nainen, joka hymyilee

MIKÄ ON KOENTSYYMI Q10?

Q10-oppaastamme saat kaiken tarvittavan tiedon koentsyymi Q10:stä ja sen hyödyistä iholle sekä tietoa Q10-tuotteistamme.

MIKÄ ON KOENTSYYMI Q10?

Koentsyymi Q10 eli ubikinoni on elintärkeä antioksidantti, jota elimistö tuottaa luonnostaan. Ihonhoidossa Q10:llä on tärkeä rooli terveen ja nuorekkaan näköisen ihon ylläpitämisessä. Q10 auttaa suojaamaan ihoa vapaiden radikaalien haitallisilta vaikutuksilta, jotka voivat nopeuttaa ikääntymisprosessia ja johtaa ryppyihin ja hiusjuonteisiin. Q10 auttaa myös ihon kiinteyttä ja kimmoisuutta ylläpitävien tärkeiden proteiinien eli kollageenin ja elastiinin tuotannossa, minkä ansiosta se on arvokas ainesosa monissa anti-age-ihonhoitotuotteissa.

MITEN Q10 TOIMII?

Koentsyymi Q10 (ubikinoni) on välttämätön solujen energiantuotannossa ja erityisesti mitokondrioissa, joita kutsutaan usein solujen "voimalaitoksiksi". 
 
Näin Q10 toimii:
 
Energiantuotanto: 
Q10 on välttämätön iho- ja muiden solujen energiantuotannossa. Se auttaa siirtämään elektroneja entsyymien välillä, mikä tukee ravinteiden muuntamista energiaksi soluille. Ihosolut tarvitsevat tätä energiaa moniin eri toimintoihin.

nuori tyttö levittää Nivea Q10 -kasvovoidetta

Antioksidanttipuolustus:
Q10 toimii myös tehokkaana antioksidanttina. Se auttaa neutraloimaan haitallisia vapaita radikaaleja, joita syntyy energiantuotannon aikana. Tällä tavoin Q10 auttaa suojaamaan iho- ja muita soluja vaurioilta, jotka voivat myötävaikuttaa ikääntymiseen ja iho-ongelmiin.


Kollageenin ja elastiinin tuotanto: 
Q10 osallistuu myös kollageenin ja elastiinin synteesiin. Nämä välttämättömät proteiinit ylläpitävät ihon rakennetta ja kimmoisuutta. Kollageeni kiinteyttää ihoa, ja elastiinin ansiosta iho palautuu alkuperäiseen muotoonsa venyttämisen jälkeen. Q10 auttaa pitämään ihon terveempänä ja nuorekkaamman näköisenä tukemalla näiden proteiinien tuotantoa.


Solujen korjaus: 
Q10 auttaa myös solujen korjausprosesseissa. Se auttaa ylläpitämään solujen yleistä terveyttä, mikä mahdollistaa solujen optimaalisen toiminnan ja auttaa niitä toipumaan vaurioista tehokkaammin. Tästä voi
 voi olla erityisen paljon apua iholle, joka altistuu UV-säteilylle, saasteille ja muille ympäristön aiheuttamille rasitteille.
 
Ihonhoitotuotteissa Q10:tä käytetään usein ulkoisesti, jotta sen hyödylliset vaikutukset kohdistuvat suoraan ihoon. Q10:n kyky tukea solujen energiantuotantoa, toimia antioksidanttina ja edistää kollageenin ja elastiinin tuotantoa tekee siitä tärkeän ainesosan erilaisissa tuotteissa, joiden tarkoituksena on ehkäistä ikääntymisen merkkejä ja auttaa ihoa uudistumaan.


