tyttö seisoo vihreällä pellolla

Ihon aminohappojen viisi hyötyä

Kaikki, mitä aminohapoista ja niiden tärkeästä roolista nuorekkaan ihon säilyttämisessä tarvitsee tietää.

Ihon aminohappojen viisi hyötyä

Aminohapot esittävät kehossa tärkeää roolia ja muodostavat siitä yhteensä noin 20 %. Aminohappojen ansiosta voimme maistaa herkullisia ruokia ja ne toimivat energianlähteinä arkitoimissamme, mutta tiesitkö myös, että aminohapot hyödyttävät ihoa monilla tavoilla? Niiden monenlaiset ikääntymistä hidastavat ominaisuudet voivat pitää ihon nuorekkaana ja ne auttavat nestetasapainoa ja kollageenin tuotantoa.
 
Lue kaikista aminohappojen iholle antamista hyödyistä sekä eri tyypeistä ja ominaisuuksista, joita ne tarjoavat.

nainen käyttää Nivea Cellular -voidetta

Mitä aminohapot ovat?

Aminohapot ovat pieniä molekyylejä, jotka yhdessä muodostavat proteiineja. Keho käyttää näitä proteiineja monenlaisissa kehon toiminnoissa, kuten ruoansulatuksessa, lihasten kasvattamisessa, immuunijärjestelmän tehostamisessa ja vaurioituneiden kudosten korjauksessa. Ihonhoidon kannalta on tärkeintä se, että aminohapot ovat tärkeitä terveen ihon ylläpidossa.
 
Aminohappoja löytyy runsasproteiinisista ruoka-aineista, joita ovat:

  • naudanliha 
  • siipikarjanliha 
  • kala 
  • munat 
  • maitotuotteet 
  • soija 
  • quinoa
  • tattari 
  • pähkinät

Mitä aminohapot ovat?

Aminohappojen rooli ihon kannalta

Aminohappojen sisältämät ravinteet ovat iholle olennaisia, sillä ne edistävät ihon terveyttä. Niiden parantavien ominaisuuksien ansiosta ne pystyvät korjaamaan ihohaavoja ja suojaamaan ihoa auringonpaisteelta. Aminohapot voivat myös ylläpitää ihanteellista ihon mikrobiomia, tasapainottaa solukerroksien happamuuden ja myötävaikuttaa veden pysymiseen.

Aminohapot osallistuvat jatkuvasti sidekudosproteiinien luomiseen, mikä lujittaa ihoa ja ylläpitää sen sileää pintarakennetta. Aminohapot auttavat myös osaltaan vähentämään hiusjuonteita ja ryppyjä, jotka ovat yleisiä ihon ikääntymisen merkkejä. 
 
Tässä on eräitä aminohappojen ihoa hyödyttäviä ominaisuuksia:
 
1. Parempi nesteytys ja veden pysyminen:
Aminohapot työntävät kosteutta ihoon, mikä pitää ihon ulkokerroksen ravittuna ja nesteytettynä. Tämä on olennainen prosessi, sillä pitkällinen kuivuus voi usein johtaa aknen ja ennenaikaisten ryppyjen kaltaisiin iho-ongelmiin. Ne voivat parantaa veden imeytymistä, joten niitä voi käyttää ihon nesteytystä ylläpitävien, hyaluronihapon kaltaisten ainesten kanssa.
 
2. Antioksidanttiset ominaisuudet:
Aminohapot ovat tehokkaita antioksidantteja, mikä tarkoittaa, että ne voivat auttaa vähentämään tulehduksia, parantamaan ihon rakennetta ja jopa suojaamaan ihoa vahingollisilta vapailta radikaaleilta.

 
nainen käyttää Nivea-kasvonaamiota
mies käyttää Nivean silmänympärysvoidetta

3. Kollageenin lisääminen:
Aminohapot tunnetaan niiden kyvystä edistää kollageenin, fibrinogeenin ja elastiinin tuotantoa Kollageeni estää ihon löystymisen varmistamalla, että iho pysyy vahvana ja kimmoisana. Kollageeni on myös olennaista ihon luonnolliselle uudistumiselle, joten proteiinipitoisten ruokien syönti tai kollageeniaminohapoista tehtyjen tuotteiden käyttö on suositeltavaa.

  
4. Solujen korjautumisen edistäminen:
Aminohapot auttavat myös edistämään peptidien tuotantoa. Nämä voivat auttaa vähentämään ryppyjen muodostumista ja edistämään myös ihon uusiutumista.

 
5. Ikääntymisen hidastaminen:
Kullakin aminohapolla on olennaisia hyötyjä tiettyjen ikääntymisongelmien kannalta. Voit tasoittaa ihoa, kiristää ihoa tai vähentää hiusjuonteita ja ryppyjä käyttämällä oikeita aminohappoja sisältäviä tuotteita. Tämän vuoksi aminohapot ovat hyviä ikääntymistä hidastavien tuotteiden aineksia. Kohdennettuihin ikääntymistä hidastaviin tuotteisiin voi tutustua NIVEAn laajassa ikääntymistä hidastavien tuotteidenvalikoimassa, joka on suunniteltu erityisesti vähentämään hiusjuonteita ja ryppyjä.


Ihon kannalta parhaat aminohappotyypit

Aminohapot luokitellaan kahteen tyyppiin, jotka ovat:

 

 

Välttämättömät aminohapot: Nämä ovat aminohappoja, joita keho ei valmista ja joita voi saada vain syömällä tiettyjä ruokia ja niitä sisältäviä ravintolisiä.
Ei-välttämättömät aminohapot: Nämä ovat aminohappoja, joita keho osaa valmistaa. 
 
Molemmat aminohappotyypit esittävät ratkaisevaa osaa terveen ihon saavuttamisessa ja ylläpitämisessä. Terveydelle tärkeitä aminohappoja on 20, mutta todistetusti etenkin ihoa hyödyttäviä aminohappoja on 6, jotka ovat:
 
1. Arginiini: auttaa korjaamaan ihovauriot, kuten aknearvet.
2. Histidiini: rauhoittaa ihoa ja toimii antioksidanttina.
3. Glutamiini: tuottaa antioksidantteja ja suojaa ihoa epäpuhtauksilta.
4. Lysiini: kasvattaa ja lujittaa ihon pintaa.
5. Proliini ja lysiini: Molemmat tehoavat hyvin ikääntyvän ihon ongelmiin ja vähentävät hiusjuovia ja ryppyjä.
6. Glysiini: auttaa pitämään ihon kosteana ja uudistamaan ihosoluja.

kaksi tyttöä käyttää Nivea-tuotteita

Nuorenna ja elävöitä aminohappokompleksilla

Jos haluat rikastuttaa ihonhoitorutiiniasi hyödyllisillä aminohapoilla, NIVEA suosittelee aminohappokompleksin sisältäviä tuotteita. Ihonhoidossa käytettävä aminohappokompleksi on yleensä aminohappojen joukko, joka auttaa nuorentamaan ja elävöittämään ihoa. 
 
On erittäin tärkeää varmistaa, että ihosi on puhdas ja valmiina täydelliseen yölepoon. Tutustu NIVEAn uuden sukupolven miselliveteen, jonka aminohappokompleksi poistaa 99 % meikistä ja epäpuhtauksista muutamalla kevyellä pyyhkäisyllä ja jota saa kolmena eri koostumuksena, jotka kaikki sopivat herkälle iholle.

nainen käyttää micellar vettä