#CareForHumanTouch - Otetaan kosketus osaksi arkeamme!

Lue heidän tarinansa

Kosketuksen voima valokuvaustaiteessa

Lue hänen tarinansa

KOSKETUS YHTEISÖLLISYYDEN LUOJANA

Tänä aikana, kiireisen arjen keskellä, yhteydenpidon siirtyessä yhä enemmän digitaalisten laitteiden varaan ja koronaviruspandemian jatkuessa, ihmiset eivät pääse koskettamaan toisiaan, vaan tuntevat itsensä yksinäisiksi ja eristäytyneiksi. #CareForHumanTouch-kampanjan avulla haluamme lisätä tietoisuutta ja inspiroida kaikkia ottamaan kosketus osaksi arkea. Siksi NIVEA tukee ihokosketushankkeita, jotka parantavat sellaisten ihmisten elämänlaatua, jotka ovat vaarassa tulla yksinäisiksi.

KOSKETUKSEN VAIKUTUKSET

Mitä kehollemme tapahtuu, kun sitä kosketetaan?


1

Sydämen rytmi hidastuu ja verenpaine palaa normaaliksi

 


2

Ahdistuneisuus- ja masennusoireet lievittyvät

 


3

Stressihormonien pitoisuus laskee

 


4

Hyvänolon hormonien pitoisuus nousee ja immuunipuolustusjärjestelmä vahvistuu

 

"Tämä on traumaattista aikaa, eikä virus ole leikin asia. Tulemme yhä löytämään keinoja olla yhteydessä toisiimme, ja palaamme fyysisiin kontakteihin, kun voimme, sillä yhteyden luominen koskettamalla on meille luontaista."
Prof. Tzipi Strauss

Tohtori Tzipi Strauss

Lastentautien ja neonatologian erikoislääkäri

Kosketuksen voima on tieteellisesti todistettu

Kosketus auttaa lievittämään dementiaan liittyvää levottomuutta

Yhteensä lähes 25 000 potilasta kattaneiden 163 tutkimuksen tulokset osoittivat, että monialainen hoiva, hieronta ja kosketusterapia olivat psykoosilääkkeitä tehokkaampia levottomien potilaiden hoidossa.

Ihokosketus auttaa keskosia selviytymään

Tutkimus antoi lisänäyttöä siitä, että jos ennenaikaisesti syntyneen vauvan tila on epävakaa, ikiaikainen tapa pitää pientä vauvaa sylissä – ihokosketuksessa, sydän sydäntä vasten – on hyvinkin avuksi. Yli sata aiemmin tehtyä tutkimusta kattanut selvitys osoitti, että nk. kenguruhoito voi vähentää pienipainoisen keskosen kuoleman riskiä 36 prosentilla.

Yksinäisyystutkimus

Iäkkäiden brittien keskuudessa tehty tutkimus osoitti, että yksinäisyys oli kaksi kertaa vaarallisempaa terveydelle kuin lihavuus, ja että 50-vuotiaat ja tätä vanhemmat yksinäiset ihmiset olivat kaksi kertaa suuremmassa vaarassa kuolla kuin heidän ei-yksinäiset ikätoverinsa. Kun otetaan huomioon, että ikääntyneillä sekä yksinäisyyden että ikään liittyvien terveyshuolien riski on suurempi, ikääntyneet tarvitsevat enemmän kosketusta, eivät vähemmän.

Kosketus urheilussa

Yhdysvaltalainen etiologinen tutkimus tarkasteli kansallisen koripallosarjan, NBA:n, pelaajien kosketuksia kaudella 2008–2009. Aivan kuten ennalta arveltiin, kosketukset kauden alussa ennustivat parempaa suoritusta sekä yksilö- että joukkueen tasolla myöhemmin kauden kuluessa.

Inspiroidu

On monia keinoja tuoda maailmaan lisää kosketusta. Miksi et ottaisi yhtä keinoa käyttöön heti tänään? 

Maailmanlaajuinen raportti

Kosketuksen tila

NIVEA toteuttaa joka vuosi maailmanlaajuisen kyselytutkimuksen yli 11 000 ihmisen keskuudessa. Yksi hätkähdyttävimmistä tuloksista on se, että monet saavat tuskin lainkaan kosketusta osakseen. Ja Covid-19-pandemia on vain pahentanut tilannetta.

Samaa mieltä olleiden osuus kaikkialla maailmassa:
"Ei lainkaan fyysistä kosketusta haastattelua edeltäneenä päivänä."
 
"Kaksi ystävystä kahvilassa. Iso-Britanniassa he koskettaisivat toisiaan 0 kertaa, Yhdysvalloissa kaksi kertaa, Puerto Ricossa 180 kertaa."

Sidney M. Jourard

Psykologi
Sanaton viestintä

Kosketuksen kansainvälinen kieli

Ystävällismielisenkin kosketuksen voi kokea joko miellyttävänä tai tungettelevana. Ja vaikka koskettaminen on kansainvälinen kieli – ja ensimmäinen kieli, jonka opimme – siinä esiintyy monenlaisia eroja eri puolilla maailmaa. Esimerkiksi seuraavia:

AJANKOHTAISET AIHEET

YKSINÄISYYSEPIDEMIA

Milleniaalit ovat eniten yhteydessä toisiinsa – ja yksinäisimpiä.
Mutta tilanteen voi ratkaista. Derrick Feldmannin haastattelu yksinäisyydestä, siitä, mistä yksinäisyys johtuu, ja kuinka yksinäisyyttä voi ehkäistä.

 

TIESITKÖ…

EVERY SECOND PERSON

sanoo, että he eivät tule kosketetuiksi joka päivä

6 OUT OF 10

huomasi eristäytymisen aikana, kuinka tärkeää fyysinen kosketus on terveydelle

3 OUT OF 4

huomasi eristäytymisen aikana, kuinka tärkeää fyysinen kosketus on terveydelle

9 OUT OF 10

tuntee itsensä yksinäiseksi ilman toisen ihmisen kosketusta

EVERY SECOND PERSON

sanoo, että eristäytyminen on saanut heidät tuntemaan itsensä yksinäisemmiksi kuin koskaan ennen

9 OUT OF 10

sanoo, että kosketuksen puute saa heidät tuntemaan itsensä yksinäisiksi, vaikka heillä on paljon tuttavia sosiaalisissa verkostoissa.