Sheavoi kasvojen ja muun ihon hoidossa

Sheavoita on käytetty iholla vuosisatojen ajan. Lue lisää siitä, miksi sheavoi on upea ihonhoidon ainesosa.

Mitä sheavoi on?

Sheavoi on luonnollinen rasvauute, jota saadaan afrikkalaisesta sheapuusta. Sheavoita on käytetty kasvoilla kosmeettisessa tarkoituksessa vuosisatojen ajan, koska se sisältää suuria pitoisuuksia vitamiineja ja rasvahappoja ja pehmittää siksi ihoa. Huoneenlämmössä sheavoi on kiinteää, mutta kuten voit aina, myös shea butter sulaa kehon lämpötilassa ja imeytyy siksi helposti ihoon.

Minkälaisia hyötyjä sheavoi tuo kasvojen ja ihon hoitoon?

Siirrytään nyt tarkastelemaan sheavoin hyötyjä ihonhoidossa. Sheavoi sisältää luontaisesti paljon A- ja E-vitamiinia, lipidejä, välttämättömiä rasvahappoja ja muita ihon kollageenituotannon kannalta tarpeellisia ravinteita. Ei siis ihme, että sheavoita on käytetty jo pitkään ihoa kaunistamaan. 

Sheavoin etuja ovat:

 1. Tulehdusta hillitsevät ominaisuudet
  Sheavoi taistelee todistetusti tulehdusta vastaan hidastamalla sytokiinien tuotantoa. Sytokiinit ovat molekyylejä, joita immuunijärjestelmän solut erittävät ja jotka aiheuttavat tulehdusta iholla. Sheavoi vähentää kasvojen ja muun ihon hoidossa tulehdusta ja sopii siksi erinomaisesti aknen ja muun ihoärsytyksen hoitoon. 

 2. Antioksidanttinen vaikutus
  Koska sheavoi sisältää runsaasti sekä A- että E-vitamiinia, sillä on kasvojen ja muun ihon hoidossa antioksidanttinen eli hapettumista estävä vaikutus, joka voi hillitä ensimmäisiä ikääntymisen merkkejä ja puolustaa ihoa vapaiden happiradikaalien aiheuttamilta vaurioilta. Kun sheavoita käytetään kasvoilla, se auttaa ihoa pysymään nuorekkaana ja säteilevänä. 

 3. Kosteuttava vaikutus
  Sheavoi pystyy suojaamaan ihon luonnollisia öljyjä niin, että ihon kosteus säilyy. Lisäksi luonnolliset vitamiinit ja rasvahapot tekevät sheavoista erittäin ravitsevan ja kosteuttavan ainesosan. 

 4. Silottaa ihoa ja parantaa sen elastisuutta 
  Sheavoi tukee kasvojen ja muun ihon hoidossa ihon omaa kollageenin tuotantoa. Edistämällä kollageenin tuotantoa sheavoi auttaa vauhdittamaan solujen uusiutumista ja ihon elastisuutta ja kiinteyttä ja toimii ihoa vahvistavasti. Tämän lisäksi sheavoi sisältää palmitiini-, öljy-, steariini- ja linoleiinihappoa, joilla on ihoa ravitsevia ominaisuuksia ja jotka auttavat ihoa pitämään kosteuden sisällään.  

 5. Parantavat ominaisuudet
  Koska sheavoi edistää ihosolujen uusiutumista, se toimii erinomaisena apuna ihon uudistamisessa ja vahingoittuneiden solujen korjaamisessa. Sheavoin sisältämillä rasvahapoilla on monenlaisia suojaavia ominaisuuksia, jotka puolustavat haavoja sellaisilta ympäristön stressitekijöiltä, jotka voisivat haitata paranemisprosessia.

 6. Se sopii kaikille ihotyypeille
  Sheavoi on luonnollinen ainesosa, eikä se sisällä ärsyttäviä aineita, jotka aiheuttaisivat ihon kuivumista. Siinä on myös hyvin vähän proteiineja, jotka saattaisivat aiheuttaa allergiaa.

