selluliittia-reisissä-header

Selluliittia reisissä: vinkkejä ja neuvoja

Kuinka voit taistella selluliittia vastaan reisissä

Selluliitti on erittäin yleistä naisilla ja ikävä kyllä, salaista parannuskeinoa ei ole. On kuitenkin olemassa tapoja vähentää sitä, jotta voit tuntea olosi paremmaksi.

Selluliitti: Tosiasiat

Lue, mitä selluliitti on, mikä sen aiheuttaa ja kenelle sitä todennäköisimmin tulee.

Mitä selluliitti on ja mikä sen aiheuttaa?

Selluliittia syntyy, kun ihon alainen rasva työntyy sidekudosta vasten. Sen vuoksi iho näyttää kuoppaiselta ja muhkuraiselta – jotkut sanovat sen näyttävän appelsiininkuorelta. Selluliittia on eriasteista, ja se voi vaihdella tuskin huomattavasta vakavampaan ja laajemmalle alueelle levinneeseen. 

Vaikka selluliitin muodostuminen on luonnollinen prosessi eikä se vahingoita sinua, monet naiset eivät pidä sen ulkonäöstä ja haluavat päästä eroon siitä tai ainakin minimoida sen määrän.

Toisinaan on vaikeaa tietää, mikä aiheuttaa selluliittia, koska usein mukana on eri tekijöitä, kuten: 

 • nestehukka
 • epäterveellinen ruokavalio
 • hidas aineenvaihdunta
 • riittämätön fyysinen aktiivisuus
 • hormonitasojen muutokset
 • korkea kehon rasvaprosentti
 • jotkin geeniperimät.

Alueet, joille selluliittia usein muodostuu

nainen-appelsiineja
Selluliitti on yleisintä reisien ympärillä, pakaroissa, alavatsassa ja lanteilla. Vaikka selluliitti on yleisempää ylipainoisilla ihmisillä, kaikki kehotyypit voivat muodostaa selluliittia ja yhdeksän kymmenestä naisesta kokee tämän vaivan jossakin vaiheessa elämäänsä.
 

Kuinka elämäntapasi voivat vaikuttaa selluliittiin?

Monet ihmiset eivät tiedä tätä, mutta selluliitti liittyy itse asiassa erittäin voimakkaasti elintapoihin. Aktiivisuudella ja terveellisellä ruokavaliolla voi olla merkittävä vaikutus siihen, kuinka näkyvää selluliittisi on – tai onko sinulla sitä lainkaan! 

Rasittavan elämäntavan on todettu lisäävän yhdisteitä, jotka liitetään selluliitin kehittymiseen. Toisaalta säännöllinen kuntoilu ja terveellinen ruokavalio voivat auttaa tekemään selluliitista vähemmän näkyvää ja joissakin tapauksissa jopa ehkäisemään sitä.

Naisille muodostuu todennäköisemmin selluliittia kuin miehille

nainen-tarkastelee-reisiään
Koska naisilla on useimmiten enemmän rasvaa lanteillaan ja reisissään, heille muodostuu todennäköisemmin selluliittia kuin miehille. Lisäksi naisilla on vähemmän sidekudosta, minkä vuoksi heille todennäköisemmin kehittyy selluliittia.
 

Kenelle kehittyy selluliittia todennäköisimmin?

 • naiset
 • henkilöt, joiden suvussa esiintyy selluliittia
 • henkilöt, joiden elämäntapa ei ole aktiivinen
 • raskaana olevat naiset
 • iäkkäät ihmiset, koska iholla on tapana menettää elastisuuttaan
 • ylipainoiset henkilöt

Vinkkejä selluliitin näkyvyyden vähentämiseksi

Älä anna selluliitin lannistaa sinua – seuraavassa on vinkkejä, joiden avulla voit vähentää reisissä ja muissa kehon osissa olevaa selluliittia.

Mitä tuotteita voin käyttää vähentääkseni selluliittia reisissä?

Vaikka kukaan ei ole keksinyt voidetta, jolla selluliitti saataisiin katoamaan välittömästi, voit tehdä selluliitista vähemmän näkyvää huolehtimalla ihostasi kosteuttamalla ja kuorimalla sitä säännöllisesti.

Huolellinen kuorinta kerran tai kahdesti viikossa hyvällä kuorinta-aineella, kuten NIVEA Smooth Sensation Body Scrub, edistää ihosolujen uusiutumista ja poistaa kuolleita soluja, jotka saattavat korostaa selluliitin näkyvyyttä.
Lisäksi ihon kosteuttaminen ravitsevalla kosteusvoiteella, kuten NIVEA Smooth Sensation Body Milk, auttaa pitämään ihon pintakerroksen sileänä ja muhkuraisuuden vähemmän näkyvänä.

4 helppoa tapaa selluliitin vähentämiseen

 • Käytä kuivaharjaa tehostaaksesi verenkiertoa.
 • Juo runsaasti vettä pitääksesi itsesi ja solusi mahdollisimman kosteutettuina.
 • Rentoudu – rentoutumisella on todettu olevan vaikutusta selluliittiin.
 • Käytä tuotetta, joka on suunnattu selluliittia vastaan, kuten NIVEA Firming Cellulite Gel-Cream silottaaksesi ja virkistääksesi ihoa – näet tulokset vain kahdessa viikossa!
   

Hieronta saattaa olla oikea ratkaisu selluliitin torjuntaan

osteopaattinen-hieronta
Selluliittialueiden napakka hieronta auttaa lisäämään verenkiertoa ja tehostamaan lymfaattista järjestelmää. Tämä auttaa poistamaan myrkkyjä ja vähentämään nesteen kertymistä alueelle. Käytä kosteuttavaa vartaloöljyä, kuten NIVEA Indulging Body Oil.
 

SELLULIITTI HIERONTA

Suosittelemme sinulle