nainen hakee q10

Mitä Q10 on

Lue oppaamme kaikesta, mitä sinun tulee tietää koentsyymi Q10:stä & mihin Q10 auttaa, ja tutustu Q10:tä sisältäviin tuotteisiimme.

Mitä Q10 on ja miten se vaikuttaa ihoon?

Q10:tä esiintyy luonnostaan kehomme kaikissa soluissa. Se on välttämätöntä energiantuotannolle ja siten vastuussa ihon perustoiminnoista - kuten uudistumisesta, kasvusta ja korjausprosesseista. 

Katsotaanpa tarkemmin, mitä Q10 on ja miten Q10 auttaa.


q10-ainesosa

Mitä Q10 on ja miten se toimii?

Koentsyymi Q10 (kutsutaan myös ubikinoniksi) on vitamiinin kaltainen aine. Sitä esiintyy luonnostaan jokaisessa elimistön solussa ja sillä on tärkeä merkitys niissä. Se on välttämätöntä energiantuotannon kannalta, jotta ihon perustoiminnot, kuten uudistuminen ja korjaantuminen, olisivat mahdollisia. 

Koska ihomme on kehon uloin kerros, se altistuu jatkuvasti erilaisille ulkoisille tekijöille, kuten auringon UV-säteiden aiheuttamalle oksidatiiviselle stressille . Lisäksi sisäiset prosessit voivat vapauttaa vapaita radikaaleja, jotka aiheuttavat lisää vahinkoa soluillemme ja nopeuttavat ikääntymisen merkkien ilmaantumista.

Mikä on koentsyymi Q10:n rooli?

Mikä on koentsyymi Q10:n rooli ja miksi se on niin tehokasta ihonhoidossa? Q10 täyttää kaksi tehtävää samanaikaisesti: Se antaa energiaa ja antioksidanttina suojaa soluja. 


- Energiantuotanto: Q10 on erityisen välttämätön solujen energiantuotannolle mitokondrioissa, solujemme ""voimalaitoksissa"". Näin se vahvistaa sydäntä, lihaksia ja hermoja.

- Puolustustoiminto: Antioksidanttina Q10 taistelee myös vapaita radikaaleja vastaan solujen sisä- ja ulkopuolella. Yksinkertaisesti sanottuna ne ovat aggressiivisia molekyylejä, joita esiintyy kehossa luonnostaan. Erityisesti UV-säteily, stressi ja ympäristömyrkyt voivat lisätä vapaiden radikaalien määrää. Jos pitoisuus on liian korkea, vapaat radikaalit johtavat oksidatiiviseen stressiin. Tämä voi vahingoittaa soluja ja edistää tulehdusta, mutta myös nopeuttaa ihon ikääntymistä. Siksi Q10 on niin tärkeää sileän ja terveen ihon saavuttamiseksi.

ruskeaverikkö nainen hymyilee

Mihin Q10 auttaa?

Koentsyymi Q10:n hyödyt:

Mihin Q10 auttaa? Ihon kanssa identtisen Q10:n kuusi ihohyötyä:

- Antaa iholle sen luonnolliseen korjaantumiseen ja uudistumiseen tarvittavaa energiaa
Yksi Q10:n tärkeimmistä hyödyistä on, että se antaa ihosi soluille välttämätöntä energiaa, jonka avulla iho korjaantuu ja uudistuu, eli pystyy hoitamaan perustehtävänsä paremmin.

- Energisempi iho tarkoittaa säteilevämpää hipiää 
Nuorekkaan ja energisen näköinen iho sisältää yleensä korkeampia tasoja Q10:tä. Tämä johtuu siitä, että Q10:n tarjoaman energian voimin iho korjaa ja uudistaa itseään nopeammin pysyen nuoren ja energisen näköisenä. Toisaalta ihon ikääntyessä sen luonnolliset Q10-tasot alkavat pienentyä, eli se ei enää korjaannu tai uusiudu yhtä nopeasti, jolloin iho voi näyttää elottomalta ja väsyneeltä. Siksi Q10-tuotteiden lisääminen ihonhoitorutiiniisi voi ikääntyessäsi auttaa sinua säilyttämään säteilevän ihon.

- Koentsyymi Q10 voi auttaa vähentämään auringon aiheuttamia vaurioita
Koentsyymi Q10 on tehokas antioksidantti, joka auttaa ihoa puolustautumaan auringolle altistumisen haittavaikutuksilta, joita vapaat radikaalit aiheuttavat. Auringon aiheuttamien vaurioiden vähentäminen auttaa myös ehkäisemään auringon aiheuttamia ikääntymisen merkkejä.

