nainen käyttää hyaluronihappoa

Mitä hyaluronihappo tekee?

Mitä hyaluronihappo tekee? Tässä kaikki, mitä sinun tarvitsee tietää hyaluronihapon hyödyistä

HYALURONIHAPON HYÖDYT IHOLLESI

Hyaluronihappo on ihonhoitotuotteiden keskeinen ainesosa. Mutta mitä hyötyä hyaluronihapon käytöstä on? Miten sitä käytetään? Entä voiko hyaluronihappoa ja C-vitamiinia käyttää yhdessä? Olet oikeassa paikassa - meiltä löydät kaikki tarvitsemasi vastaukset tietääksesi tarkalleen, mitä laitat kasvoillesi. 

hyaluronisia ainesosia

MITÄ HYALURONIHAPPO ON?

Hyaluronihappo saattaa kuulostaa pelottavalta – moni ei voisi kuvitellakaan käyttävänsä happoa kasvoillaan – mutta tiede on todistanut sen toimivan loistavasti ihonhoidossa. Hyaluronihappo on geelimäinen aine, jolla on ainutlaatuinen kyky säilyttää kosteutta. Itse asiassa kehomme tuottaa sitä luonnostaan pitääkseen ihomme pehmeänä ja kimmoisana. Sitä on myös silmissä, nivelissä ja sidekudoksissa. Se toimii siis loistavasti ikääntymistä ehkäisevänä ainesosana kasvovoiteissa- ja seerumeissa, sillä hyaluronihappo pystyy sitomaan itseensä yli 1 000 kertaa oman painonsa verran vettä. 

Ikääntyessämme tuotamme hyaluronihappoa yhä vähemmän. Noin 25-vuotiaasta alkaen ihon oma hyaluronihapon tuotanto alkaa hitaasti vähentyä. Tämä tarkoittaa sitä, että iho menettää nopeammin kosteuttaan ja täyteläisyyttään. Muodostuu juonteita ja lopuksi myös ensimmäisiä ryppyjä ilmaantuu.

MISTÄ VOITEISSA JA SEERUMEISSA KÄYTETTY HYALURONIHAPPO ON TEHTY?

Voiteissa ja seerumeissa käytetty hyaluronihappo valmistetaan laboratoriossa bioteknisellä menetelmällä, eli se on täysin vegaanista. Sitä voidaan valmistaa eri muodoissa, joten se on räätälöity ihon tarpeisiin. Hyaluronihappoa sisältävä ihonhoito voi kompensoida ihon kosteuden puutetta, joka lisääntyy iän myötä.

HYALURONIHAPPOA ESIINTYY ELIMISTÖSSÄ LUONNOSTAAN

Hyaluronihappo ei ole ainoastaan tärkeä osa ihoamme, vaan myös synoviaalista nestettä - nivelnesteemme tärkeintä osaa. Jos nivelissä esiintyy vanhalla iällä ongelmia, avuksi voidaan ottaa hyaluronihappo. Vaikuttavaa ainetta käytetään esimerkiksi nykylääketieteessä nivelrikon hoitoon. Asiasta tulee tietenkin keskustella lääkärin kanssa.


MITÄ HYALURONIMUOTOJA ON OLEMASSA JA MITEN NE TOIMIVAT?

Ihonhoidossa puhutaan hyaluronista, hyaluronihaposta ja hyaluronaanista. Mietitkö, onko niillä eroja? Vastaus on yksinkertainen: ei.

Kaikki kolme kuvailevat samaa asiaa. Hyaluronihappoa on kuitenkin eri molekyylikokoja. Tämä on tärkeä tietää, sillä ne imeytyvät ihoon eri tavoin. Tämän vuoksi lyhyt- ja pitkäketjuiset muodot erotetaan yleisesti toisistaan:

• Pitkäketjuinen tai suurimolekyylinen hyaluronihappo koostuu pitkäketjuisista molekyyleistä, ja siksi sillä on suuri molekyylipaino.
Vaikutus: pitkäketjuinen hyaluronihappo jää ihon pinnalle eikä läpäise ihoa. Se muodostaa ohuen kalvon, jolla on hyödyllinen ja tulehdusta ehkäisevä vaikutus - lisäksi se saa ihosi näyttämään kimmoisammalta. Jos kuitenkin peset kasvosi, kalvo huuhtoutuu pois - siksi pitkäketjuisella hyaluronihapolla ei ole pitkäaikaisvaikutuksia.