Mitä sheavoi sisältää?

Mistä sheavoin hyödyt tarkkaan ottaen kumpuavat? Sheavoi sisältää itsessään useita vitamiineja, rasvahappoja ja lipidejä, joilla kaikilla on iholle suotuisa vaikutus. 

Sheavoi sisältää:

- linoleiinihappoa, joka vahvistaa ihon luonnollista suojakerrosta niin, että kosteus säilyy ihossa paremmin. Samalla linoleiinihappo pitää ihoa ärsyttävät tekijät loitolla. Elimistö ei itse pysty tuottamaan linoleiinihappoa, vaan sitä on saatava joko ravinnosta tai levitettävä iholle paikallisesti. 

- steariinihappoa, erästä aminohappoa, joka auttaa öljyä ja vettä sekoittumaan keskenään, jolloin lika ja ylimääräinen tali irtoaa iholta ja hiuksista.

- palmitiinihappoa, erästä rasvahappoa, jota käytetään yleisesti pehmentävänä tai kosteuttavana aineena. Palmitiinihappo pehmittää ihoa ja ylläpitää ihon korkeaa vesipitoisuutta.

- öljyhappoa, joka on mainio ikääntyvää tai kuivaa ihoa hoitava ainesosa. Se imeytyy syvälle ihoon ja täydentää ihon kosteusvarastoja samalla, kun se estää kosteuden haihtumista iholta. Öljyhappo säilyttää ihon luonnollisen öljyisyyden tukkimatta huokosia tai aiheuttamatta näppyjä.

- setyyliestereitä, jotka lukitsevat kosteuden ihon sisään ja hoitavat ihoa.

- triglyseridejä, erinomaisia ihoa täytelöittäviä ja pehmittäviä ainesosia. Triglyseridit tuovat ihoon kosteutta ja estävät kosteuden haihtumista iholta.

- A-vitamiinia, joka tasoittaa ihon väriä, taistelee infektioita vastaan, edistää ihosolujen uusiutumista, suojaa ihoa UV-säteilyn aiheuttamilta vaurioilta ja hidastaa ihon ikääntymistä sekä vähentää ihon ikääntymisen merkkejä, kuten ryppyjä. 

- E-vitamiinia, joka paikallisesti levitettynä taistelee ihon ikääntymisen merkkejä vastaan ja vähentää UV-säteilyn ja vapaiden radikaalien iholle aiheuttamia vaurioita. 

- F-vitamiinia, joka vahvistaa ihon luonnollista suojakerrosta. Iholle levitettynä F-vitamiini muuttuu keramidiksi, joka puolestaan on avaintekijä ihon uloimman kerroksen pitämisessä terveenä ja kosteutettuna.

Sheavoi kasvoille ja muulle iholle

Sheavoi on monin tavoin hyödyllistä iholle ja kasvoille, joten ei liene yllätys, että sitä käytetään ihonhoitotuotteissa varsin yleisesti. Rauhoittavien ja kosteuttavien ominaisuuksiensa ansiosta sheavoita sisältävät tuotteet sopivat erinomaisesti kuivalle ja herkälle iholle. Alla on mainittu muutamia sheavoita sisältäviä NIVEA-tuotteita kasvoille, käsille ja vartalolle.

Sheavoita sisältävä huulivoide

Labello Original Care -huulivoide on koostumukseltaan täyteläinen voide, joka sisältää sheavoita ja pehmittää ja silottaa huulten ihoa. Tämä sheavoita sisältävä huulivoide suojaa huulia kuivumiselta ja pitää ne miellyttävällä tavalla kosteutettuina 24 tunnin ajan. 

