MIKSI SAAMME ROHTUNEET JA KUIVAT HUULET?

Ota selvää, mikä aiheuttaa rohtuneet huulet ja kuinka päästä eroon niistä. Ota selvää, mitkä ovat parhaat huulet pehmeiksi tekevät huulivoiteet.

MIKÄ AIHEUTTAA KUIVAT HUULET?

Kuivat, rohtuneet huulet voivat tuntua hyvin epämukavilta, joten on tärkeää tietää, mistä rohtuminen johtuu ja kuinka estää huulia rohtumasta.
Sormenpäiden lisäksi huulissa on tuntoherkin iho ja sitä myöten herkin yhteys ulkomaailmaan. Huulten iho on niin pehmeää ja ohutta, että punasolut voi nähdä sen läpi, siitä johtuu huulten punainen väri. Huulissamme ei ole tali- tai hikirauhasia, jotka tuottavat ihoomme rasvaa ja kosteutta. Ihoa ulkoisilta vaikutuksilta suojaava marraskesi on hyvin ohutta huulissa.

PÄÄSYYT ROHTUNEILLE HUULILLE

 1. Kylmä: Yleisin syy kuiville huulille on lämpötilan nopea vaihtuminen kuuman ja kylmän välillä. Siitä syystä huulet rohtuvat erityisesti talvella. Lue lisää talvi-ihon hoidosta täältä.
 2. Vääränlainen hoito: tavallisten kosteusvoiteiden ainesosat sopivat huuliemme pehmeälle ja herkälle iholle vain hyvin harvoissa tapauksissa. Jos sinulla on kuivat huulet, hoito oikealla tavalla on hyvin tärkeää.
 3. UV-säteily: koska huulissa ei ole melkein yhtään pigmenttiä, ne pitää suojata hyvin auringonvalolta.
 4. Stressi: pitkillä työpäivillä ja henkisellä stressillä on negatiivinen vaikutus ihomme kuntoon, eivätkä huulet ole poikkeus. 
 5. Kosteutuksen puute: jos et juo tarpeeksi vettä, ihosi kuivuu ja tämä johtaa kipeisiin ja halkeileviin huuliin.
 6. Ole varovainen sen kanssa mitä nautit: liika alkoholin juominen, tupakan poltto, liian mausteisen tai hapokkaan ruoan syöminen voivat kaikki kuivattaa huuliasi.

  Pienten asioiden muuttaminen elämäntyylissäsi voi parantaa huuliesi terveyttä ja kun näet tulokset, et halua palata entiseen!

KUINKA ESTÄÄ ROHTUNEET HUULET

Mikään ei ole pahempaa, kuin rohtuneet huulet, jotka tuntuvat kipeiltä ja kuivilta. On monia asioita, joilla voi estää huulia kuivumasta ja rohtumasta.

TÄSSÄ OVAT VINKKIMME KAUNIISIIN JA PEHMEISIIN HUULIIN

Huulet eivät pysty tuottamaan kosteutta itse. Siksi ne tarvitsevat paljon hoitoa.

 • Kuorinta: Poista turhat ihosolut, hiero huuliasi kahdesti viikossa pehmeällä hammasharjalla ja kädenlämpöisellä vedellä. Voit myös käyttää erityistä huulien kuorintavoidetta.
 • Älä nuole huuliasi: Huulien säännöllinen lipominen aiheuttaa kosteuden haihtumista huulilta, joka kuivattaa niitä entisestään.
 • Löydä paras voide kuiville huulille: Valitse huulivoide varovasti, rasvan määrän pitää olla hyvin korkea ja se ei saa sisältää liikaa vettä. Tämä johtuu siitä, että jos vesi haihtuu huulilta, huulet kuivuvat entistä enemmän. Me suosimme Labello Hydro Care -huulivoidetta. Se imeytyy välittömästi ja pitää huulet kosteina 24 tuntia.
 • Juo vähintään 2 litraa vettä päivässä ja saat tarpeellisen annoksen!
 • Käytä aurinkovoidetta: Käytä huulituotetta, jossa on aurinkosuoja, niin suojaat huulia auringon vahingoittavilta säteiltä.
 • Käytä ilmankostutinta: tämä pitää huoneen kosteustason korkealla.
 • Vältä liian suolaista tai mausteista ruokaa. Sipsit ja naposteltavat kuivattavat huulia turhaan.

