syvempiä ja terävämpiä kuin tavanomaiset ihorypyt. Niitä muodostuu ihon kimmoisuuden ja kollageenin vähentyessä. Silmäryppyjen syntyä voivat kiihdyttää myös UV-säteily ja muut ympäristösaasteet. Silmänympärysiho on erityisen herkkä, sillä se on 40% muuta kasvojen ihoa ohuempaa, ja siksi ikääntymisen merkit näkyvät silmänympärysiholla paljon todennäköisemmin – esimerkiksi juuri silmänalusryppyinä.

Silmärypyt tulevat usein näkyviin silloin, kun hymyilemme tai nauramme, ja siksi niitä kutsutaankin usein naururypyiksi. Naururypyt kuuluvat elämään, eikä niitä pidä nähdä ongelmana – jokainen ryppy kasvoillasi kertoo sinun tarinaasi! Hoida ihoa ja silmänalusryppyjä kosteuttavilla ja ravitsevilla tuotteilla.

Rypyt silmien alla

Kuinka ehkäistä juonteet silmien alla

Rypyt silmien alla ovat osa elämää, ja niistä saa olla ylpeä. Kun ihoa hoitaa hyvin vuosi toisensa jälkeen, juonteet silmien alla hälvenevät luonnollisesti. Tässä muutamia vinkkejä ihosi tueksi:
kerma rypyt silmien alla
Kuinka ehkäistä juonteet silmien alla
1)  Käytä aurinkosuojakerrointa päivittäin. Aurinkosuojakertoimen käyttö on yksi parhaista keinoista ylläpitää ihon terveyttä ja kauneutta. Auringon UV-säteily nimittäin vahingoittaa ihoa ja kiihdyttää sen ikääntymistä. Voit valita aurinkosuojakertoimella varustetun kosteusvoiteen, kuten NIVEA Q10 Power Firming Day Cream SPF 30 -päivävoiteen, tai levittää aurinkovoidetta, kuten NIVEA UV Face Q10 Anti-Age & Anti-Pigments Sun Cream SPF 50 -aurinkovoidetta, kosteusvoiteen päälle.
nainen välttää silmänalusrypyt
Kuinka ehkäistä juonteet silmien alla
2)  Vietä vähemmän aikaa auringossa. Auringolle altistuminen heikentää ihoa ja tekee ikääntymisen merkeistä näkyvämpiä. Kun rajoitat auringossa viettämääsi aikaa, ehkäiset silmänalusryppyjen muodostumista.
nainen välttää silmänalus rypyt
Kuinka ehkäistä juonteet silmien alla
3)  Käytä aurinkolaseja, joissa on polarisoidut linssit. Tehokkaiden, polarisoitujen aurinkolasien käyttäminen auttaa suojaamaan silmiä auringolta, mikä ehkäisee myös silmänalusryppyjen syntyä.
Tupakointi kielletty
Kuinka ehkäistä juonteet silmien alla
4)  Älä tupakoi. Tupakoiminen saa aikaan vapaita radikaaleja, jotka aiheuttavat ihovaurioita ja kiihdyttävät ihon ikääntymistä.
terveellistä ruokaa silmärypyt pois
Kuinka ehkäistä juonteet silmien alla
5)  Syö monipuolisesti ja terveellisesti. Runsaasti ravintoaineita sisältävä ruokavalio, joka koostuu mm. hedelmistä, kasviksista, terveellisistä öljyistä ja täysjyväviljasta, auttaa suojaamaan ihoa vaurioilta ja ehkäisemään silmänalusryppyjä.
nainen käyttää
Kuinka ehkäistä juonteet silmien alla
6)  Liiku säännöllisesti. Liikunta saa veren virtaamaan, tuo happea ihon pintaan ja auttaa ihoa pysymään terveenä. Voit myös vauhdittaa verenkiertoa kasvojumpalla.

Silmärypyt pois

Juonteet silmien alla ja parhaat tuotteet

Paras voide silmänalusryppyjen hoitoon stimuloi kollageenin tuotantoa ja parantaa ihon kiinteyttä ja kimmoisuutta ja häivyttää ryppyjä. Tässä joitakin parhaita NIVEA-voiteita silmänalusihon ryppyihin.
NIVEA Cellular Elasticity Reshape Anti-Age Day Cream SPF30
Tämä on yksi parhaista aamulla levitettävistä voiteistamme silmänalusryppyjen hoitoon. NIVEA Cellular Elasticity Reshape Anti-Age Day Cream SPF30 -päivävoiteen ihosoluja aktivoiva koostumus stimuloi hyaluronihapon, kollageenin ja elastiinin tuotantoa ja vähentää voimakkaasti ryppyjä, parantaa ihon kimmoisuutta ja vahvistaa ihoa. Aurinkosuojakerroin suojaa ihoa UV-säteilyn aiheuttamalta ennenaikaiselta ikääntymiseltä, soluvaurioilta, maksaläiskiltä ja veltostumiselta.