Sheavoi kasvoille

NIVEA Essentials 24H Moisture Boost Nourish Day Cream -päivävoide sisältää sheavoita, koska se rauhoittaa ja kosteuttaa ihoa. Huolellisen työn tuloksena syntynyt päivävoide täyttää kuivan ihon päivittäiset tarpeet. Se sisältää ihoa ravitsevia ainesosia ja antioksidantteja, jotka pitävät sen suojassa ulkoisilta stressitekijöiltä.

Sheavoita sisältävä vartalovoide

 NIVEA Body Lotion Smooth Caring -vartaloemulsio sisältää NIVEA Deep Moisture Serum -ainesosaa ja arvokasta sheavoita. Yhdessä ne kosteuttavat ihoa intensiivisesti ja tekevät siitä huomattavasti sileämmän ja pehmeämmän heti voiteen levittämisen jälkeen. Tämän vartalovaahdon hyödyt kestävät 48 tunnin ajan sekä sheavoin että NIVEA Deep Moisture Serum -ainesosan ansiosta.

Sheavoita sisältävä suihkutuote

hemmottele ihoasi NIVEA Smooth Shower Cream -suihkusaippualla. Se ravitsee ihoa, vaahtoutuu pehmeästi ja tuoksuu ihanalta. Sheavoita sisältävä suihkutuote jättää ihon pehmeän tuntuiseksi, sileäksi ja kosteutetuksi vielä senkin jälkeen, kun olet kuivattanut itsesi pyyheliinaan.

Miksi vartalon ihoa on tärkeää hoitaa?

Iho on ensilinjassa puolustamassa elimistöämme infektioilta ja sairauksilta, joten ihosta huolehtiminen on aivan olennainen asia. Päivittäisen pesemisen lisäksi vartalon ihoa on tärkeää kosteuttaa, jotta se pysyy terveenä. Altistumme päivän mittaan monenlaisille tekijöille, jotka voivat kuluttaa ihoa ja aiheuttaa ihon halkeilua ja kuivumista. Siksi meidän on täydennettävä ihon kosteusvarastoja joka päivä, jotta iho voi suorittaa tehtävänsä. 

Ihon luonnollisen suojakerroksen vahvistumisen lisäksi ihon kosteudesta huolehtiminen päivittäisen hoitorutiinin avulla auttaa ehkäisemään ennenaikaista ikääntymistä ja vähentämään ikääntymisen merkkejä. Sheavoita sisältävät ihon kosteusvoiteet voivat auttaa silottamaan ihoa ja lisäämään sen elastisuutta. Hoitamalla vartalon ihoa se pysyy kiinteänä ja nuorekkaana ja säilyttää hehkunsa vielä vuosienkin jälkeen.

Lisää tietoa sheavoista

 1. Kleopatran tiedetään käyttäneen sheavoita kauneudenhoitoon jo muinaisessa Egyptissä.  

 2. Maissa, joissa sheavoita tuotetaan ja joista sitä tuodaan muualle maailmaan, sheavoita kutsutaan ""naisten kullaksi"". 

 3. Sheavoi sopii muuallekin kuin iholle – se on mainio ainesosa myös ruoanlaitossa. Puhtaassa muodossaan sheavoi kelpaa syötäväksi, ja sitä voi käyttää paistoöljynä. Toisinaan myös suklaan valmistuksessa käytetään sheavoita kaakaovoin sijasta.

 4. Sheapuita käytetään muuhunkin kuin sheavoin tuottamiseen. Sheapuun kuorta on käytetty nimittäin luontaislääkkeissä, ja pähkinänkuorta puolestaan hyttyskarkottimena.   

 5. Sheavoi on hyvin samankaltaista kuin eläinrasva, sillä siinä on runsaasti steariinihappoa. Se onkin yksi syy, miksi sheavoi on niin kosteuttavaa ja imeytyy helposti ihoon. 

 6. Sheavoissa on luontainen aurinkosuojakerroin SPF 6, joten se suojaa jonkin verran myös auringon UV-säteilyltä.