KUINKA VÄHENTÄÄ SILMÄNALUS-RYPPYJÄ

Silmäsi voivat olla yksi ensimmäisistä alueista, joilla ilmenee ikääntymisen merkkejä. Tämä johtuu ihon ohenemisesta tässä kasvojen erityisen herkässä osassa.

MIKÄ AIHEUTTAA SILMÄNALUSRYPPYJÄ?

Ikääntyminen on luonnollinen prosessi, mutta elämäntyyliisi voi vaikuttaa silmien juonteisiin ja naururyppyihin ja pahentaa vaikutuksia silmänympärysihollesi.

KUUSI SYYTÄ TUMMIIN SILMÄNALUSIIN

 • univaje aiheuttaa tummia silmänalusia
 • silmien liiallinen hankaus (yleistä allergikoilla)
 • huono ruokavalio
 • geenit
 • vatsallaan nukkuminen
 • reseptilääkkeet, jotka voivat aiheuttaa verisuonten laajentumista

MIKSI RYPPYJÄ MUODOSTUU SILMIEN YMPÄRILLE?

Silmänalusryppyjen muodostuminen on väistämätöntä, ja lopulta se tapahtuu meille kaikille. On kuitenkin olemassa monia eri tekijöitä, jotka vaikuttavat siihen, kuinka nopeasti ikääntymisprosessi ja ryppyjen, kuten naururyppyjen, ilmestyminen etenevät.

Kun olemme nuoria, silmänympärysiho pysyy kiinteänä ja joustavana kollageenin ja elastiinin tuotannon vuoksi – siksi sinulla ei ole ryppyjä varhaisessa iässä. Vanhetessamme niiden tuotanto hidastuu, mikä vähentää ihon joustavuutta. Lisäksi ihon oheneminen silmien alla on luonnollinen prosessi, joka aiheuttaa sen joustavuuden katoamisen ja silmänalusryppyjen muodostumisen.

Tätä pahentaa se, että silmien ympärillä ei ole rauhasia, jotka tuottavat öljyä alueen pitämiseksi kosteutettuna. Onneksi silmänympärysalue voidaan pitää tasaisena ja kosteutettuna käyttämällä tehokasta ryppyjä ehkäisevää voidetta, kuten NIVEA Q10 Anti-wrinkle + Firming Eye Cream -silmänympärysvoidetta. Tämä kosteuttava tuote kiinteyttää huomattavasti silmien ympärillä olevaa ihoa sekä vähentää turvotusta ja tummia silmänalusia – ja poistaa näin silmänalusryppyjä tehokkaasti.


KUINKA VÄHENTÄÄ SILMÄNALUSRYPPYJEN ILMAANTUMISTA

Ihonhoitorutiinillasi ja elämäntyylilläsi on suuri vaikutus naururyppyihin ja silmänalusryppyihin
VIISI VINKKIÄ PARHAASEEN RYPPYJÄ ESTÄVÄÄN SILMÄNYMPÄRYKSEN IHONHOITORUTIINIIN

EI ENÄÄ TUPAKOINTIA

Tupakointi on yksi suurimmista tekijöistä, joka vaikuttaa silmänympärysihon ikääntymiseen. Tupakansavu vapauttaa entsyymiä, joka hajottaa kollageenia, jota taas tarvitaan pitämään iho kiinteänä ja nuorekkaana. Tupakoinnin vähentäminen on hyvä alku siitä luopumiseen.
VIISI VINKKIÄ PARHAASEEN RYPPYJÄ ESTÄVÄÄN SILMÄNYMPÄRYKSEN IHONHOITORUTIINIIN

PIDÄ RUOKAVALIOSI TERVEELLISENÄ

Paras ruokavalio silmänalusryppyjen välttämiseksi on sellainen, jossa on paljon tuoreita hedelmiä ja vihanneksia. Erilaisten omega-3-rasvahappoja sisältävien ruokien, kuten kalan tai avokadon, syöminen pitää ihon virkeänä ja nuorekkaana.
VIISI VINKKIÄ PARHAASEEN RYPPYJÄ ESTÄVÄÄN SILMÄNYMPÄRYKSEN IHONHOITORUTIINIIN

ÄLÄ OLE AURINGOSSA LIIAN KAUAA

Liiallisesta auringonvalolle altistumisesta johtuvat UVA-säteet voivat nopeuttaa ikääntymisprosessia ja lisätä silmänalusryppyjä. Käytä kasvoillasi aina hyvää aurinkovoidetta, kuten NIVEA Sun UV Face Anti-Age & Antipigments SK50, jonka erittäin tehokas UVA/UVB-suodatinjärjestelmä suojaa ihoa välittömästi. Käytä vapaasti.
VIISI VINKKIÄ PARHAASEEN RYPPYJÄ ESTÄVÄÄN SILMÄNYMPÄRYKSEN IHONHOITORUTIINIIN