NIVEA Hyaluron Cellular Filler Firming Eye Cream
Tämä vaikuttaa yhdessä parhaan päivävoiteen kanssa ja häivyttää silmänalusryppyjä selvästi. NIVEA Hyaluron Cellular Filler Firming Eye Cream -silmänympärysvoide sisältää hyaluronia ja kollageenia lisäävää ainesosaa ja silottaa ihoa, lisää kollageenin tuotantoa ja kiihdyttää ihon uusiutumista. Parhaan tuloksen saat levittämällä voidetta päivittäin ennen kosteusvoidetta.

NIVEA Cellular Elasticity Reshape Anti-Age Night Cream
Tämä on yksi parhaista yövoiteistamme silmänalusryppyjen hoitoon. Voide auttaa pääsemään rypyistä nukkuessasi. NIVEA Cellular Elasticity Reshape Anti-Age Night Cream -yövoide ravitsee ihon syvimpiäkin kerroksia ja kosteuttaa ihoa yön aikana. Se aktivoi ihosoluja tuottamaan hyaluronia, kollageenia ja elastiinia, häivyttää ryppyjä silmin nähden ja vahvistaa ihoa.

Alaluomen rypyt pois

Mikä silmänalusrypyt aiheuttaa

Silmänalusrypyt kuuluvat asiaan ja niitä tulee kaikille. Mitä enemmän ihosta huolehtii, sen terveemmältä se kuitenkin näyttää. Tässä tavallisimpia tekijöitä, joista silmänalusrypyt johtuvat:
nainen silmänalus rypyt
Mikä silmänalusrypyt aiheuttaa

1) Kollageenin ja ihon kimmoisuuden väheneminen.

Ihon ikääntyessä se ei enää tuota yhtä paljon kollageenia, jolloin ihon kimmoisuus kärsii. Kun näin tapahtuu, ikääntymisen merkit, kuten silmänalusrypyt, tulevat selvemmin esiin.
aurinko aiheuttaa silmärypyt
Mikä silmänalusrypyt aiheuttaa

2) Auringon aiheuttamat vauriot.

Auringon UV-valo voi vauhdittaa ihon ikääntymistä ja aiheuttaa pysyvää vahinkoa, jolloin iho näyttää ikäistään vanhemmalta.
nainen kanssa silmänalus rypyt
Mikä silmänalusrypyt aiheuttaa

3) Vapaiden radikaalien ja muiden ympäristösaasteiden aiheuttamat vauriot.

Iho altistuu päivittäin ympäristötekijöille, jotka voivat vahingoittaa sen perimää. Näin iho heikentyy, ja silmänalusryppyjä ilmestyy helpommin.
nainen hymyilee
Mikä silmänalusrypyt aiheuttaa

4) Kasvojen ilmeet.

Jokainen ilme, kumpusipa se sitten ilosta tai surusta, supistaa lihaksia, ja ajan myötä ilmeet saavat aikaan pysyviä muutoksia kasvojen iholla, kuten silmänalusryppyjä ja naururyppyjä.

Silmänalus rypyt

Naururypyt

Jos silmänalusrypyt näkyvät vain hymyillessä, niitä kutsutaan dynaamisiksi rypyiksi. Dynaamisia ryppyjä syntyy, kun lihakset supistuvat. Ne kuuluvat asiaan, eikä niitä juuri voi välttää. Ajan kuluessa ihon kimmoisuus vähenee ja dynaamiset rypyt voivat jäädä pysyvästi näkyviin. Naururypyt kertovat kuitenkin onnellisesta elämästä, ja se jos mikä on iloinen asia!

tuote silmänalus rypyt
Rypyt silmien alla

Q10 ja silmänalusrypyt

Q10 on ihon oma koentsyymi, joka on tärkeä tekijä ihon energiantuotannossa. Ikääntyessä Q10:n pitoisuus ihossa vähenee, ja ihoon tulee herkemmin ryppyjä. Q10-ainesosan lisääminen ihonhoitoon voi tuoda iholle nuorekkaamman ilmeen.

NIVEA Q10 Energy Healthy Glow Day Cream -päivävoiteen aurinkosuojakerroin on 15, ja se sisältää Q10:ä ja C-vitamiinia, jotka vähentävät ryppyjä jo kahdessa viikossa.

Tutustu kaikkiin Q10-tuotesarjan tuotteisiin tästä.

Silmärypyt pois

TUTUSTU NIVEAN NATURALLY GOOD -KASVOJENHOITOTUOTTEISIIN

Jos etsit luonnollisempaa vaihtoehtoa ikääntymisen merkkejä ehkäisevään ihonhoitorutiiniisi, tutustu NIVEA Naturally Good Anti-Age Day Cream -päivävoiteeseen, jossa on luomulaatuista takiaisuutetta. Päivävoide sisältää 99 % luonnollista alkuperää olevia ainesosia, vähentää juonteita ja ryppyjä ja kosteuttaa ihon syvimpiäkin kerroksia 24 tunnin ajan.

Voit myös auttaa ihoasi elpymään nukkuessasi valitsemalla NIVEA Naturally Good Anti-Age Night Cream -yövoiteen, joka sisältää luomulaatuista takiaisuutetta ja luomulaatuista arganöljyä.