C-vitamiini

C-vitamiini iholle Vaikutus & hoito

Kaikki mitä sinun tulee tietää C-vitamiinista iholle, C-vitamiinista kasvoille ja C-vitamiinin vaikutuksista.

C-VITAMIINI HYÖDYT IHOLLE

Tiedämme, että C-vitamiini on keskeinen ravintoaine, jota tarvitsemme pysyäksemme terveinä ja vahvoina. Yksi C-vitamiinin parhaista vaikutuksista on kuitenkin sen suuri rooli ihon terveydessä, ja se on yksi tärkeimmistä ihonhoitotuotteiden ainesosista, jonka avulla saat ihostasi terveen ja hehkuvan.
Nivean tuotevalikoima
Nivea C-vitamiini silmänympärysvoide

MITÄ C-VITAMIINI TEKEE?

1. Kirkastaa ihoa
Miten C-vitamiiniseerumi kasvoille ja C-vitamiinivoide auttavat kirkastamaan ihoa? Tämä tärkeä vitamiini minimoi ikäläiskiä ja vähentää hyperpigmentaatiota. Se auttaa torjumaan iholla tapahtuvia reaktioita, jotka aiheuttavat kyseisiä ikäviä vaikutuksia. Ajan myötä se kirkastaa ihoa antioksidanttisten, tulehdusta estävien ja ikääntymistä hidastavien ominaisuuksiensa ansiosta. Se auttaa myös estämään tummien läiskien muodostumisesta vastuussa olevan entsyymin tuotantoa. Se vaalentaa iholla olevia pigmentaatioita vaikuttamatta ihosi normaaliin sävyyn.

2. Kiinteyttää ihoa
Nuorekkaan hipiän säilyttämisessä ihon elastisuus on avainroolissa - ja C-vitamiini kasvoille voi olla avuksi. Ihon luonnollinen kollageenin tuotanto vähenee ikääntyessämme, jolloin iho veltostuu ja siihen ilmestyy ryppyjä. Yksi kasvoille suunnatun C-vitamiiniseerumin ja C-vitamiinivoiteen parhaista vaikutuksista on kollageenin tuotannon tehostaminen, mikä auttaa säilyttämään ihon kiinteyden ja elastisuuden. C-vitamiini kasvoille on ensiarvoisen tärkeää kollageenin tuotannolle, joten lisäämällä saamasi C-vitamiinin määrää autat ihoasi tuottamaan lisää kollageenia.

3. Vähentää punoitusta
Jos ihosi on usein tulehtunut tai punoittava, kokeile levittää iholle C-vitamiinia. C-vitamiiniseerumi kasvoille voi toimia erittäin tehokkaasti. C-vitamiinin tulehdusta lievittävien ominaisuuksien ansiosta se vähentää ihon punaisuutta ja rauhoittaa sitä auttaen saavuttamaan tasaisen yleisilmeen. 

4. Kosteuttaa ihoa
C-vitamiini estää kosteuden menetystä, eli C-vitamiinin käyttö kasvoille tarkoittaa, että ihosi säilyttää enemmän kosteutta ja pysyy kosteutettuna pidempään. Tämä auttaa ihoa pysymään pehmeänä, rauhallisena ja terveenä. 

5. Suojaa UV-valon aiheuttamilta ihovaurioilta
Yksi C-vitamiinin tärkeimmistä hyödyistä iholle on sen antioksidanttisuus, mikä auttaa ehkäisemään UV-valon ja vapaiden radikaalien aiheuttamia vaurioita, jotka johtavat aurinkovaurioihin. 

6. Vahvistaa ihon luonnollista puolustuskykyä
Samalla tavoin kuin C-vitamiini iholle suojaa aurinkovaurioilta, suojaa se myös ympäristötekijöiltä. C-vitamiinin käyttö kasvoilla suojaa ihoasi muun muassa saasteilta. C-vitamiinin sisältämät antioksidantit torjuvat vaurioita aiheuttavia vapaita radikaaleja.

NÄIN LISÄÄT C-VITAMIININ IHONHOITORUTIINIISI C-

VITAMIINISEERUMIT JA -VOITEET

On olemassa muutamia hauskoja kotikonsteja, joiden avulla voit yrittää saada ihollesi lisää C-vitamiinia. Mango on täynnä C-vitamiinia ja voit valmistaa nopean kasvonaamion omassa keittiössäsi. Yksi ruokalusikallinen mangososetta, muutama tippa glyseriiniä ja hieman kaurajauhoja luovat ihanan naamion. Levitä kasvoille ja anna vaikuttaa noin 10 minuuttia, huuhtele huolellisesti ja nauti hehkusta. Voit kokeilla myös sitruunanaamioita, tai ihanaa kotitekoista, täyteläistä naamiotamme, joka valmistetaan omenasta, hunajasta ja jogurtista. Lisää reseptejä kotitekoisiin naamioihin löydät neuvontasivultamme.
C-vitamiini iholle on kuitenkin vieläkin tehokkaampaa muiden antioksidanttien, kuten E-vitamiinin, kanssa ja yhdessä ne suojaavat ihoa ulkoisilta tekijöiltä säilyttäen ihon terveenä ja kirkkaana. Voitkin siis esimerkiksi ostaa C-vitamiiniseerumin kasvoille ja sekoittaa sitä voimakasta antioksidanttia sisältävän E-vitamiinituotteen kanssa - tai käyttää molempia! 

