Sekaihon hoito

Sekaiho on erikoistapaus: siinä yhdistyvät kaksi eri ihotyyppiä, jolloin jotkut kasvojen alueet, kuten posket, ovat kuivat, kun taas toiset, kuten t-alue, ovat rasvaisempia ja ihossa on epäpuhtauksia. NIVEA auttaa sekaihosi hoitorutiinissa.

Mikä on ongelmallista sekaihossa?

Kun yksi osa ihosta on kuivempi ja toinen rasvaisempi, sekaiho voi tehdä puhdistamisesta ja rasvaamisesta vaikeaa, koska et halua kuivattaa poskia enempää tai kosteuttaa t-aluetta ylen määrin. Yksi ratkaisu on levittää tiettyjä tuotteita tietyille kasvojen alueelle, mutta liian monen tuotteen yhtaikainen käyttäminen voi olla hankalaa. Siksi suosittelemme, että sekaihon hoitoon käytetään erityisesti siihen tarkoitettuja kasvovoiteita.

Miten tiedän, että minulla on sekaiho?

Sekaiho on nimetty sen perusteella, että kasvoissasi on kaksi eri ihotyyppiä. Tuloksena on, että t-alue on rasvoittuvampi kuin muut alueet ja siksi sen alueen talirauhaset ovat liian aktiivisia ja tuottavat epäpuhtauksia. Posket voi kuitenkin luokitella normaaliin tai kuivaan ihotyyppiin. Jos tämä kuulostaa tutulta, sinulla on luultavasti sekaiho. Oman ihotyypin tunnistaminen on tärkeää, jotta voit räätälöidä juuri sille sopivan ihonhoitorutiinin. 

Valitse ihonhoitotuote, joka on tehty juuri omalle ihotyypillesi, jotta voit ylläpitää ja parantaa ihosi kosteustasapainoa.

Tuleeko minulla aina olemaan sekaiho?

Sekaiho on tavallisempi, kun olet nuori. Joko eri ihoalueet sopeutuvat ajan myötä toisiinsa elämäsi aikana tai ihosi tulee kuivemmaksi ikääntyessäsi.Siksi ei ole tavatonta, että ajan myötä huomaat sekaihon hoitorutiinisi muuttuvan.

Palauta sekaihosi tasapaino

Jos sinulla on sekaiho, normaalin ihon tuotteet voivat stimuloida t-alueen rasvoittumaan jopa enemmän tai tekemään poskesi vieläkin kuivemmiksi - ja tuloksena on kireyden tuntemus. Yleisesti ottaen suositellaan käyttämään sekaiholle hellävaraista puhdistusainetta ja kosteusvoidetta, jossa ei ole liikaa öljyä - koska se hoitaa molempia alueita niiden tarpeiden mukaan. Koko sekaihon alueen puhdistaminen ja kosteuttaminen on tärkeää, sillä tiettyjen alueiden laiminlyönti voi estää niiden paranemisen.

Kohta 1: sekaihon puhdistaminen

Päivittäinen ihon puhdistaminen asettaa ehkäpä suurimman haasteen: t-alue tulee puhdistaa hellävaraisesti rasvasta mustapäiden ja näppyjen välttämiseksi, kun taas ihon kuivemmat alueet eivät saa menettää yhtään kosteutta. Tasapainon luomiseksi suosittelemme NIVEA Purifying Wash Gel -pesugeeliä auttamaan kasvojesi kaikkia alueita.

Kohta 2: sekaihon hoito

Sekaihon hoidossa ongelma on varmistaa, että rasvoittuvan ihon alueet eivät tule liian rasvaisiksi samalla kun kuiva iho tarvitsee vielä paljon kosteutusta.

Vinkki: varmista, että käytät sekaiholle kevyttä kasvovoidetta, jossa on alhainen rasvapitoisuus ja levität sitä säästeliäämmin otsalle, nenälle ja leualle. On oleellista, että kosteusvoide kosteuttaa kunnolla, mutta on samaan aikaan kevyt. Tietenkin voit käyttää samaa voidetta molempiin alueisiin, mutta varmista, että valitset oikean voiteen, joka on räätälöity erityisesti sinun ihotyypillesi, esimerkiksi NIVEA Essentials 24h Moisture Boost Matter Day Cream -kosteusvoiteen. Ole varovainen silmien alueella tai käytä voidetta, joka on erityisesti kehitetty tämän herkän alueen hoitamiseen.

Tässä tiedot siitä, miten sekaiho muuttuu vuodenaikojen mukaan

Hyvä kesäfiilis sinulle ja ihollesi

Sekaiho läpi vuodenaikojen

Samalla kun vuodenajat vaihtuvat, niin muuttuu ihosikin. Tämä on erityisesti totta sekaihon kohdalla. Joidenkin ihmisten iho kuivuu kesän auringossa, kun taas toisten tulee kuivemmaksi talven pakkastuulissa. Kun vuoden ajat vaihtuvat, älä unohda arvioida sitä, miten ihosi voi ja muuttaa sekaihon hoitorutiniia sen mukaan. Jos iho tulee kuivaksi, etsi sekaihon kasvovoide, joka auttaa syväkosteuttamaan ihoa ja vangitsee kosteuden ilman että talin tuotanto kasvaa.
 
Combination skin in summer

Sekaiho kesällä

Kesällä on elintärkeää levittää suojakertoimellista voidetta iholle sen suojaamiseksi vahingoittavilta UVA/UVB-säteiltä, jotka voivat vahingoittaa sekaihoa tai ärsyttää ihon kuivia alueita.

Sekaihon meikit

Sekaihon ollessa kyseessä, meikin pysyvyys voi olla ongelma ja sitä voi joutua korjailemaan päivän aikana. T-alue otsan, nenän ja leuan välillä muuttuu nopeasti kiiltäväksi ja posket voivat kuivua ja muuttua vieläkin epätasaisemmiksi. Jotta poskesi säilyvät kosteutettuina, varmista, että käytät vähäöljyistä kasvojen sekaihon kosteusvoidetta ja annat sen imeytyä, ennen kuin levität meikkiä. Tutustu meikkeihin, jotka sopivat sekaiholle ja kuinka pidät ihosi säteilevänä koko päivän.