Mitä C-vitamiini on?

C-vitamiini auttaa ihon luonnollista uusiutumisprosessia ja on siksi täydellinen ikääntymisen merkkien torjumisessa. Lue lisää alta.

Mitä C-vitamiini on?

C-vitamiini on elintärkeä ravintoaine, jota kehosi tarvitsee pysyäkseen terveenä – se auttaa myös ihoasi pysymään kiinteänä ja nuorekkaana. Kehosi ei tuota C-vitamiinia luonnollisesti – kuten muitakaan välttämättömiä ravintoaineita – joten sinun on varmistettava, että se on osa ruokavaliotasi ja ihonhoitorutiiniasi. Kun kehollasi on tarvitsemansa määrä C-vitamiinia, immuunijärjestelmäsi vahvistuu, haavat paranevat nopeammin ja solusi ovat suojattuja.

C-vitamiini ja vartalo

Voit kohottaa kehosi C-vitamiinitasoja kahdella tavalla. Tasapainoinen ruokavalio sopivalla määrällä C-vitamiinia auttaa kehoasi toimimaan kunnolla. C-vitamiinin levittäminen tietyille ihoalueille voi kuitenkin myös olla täydellinen tapa saada virkeyttä ja suojaa koko päiväsi.

Mitä enemmän tiedät ihostasi, sitä paremmin pystyt huolehtimaan siitä. Varmista, että tiedät ihotyyppisi.


C-vitamiinia iholle

Nykyään on tarjolla monia tuotteita vartalovoiteista seerumeihin ja kasvonaamioihin, joissa käytetään C-vitamiinia osana koostumusta tai pääainesosana.

C-vitamiinin hyödyt iholle

  • Ihon suojaaminen: C-vitamiinin antioksidanttiominaisuudet suojaavat ihoasi päivittäisen elämäntyyliin aiheuttamilta kielteisiltä vaikutuksilta. Se auttaa luomaan suojan saasteelta, tupakansavulta tai auringon ultraviolettivalolta. Käyttämällä C-vitamiinia varmistat, että ihosi on terve ja säteilevä.
  • Ikääntymisen estäminen: C-vitamiinin levittäminen suoraan iholle nopeuttaa kollageenin ja elastiinin tuotantoa, joka torjuu ryppyjä ja pieniä juonteita ja saa ihosi näyttämään täyteläiseltä, kimmoisalta ja nuorekkaalta. Lue lisää ikääntyneen ihon hoidosta täällä.
  • Hyperpigmentaation torjuminen: C-vitamiini on keskeinen aineosa hyperpigmentaation torjunnassa. Se voi auttaa estämään tummia täpliä ja epätasaisia sävyjä, kun sitä käytetään yhdessä aurinkovoiteen kanssa. Jos iholla on jo tummia täpliä, se voi vaalentaa pigmentaatioalueita muuhun ihoon vaikuttamatta.
  • Muut hyödyt: C-vitamiini myös tasoittaa ihoa, häivyttää aknearpia ja lievittää ihotulehdusta.


C-vitamiiniseerumi

C-vitamiinia sisältävien tuotteiden suosion kasvaessa C-vitamiiniseerumi on noussut huomion keskipisteeseen ihonhoitoalalla. Joskus se näkyy ainesosaluetteloissa L-askorbiinihappona, joka on tehokkain C-vitamiinin muoto ihollesi.

Toisin kuin syödessämme C-vitamiinia, se imeytyy paremmin kasvoille ja iholle levitettäessä, ja näin lisääntyneet C-vitamiinitasot nopeuttavat sen ikääntymistä estäviä ja ihoa kirkastavia ominaisuuksia.

Tärkeä huomautus – älä käytä C-vitamiiniseerumia, jos se on muuttunut ruskeaksi tai tummanoranssiksi. Hyväkuntoiset seerumit ovat keltaisia ja tummenevat vasta hapettuessaan, jolloin ne eivät enää toimi.


C-vitamiini-ihonhoitorutiini

Jos haluat ihoosi kaikki C-vitamiinin hyödyt, sinun on sisällytettävä se päivittäiseen ihonhoitorutiiniisi. Parhaat tulokset saat käyttämällä sitä säännöllisesti ja jatkuvasti.

Tässä esimerkki aamurutiinista:

  1. Aloita päiväsi puhdistamalla iho ja virkistämällä sitä NIVEA Daily Essentials Refreshing Facial Wash -puhdistusgeelillä.
  2. Varmista, että iho on täysin puhdas käyttämällä NIVEA Daily Essentials Refreshing Toner -kasvovettä aamurituaalissasi. 
  3. Käytä NIVEA Q10 Plus C Antiwrinkle + Energy Eye cream -silmänympärysvoidetta. Silmämme ovat erityisen alttiita väsymyksen ja ikääntymisen merkeille. Tässä voiteessa yhdistyvät Q10 ja C-vitamiini, jotka hoitavat väsyneitä ihoalueita, tasoittavat ryppyjä ja pitävät silmänympärysihon kiinteänä.
  4. Levitä C-vitamiinia sisältävää NIVEA Q10 Antiwrinkle and Energy Day Cream -päivävoidetta täydentämään aikaisempaa ryppyjä ehkäisevää voidetta ja pitämään ihon virkeänä koko päivän ajan.


Tehosta ihosi terveyttä C-vitamiinilla ja Q10-koentsyymillä

Q10 ja C-vitamiini ovat lyömätön yhdistelmä. Q10 tunnetaan sen ryppyjä ehkäisevästä vaikutuksistaan. Se on vahva antioksidantti, samoin kuin C-vitamiini – nämä kaksi yhdistämällä ihosi saa tarvitsemaansa lisävoimaa.

NIVEA Q10PLUSC ENERGY ENERGIAYÖVOIDE

Ainutlaatuinen Q10plusC Anti-Wrinkle + Energy Skin Sleep Cream -yövoide sisältää kahta tehokasta antioksidanttia: Q10:tä sekä erittäin tehokasta puhdasta C-vitamiinia. Näiden yhteisvaikutus auttaa solujasi hengittämään paremmin ja antaa niille runsaasti energiaa.