Silmäpussit

Kaikki mitä sinun tulee tietää silmäpusseista, niiden ehkäisystä, hoidosta ja päihittämisestä

Silmäpussit: Kuinka ehkäistä, hoitaa ja päihittää ne

Moni tekijä aiheuttaa silmäpusseja; myöhäiset illat, sydänsurut, liiallinen ruutuaika, unenpuute, huono ruokavalio ja nestevaje. Annamme vinkkejä niiden ehkäisemiseen, sekä jaamme muutamia rauhoittavia keinoja hetkiin, jolloin niiltä ei vain voi välttyä.

SILMÄPUSSIT?

MIKÄ AIHEUTTAA SILMÄPUSSEJA?

Silmäluomiesi iho on hyvin ohutta ja alla oleva kudos löysää ja pehmeää. Silmäluomien iho ei sisällä paljon öljyä, vaan enemmänkin verisuonia ja imusuonia - ja ne keräävät nestettä. Tällä pienellä alueella liikkuu paljon nestettä. Raikkaana ja levänneenä sitä ei huomaa. Mutta jos olet ollut ulkona juhlimassa, keho kärsii unenpuutteesta sekä kaipaa nestettä, happea ja kivennäisaineita. Tämän seurauksena silmiesi ympärillä olevaan kudokseen kertyy nestettä, jolloin ne näyttävät turvonneilta. Lisäksi verisuonien seinien läpäisemättömyys, perinnölliset tekijät ja ikääntyvä iho voivat myös olla osatekijöinä säännöllisiin silmä- ja kyynelpusseihin.

UNEN PUUTE

Unen puutteelle on monia syitä. Se voi johtua myöhäisestä illasta tai vanhemmuuteen liittyvistä unettomista öistä. 
 
 Emme juurikaan voi auttaa unen puutteen suhteen, mutta näiden vinkkien avulla olet valmistautuneena saamaan silmäpussit pois ja luomaan raikkaan ja pirteän lookin aamulla juhlitun yön jälkeen. 
 
 Uutena äitinä uni on tärkeää teille molemmille. Yritä nukkua silloin, kun vauvasi nukkuu - mutta tämä on helpommin sanottu kuin tehty. 
  
 Kun vietät iltaa ulkona, yritä juoda vähintään yksi vesilasillinen jokaista drinkkiä tai viinilasillista kohti. Tämä pitää kehon nesteytettynä ja lieventää alkoholin kuivattavaa vaikutusta.
 Muista juoda seuraavana aamuna lisää vettä tai tuoremehua pitääksesi kehon nesteytettynä.


Millä silmäpussit pois?

NOPEITA APUKEINOJA SILMÄPUSSEILLE

Riittämättömät yöunet johtavat silmäpusseihin ja tummiin silmänalusiin. Mutta ei hätää, meillä on loistavia vinkkejä, joiden avulla saat silmäpussit pois nopeasti ja hoidat tummia silmänalusia pitkäkestoisesti.
Nivea Q10 Plus silmänympärysvoide

PYSY KYLMÄN RAUHALLISENA

Nopea ratkaisu silmäpusseille on asettaa jotakin viileää ja rauhoittavaa niiden päälle. Hemmottele silmiäsi viileällä kurkkunaamiolla - se laskee turvotusta ja kosteuttaa samanaikaisesti. Jos käyt aamulla kilpajuoksua kelloa vastaan tai sinulla ei ole kurkkua, laita kaksi teelusikkaa pakastimeen yön ajaksi ja pidä kummankin silmän päällä muutaman minuutin ajan.
Nainen hymyilee

HIERO SILMIÄSI

Pieni hieronta tekee ihmeitä. Hiero silmäpusseja hellävaroen ryppyvoiteella. Levitä voidetta pyörivillä liikkeillä ulkoa sisäänpäin ja taputtele tarvittaessa kevyesti ihoon. Q10 viilentää ja raikastaa ihoa antaen imunesteiden poistua hitaasti. Pidä silmistäsi hyvää huolta äläkä paina liian kovaa!
 