VIISI HYÖTYÄ, JOITA Q10:N KÄYTÖSTÄ ON IHOLLE

 1. Tehokas antioksidanttisuoja:
  Q10 on tehokas antioksidantti, joka auttaa neutraloimaan haitallisia vapaita radikaaleja. Näitä vapaita radikaaleja syntyy esimerkiksi UV-säteilylle, saasteille ja stressille altistumisesta, ja ne voivat johtaa ennenaikaiseen vanhenemiseen ja ihovaurioihin.
 2. Kollageenin tuotannon tehostuminen:
  Q10 voi stimuloida kollageenin tuotantoa, mikä auttaa pitämään ihon nuorekkaan näköisenä ylläpitämällä sen kimmoisuutta ja häivyttämällä ryppyjä.
 3. Ryppyjen häivyttäminen:
  Q10:n kyky edistää kollageenin tuotantoa ja sen antioksidanttiset ominaisuudet auttavat yhdessä häivyttämään hiusjuonteita ja ryppyjä. Q10:n säännöllinen käyttö voi auttaa silottamaan ja kiinteyttämään ihoa, mikä saa sen näyttämään nuorekkaammalta ja hehkuvammalta.
 4. Kosteutetumpi iho:
  Q10 voi parantaa ihon kosteutusta tukemalla ihon luonnollista suojamuuria, joka estää kosteutta haihtumasta. Tämän ansiosta kosteus säilyy ihossa paremmin, mikä saa ihon näyttämään täyteläiseltä ja kasteenraikkaalta.
 5. Ikääntymisen merkkien ehkäiseminen:
  Q10:n monet eri hyödyt tekevät siitä hyvän valinnan ikääntymisen merkkien ehkäisemiseen. Q10 voi auttaa pitämään ihon nuorekkaan näköisenä pidempään vähentämällä oksidatiivista stressiä sekä parantamalla kollageenin tuotantoa ja ihon kosteutta.
Yleiskatsaus faktoihin

Faktoja Q10:stä:

Hyödyt: Q10 toimii tehokkaana antioksidanttina, ja se auttaa torjumaan vapaita radikaaleja, jotka voivat vaurioittaa ihosoluja ja nopeuttaa ihon vanhenemista.
 
Käyttö: Q10:tä löytyy yleensä seerumien ja voiteiden tapaisista ihonhoitotuotteista. Suoraan iholle levitettynä se voi auttaa parantamaan ihon ulkonäköä, rakennetta ja yleistä terveyttä.
 
Käyttötarkoitukset: Q10:tä käytetään ihonhoitorutiineissa usein hiusjuonteiden ja ryppyjen häivyttämiseen, kollageenin tuotannon edistämiseen ja ihon kimmoisuuden säilyttämiseen.
 
Erityisominaisuudet: Q10 sopii monille eri ihotyypeille, ja sitä voi käyttää ihonhoidossa sekä aamulla että illalla.

NÄIN LISÄÄT Q10:N IHONHOITORUTIINIISI

Q10:n lisääminen ihonhoitorutiiniin voi auttaa ihoa pysymään terveenä ja nuorekkaan näköisenä. Seuraa vain näitä ohjeita:
 
Puhdistus: Aloita ihon puhdistuksesta. Poista meikki, lika ja epäpuhtaudet käyttämällä hellävaraista puhdistusainetta. Valitsemasi Q10-tuote imeytyy paremmin puhtaaseen ihoon.

nainen, joka käyttää Nivea Q10 Anti wrinkles -voidetta

Seerumi: Lisää seerumia kasvojen iholle ja kiinnitä erityistä huomiota ongelma-alueisiin, joilla on esimerkiksi juonteita tai epätasainen ihonsävy. NIVEA Q10 Anti-Wrinkle Power Replenishing Serum Pearls fhäivyttää hiusjuonteita ja ryppyjä näkyvästi sekä pitkällä aikavälillä että jo ensimmäisen käyttökerran jälkeen. Täsmähoitoon tarkoitettu seerumi sisältää tehokkaan yhdistelmän peptidejä ja puhdasta koentsyymi Q10:tä.


Kosteutus:Valitse kosteusvoide, joka auttaa ylläpitämään oikeaa kosteustasapainoa kosteuttamalla ihoa tehokkaasti ja saa ihon näyttämään ja tuntumaan paremmalta.


NIVEA Q10 Anti-Wrinkle Power Protecting Day Cream SPF 30 ehkäisee ryppyjä 24 tunnin ajan suojaamalla ihoa vapaiden radikaalien aiheuttamilta vahingoilta ja ympäristön aiheuttamilta rasitteilta sekä pitää ihon ravittuna ja virkeänä koko päivän.

Iltaisin kasvojen iholle kannattaa laittaa yövoidetta, sillä se edesauttaa ihon uusiutumista. NIVEA Q10 Anti-Wrinkle Power Revitalising Night Cream ‑yövoiteen sisältämä NIVEA Q10 ‑koostumus ja kreatiini auttavat ihoa uudistumaan yöunien aikana, tehostavat kollageenin tuotantoa ja tarjoavat iholle lisää energiaa päivän aikana syntyneiden vaurioiden korjaamista varten.


Silmänympärysvoide: Silmänympärysvoiteen käytöstä voi olla apua turvonneisiin tai tummiin silmänalusiin. NIVEA Q10 Anti-Wrinkle Power Firming Eye Cream sisältää kaksitehoista Q10:tä, joka häivyttää naururyppyjä ja elvyttää silmien ympärillä olevaa ihoa. Se on suunniteltu kosteuttamaan ja elvyttämään silmänympärysten ihoa välittömästi, mikä saa ihon näyttämään raikkaammalta ja nuorekkaammalta jo kahdessa viikossa.