HUOLEHDI NESTEYTYKSESTÄ

On tärkeää juoda tarpeeksi vettä päivän mittaan, jotta ihosolut eivät kuivu. Silmien ympärillä oleva iho on niin ohut ja herkkä, että sen kuivuessa ryppyjä ja hienoja juonteita muodostuu nopeammin. Hyvä syy pitää vesipullo täynnä!
VIISI VINKKIÄ PARHAASEEN RYPPYJÄ ESTÄVÄÄN SILMÄNYMPÄRYKSEN IHONHOITORUTIINIIN

NUKU TARPEEKSI

Kahdeksan tuntia unta yössä tekee olostasi raikkaamman ja virkeämmän, mutta se vaikuttaa myös dramaattisesti ihoosi ja silmien alla oleviin juonteisiin. Leposi aikana vapautuu hormoneja, jotka auttavat pitämään silmänympärysihon kimmoisampana.

HELLÄ JA HOITAVA PUHDISTUS

Jos puhdistusprosessia ei tehdä kunnolla, se voi olla ankaraa herkälle ihollesi ja vaikuttaa ihon ennenaikaiseen ohenemiseen – suoranainen katastrofi silmänalusryppyjen ehkäisemiseksi.

Käytä meikinpoistoainetta, joka on erityisen hellävarainen iholle, kuten NIVEA Extra Gentle Eye Make-Up Remover -silmämeikinpuhdistusaine. Se poistaa jopa vedenpitävän ripsivärin ja hoitaa herkkää silmänympärysaluetta.

Jos pidät puhdistusliinoista, kokeile NIVEA All-in-1 Cleansing Micellar Wipes -puhdistusliinoja, joissa yhdistyy miselliveden puhdistava voima ja liinan kätevyys. Ne eivät ole kudottuja, joten niiden sileä rakenne suojaa herkkää silmänympärysaluetta, eikä edes vedenpitävän ripsivärin poistamiseen tarvita hankausta.

Ole aina mahdollisimman hellävarainen meikkiä poistaessasi – älä vedä tai venytä ihoa. NIVEA-puhdistusaineet ovat hellävaraisia ja tehokkaita, joten jatkuvaa hankausta ei tarvita edes pysyvimmän meikin poistamiseksi.

RYPPYJÄ TASOITTAVA SILMÄNYMPÄRYSSEERUMI TAI -VOIDE ON TÄRKEÄ

Varmista, että kasvohoitorutiinisi sisältää ryppyjä tasoittavan silmänympärysvoiteen, kuten esimerkiksi NIVEA Cellular Filler Anti-Age + Firm Under Eye Cream -silmänympärysvoide, joka vähentää tummien silmänalusten ja naururyppyjen muodostumista ja kosteuttaa tehokkaasti herkkää silmänympärysaluetta. Se imeytyy helposti ja tasoittaa hienot juonteet.

KUINKA ESTÄÄ SILMÄNALUSRYPPYJÄ:

 1. Käytä aurinkolaseja välttääksesi siristelyä ulkona ollessasi – tämä voi aiheuttaa silmänalusryppyjä.
 2. Nuku selälläsi – vatsallaan tai kyljellään nukkuminen voi aiheuttaa painetta kasvoillesi ja lisätä näin silmänalusryppyjä.
 3. Älä hiero silmiäsi päivän mittaan, vaikka olisitkin väsynyt.
 4. Vältä silmäluomen venyttämistä silmänrajauskynää käyttäessäsi.
 5. Käy säännöllisesti silmäntarkastuksessa turhan siristelyn välttämiseksi.

PÄIVÄN HOITORUTIINI

Haluatko näyttää virkeältä aamulla?

KASVOJENHOITORUTIINI

Muista käyttää päivävoidetta ja yövoidetta osana ihonhoitorutiiniasi. Ne auttavat pitämään ihon kosteutettuna ja vähentämään silmänympärysryppyjen ilmenemistä.
 

MEIKKI

Jos olet todella itsetietoinen ja käytät jo tuotteita ryppyjen vähentämiseksi, saatat tarvita pikakorjauksen ja oppia, kuinka ryppyjä voi piilottaa. Meikin käyttö ryppyjen ja silmäpussien peittämiseksi voi olla väliaikainen ratkaisu.