Minkä aurinkosuojakertoimen tarvitsen?


LÖYDÄ OMALLE IHOLLESI SOPIVIN AURINKOVOIDE
Aurinkosuojakerroin määrittää, kuinka tehokkaasti ja kuinka pitkään aurinkovoide suojaa ihoasi. Lue, kuinka voit laskea oman ihotyyppisi arvon.

Pidä hauskaa auringossa – oikean aurinkosuojakertoimen kanssa

Aurinkosuojakerroin (SPF)

Rakastamme auringonpaistetta sekä rannalla että laskettelurinteessä. Pidämme hauskaa ja tunnemme olomme hyväksi. Ja suojaamme itsemme. Aurinkosuojakerroin (SPF) on yksi niistä seikoista, jotka määrittävät aurinkovoiteen tehokkuuden. NIVEA-aurinkosuojatuotteet suojaavat ihoa UV-säteiltä estäen auringonpolttamia ja suojaten vapailta radikaaleilta. Niin ihanaa kuin auringonotto onkin, kaikki ovat herkkiä auringonvalolle tavalla tai toisella. On olemassa erilaisia ihotyyppejä ihon, hiusten ja silmien väristä riippuen. Koska vaalea iho tarvitsee enemmän suojaa kuin tummempi iho, jokaiselle ihotyypille on oma aurinkosuojakertoimensa.

Tärkeää: Omalle ihotyypille sopiva aurinkosuojakerroin määräytyy sen ajan mukaan, minkä iho pystyy suojaamaan itse itseään. Se on aika, jolloin iho voidaan altistaa auringonvalolle ilman, että iho palaa. Ihotyypistäsi, sijainnistasi ja vuodenajasta riippuen tämä aika on keskimäärin 5–30 minuuttia. 

Tämä menetelmä auttaa sinua määrittämään itsellesi sopivimman aurinkosuojakertoimen ja valitsemaan oikean aurinkosuojatuotteen, jonka avulla voit rentoutua auringossa, olitpa sitten rannalla tai vuoristossa.
 
Korkeampi aurinkosuojakerroin
Korkea aurinkosuojakerroin pidentää auringonottonautintoa, ja saat terveen rusketuksen. Aurinkosuojakertoimet jaetaan näihin tasoihin: Matala (6–10), keskiverto (15–25), korkea (30–50), erittäin korkea (50+).
 

Kuinka löydän omalle iholleni oikean aurinkosuojakertoimen?

Seuraavat seikat on otettava huomioon oikeaa aurinkosuojakerrointa valittaessa:

  • Kuinka kauan haluat ottaa aurinkoa?
  • Millainen ihotyyppi sinulla on?
  • Missä otat aurinkoa?
  • Mihin aikaan otat aurinkoa?
     

Kattava suojaus: laadukkaat voiteet ovat tehokkaampia

Tärkeää: Aurinkovoiteiden aurinkosuojakerroin kuvaa pääasiallisesti UVB-suojaa. NIVEA-aurinkotuotteet suojaavat sinua kuitenkin myös UVA-säteiltä. Oikea UVA- ja UVB-suojan suhdeluku määritellään Euroopan unionin suositusten mukaan. Sanomattakin on selvää, että suhdeluku täyttyy kaikissa NIVEA-aurinkotuotteissa.
 
product-stage-bg

UV-SUODATTIMET

MINERAALISUODATTIMET

Aurinkosuojatuotteiden mineraali-UV-suodattimet on valmistettu pääosin titaanidioksidista ja sinkkioksidista. Näiden UV-suodattimien suojamekanismi perustuu paitsi auringonvalon suodattamiseen myös fyysiseen vaikutukseen, eli auringonvalon heijastamiseen ja hajottamiseen.

KEMIALLISET SUODATTIMET

Lisäksi on olemassa kemiallisia UV-suodattimia, joiden suojamekanismit perustuvat yksin UV-säteilyn suodattamiseen. Tässä tapauksessa haitallinen UV-säteily muutetaan lämpöenergiaksi. Halutun UVA/UVB-suojan saavuttamiseksi eri UV-suodattimet yhdistetään toisiinsa, jotta saadaan aikaan optimaalinen suojaspektri. Aurinkosuojakertoimen saavuttamisen lisäksi oikeiden suodattimien valinnassa merkittäviä tekijöitä ovat muun muassa aistiseikat ja vedenkestävyys.

DNA-VAURIOIDEN VÄLTTÄMINEN

UVA-säteet eivät aiheuta ihoon kivuliaita oireita, mutta ne läpäisevät ihon pinnan ulottuen sen syvempiin kerroksiin. Ne stimuloivat vapaiden radikaalien syntymistä ja saattavat pitkällä aikavälillä vaurioittaa soluja sekä DNAta. UVB-säteet läpäisevät ”vain” ihon pintakerroksen. Ne aiheuttavat ihosi ruskettumisen, mutta myös auringonpolttamia ja ihosyöpää. Ne vaikuttavat suoraan DNAta vahingoittaen, joten ne voivat johtaa ihosyöpään. Aurinkosuojatuotteiden käyttö auttaa meitä suojaamaan itsemme UVA/UVB-säteilyn negatiivisilta vaikutuksilta. 
Aurinkovoiteen levitys
Korkea aurinkosuojakerroin takaa paremman suojan UV-säteiltä kuin matala suojakerroin. 
 

Pitkäkestoinen, luonnollinen rusketus

Jos suojaat itsesi korkealla aurinkosuojakertoimella, ihosi luonnollisen rusketuksen muodostuminen kestää kauemmin. Tämä kuitenkin tarkoittaa, että ruskettumiseen liittyy vähemmän riskejä ja on siis terveellisempää. Lisäksi rusketuksesi kestää kauemmin. 

Jännittäviä uutisia: NIVEA SUN on kehittänyt uuden tuotteen, joka aktivoi ihon luonnollista ruskettumisprosessia: NIVEA® SUN Protect & Bronze -sarja sisältää luonnollisia kasviuutteita, jotka aktivoivat ihon omaa melaniinituotantoa. Melaniinia muodostuu kehossa luonnostaan, ja se suojaa ihoa ja antaa sille värin. Tuloksena on pitkäkestoinen ja luonnollinen rusketus.