• Lyhytketjuinen tai pienimolekyylinen hyaluronihappo koostuu lyhyestä molekyyliketjusta ja on siksi molekyylimassaltaan pieni.
Vaikutus: lyhytketjuinen hyaluronihappo tunkeutuu syvälle ihoon ja auttaa varastoimaan kosteutta ihon sidekudokseen. Tämä tekee ihosta täyteläisemmän ja kiinteämmän, sekä vähentää ryppyjä näkyvästi. Lyhytketjuisella hyaluronihapolla on siis pysyvä vaikutus ihoon.

nainen käyttää hyaluroniseerumia


MITEN HYALURONIHAPPOA KÄYTETÄÄN JA MITKÄ MUODOT TOIMIVAT PARHAITEN

nainen levittää hyaluroniseerumia

 

Hyaluronihappo toimii parhaiten, kun iholle levitetään eri kokoisia molekyylejä. Näin hyödynnät molempien vaihtoehtojen myönteisiä vaikutuksia. 

Nyrkkisääntö on, että mitä pienemmät hyaluronihappoketjut, sitä syvemmälle ihoon hyaluronihappo pääsee tunkeutumaan. Saadaksesi pysyvää tehoa ryppyjä vastaan, ihonhoitosi tulisi sisältää enemmän lyhytketjuisia yhdisteitä - vain silloin ikääntymistä ehkäisevä vaikuttava aine pääsee tunkeutumaan ihoon.

Hyaluronihapolla on useita eri käyttötapoja seerumeista voiteisiin.MITEN HYALURONIHAPPOA KÄYTETÄÄN

Hyaluronihappoa on monissa eri ihonhoitotuotteissa. Saadaksesi hyaluronihapon erilaisista ihohyödyistä kaiken irti, käytä tuotteita niiden yksilöllisten ohjeiden mukaan.


HYALURONIHAPON HYÖDYT IHOLLE:

MITÄ HYALURONIHAPPO TODELLAKIN TEKEE?

nainen kasvovoideella

1. Terävöittää piirteitä

On tavallista, että kasvojen piirteet pehmenevät iän myötä. Hyaluronihapon teho säilyttää ihon kiinteyden pidempään ja saa ihon näyttämään täyteläisemmältä. Suosittelemme käyttämään hyaluronihappoa sisältävää voidetta tai seerumia.

nainen tarkistaa leukaviivaansa

2. Tekee ihosta täyteläisemmän

Kasvojen iho menettää iän myötä täyteläisyyttään. Tämä pätee erityisesti poskiin ja leukalinjaan. Tiiviit, hyaluronihappoa sisältävät koostumukset tekevät poskista täyteläisemmät ja ulkonäöstä nuorekkaamman.

nainen hymyilee

3. Lisää hehkua

Jokainen ihoaan säännöllisesti hyaluronihapolla hemmotteleva palkitaan ajan myötä nuorekkaammalla hipiällä. Monet tuotteet luovat myös kaunista hehkua.

nainen nauraa

4. Silottaa ihoa

Vaikkemme ikääntyessämme voi estää ryppyjä täysin, voimme vaikuttaa niiden syvyyteen. Hyaluronihappovoiteet- ja seerumit tarjoavat iholle optimaalista kosteutusta vähentäen jo olemassa olevia ryppyjä ja viivästäen uusien muodostumista. Nämä ryppyjä ehkäisevät ominaisuudet johtuvat sen kyvystä sitoa suuria määriä vettä. Hyaluronihappo auttaa ihoa pysymään kosteutettuna ja ""täyttää"" jo olemassa olevia ryppyjä tehden niistä huomaamattomampia.

