KUINKA HUOLEHTIA KUIVISTÄ KÄSISTÄ

Käytät käsiäsi jatkuvasti joka päivä, ei ihmekään, että ne voivat kärsiä kuivuudesta. Lue eteenpäin oppiaksesi kuinka ehkäistä kuivia käsiä, huolehtia niistä ja tehdä niiden iho sileäksi ja terveeksi.

MIKÄ AIHEUTTAA KÄSIEN KUIVAN IHON?

On monia syitä, jotka vaikuttavat siihen kuinka kuivilta, karkeilta ja epämukavilta kätemme tuntuvat.

MIKSI MINULLA ON KUIVAT KÄDET?

Riippumatta ammatistamme tai siitä mitä haluamme tehdä vapaa-ajallamme, kätemme kokevat työn pahimmat haitat. Usein niitä käytetään monen eri asian tekemisessä ja ne myös joutuvat eri lämpötilojen ja olosuhteiden armoille. Tämä kaikki saattaa todella vaatia veronsa ja jättää meille kuivat ja halkeilevat kädet, jotka tuntuvat karkeilta ja epämukavailta. Iho saattaa myös halkeilla.

Kun ajatellaan ihonhoitoa, käsien iho unohdetaan turhan usein, vaikka se on yhtä haurasta kuin kasvojemme iho joissakin kohdissa. On jo aika arvostaa käsiämme ja antaa niille se hoito, minkä ne ansaitsevat.

Kuivan ihon syyt voivat vaihdella valtavasti, joten on tärkeää tietää mitä välttää ja mikä saattaa auttaa.

relieve dry hands by drinking water

JOS KÄRSIT NESTEHUKASTA, NIIN KÄRSIVÄT KÄTESIKIN!

Nesteytettynä pysyttely voi auttaa pitämään kätemme pehmeinä. Nestevajaus voi johtaa kuiviin käsiin ja kovettumiin. Riittävä veden juominen nesteytyksen ylläpitämiseksi ei auta vain kuivia käsiä, vaan kuivaa ihoa muuallakin kehossa. Saatat huomata janoisena, että kasvojesi iho näyttää myös paljon harmaammalta ja saattaa tuntua tavallista kuivemmalta.

6 YLEISTÄ SYYTÄ KÄSIEN KUIVALLE IHOLLE

  • Kylmät & tuuliset sääolosuhteet
  • Altistuminen ultraviolettisäteilylle
  • Kemikaalit kodin siivoustuotteissa
  • Liian usein tapahtuva käsien pesu
  • Kodin lämmitys- & ilmastointilaitteet
  • Tupakointi


KUINKA PÄÄSTÄ EROON KUIVISTA KÄSISTÄ

Kuivat kädet voivat olla todellinen kiusa – lue eteenpäin selvittääksesi kuinka palauttaa tasapaino.

KUINKA KÄSITELLÄ KÄSIEN KUIVAA IHOA

Kuivien käsien estäminen ei ole aina helppoa, mutta käyttämällä oikeita apuja niihin, on mahdollista saada tarvittava kosteus. Vaikka sinulla olisi jo kuivat kädet, näiden tuotteiden pitäisi auttaa tilannetta pitkitetyssä käytössä ja saada sinulle takaisin kädet jotka tuntuvat pehmeiltä ja huolehdituilta.

Jos kuivat kätesi ovat työsi vuoksi jatkuvasti altistettuja karkeille materiaaleille ja ympäristötekijöille on hyvän käsivoiteen säännöllinen käyttö välttämätöntä. NIVEA Repair & Care Hand Cream on tehokas hoitovoide, joka rauhoittaa välittömästi hyvin kuivia käsiä ja halkeilleita käsiä – täydellinen, jos kätesi tarvitsevat erityistä huolenpitoa.

Toinen tuote, joka antaa käsiesi kuivalle iholle tarvitsemansa on NIVEA Express Hydration Body Lotion- vartalovoide. Tämä tuote on rikastettu syvästi kosteuttavalla seerumilla ja merimineraaleilla, jotka elvyttävät kuivien käsiesi ihon saaden ne tuntumaan sileiltä ja terveiltä. Sen ultrakevyt koostumus imeytyy sekunneissa tehden siitä täydellisen kumppanin reissuilla.