HEITÄ HYVÄSTIT ROHTUNEILLE HUULILLE: HYVIÄ HOITOTAPOJA JA -KEINOJA

Voit hoitaa kipeitä ja rohtuneita huulia monilla asioilla, joita kotitaloudestasi löytyy.
Kuivien huulten hoitokeinot kotona ja parhaat ainesosat

HUNAJA

Hunajalla on ihania kosteuttavia ja antibakteerisia ominaisuuksia. Hunaja voi auttaa korjaamaan rohtuneita huulia, kun sitä levitetään suoraan huulten alueelle muutamia kertoja päivässä.
Kuivien huulten hoitokeinot kotona ja parhaat ainesosat

SHEAVOI

Sheavoi sisältää E-vitamiinia ja A-vitamiinia, jotka molemmat rauhoittavat ja kosteuttavat rohtuneita huulia erinomaisesti.
Kuivien huulten hoitokeinot kotona ja parhaat ainesosat

KURKKU

Kurkku on yksinkertainen ja luonnollinen keino hoitamaan kuivat huulet jo kotona olevilla tarvikkeilla. Hiero hellävaraisesti pientä kurkkusiivua huuliisi ja jätä sen mehu niille n. 15 minuutiksi ennen kuin peset sen pois. Tämä saa huulesi tuntumaan paljon pehmeämmiltä.

ÄLÄ ANNA ROHTUNEIDEN HUULTEN ESTÄÄ SUUTELEMISTA

Hyvän huultenhoitorutiinin pitäisi pitää rohtuneet huulet loitolla ja voit nauttia kumppanisi suutelusta pehmeillä huulillasi koska vain haluat!

TIEDÄ, KOSKA ETSIÄ LÄÄKETIETEELLISTÄ APUA

Jos huulesi pysyvät rohtuneina ja kipeinä erityisen sitkeästi ja hyvästä huolenpidosta huolimatta, on parasta mennä lääkäriin välittömästi. Pahasti rohtuneet huulet saattavat olla merkki jostain sairaudesta. On aina parempi tarkistaa asiat ajoissa.

HUULIVOIDE

KUINKA HUULIVOIDE TOIMII?

Huulivoiteet sisältävät öljyjä ja kosteusvoiteita, jotka rauhoittavat kuivia ja halkeilleita huulia. Ne muodostavat ihon pinnalle kerroksen, joka lukitsee kosteuden ja estää huulia halkeilemasta, sekä suojelee huulien ihoa haitallisilta aineilta ja ympäristön vaikutuksilta. Jos tuntuu siltä, että sinulla on rohtuneet huulet, jotka eivät parane, huulivoide auttaa luomaan suojaavan kerroksen, joka nopeuttaa paranemista.
 

Labellon huultenhoitotuotteet voivat pysäyttää kuivumisprosessin tai hidastaa sitä. Labellon huulivoiteiden levittäminen ja huulten rohtumisen estäminen on oleellinen osa päivittäistä huultenhoitorutiinia.


SITKEÄ MYYTTI: HUULIVOITEET VOIVAT AIHEUTTAA RIIPPUVUUTTA!

Tämä huhu on elänyt jo kauan. Sitten kun alat huolehtimaan huulistasi, et pysty lopettamaan sitä. Ihmiset uskovat, että nämä tuotteet eivät estä huuliasi kuivumasta vaan tekevät tilanteen pahemmaksi. Väärin! Todellisuudessa kyseessä on tuttuuden tuoma vaikutus: jos käytät huulivoidetta säännöllisesti, totut niiden huulille aiheuttamaan pehmeään tunteeseen. Ilman rasvaista voidekerrosta ja suojausta huulesi tuntuvat kuivilta ja kireiltä. Niin ei välttämättä ole, mutta saatat silti haluta laittaa huulivoidetta uudestaan.

VIETTELEVÄT HUULET

VÄRIÄ HUULILLESI

Onko sinulla treffit tai tyttöjen ilta? Huulipuna tekee sinut huomatuksi! Jos haluat varmistaa, että huulet näyttävät hyviltä, mutta myös kestävät läpi illan terveen tuntuisina, on tärkeää muistaa muutama asia: kosteuta aina huulesi huulivoiteella ennen kuin laitat huulipunaa. Se estää niitä kuivumasta. Kun olet taas kotona on tärkeää poistaa huulipuna.

Erityisesti pitkäkestoiset huulipunat tarvitsevat hyvin öljyistä puhdistusemulsiota tai -voidetta puhdistusta varten. Levitä puhdistustuotetta runsaasti ja poista huulipuna vanulapulla. NIVEA MicellAIR Expert Waterproof Makeup Remover -meikinpoistoaine on tähän tarkoitukseen sopiva, sillä se sisältää kuivaöljyä, joka poistaa sitkeän vedenkestävän meikin jättämättä öljyistä tunnetta! Älä koskaan unohda kosteuttaa huuliasi ennen nukkumaanmenoa. Sillä tavalla varmistat, että huulesi ovat aamulla pehmeät.

Jos et mielelläsi käytä huulipunaa, mutta haluat huuliisi kuitenkin väriä, sinun kannattaa kokeilla Labello Strawberry Shine -huulivoidetta. Se antaa huulillesi voimakkaan värin ja pitkäkestoisen kosteutuksen!