Mitä C-vitamiini on?

C-vitamiini auttaa ihon luonnollista uusiutumisprosessia ja on siksi täydellinen ikääntymisen merkkien torjumisessa. Lue lisää alta.

Mitä C-vitamiini on?

C-vitamiini on elintärkeä ravintoaine, jota kehosi tarvitsee pysyäkseen terveenä – se auttaa myös ihoasi pysymään kiinteänä, nuorekkaana ja hyvinvoivana. Kehosi ei tuota C-vitamiinia luonnollisesti, joten sinun on varmistettava, että se on osa sekä ruokavaliotasi että ihonhoitorutiiniasi. Kun saat riittävästi C-vitamiinia, immuunijärjestelmäsi vahvistuu, haavat paranevat nopeammin ja solusi ovat suojattuja.

C-vitamiini ja vartalo

Voit lisätä kehosi C-vitamiinitasoja kahdella tavalla. Tasapainoinen ruokavalio sopivalla määrällä C-vitamiinia auttaa kehoasi toimimaan kunnolla. C-vitamiinin levittäminen tietyille ihoalueille voi kuitenkin myös olla täydellinen tapa saada ihollesi virkeyttä ja suojaa koko päiväsi.
Mitä enemmän tiedät ihostasi, sitä paremmin pystyt huolehtimaan siitä. Varmista, että  tiedät ihotyyppisi.

 

C-vitamiinia iholle

Nykyään on tarjolla monia tuotteita vartalovoiteista seerumeihin ja kasvonaamioihin, joissa käytetään C-vitamiinia osana koostumusta tai pääainesosana.

C-vitamiinin hyödyt iholle

  • Ihon suojaaminen – C-vitamiinin antioksidanttiominaisuudet suojaavat ihoasi päivittäin ulkoisilta haittavaikutuksilta. C-vitamiini auttaa luomaan iholle suojan saasteelta, tupakansavulta ja auringon ultraviolettivalolta. Käyttämällä C-vitamiinia varmistat, että ihosi on terve ja säteilevä.
  • Ikääntymisen estäminen – C-vitamiinin levittäminen suoraan iholle nopeuttaa kollageenin ja elastiinin tuotantoa, mikä torjuu ryppyjä ja pieniä juonteita sekä saa ihosi näyttämään täyteläiseltä, kimmoisalta ja nuorekkaalta. Lue lisää  ikääntyneen ihon hoidosta täällä
  • Hyperpigmentaation torjuminen – C-vitamiini on keskeinen ainesosa myös hyperpigmentaation torjunnassa. Se voi auttaa estämään tummia pigmenttiläiskiä ja epätasaisia sävyjä, kun sitä käytetään yhdessä aurinkovoiteen kanssa. Jos iholla on jo tummia läiskiä, C-vitamiini voi vaalentaa pigmentaatioalueita muuhun ihoon vaikuttamatta.
  • Muut hyödyt – C-vitamiini myös tasoittaa ihoa, häivyttää aknearpia ja lievittää  tulehdusta.

C-vitamiiniseerumi

C-vitamiinia sisältävien tuotteiden suosion kasvaessa C-vitamiinia sisältävät seerumit ovat nousseet trendiksi ihonhoitoalalla. C-vitamiini näkyy ainesosaluetteloissa L-askorbiinihappona, joka on tehokkain C-vitamiinin muoto ihollesi.

Toisin kuin syödessämme C-vitamiinia, se imeytyy paremmin kasvoille ja iholle levitettäessä, ja näin nousseet C-vitamiinitasot nopeuttavat C-vitamiinin ikääntymistä estäviä ja ihoa kirkastavia ominaisuuksia.

Tärkeä huomautus – älä käytä C-vitamiiniseerumia, jos se on muuttunut ruskeaksi tai tummanoranssiksi. Hyväkuntoiset seerumit ovat keltaisia ja tummenevat vasta hapettuessaan, jolloin ne eivät enää toimi.

 

C-vitamiini-ihonhoitorutiini

Jos haluat ihollesi C-vitamiinin hyötyjä, sinun on sisällytettävä se päivittäiseen ihonhoitorutiiniisi. Parhaat tulokset saat käyttämällä sitä säännöllisesti ja jatkuvasti.

Tässä esimerkki aamurutiinista:

  1. Aloita päiväsi puhdistamalla iho ja virkistämällä sitä NIVEA Daily Essentials Refreshing Facial Wash -puhdistusgeelillä.
  2. Varmista, että iho on täysin puhdas käyttämällä NIVEA Daily Essentials Refreshing Toner -kasvovettä. 
  3. Käytä NIVEA Q10 Plus C Antiwrinkle + Energy Eye cream -silmänympärysvoidetta. Silmänympärysihomme on erityisen altis väsymyksen ja ikääntymisen merkeille. Tässä voiteessa yhdistyvät Q10 ja C-vitamiini, jotka virkistävät väsynyttä ihoa, tasoittavat ryppyjä ja pitävät silmänympärysihon kiinteänä.
  4. Levitä C-vitamiinia sisältävää NIVEA Q10 Antiwrinkle and Energy Day Cream -päivävoidetta pitämään ihosi virkeänä koko päivän ajan. Samalla voide myös häivyttää pieniä ryppyjä ja ehkäisee ihon ikääntymistä.

Tehosta ihosi terveyttä C-vitamiinilla ja Q10-koentsyymillä

Q10 ja C-vitamiini ovat lyömätön yhdistelmä. Q10 tunnetaan sen ryppyjä ehkäisevästä vaikutuksistaan. Se on vahva antioksidantti, samoin kuin C-vitamiini – nämä kaksi yhdistämällä ihosi saa tarvitsemaansa lisävoimaa.

NIVEA Q10PLUSC ENERGY ENERGIAYÖVOIDE

Ainutlaatuinen Q10plusC Anti-Wrinkle + Energy Skin Sleep Cream -yövoide sisältää kahta tehokasta antioksidanttia: Q10:tä sekä erittäin tehokasta puhdasta C-vitamiinia. Näiden yhteisvaikutus auttaa solujasi hengittämään paremmin ja antaa niille runsaasti energiaa.