Paloitko auringossa? Mikä todella auttaa välittömästi


MITÄ AURINGONPOLTTAMIIN TULEE, ON TOIMITTAVA NOPEASTI!
Paras vinkki auringonpolttamiin? Vältä niitä! Jos kuitenkin unohdit levittää aurinkosuojaa, on tärkeää toimia heti. Täältä löydät vinkit nopeaan apuun.

Mitkä vartalon osat ovat erityisen herkkiä palamaan?

Valitettavasti mikä tahansa vartalon osa voi palaa, mutta muutamat ihoalueet ovat erityisen alttiita UV-säteilylle. Se johtuu osittain niiden suojattomasta sijainnista, osittain herkistä ihoalueista.

"Aurinkoansat" - vartalon osat, jotka tarvitsevat erityistä huomiota.

Vartalon ns. ”aurinkoansat”, eli helposti palavat ihoalueet, ovat kasvot, erityisesti nenänvarsi, huulet, silmien ympärys, otsa ja posket. Kasvojesi iho altistuu auringolle joka päivä ilman suojaa. Lisäksi kasvojen iho on paljon ohuempaa ja siksi paljon herkempää auringolle. Tästä syystä se vaatii erittäin korkean aurinkosuojakertoimen. Aurinkolomalla kannattaa käyttää erityisesti kasvojen iholle tarkoitettua aurinkovoidetta. Jokapäiväisessä käytössä esimerkiksi kaupunkiolosuhteissa, käytä päivävoidetta, jossa on aurinkosuojakerroin. Helposti palaviin alueisiin kuuluvat dekoltee, kaula, jalkapöytä, hartiat, korvat ja päälaki. Tehokkaan aurinkosuojakertoimellisen aurinkovoiteen lisäksi vaatetus on paras tapa suojata itsesi vaaralliselta UV-säteilyltä.
 
Täältä saat lisätietoa oikeanlaisesta auringolta suojautumisesta.
 
aurinkohattu

Älä unohda suojata päätäsi!

Ollessasi suorassa auringonpaisteessa on parasta suojata pääsi. Lapsilla se on erityisen tärkeää.
 

Pika-apua auringonpolttamien varalta

Liikaa aurinkoa: pikainen ensiapu

Kun olet saanut liikaa aurinkoa, tärkeintä on viilentyä, juoda runsaasti ja tietenkin mennä heti varjoon. Auringonotto saa kehosi menettämään paljon nestettä. Nesteen menetys on korvattava mahdollisimman pian. Juo siis paljon, mieluiten vettä. Siirry välittömästi pois auringosta, kun huomaat saaneesi liikaa aurinkoa. Ota haalea suihku ja rentoudu vähän aikaa. Paras apu ihon pieneen punoitukseen ovat NIVEAn after sun -tuotteet. Paksun voiteen sijasta on tärkeää, että käytät kosteuttavaa after sun -voidetta, joka levittyy helposti ja rauhoittaa ihoa.
 
Huom: jos ihosi on palanut pahasti, siinä on rakkuloita, olet pahoinvoiva tai sinulla on kipuja, ota yhteys lääkäriin!
Auringonpolttamien-välttäminen

After sun

NIVEA SUN Moisturising After Sun Lotion rauhoittaa ja raikastaa ihoa auringonoton jälkeen.

Ensiapua luonnosta

Tulehduksen tehokkaaseen viilentämiseen ja suojaamiseen voit kokeilla vedellä kasteltuja puuvilla- tai pellavakangaskääreitä.
 
Niillä on viilentävä ja tulehdusta rauhoittava vaikutus. Myös märät kasviöljyissä liotetut pussit tai vihreät teepussit viilentävät auringonpolttamia nopeasti: lisää muutama tippa kehäkukka- tai kamomillauutetta kylmään kääreeseen. On tärkeää viilentää auringolle altistuneita ihoalueita vähintään tunnin tai kahden ajan sekä suojata ne auringolta seuraavana päivänä. Auringonpolttaman rauhoittuminen voi kestää jopa viikon.

Kamomilla

Rauhoittava kamomillauute

Kamomillauutetta sisältävä kylmä kääre rauhoittaa ihon vaurioituneita alueita.
 
product-stage-bg

Hoida ihoasi auringossa palamisen jälkeen