Mitä C-vitamiini on?

C-vitamiini auttaa ihon luonnollista uusiutumisprosessia ja on siksi täydellinen ikääntymisen merkkien torjumisessa. Lue lisää alta.

Mitä C-vitamiini on?

C-vitamiini on elintärkeä ravintoaine, jota kehosi tarvitsee pysyäkseen terveenä – se auttaa myös ihoasi pysymään kiinteänä ja nuorekkaana. Kehosi ei tuota C-vitamiinia luonnollisesti – kuten muitakaan välttämättömiä ravintoaineita – joten sinun on varmistettava, että se on osa ruokavaliotasi ja ihonhoitorutiiniasi. Kun kehollasi on tarvitsemansa määrä C-vitamiinia, immuunijärjestelmäsi vahvistuu, haavat paranevat nopeammin ja solusi ovat suojattuja.

C-vitamiini ja vartalo

Voit kohottaa kehosi C-vitamiinitasoja kahdella tavalla. Tasapainoinen ruokavalio sopivalla määrällä C-vitamiinia auttaa kehoasi toimimaan kunnolla. C-vitamiinin levittäminen tietyille ihoalueille voi kuitenkin myös olla täydellinen tapa saada virkeyttä ja suojaa koko päiväsi.

Mitä enemmän tiedät ihostasi, sitä paremmin pystyt huolehtimaan siitä. Varmista, että tiedät ihotyyppisi.


C-vitamiinia iholle

Nykyään on tarjolla monia tuotteita vartalovoiteista seerumeihin ja kasvonaamioihin, joissa käytetään C-vitamiinia osana koostumusta tai pääainesosana.

C-vitamiinin hyödyt iholle

  • Ihon suojaaminen: C-vitamiinin antioksidanttiominaisuudet suojaavat ihoasi päivittäisen elämäntyyliin aiheuttamilta kielteisiltä vaikutuksilta. Se auttaa luomaan suojan saasteelta, tupakansavulta tai auringon ultraviolettivalolta. Käyttämällä C-vitamiinia varmistat, että ihosi on terve ja säteilevä.
  • Ikääntymisen estäminen: C-vitamiinin levittäminen suoraan iholle nopeuttaa kollageenin ja elastiinin tuotantoa, joka torjuu ryppyjä ja pieniä juonteita ja saa ihosi näyttämään täyteläiseltä, kimmoisalta ja nuorekkaalta. Lue lisää ikääntyneen ihon hoidosta täällä.
  • Hyperpigmentaation torjuminen: C-vitamiini on keskeinen aineosa hyperpigmentaation torjunnassa. Se voi auttaa estämään tummia täpliä ja epätasaisia sävyjä, kun sitä käytetään yhdessä aurinkovoiteen


C-vitamiiniseerumi

C-vitamiinia sisältävien tuotteiden suosion kasvaessa C-vitamiiniseerumi on noussut huomion keskipisteeseen ihonhoitoalalla. Joskus se näkyy ainesosaluetteloissa L-askorbiinihappona, joka on tehokkain C-vitamiinin muoto ihollesi.

Toisin kuin syödessämme C-vitamiinia, se imeytyy paremmin kasvoille ja iholle levitettäessä, ja näin lisääntyneet C-vitamiinitasot nopeuttavat sen ikääntymistä estäviä ja ihoa kirkastavia ominaisuuksia.

Tärkeä huomautus – älä käytä C-vitamiiniseerumia, jos se on muuttunut ruskeaksi tai tummanoranssiksi. Hyväkuntoiset seerumit ovat keltaisia ja tummenevat vasta hapettuessaan, jolloin ne eivät enää toimi.


C-vitamiini-ihonhoitorutiini

Jos haluat ihoosi kaikki C-vitamiinin hyödyt, sinun on sisällytettävä se päivittäiseen ihonhoitorutiiniisi. Parhaat tulokset saat käyttämällä sitä säännöllisesti ja jatkuvasti.

Tässä esimerkki aamurutiinista:

  1. Aloita päiväsi puhdistamalla iho ja virkistämällä sitä NIVEA Daily Essentials Refreshing Facial Wash -puhdistusgeelillä.
  2. Varmista, että iho on täysin puhdas käyttämällä NIVEA Daily Essentials Refreshing Toner -kasvovettä aamurituaalissasi. 
  3. Käytä NIVEA Q10 Plus C Antiwrinkle + Energy Eye cream -silmänympärysvoidetta. Silmämme ovat erityisen alttiita väsymyksen ja ikääntymisen merkeille. Tässä voiteessa yhdistyvät Q10 ja C-vitamiini, jotka hoitavat väsyneitä ihoalueita, tasoittavat ryppyjä ja pitävät silmänympärysihon kiinteänä.
  4. Levitä C-vitamiinia sisältävää NIVEA Q10 Antiwrinkle and Energy Day Cream -päivävoidetta täydentämään aikaisempaa ryppyjä ehkäisevää voidetta ja pitämään ihon virkeänä koko päivän ajan.