Monet vannovat yhä NIVEA Cremen ainutlaatuisen koostumuksen nimeen käsistä puhuttaessa. Sata vuotta vanha voide antaa käsille kaiken tarvittavan säilyttääkseen ne sileinä ja ravittuina ja pitäen kuivat kädet loitolla.

dry hands relief

KÄDETKIN TARVITSEVAT KUORINTAA

Kun puhutaan kuorinnasta, kädet usein laiminlyödään, vaikka käsien iho on ohuempaa kuin tiettyjen kasvojen osien.  Säännöllinen kuivien käsien kuorinta poistaa iholta kuolleet ihosolut ja uudistaa ihoa, joten voit sanoa hyvästit kuivalle ja hilseilevälle iholle. Lue, kuorintaoppaastamme lisää vinkkejä saadaksesi.

dry hands

5 VINKKIÄ EHKÄISEMÄÄN KÄSIEN IHON KUIVUMISTA

VÄLTÄ KÄSIKUIVAAJIA

Käsien kuivaaminen kuuman käsikuivaajan alla saattaa tuntua sillä hetkellä houkuttelevalta, mutta kova kuumuus ja ilmavirta voivat kuivattaa käsiäsi ja jopa saada ne tuntemaan ärsytystä. Pidä paketti paperiliinoja käsilaukussasi käsien pyyhkimistä varten reissussa ollessasi.

lady wearing gloves to wash up to prevent dry hands

5 VINKKIÄ EHKÄISEMÄÄN KÄSIEN IHON KUIVUMISTA

TISKAA KUMIHANSKAT KÄDESSÄ

Tiskaaminen on jokapäiväistä elämää useimmille ihmisille, mutta harva tajuaa kuinka käsien upottaminen kuumaan veteen pitkäksi ajaksi voi kuivattaa niitä. Varsinkin, jos otetaan huomioon kuinka pesuaineet poistavat käsistä niiden luonnollisia rasvoja, jotka pitävät niitä ravittuina ja kosteina. Laita kumihanskat käteen ja suojaa kätesi.

humidifier helping to prevent dry hands

5 VINKKIÄ EHKÄISEMÄÄN KÄSIEN IHON KUIVUMISTA

SIJOITA ILMANKOSTEUTTAJAAN

Ilmankosteuden lisääminen kotonasi voi auttaa sinua taistelemaan käsien kuivaa ihoa vastaan. Kuiva ilma voi saada ihosi menettämään kosteuttaan, erityisesti huoneissa, joissa vietät paljon aikaa. Ilmankosteuttaja voi estäää tämän lisäämällä huoneen kosteutta ja pitäen kätesi terveinä ja sileinä.

over-washing causes dry hands

5 VINKKIÄ EHKÄISEMÄÄN KÄSIEN IHON KUIVUMISTA

ÄLÄ YLIPESE KÄSIÄSI

Käsien pesemisen liian usein kuumalla vedellä saattaa saada ne tuntumaan kuivilta ja epämukavilta, sillä, aivan kuten pesuaine, kuuma vesi poistaa käsistä niiden luontaisia rasvoja aiheuttaen kuivat kädet. Yritä käyttää lämmintä vettä kuuman veden sijaan ja varmista, että käyttämäsi pesuaine on hellävaraista iholle.

lady applying treatment to dry hands

5 VINKKIÄ EHKÄISEMÄÄN KÄSIEN IHON KUIVUMISTA

KÄYTÄ SYVÄHOITOA YÖN AJAN

Jos käsiesi iho on erittäin kuivaa, yritä käyttää öisin syväkosteuttavaa voidetta. Levittämällä reilun määrän esimerkiksi NIVEA Cremeä käsille ja laittamalla puuvillahanskat käsiin ennen nukkumaanmenoa varmistaa, että kosteus imeytyy yön aikana iholle. Tee tämä kerran viikossa, niin huomaat eron.


KUIVIEN KÄSIEN LIEVITTÄMINEN TALVELLA

Talven kylmä ja kuiva ilma voivat aiheuttaa käsien ihon kuivumista ja jopa sormenpäiden ihon halkeilua.
dry hands in winter

KÄYTÄ HANSKOJA!

Kädet saavat kovaa kohtelua talvella - käytä hanskoja pitääksesi kosteuden käsissä ja suojellaksesi niitä kylmältä talvi-ilmalta.

KOSTEUTA KUIVIA KÄSIÄSI TEHOKKAASTI

Sinun täytyy kiinnittää erityishuomio käsiisi talvella. Talvisin sinun pitäisi aina laittaa enemmän kosteusvoidetta kuin tavallisesti.

Varmista, että kosteutat käsien pesun jälkeen saadaksesi saman kosteuden takaisin minkä menetit, samoin kun tulet kylmästä ulkoilmasta sisälle.

VÄLTÄ KUUMAA VETTÄ JA SAIPPUAA

Perinteinen saippua voi vahingoittaa ihosi luonnollista suojaavaa kerrosta tehden kädet hyvin kuiviksi.

Ja vaikka mielelläsi varmaan pitäisit käsiäsi kuuman hanan alla tai ottaisit todella kuuman suihkun, niin sillä on ikävä kyllä kuivattava vaikutus ihollesi. Joten, aina kun mahdollista, yritä käyttää kädenlämpöistä vettä.