nainen pitelee NIVEA-seerumia

5. Kiinteyttää ihoa

Nuori iho on kiinteä ja täyteläinen. Ajan myötä se kuitenkin menettää kimmoisuuttaan. Hyaluronihappoa sisältävät hoitotuotteet voivat hidastaa tätä prosessia.

nainen kukkien kanssa

6. Paraneminen

Kun hyaluronihappoa levitetään haavoihin, sen on osoitettu auttavan pienentämään ihon pintahaavoja ja lievittämään kipua kyseisillä alueilla.

nainen hymyilee

7. Antioksidanttiset ominaisuudet

Hyaluronihappo pitää ihon terveen näköisenä


IHONHOITOTUOTTEET, JOISSA ON HYALURONIHAPPOA

Hyaluronihapon lisääminen ihonhoitorutiiniisi ei ole koskaan ollut yhtä helppoa tai paremmin ajoitettua sen kasvavan suosion ja monien hyötyjen ansiosta. Hyaluronihappoa löytyy keskeisenä ainesosana monista tuotteista, joista suosituimpia ovat päivävoiteet, yövoiteet, kasvonaamiot, seerumit, silmänympärysvoiteet ja puhdistusaineet.
blondi nainen nauraa

 

blondi nainen hymyilee

Koska kyseessä on luonnossa esiintyvä aine, jota kehomme pystyy tuottamaan, voit käyttää hyaluronihappoa useammin kuin kerran omassa päivittäisessä ihonhoitorutiinissasi. Tämä auttaa pitämään ihon kosteutettuna torjuen samalla ikääntymisen merkkejä.

Jotta saat kaiken irti hyaluronihaposta ihonhoitorutiinissasi, suosittelemme sen levittämistä puhdistetulle iholle aamulla ja illalla. Kiinnostaako hyaluronihapon lisääminen ihonhoitorutiiniisi? 

•        Meikit: meikkivoide, puuteri, peitevoide tai BB-voide - sisältäessään hyaluronihappoa myös nämä tuotteet takaavat raikkaan ja kiinteän hipiän.
•        Hiustenhoito: shampoot, hoitoaineet ja hyaluronihappoa sisältävät suihkeet antavat enemmän volyymia ja takaavat sileät, silkkiset hiukset.


Paraskaan hyaluronihapposeerumi ei säilytä ihon terveyttä, hehkua ja pidä ryppyjä poissa, mikäli sitä ei käytetä yhdessä hyvän ihonhoitorutiinin kanssa, varsinkaan ikääntyessäsi.


RYPPYJÄ VASTAAN HYALURONIHAPOLLA

Kuten jo mainitsimme, vanhetessamme iho muuttuu hieman kuivemmaksi ja menettää kimmoisuutensa. Hyaluronihappo on erinomainen apu tämän torjumisessa. Uusin NIVEA Bakuchiol Day Cream + 2x hyaluronic acid on yksi edistyneimmistä päivävoiteistamme. Se sisältää tehokkaan innovatiivisen koostumuksen, joka tehostaa kollageenin tuotantoa ja terävöittää kasvojen piirteitä. Huolellisesti valitut vaikuttavat aineet; puhdas bakuchioli tehostaa solujen kollageenin tuotantoa 48 %:lla jo neljässä tunnissa** - avain nuoremman näköiseen ihoon. Makro- ja mikrohyaluronihappo syväkosteuttavat ja silottavat ihon pintaa työntyen samalla syvempiin kerroksiin tarjoten pitkäkestoisen ryppyjä vähentävän ja ihoa ""pullistavan"" vaikutuksen.