- Q10 tukee kollageenin tuotantoa
Kollageeni muodostaa lähes 80 % ihostamme ja lähes kolmanneksen kaikista proteiineista kehossamme. Koentsyymi Q10 tukee kollageenin tuotantoa, mikä auttaa: lisäämään solujen uudistumista, suojaamaan herkkiä elimiä, vahvistamaan luita, jänteitä ja niveliä sekä ylläpitämään ihon kimmoisuutta.

- Q10 auttaa vähentämään juonteiden ja ryppyjen ilmestymistä
Q10 on erittäin tehokas ainesosa ikääntymisen merkkejä, kuten juonteita ja ryppyjä, ehkäisevissä voiteissa, sillä se antaa iholle energiaa ja tukee kollageenintuotantoa.

- Q10 edistää tasaista ihonsävyä
Koentsyymi Q10 voi auttaa melaniinin ylituotannon aiheuttamien hyperpigmentaatioiden ja tummien läiskien ehkäisyssä. Koentsyymi Q10 pystyy tähän auttamalla katkaisemaan tyrosinaasituotantoa, joka toimii melaniinintuotannon käynnistäjänä.


Ikääntyminen ja Q10

Toisin kuin useimpia vitamiineja, kehomme voi tuottaa Q10:tä itse. Nuorena sitä on ihossa riittävästi. Lisäksi saamme sitä ruoan kautta. Esimerkiksi pähkinöissä, lihassa, vihreissä kasviksissa ja kylmäpuristetuissa kasviöljyissä on runsaasti koentsyymi Q10:tä. Mutta iän myötä luonnollisen koentsyymi Q10:n tasot ihossamme laskevat. Koska se on niin tärkeä antioksidantti ja ratkaiseva energiantuotantoprosessille, Q10:n väheneminen tekee ihosta alttiimman lisääntyneelle stressille ja vaurioille. 

Tämä tekee siitä alttiimman myös juonteille ja rypyille, ja siksi Q10-tuotteiden lisääminen ihonhoitorutiiniisi voi auttaa pitämään ihon nuoremman näköisenä pidempään.


Hoitavat, Q10:tä sisältävät koostumukset pidempään nuorekkaan näköiselle iholle:

- Iän myötä ihon puolustuskyky heikkenee ja se altistuu herkemmin oksidatiiviselle stressille. Oksidatiivinen stressi on yksi ensimmäisistä juonteiden ja ryppyjen aiheuttajista. Saadaksesi kauniisti hehkuvan ja nuoremman näköisen ihon, kokeile NIVEA Q10 Energy Healthy Glow SPF 15 -päivävoidettamme, joka lievittää väsymyksen merkkejä ja ihon elottomuutta.

- Hoitavat, Q10:tä sisältävät anti-ageing-tuotteet tukevat ihon omia puolustusmekanismeja sekä ihosolujen energia-aineenvaihduntaa. Antioksidantti kulkeutuu ihoon voiteena, seerumina tai vartalovoiteena. Siellä se voi auttaa vangitsemaan vapaita radikaaleja ja tekemään niistä vaarattomia - ehkäisten varhaisia ikääntymisen merkkejä.

Q10 kasvoille - miten ottaa Q10 osaksi kasvojenhoitorutiinia

Q10-tuotevalikoimamme tarjoaa täydellisen ihonhoitokokonaisuuden kasvojenpuhdistusaineesta seerumiin ja kosteusvoiteeseen. Tuotteissa hyödynnetään koentsyymi Q10:n teho ja se välittyy helppokäyttöisen ja vaiheittaisen tuotevalikoiman välityksellä. 

Q10:n säännöllinen käyttö vähentää näkyvästi juonteita ja ryppyjä, mutta myös hidastaa uusien syntymistä - auttaen säilyttämään ihon nuorekkaan näköisenä pidempään. Ainutlaatuinen hyaluronihappoa ja kreatiinia sisältävä koostumus ei ainoastaan pehmennä ihon pintaa, vaan antaa sille raikkaamman ja nuorekkaamman ilmeen. 

Olemme antaneet muutamia helppoja vinkkejä, joiden avulla varmistat, että ihoasi hellitään koentsyymi Q10:n tarjoamilla hyödyillä.
 
Vinkkejä Q10:n käyttöön kasvojenhoitorutiinissasi:

- Varmista, että ihosi on puhdas ja kuiva ennen levitystä.
- Levitä seerumi aina ennen kosteusvoidetta, jotta sen koostumus pääsee tunkeutumaan syvälle ja tekemään taikojaan.
- Hiero seerumia kevyesti ihoon sormenpäillä ja levitä sitä pitkin kasvoja.
- Yhdistä Q10 Plus -kosteusvoiteeseen tehostaaksesi ryppyjä ehkäisevää vaikutusta.