Täsmähoito: Levitä iholle lopuksi NIVEA Q10 Power Wrinkle Filler Serum ‑seerumia, joka silottaa ryppyjä välittömästi. Ainutlaatuisen koostumuksen ansiosta tuotetta voi käyttää ihonhoitorutiinin viimeisenä vaiheena, ja se voi vähentää ryppyjä jopa 50 prosentilla jo neljässä viikossa.

NIVEAn Q10-tuotteet vastaavat moniin eri ihonhoitotarpeisiin. Herkällekin iholle sopivat Q10 Power ‑tuotteet on tarkoitettu kokonaisvaltaiseen ihonhoitoon, ja Q10 60+ ‑tuotteet sopivat erityisesti ikääntyvän ihon tarpeisiin. Hehkuvan ja terveen näköisen ihon tueksi tarkoitetuissa Q10 Energy ‑tuotteissa Q10 yhdistyy ihon heleyttä parantavaan C-vitamiiniin.


Q10 JA MUUT IHOA HOITAVAT AINESOSAT

Q10 vs. retinoli: hellävaraista ihonhoitoa

Retinoli tunnetaan huomattavan tehokkaista anti-age-ominaisuuksistaan. Q10 on kuitenkin hellävaraisempi vaihtoehto, jolla on omat etunsa:


Hyötyjen kohdentuminen: Retinolin vaikutus kohdistuu etupäässä hiusjuonteisiin, ryppyihin ja akneen. Q10:n vaikutus ihoon on monipuolisempi, ja se auttaa parantamaan ihon yleistä terveyttä suojaamalla sitä oksidatiiviselta stressiltä.


Yhteiskäyttö: Retinolia ja Q10:tä voi käyttää myös yhdessä, ja ne voivat täydentää toistensa tehoa. Q10:n antioksidanttiset ominaisuudet saattavat auttaa neutraloimaan retinolin tuottamia vapaita radikaaleja ja vähentämään ihoärsytyksen riskiä.


blondi nainen hymyilee

Q10 ja hyaluronihappo: perusteellista kosteutusta
 
Hyaluronihappo tunnetaan kyvystään kosteuttaa ja uudistaa ihoa. Saat tehokkaan ja monipuolisen ihonhoitorutiinin käyttämällä hyaluronihappoa yhdessä Q10:n kanssa:
 
Tehostettua kosteutusta: 
Hyaluronihappo toimii kosteusmagneettina, joka pystyy sitomaan ja säilyttämään vettä ihossa. Q10 puolestaan tukee ihosolujen toimintaa ja auttaa terveen kosteustasapainon ylläpitämisessä. Yhdessä ne auttavat varmistamaan, että ihosi säilyy kosteutettuna ja nuorekkaana.

 
Ennaltaehkäisy: Q10:n antioksidanttiset ominaisuudet suojaavat ihoa ympäristön aiheuttamilta rasituksilta, ja hyaluronihappo huolehtii ihon kosteutta ylläpitävästä suojamuurista. Yhdessä ne ennaltaehkäisevät ennenaikaisia ikääntymisen merkkejä.

 
Imeytymistä tehostava vaikutus: Hyaluronihappoa sisältävän seerumin levittäminen ennen Q10-tuotetta voi edesauttaa Q10:n imeytymistä, minkä ansiosta se pääsee syvemmälle ihoon.

Q10 ja C-vitamiini: hehkuvampi iho
 
C-vitamiini tunnetaan ihon heleyttä parantavista ja antioksidatiivista vaikutuksistaan. Yhdessä käytettynä Q10:llä ja C-vitamiinilla on synergisiä vaikutuksia, jotka parantavat ihon yleistä terveyttä ja ulkonäköä:
 
Tuplasti antioksidatiivista tehoa: Q10 ja C-vitamiini ovat molemmat tehokkaita antioksidantteja, ja ne voivat neutraloida ennenaikaiseen vanhenemiseen mahdollisesti johtavia vapaita radikaaleja tehokkaasti. Yhdessä käytettynä ne tarjoavat kaksinkertaisen suojan ympäristöstä johtuvia rasitteita vastaan.

 
Kollageenin tuotanto: C-vitamiini stimuloi kollageenin tuotantoa, mikä auttaa parantamaan ihon kimmoisuutta ja häivyttämään ryppyjä. Q10 tukee tätä prosessia ja vahvistaa sen kokonaisvaikutusta tarjoamalla ihosoluille niiden tarvitsemaa energiaa.