Paraskaan hyaluronihapposeerumi ei säilytä ihon terveyttä, hehkua ja pidä ryppyjä poissa, mikäli sitä ei käytetä yhdessä hyvän ihonhoitorutiinin kanssa, varsinkaan ikääntyessäsi. Et varmasti ole kohdannut hyaluronihappoa vain ihonhoidossa.

ruskeaverikkö nainen hymyilee

 

HYALRONIHAPON KÄYTTÖ SILMIEN ALLA TAISTELUSSA TUMMIA SILMÄNALUSIA VASTAAN

TUMMAT SILMÄNALUSET
Iholle täyteläisyyttä antava kollageeni ja kosteuttava hyaluronihappo ovat avain tummista silmänalusista eroonpääsemiseksi. Oheneva iho ja eloton, kuiva silmänalusiho ovat tummien silmänalusten tavallisia seuralaisia - hyaluronihappo auttaa taistelemaan niitä vastaan

HYALURONIHAPON VASTA-AIHEET JA HAITTAVAIKUTUKSET

Hyaluronihappo on turvallinen kaikille ihotyypeille. 
Ihonhoidossa, eli paikallisesti käytettynä, hyaluronihapolla ei ole vasta-aiheita. Ongelmia voi kuitenkin ilmetä, jos potilas käy lääketieteellisissä hoidoissa ja/tai tälle annetaan injektioita - tällöin mahdollisesta reaktiosta tulisi keskustella lääkärin kanssa.


HYALURONIHAPON JA C-VITAMIININ KÄYTTÖ YHDESSÄ

nainen hymyilee

Haluatko kiinteän ja terveen ihon? Suosittelemme hyaluronihapon yhdistämistä muihin ikääntymistä estäviin ravinteisiin. Kaikki riippuu vaikuttavista aineista, jotka vahvistavat ihon luonnollista suojakerrosta ja rakennetta.

Muista, että ihossa olevan kosteuden vähenemisen lisäksi UV-säteet ja oksidatiivinen stressi ovat myös vastuussa ihon vanhenemisesta.

Hyaluronihapon kaltaiset kosteuttajat toimivat hyvin antioksidanttien, kuten C-vitamiinin tai A-vitamiinin, kanssa ja niitä voidaan käyttää yhdessä. Ne ovat parhaimpia ikääntymistä ehkäiseviä ihonhoitoainesosia. Lisäksi sinun tulee aina suojata ihosi auringolta - käytä SPF:iä sisältävää päivävoidetta tai aurinkorasvaa tavallisen ihonhoitosi lisäksi. Pidä hyvää huolta ihostasi ja saat palkkioksi hehkuvaa raikkautta.


KANNATTAAKO HYALURONIHAPPOA KÄYTTÄÄ? MIELESTÄMME KYLLÄ!

Onko hyaluronihappo siis hyväksi iholle? Vastaus on KYLLÄ!

Hyaluronihapon lisääminen ihonhoitorutiiniisi ei ole koskaan ollut yhtä helppoa tai paremmin ajoitettua sen kasvavan suosion ja monien hyötyjen ansiosta. Hyaluronihappoa löytyy keskeisenä ainesosana monista tuotteista, joista suosituimpia ovat päivävoiteet, yövoiteet, kasvonaamiot, seerumit, silmänympärysvoiteet ja puhdistusaineet. 

NIVEA Cellular Expert Lift Day Cream -päivävoiteemme on loistava valinta, joka hyödyntää hyaluronihapon tehoa ihollasi koko päivän ajan. Lisäksi se hyödyntää monia hämmästyttäviä, ikääntymistä estäviä ominaisuuksia sisältävää bakucholia keskeisenä ainesosanaan.  

Koska kyseessä on luonnossa esiintyvä aine, jota kehomme pystyy tuottamaan, voit käyttää hyaluronihappoa useammin kuin kerran omassa päivittäisessä ihonhoitorutiinissasi. Tämä auttaa pitämään ihon kosteutettuna - loistavaa ikääntymistä ehkäisevää ihonhoitoa terveen ja tyytyväisen ihon saamiseksi. 

Jotta saat kaiken irti hyaluronihaposta ihonhoitorutiinissasi, suosittelemme sen levittämistä puhdistetulle iholle aamulla ja illalla. 

nainen hymyilee