NIVEAlla on laaja tuotevalikoima, sillä tiedämme C-vitamiinin hyötyjen olevan liian hyviä olla käyttämättä! Tutustu NIVEA Q10 Energy -tuotesarjaamme, joka sisältää kaikkea mahdollista, kuten C-vitamiinivoiteen, silmänympärysvoiteen, yövoiteen, vartalovoiteen, BB-cushioneja ja C-vitamiininaamioita. Q10 ENERGY MICELLAR WATER on täydellisen syvähoitava, kun taas Q10 ENERGY DAY CREAM sopii päivittäiseen käyttöön.

Jokaiselle löytyy jotakin! Ihosi on siis helppo saada sen päivittäinen C-vitamiiniannos hyötyäksesi kirkkaammasta, hehkuvammasta ja nuorekkaamman näköisestä ihosta pidempään.
nainen, joka käyttää c-vitamiinia

3 SÄÄNTÖÄ C-VITAMIININ KÄYTTÄMISEKSI IHOLLE:

NÄIN OTAT KAIKEN IRTI C-VITAMIINISEERUMISTA KASVOILLE

Saadaksesi irti C-vitamiinin täyden hyödyn iholle, pese kasvosi ennen C-vitamiinituotteiden levittämistä 
Käytä sitä myös aamuisin, ei vain iltaisin, hyötyäksesi sen ihoa suojaavasta tehosta koko päivän ajan
Levitä C-vitamiinivoidetta pohjakerrokseksi ennen mitään muuta tuotetta

KENEN KANNATTAA VÄLTTÄÄ C-VITAMIINIA IHONHOIDOSSA?

C-vitamiini sopii kaikille ihotyypeille, mutta ihotautilääkärit suosittelevat käytön aloittamista alhaisen C-vitamiinipitoisuuden sisältävällä tuotteella, jotta nähdään, miten iho reagoi. Jos sinulla on herkkä iho, miedommalla C-vitamiinivoiteella tai C-vitamiiniseerumilla aloittaminen vähentää ärsytystä ihosi sopeutuessa tuotteeseen. Voit vähitellen ottaa käyttöösi suurempia pitoisuuksia ja nauttia C-vitamiinin uskomattomista hyödyistä iholle.

C-VITAMIINI KASVOJENHOIDOSSA - KOTIKONSTEJA

Jos et halua ostaa uusia tuotteita, mutta olet kiinnostunut testaamaan paikallisesti käytetyn C-vitamiinin hyötyjä ihonhoidossa, nämä kotikonstit sopivat sinulle täydellisesti. 

OMENA,- HUNAJA- JA JOGURTTINAAMIO
Täyteläinen naamio, joka sisältää omenaa, hunajaa ja jogurttia. Tärkein ainesosa on omena - se on täynnä A- ja C-vitamiineja. Naamio on myös helppo valmistaa! Sekoita 3 ruokalusikallista jogurttia ja 1 teelusikallinen hunajaa. Sekoita joukkoon ohuesti viipaloitua omenaa.  Käytä heti, jotta ihosi saa kaiken irti C-vitamiinista! Anna vaikuttaa noin 10 minuuttia ja huuhtele huolellisesti.

TOINEN C-VITAMIINIA SISÄLTÄVÄ KOTIKONSTI: C-VITAMIINIRUOKAVALIO

C-vitamiini on loistava ihonhoidossa ja ruokavaliossa. C-vitamiinilla on monia myönteisiä vaikutuksia. Se ravitsee kehoa, suojaa sairauksilta ja auttaa ylläpitämään tervettä ihoa, verisuonia ja luita. Se voi jopa edistää paranemista. Tässä muutamia peruselintarvikkeita, jotka ovat täynnä C-vitamiinia: 

 

 

RUNSAASTI C-VITAMIINIA SISÄLTÄVIÄ RUOKIA: 


1. Appelsiinit 
2. Tomaatit 
3. Punaiset ja vihreät paprikat 
4. Mansikat 
5. Parsakaali ja ruusukaali 
6. Perunat 

Nivea Body Lotion

NIVEAN PARHAAT C-VITAMIINIVOITEET- JA TUOTTEET

Kuten jo mainitsimme, C-vitamiini on loistava lisä ihonhoitoosi. Se edistää kollageenin tuotantoa ja sen sisältämät antioksidantit vähentävät ikääntymisen merkkejä. Me täällä NIVEAlla olemme hulluina C-vitamiinin käyttöön ja saatavilla onkin valikoima tuotteita, joista voit löytää itsellesi juuri täydellisen.