Aloe vera

Aloe vera hyödyt iholle - Aloe vera hoito

Lue aloe veran hyödyistä iholle ja miten sitä voidaan käyttää kehoon, huulille ja kasvoille aloe vera hoito.

Aloe vera hyödyt iholle

Aloe veraa on käytetty ihonhoidossa sukupolvien ajan. Se on loistava tuote, jolla on monia hyötyjä ja siksi se on niin suosittu ainesosa ympäri maailmaa. Lue lisää aloe veran hyödyistä iholle ja miten käyttää aloe veraa kasvoille.

Mitä aloe vera on?

Aloe vera
Aloe vera on kasvi ja ainesosa, jota usein käytetään ihonhoidossa. Ainesosaa saadaan kasvin pitkistä, piikikkäistä lehdistä. Pulleat lehdet pitävät sisällään monikäyttöistä ja useita hyötyjä sisältävää aloe vera -geeliä. Ihonhoitotuotteita valitessasi olet ehkä pohdiskellut, onko aloe vera hyväksi iholle? Lyhyesti sanottuna, kyllä. Aloe veran hyötyjä iholle: 

1) Antioksidantit

Antioksidanttiset ominaisuudet tarkoittavat, että ne taistelevat kehomme haitallisia yhdisteitä eli vapaita radikaaleja vastaan. Esimerkkejä näistä yhdisteistä ovat muun muassa toksiinit, tulehdukset ja alkoholi.

2) Antibakteerinen ominaisuus

Taistelee bakteereita vastaan. Ihonhoitotuotteiden joukossa huomaat mitä todennäköisimmin tuotteita kuten puhdistusliinoja, puhdistusaineita ja kuorinta-aineita, jotka sisältävät antibakteerisia ainesosia, kuten aloeta.

3) Tulehduksien ehkäiseminen

Tulehdus on yleensä punoitusta, turvotusta tai kipua kehossa. Ihossa se saattaa liittyä akneen tai kosketusihottumaan. Mikä tahansa tulehduksia ehkäisevä tuote tavallisesti lievittää näitä oireita.

On tietenkin epätodennäköistä, että joku kantaisi mukanaan kokonaista kasvia voidakseen käyttää sen sisältämää geeliä tarpeen tullen. Onneksi saatavilla on siis monia tuotteita kuten voiteita, paikallisesti käytettäviä voiteita ja huulivoiteita, jotka tarjoavat samoja ominaisuuksia ja aloe veran hyötyjä iholle.

Onko aloe vera hyväksi iholle?

Aloe veralla on monia hyötyjä iholle, kunhan sinulla ei ole yliherkkyyttä sitä kohtaan tai ihosairautta, joka saattaisi reagoida sen käyttöön. Aloe veralla on monia käyttötapoja erilaisiin vaivoihin.

Auringonpolttama

Jos vietit liikaa aikaa auringossa ja ihosi on palanut, voi se olla hyvin kivuliasta. Aloe veran tulehdusta ehkäisevät ominaisuudet voivat auttaa rauhoittamaan ja kosteuttamaan ihoa. Se voi olla erityisen hyödyllistä, mikäli ihosi on kuoriutunut auringonpolttaman seurauksena.

Haavojen parantaminen

Olipa ihosi palanut, mennyt rikki tai vaurioitunut muulla tavalla, aloe vera tunnetaan loistavana ihoa korjaavana hoitona. Tutkimusten mukaan aloe-geelissä luonnostaan esiintyvät kemikaalit stimuloivat uuden ihon muodostumista auttaen haavoja parantumaan nopeammin.

Ikääntymistä vastaan

Ikääntyessämme iho menettää kollageenia. Kollageeni on yhdiste, joka saa ihomme tuntumaan täyteläiseltä. Kun kehomme tuottaa sitä vähemmän, ryppyjä muodostuu iholle enemmän. 

Aloe vera voi auttaa asiaan. Se sisältää sterolia, joka kannustaa kehoa tuottamaan kollageenia ja ihoa kosteuttavaa hyaluronihappoa. Se ei estä ryppyjä kokonaan, mutta voi kohentaa ihon tekstuuria huomattavasti. 