Tutustu Q10 Energy -valikoimaamme taistellaksesi silmäpusseja vastaan.
nainen hymyilee

PALAUDU VEDELLÄ

Jos edellinen yö vaati paljon energiaa, täytä varastosi uudelleen. Juo ainakin kaksi litraa vettä, mieluiten säännöllisin väliajoin pitkin päivää. Ja juhlinnan jälkeen, ennen nukkumaanmenoa, juo vielä yksi iso vesilasillinen. Vesi huuhtoo munuaisesi ja lievittää seuraavan aamun päänsärkyä.
Nainen istuu sängyllään

HOIDA NE POIS NUKKUMALLA

Unen aikana kehosi uudistaa itseään eniten. Ideaali unen määrä olisi 7 tuntia, riittävä aika silmäpusseille kadota. Uni on vieläkin palauttavampaa, kun huoneen lämpötila on sopiva ja nukkumisasento mukava, jolloin kehon stressitasot pysyvät matalina. 

Makuuhuoneesi lämpötilan ei tulisi ylittää 18 astetta. Anna silmillesikin lepotaukoja pitkin päivää. Jo muutama minuutti silmät suljettuina riittää.


MENE NUKKUMAAN PUHTAIN KASVOIN

MEIKIN POISTAMINEN KAUNISTAA

Kun kasvot uppoavat tyynyä vasten ilman meikin häivääkään, sitä tunnetta on vaikea voittaa. Lisäksi nukkuminen meikit kasvoissa on suurin kauneussynti, johon voit sortua. Iholle jäänyt meikki tukkii huokoset ja aiheuttaa näppylöitä. Kätevillä meikinpoistotuotteilla, kuten meikinpoistoliinoilla, silmämeikin poistaminen on nopeaa ja helppoa. NIVEA Puhdistusliinat -puhdistusliinojen koostumus on hajustamaton herkän ihon kokonaisvaltaiseen puhdistamiseen. Ne poistavat meikin ja jopa vedenkestävän ripsivärinkin.


MEIKKIVINKKEJÄ SILMÄPUSSEILLE

 1. Älä yritä peittää silmäpusseja peitevoiteella, sillä se vain korostaa niitä.
 2. Älä käytä kirkkaanväristä luomiväriä, sillä se korostaa turvonneita silmäluomia.
 3. Levitä pieni määrä ripsiväriä silmänurkkiin ja käytä tummaa rajauskynää piirtääksesi ylöspäin kaartuvan rajauksen - tämä saa silmät näyttämään suuremmilta. 
 4. Kalpeille kasvoille voit käyttää kevyttä poskipunaa saadaksesi raikkaamman lookin.
 5. Käytä tarvittaessa silmävoidetta vähentääksesi silmäpusseja.

KEVYTTÄ HOIVAA KAUNIILLE SILMILLE

SILMÄRYPYT

Silmäpussit voivat johtaa ennenaikaiseen ikääntymiseen ja ryppyjen ilmestymiseen.

SILMÄVOITEET

Silmänympärysiho on hyvin ohutta ja herkkää, joten sopivan silmävoiteen käyttö on tärkeää silmäpussien tai ryppyjen vähentämiseksi.

Vaihtoehtoisesti, kurkkuviipaleiden asettaminen silmille ja makuulla olo voi myös lievittää silmäpusseja.

Nainen silmät kiinni

KUINKA EHKÄISTÄ SILMÄRYPPYJÄ

 • Käytä aurinkolaseja välttääksesi siristelyä ulkona ollessasi - tämä voi aiheuttaa ryppyjä silmiesi alle.
 • Nuku selälläsi - vatsalla tai kyljellä nukkuminen voi edistää silmäryppyjen muodostumista.
 • Vastusta halua hangata silmiäsi päivän aikana, vaikka olisit väsynyt.
 • Vältä silmäluomen venyttämistä silmiä rajatessasi.
 • Käy testauttamassa näkösi säännöllisesti välttääksesi turhaa siristelyä.
 • Anna itsellesi aikaa palautua; juhlien jälkeen saattaa tuntua houkuttelevalta lähteä uudelleen huvittelemaan. Aika ja lepo antavat kehosi palautua vähentäen silmäpusseja, tummia silmänalusia ja silmäryppyjä.