nature

SITOUMUKSEMME VÄLTTÄÄ MIKROMUOVIEN KÄYTTÖÄ KOKONAAN

ONE SKIN. ONE PLANET. ONE CARE.

MITÄ MIKROMUOVIT OVAT?

Mikromuovit ovat YK:n ympäristöohjelman (UNEP) määritelmän mukaisesti kiinteitä muovihiukkasia, jotka ovat kooltaan alle viisi millimetriä, jotka eivät liukene veteen, ja jotka ovat biohajoamattomia. Ominaisuuksiensa vuoksi ne ovat sekä maaperän että merten saastumisen lähde maailmanlaajuisesti.

Mikromuovit luokitellaan yleensä primääreiksi ja sekundääreiksi mikromuoveiksi. Primäärit mikromuovit on suunniteltu hyvin pieniksi ja niitä lisätään tuotteisiin tarkoituksellisesti, kun taas sekundääriset mikromuovit syntyvät siitä, että suuret muoviosat hajoavat pienemmiksi paloiksi sääolojen ja eroosion vuoksi. Päätyvät mikromuovit ympäristöön sitten miten tahansa, kun ne ovat siellä, niistä muodostuu ongelma.

Siksi NIVEA on lopettanut mikromuovien käytön vuoden 2021 loppuun mennessä.

NIVEA sitoutuu 100-prosenttisesti mikromuovittomiin ihonhoitotuotteisiin ja tuotteisiin, jotka eivät sisällä muovirakeita

NIVEA ryhtyi varhaisessa vaiheessa toimiin lopettaakseen mikromuovien käytön kaikissa tuotteissaan. Vuonna 2013 kysyimme itseltämme: Miten voimme välttää mikromuovien käyttöä tuotteissamme? Päätimme lopettaa asteittain polyeteenistä valmistetut kuorivat hiukkaset, joita kutsutaan usein mikrorakeiksi kosmeettisissa valmisteissa ja hygieniatuotteissa. NIVEAn kuorintatuotteet eivät ole sisältäneet lainkaan mikrorakeita vuoden 2015 lopun jälkeen. Sen sijaan käytämme ympäristöystävällisiä vaihtoehtoja. Näistä esimerkkinä kuoriva kasvojenpuhdistustuotteemme, joka ei sisällä lainkaan mikrorakeita.

Mutta tavoitteemme sisälsivät paljon muutakin kuin mikromuovit, jotka voit nähdä ja tuntea. Seuraava virstanpylväs oli läpikuultavuutta vähentävien aineiden vaiheittainen poistaminen huuhdeltavista tuotteistamme, minkä saavutimme vuoden 2019 lopussa. Nämä ainesosat vaikuttivat tuotteidemme väriin ja ulkonäköön. Tämän vaiheittaisen poiston jälkeen yksikään huuhdeltavista tuotteistamme kuten kasvojen- ja vartalonpuhdistustuotteet tai miesten kasvojenpuhdistustuote ei sisällä enää lainkaan mikrorakeita tai mikromuoveja.

Seuraavaksi kaikista tuotteistamme poistettiin jäljellä olevat mikromuoviset täyteaineet, joita käytettiin iholle jätettävissä koostumuksissa muuttamaan viskositeettia ja parantamaan tuotteen tuntua iholla. Vuoden 2021 lopusta lähtien kaikki NIVEAn ja Beiersdorfin tuotteet ovat mikromuovittomia.

nivea products

Mikromuovittomat NIVEA-ihonhoitotuotteet

sustainability

Tieteen johdolla: keskitymme biohajoaviin polymeereihin

Mikromuoveja koskeva keskustelu on myös laajentunut jossain määrin käsittämään aineet, joiden ominaisuudet ovat pohjimmiltaan erilaiset. Tällaisia ainesosia ovat polymeerit, jotka ovat joko veteen liuotettuja tai geelimäisiä. Niitä kutsutaan joskus “nestemäisiksi mikromuoveiksi”. Tämä termi on sekä harhaanjohtava että tieteellisesti virheellinen. Kun niitä käytetään pieninä määrinä sakeuttamisaineina, stabilointiaineina tai kalvonmuodostajina, ne tarjoavat erilaisia tuotehyötyjä, kuten parempaa vedenkestävyyttä aurinkovoiteissa tai parempia hiusten silottamistuloksia shampoissa. Nämä polymeerit eivät kuitenkaan ole mikromuoveja YK:n ympäristöohjelman mukaan. NIVEA lupaa, että vuoden 2025 loppuun mennessä kaikki eurooppalaisissa tuotteissamme käytetyt polymeerit ovat biohajoavia. Meille biohajoavuus on ratkaisevan tärkeää, jotta mahdolliset kielteiset vaikutukset ekosysteemeihin voidaan sulkea pois.

Tiedämme, että monet ihmiset ovat huolissaan suosikki-ihonhoitotuotteidensa vaikutuksista vesijärjestelmiin. Siksi olemme sitoutuneet käyttämään biohajoavia polymeerejä. Olemme jo alkaneet muuttaa vartalonpuhdistus- ja aurinkosuojatuotteidemme koostumuksia.

sustainable shower gel

Vartalonpuhdistustuotteemme: mikromuovittomia, sisältävät vain biohajoavia polymeerejä

Olemme saaneet uudistettua vartalonpuhdistustuotteidemme ydinvalikoiman koostumuksen. Löydät kaikki tarvittavat tiedot tuotetietosivuilta, jotta voit tehdä tietoon perustuvia ostoksia.
sunscreen

Aurinkosuojatuotteemme: mikromuovittomia, sisältävät vain biohajoavia polymeerejä

Aurinkosuojatuotteidemme koostumusten uudistaminen on edelleen työn alla. Ensimmäiset uudelleenlanseerauksemme sisältävät uudet lapsille suunnatut tuotteemme, jotka sisältävät 100-prosenttisesti mineraalisia UV-suodattimia.

One Skin. One Planet. One Care.

Haluamme olla 100-prosenttisen avoimia ja vastata kaikkiin kysymyksiisi NIVEAn kestävään kehitykseen liittyvästä työstä. Jos et löytänyt kaikkia etsimiäsi vastauksia tältä verkkosivustolta tai haluat yksityiskohtaisempaa tietoa, vieraile NIVEAn emoyhtiön Beiersdorfin kestävää kehitystä käsittelevällä verkkosivustolla .