Vaalentaa kauneusvirheitä ja tummia silmänalusia

Joskus tummat silmänympärykset tai kauneusvirheet iholla voivat johtua ihon nestevajeesta.


Onko aloe vera hyväksi iholle?

Kuivalle iholle

Jokaisen iho kuivuu silloin tällöin. Olipa kyseessä sitten vain päivittäisen kosteusvoiteen unohtaminen tai kuivat iholäiskät kehossa (kuten ekseemassa), aloe vera helpottaa tilannetta nopeasti. 

Jotta iho ei kuivuisi ensinnäkään, on parasta kosteuttaa kehoa päivittäin. Aloe vera -kosteusvoiteet, kuten NIVEA Naturally Good Aloe Vera Body Lotion, auttavat kosteuttamaan ihoa nopeasti ja pitävät ihon kosteutettuna jopa 48 tunnin ajan.

Onko aloe vera hyväksi iholle?

Huulille

Pureskelemisesta tai kylmästä talvisäästä rohtuneet huulet voivat tuntua aika ikäviltä. Huulien kosteuttaminen vaatii huolenpitoa, sillä huulten iho eroaa muusta kehosta. 

Aloe Vera Caring Lip Scrub kuorii huulet hellävaraisesti poistaen kuivaa ihoa, ja aloe vera palauttaa kosteuden jättäen huulet pehmeiksi.

Onko aloe vera hyväksi iholle?

Käsille

Kädet joutuvat kovalle koetukselle päivittäin. Ilman kunnollista huolenpitoa käsiemme ja sormiemme iho voi kuivua ja halkeilla, mikä voi olla kivuliasta!

Pitääksesi kätesi pehmeinä ja kimmoisina eritysesti käsille suunnitellun ravitsevan voiteen aloe vera käyttö auttaa pitämään ne huippukunnossa.


Kuinka käyttää aloe vera kasvoille

Voit käyttää aloe veraa niin kasvoilla kuin muuallakin kehossa. Saatat miettiä ovatko aloe veran voimakkaasti kosteuttavat ominaisuudet liikaa kasvoille, mutta sopivissa määrin käytettynä aloe vera voi olla mahtava keino hoitaa kasvojen ongelmia, kuten: 

- Ekseemaa (atooppinen ihottuma)
- Ruusufinniä
- Aknea
- Auringon vaurioittamaa ihoa

Jos kärsit kroonisesta ihosairaudesta, kannattaa olla yhteydessä ihotautilääkäriin ennen minkä tahansa tuotteen käyttämistä kasvoilla. Vaikka aloe vera on hellävarainen, voi herkkä iho silti reagoida siihen. On siis parasta kokeilla etukäteen tuotteen sopivuus ihollesi.

Nainen kasvovoide päällä

Auttaako aloe vera akneen?

Jos olet tutustunut aknehoitoihin, olet todennäköisesti törmännyt lukuisiin aloe veraa sisältäviin tuotteisiin. Itse asiassa monet reseptivapaat aloe vera hoito - ja voiteet sisältävät sitä. Aloe veraa voidaan käyttää myös aknelääkityksessä ja suun kautta nautittuna.

Tämä johtuu siitä, että aloe veran on todistettu auttavan aknen hoidossa. Tarkkaa syytä tälle ei tiedetä, mutta jotkut uskovat aloe veran auttavan parantamaan ihoa sisältä ulospäin, ei siis monien paikallisesti käytettävien voiteiden tapaan ulkoapäin. Tutkimukset eivät kuitenkaan osoita aloe veran pystyvän parantamaan vaikeaa aknea, ainoastaan lievää ja kohtalaista.

Koska akne on hyvin erityinen ihosairaus (aiheutuu ihon karvatuppien tukkeutumisesta), on parasta käydä lääkärin tai ihotautilääkärin juttusilla ennen aloe veran käyttöä akneen, tai ylipäätänsä ennen ihonhoitorutiinin muuttamista.