Q10 iholle: Beiersdorf on tutkimuksen kärjessä

Beiersdorfin tutkijat olivat ensimmäisten joukossa tutkimassa Q10:n käyttöä ihonhoidossa. Vielä tänäkin päivänä Q10-tuotteet ovat kysyttyjä kaikkialla maailmassa.


Q10 ihonhoidossa: Tutkimuksen tulokset

NIVEAn tutkimusryhmä on seurannut Q10:n vaikutuksia 1990-luvulta lähtien. Tutkijat ovat tutkineet koentsyymi Q10:n roolia ihmisen iholla ja lisänneet sitä ihonhoitotuotteisiin vuodesta 1998. 


Q10-kehityksen keskeiset tiedot 

- 1957: Amerikkalainen tiedemies Frederick L. Crane löytää koentsyymin.
- 1978: Brittiläinen kemisti Peter Dennis Mitchell saa Nobelin kemianpalkinnon. Hän sai selville, miten Q10 toimii solujen sisällä. 
- 1990-luku: Beiersdorfin tutkijat olivat ensimmäisten joukossa tutkimassa Q10:n vaikutuksia ihoon ja ovat käyttäneet anti-ageing-ainesosaa menestyksekkäästi NIVEA-ihonhoitotuotteissa vuodesta 1998 lähtien.
- Nykyään: Koentsyymi Q10 on yksi tärkeimmistä vaikuttavista aineista anti-ageing-hoitotuotteissa. Sitä käytetään vartalovoiteissa, kasvovoiteissa, seerumeissa ja yhdessä muiden antioksidanttien, kuten C-vitamiinin kanssa.

Mistä NIVEA-tuotteista koentsyymi Q10:tä löytyy?

Q10:tä on käytetty arvokkaana ainesosana NIVEA anti-age-hoitotuotteissa vuodesta 1998. Siitä lähtien koentsyymillä on ollut tärkeä osa monissa NIVEA-hoitotuotteiden koostumuksissa.


nainen hymyilee

1. KASVOJEN HOITO Q10:LLÄ

Kasvojen iho on erityisen herkkä ja altis ympäristön vaikutuksille päivittäin. Valmistele iho NIVEAn Q10:tä sisältävällä päivävoiteella. Täyteläiset voiteet tukevat ihon yönaikaista uusiutumista auttaen torjumaan ryppyjä ja juonteita.
 
nainen levittää kasvovoidetta

2. SEERUMI & SILMÄNYMPÄRYSALUEEN HOITO

Ryppyjä ehkäisevät seerumit on räätälöity kypsän ihon tarpeisiin. Ne kosteuttavat ja Q10:tä sisältävän koostumuksensa ansiosta torjuvat vapaita radikaaleja. Herkälle silmänympärysalueelle suositellaan erityisseerumeita, jotka auttavat vähentämään ryppyjen syvyyttä. Kokeile NIVEA Q10 Power Friming Eye Cream -silmänympärysvoidettamme silmien alueella olevien ryppyjen vähentämiseksi.

nuoria naisia ​​auringossa

3. AURINKOVOIDE

80 prosenttia ihon ennenaikaisesta ikääntymisestä johtuu UV-säteilystä. Tästä syystä aurinkovoide ehkäisee erityisen tehokkaasti valon aiheuttamaa ihon ikääntymistä ja pigmenttiläiskiä. Kasvoille tarkoitettu, Q10:tä sisältävä aurinkosuoja on täydellinen kypsälle iholle.
nainen levittää käsivoidetta

4. ANTI-AGING-KÄSIVOIDE

Iän merkit näkyvät yleensä myös hyvin varhain käsissä - myös siksi, että niitä ei usein hoideta asianmukaisesti. Q10:tä sisältävällä hoitavalla koostumuksella ja UV-suojalla varustettu käsivoide ehkäisee auringon aiheuttamia ikäläiskiä ja ennen aikojaan ilmestyviä ryppyjä.


nainen nauraa

5. Q10:TÄ SISÄLTÄVÄT HENKILÖKOHTAISET HYGIENIATUOTTEET

Iän myötä koko kehon iho menettää kiinteyttään ja kimmoisuuttaan. Mukauta hoivaa yhteensopivilla anti-ageing-tuotteilla! NIVEA Q10-sarja sisältää myös vartaloemulsion ja vartalovoiteen.