 
Heleyttävä vaikutus: C-vitamiini auttaa haalistamaan tummia läiskiä ja tasoittamaan ihon sävyä, kun taas solujen energiantuotantoa tukeva Q10 antaa iholle hehkua.

Koko NIVEA Q10 ‑tuotevalikoima on suunniteltu erityisesti tukemaan ihon luontaista Q10-tuotantoa, suojaamaan soluja vahingoilta ja hidastamaan ikääntymisprosessia.

Tutustu NIVEA Q10 ‑valikoimaan, jonka tuotteet uudistavat ja elvyttävät ihoa joka päivä tehokkaan Q10-antioksidantin avulla.

Yhteenveto

Q10 IHONHOIDOSSA – YHTEENVETO

Q10 on elimistölle välttämätön luonnollinen antioksidantti, joka auttaa pitämään ihon nuorekkaana tukemalla kollageenin ja elastiinin tuotantoa. Sen hyötyihin kuuluvat muun muassa ikääntymisen merkkien ehkäiseminen, ryppyjen häivyttämistä tukeva vaikutus ja kosteutuksen tehostaminen.

USEIN KYSYTTYÄ Q10:STÄ

MIKÄ ON KOENTSYYMI Q10 (UBIKINONI)?

Q10 on elimistössä luonnostaan esiintyvä antioksidantti. Se on välttämätön solujen energiantuotannossa, ja se tunnetaan myös iholle hyödyllisenä ainesosana.

MITÄ HYÖTYÄ Q10:STÄ ON IHOLLE?

Q10 voi auttaa suojaamaan ihoa vapailta radikaaleilta, lisätä kollageenin tuotantoa, häivyttää ryppyjä, parantaa ihon kosteustasapainoa ja auttaa tekemään ihon sävystä heleämmän.

MITEN Q10 KANNATTAA LISÄTÄ IHONHOITORUTIINIIN?

Voit lisätä Q10:n ihonhoitorutiiniin esimerkiksi Q10:tä sisältävien seerumien, kosteusvoiteiden ja silmänympärysvoiteiden avulla. Q10-tuotteet tulee levittää ihon puhdistamisen jälkeen ja ennen aurinkosuojan levittämistä.

ONKO Q10 TURVALLINEN VALINTA KAIKILLE IHOTYYPEILLE?

Q10:tä voi yleensä käyttää huoletta kaikentyyppisillä ihoilla. Suosittelemme kuitenkin varmistamaan ihotautilääkäriltä tai ihonhoidon ammattilaiselta, ettei sen käytöstä ole haittaa oman ihotyyppisi tai tietyn sairauden huomioiden.

SAANKO RIITTÄVÄSTI Q10:TÄ RUOASTA?

Kalassa, sisäelimissä, pähkinöissä ja joissakin muissa ruoissa on pieniä määriä Q10:tä, mutta se ei välttämättä riitä tarjoamaan kaikkia hyötyjä iholle. Q10:n ulkoinen käyttö ihonhoitotuotteiden avulla on usein suositeltavaa, jotta hyödyt kohdistuvat paremmin ihoon.

MISSÄ AJASSA Q10:TÄ SISÄLTÄVIEN IHONHOITOTUOTTEIDEN VAIKUTUKSET ALKAVAT NÄKYÄ?

Tuloksissa voi olla yksilöllistä vaihtelua, mutta säännöllisellä käytöllä voit alkaa nähdä parannuksia ihon kosteustasossa ja rakenteessa muutaman viikon tai parin kuukauden kuluttua.

VOIKO Q10:TÄ KÄYTTÄÄ MUIDEN IHOA HOITAVIEN AINESOSIEN KANSSA?

Q10:tä voi käyttää huoletta monien muiden ihoa hoitavien ainesosien (esim. hyaluronihapon, C-vitamiinin ja retinolin) kanssa. Muista kuitenkin noudattaa tuoteohjeita ja ole erityisen varovainen, jos sinulla on herkkä iho.

ONKO Q10:STÄ APUA VAIN IKÄÄNTYMISEN MERKKIEN EHKÄISEMISESSÄ?

Q10 tunnetaan erityisen hyvin anti-age-ominaisuuksistaan, mutta se voi tukea ihoa myös parantamalla sen kosteutustasapainoa.

MISTÄ LÖYDÄT Q10:TÄ SISÄLTÄVIÄ IHONHOITOTUOTTEITA?

Löydät ihonhoitoon tarkoitettuja Q10-tuotteita NIVEAn erityisestä Q10-valikoimasta, jonka tuotteita löytyy monien ruokakauppojen ja valintamyymälöiden hyllyiltä sekä verkkokaupoista.