Saamme auringosta tärkeää D-vitamiinia, auringonvalo nostaa mielialaamme säätelemällä hormonitasapainoa ja ruskettaa ihon kauniin sävyiseksi. Liiallinen aurinko voi kuitenkin vahingoittaa ihoa. Siksi tehokas suojaus sopivalla aurinkovoiteella on erittäin tärkeää.
 
Aurinko saa sinut hyvälle tuulelle – ja aurinkoemulsio suojaa ihoasi

Iho on kehon suurin elin, ja sillä on useita tärkeitä tehtäviä. Se muodostaa suojan kehomme ja ympäröivän maailman välille ja suojaa meitä haittavaikutuksilta, kuten liialliselta UV-säteilyltä. NIVEA-aurinkovoide, josta on saatavilla useita eri suojakertoimia, suojaa ja tukee ihon tehtäviä. Samalla aurinkoemulsio huolehtii siitä, että iho ruskettuu hellävaraisesti ja näyttää kauniilta ja terveeltä. Aurinko on todellinen elämän eliksiiri. Aurinko stimuloi endorfiinien, niin sanottujen mielihyvähormonien, tuotantoa, minkä vuoksi tunnemme usein olomme iloiseksi ja onnelliseksi kesällä. Immuunijärjestelmä ja verenkierto hyötyvät myös näistä hormoneista. Aurinko edistää melaniinin tuotantoa, mikä suojaa ihoa tekemällä siitä tummemman. Aurinkoemulsiossa, aurinkosuihkeessa ja aurinkovoiteessa on siten suurempi aurinkosuojakerroin vaaleille ja herkille ihotyypeille, koska niillä on erittäin vähän omaa suojaa aurinkoa vastaan.


Aurinkoemulsio – huolehdi ihosi tarpeista!

Ihotyyppisi määrää, kuinka kauan tunnet olosi mukavaksi auringossa. Yleisesti ottaen mitä tummempi ihosi on, sitä parempi kyky sillä on suojautua UV-säteilyä vastaan. Aurinkoemulsion tai aurinkovoiteen käyttöä suositellaan kuitenkin näille ihotyypeille, koska NIVEA-hoitotuotteet eivät vain suojaa ihoa auringolta, vaan ne myös ravitsevat. Suodattamaton auringonvalo tunkeutuu syvälle ihoon, mikä voi aiheuttaa pysyviä vaurioita ja johtaa ennenaikaiseen vanhenemiseen. Jos käytät aurinkoemulsiota, olet hyvin suojautunut. . Aurinkoemulsiota valittaessa aurinkosuojakerroin on ratkaiseva. Kesäkauden alussa on valittava korkein mahdollinen suojakerroin. Mitä enemmän rusketut, sitä parempi on ihosi luontainen suoja ja vastustuskyky UV-säteilyä vastaan. Aurinkoemulsiota valittaessa on myös muistettava, että korkea aurinkosuojakerroin ei lisää ihon luontaista UV-säteilyn vastustuskykyä rajattomasti. Aurinkoemulsion lisääminen ei myöskään lisää suojaa, vaan ylläpitää vaikutusta.


Aurinkoemulsio tasaisesti ruskettuneelle iholle

Pigmenttimelaniini tuottaa ihon pigmenttiä, kun se joutuu kosketuksiin auringonvalon kanssa. Mitä tasaisemmin rusketut, sitä paremmalta ihosi näyttää. Tämä riippuu perinnöllisestä taipumuksesta, mutta oikeanlainen hoito auttaa. Rusketu kohtuudella, eli älä oleskele auringossa liian pitkään ja käytä NIVEA-aurinkoemulsiota suojataksesi ihosi, mikä voi tukea tasaisen värin syntyä. Levitä auringonoton jälkeen kosteusvoidetta, kuten After Sun -voidetta saadaksesi entistä kauniimman näköisen ja uudistuneen ihon.