Kysyttävää aurinkosuojatuotteista?

LÖYDÄT VASTAUKSET USEIN KYSYTTYIHIN KYSYMYKSIIN TÄÄLTÄ.

1. Miten iho ruskettuu?
Auringon UV-säteet stimuloivat ihon pigmenttisoluja, jolloin ne suojautuvat muodostamalla ruskeaa melaniini-pigmenttiä. Keho tuottaa melaniinia luonnollisesti. Se imee UV-säteilyä ja taistelee vapaita radikaaleja vastaan. Melaniinin tuotanto on luontainen suojakeinomme auringonvaloa vastaan. On tärkeää tiedostaa, että kyky ruskettua sekä yksilön luontainen ihonväri vaikuttavat ihovaurioherkkyyteen.

2. Mitä aurinkosuojakerroin (Sun Protection Factor, SPF) tarkoittaa?
Aurinkosuojakerroin kuvaa, kuinka kauan pidempään pystyt oleskelemaan auringossa palamatta, riippuen ihosi omista suojaominaisuuksista (esim. jos pystyt olemaan auringossa 10 minuuttia palamatta, SPF 10 -suojakertoimen tuote kertoo tämän ”itsesuoja-ajan” kymmenellä, jolloin pystyt olemaan auringossa 100 minuuttia). Aurinkosuojakertoimeen vaikuttaa näin myös oma ihotyyppisi. Ennen kaikkea aurinkosuoja toimii täysin vain, jos tuotetta laitetaan iholle tarpeeksi. Suositeltu määrä on 2 mg/cm2, mikä tarkoittaa esimerkiksi yhtä sormellista tuotetta kasvoihin tai 2–3 ruokalusikallista tuotetta tyypillisen aikuisen vartalolle.

3. Mikä on oikea määrä?

Aurinkosuojatuotteen antama suoja riippuu käytetystä määrästä. Aurinkosuojatuotetta tulee siis levittää reilusti ympäri ihoa. Usein unohdetut vartalon kohdat ovat niska, rinnan yläosa sekä jalkojen taukset. Aurinkosuojatuotteen levittäminen on yksi avaintekijä tehokkaaseen suojautumiseen auringolta: Levitä suojatuotetta aina ennen aurinkoon menemistä, jotta ihosi on suojattu heti alusta alkaen. Tyypillinen aikuinen tarvitsee noin 2–3 ruokalusikallista tuotetta yhdellä levityskerralla. Lisää tuotetta kahden tunnin välein sekä aina uimisen, pyyhkeen käytön ja hikoilun jälkeen.

4. Tarvitsevatko lapset erilaisia aurinkosuojatuotteita kuin aikuiset?

Lapset ovat erityisen herkkiä UV-säteilyn aiheuttamille ihovaurioille. Heidän herkkä ihonsa on vielä haavoittuvainen, ja todella pienten lasten tapauksessa ihon luontainen suojaus ei ole vielä täysin kehittynyt. Ihon täysi paksuus ja kyky pigmentoitua tulevat vasta teini-iässä. Lapsena tapahtuneet auringonpolttamat liittyvät ihosyöpään vanhempana, joten lasten tulisi käyttää auringonsuojatuotteita, joissa on korkea tai erittäin korkea aurinkosuojakerroin. Lapset myös rakastavat kylpemistä ja uimista. Tämä vähentää heidän ihonsa omaa UV-suojaa ja pyyhkii pois osan UV-suodattimista. Jotta aurinkosuojataso pysyy yllä mahdollisimman pitkään, lapsille tarkoitetut voiteemme ja suihkeemme ovat erittäin vedenkestäviä, ja Kids Swim&Play -tuotte kestää vettä pitkään.

Cosmetic Europen hyväksymän standardin mukaan erittäin vedenkestävän määritelmä täyttyy, kun käyttäjä on kylvyssä 4x20 min. Meillä pitkäkestoinen vedenkestävyys tarkoittaa sitä, että käyttäjä kylpee 6x20 min tuotteen käytön jälkeen, ja aurinkosuojan tulee olla edelleen yli 50 % alkuperäisestä arvosta.

5. Voinko pidentää aurinkosuojan kestoa lisäämällä aurinkovoidetta?

Suojausteho ei parane lisäämällä tuotetta. Täten on tärkeää aloittaa suurella suojauskertoimella heti alusta alkaen. Säännöllinen tuotteen lisääminen pyyhkeen käytön, uimisen jne. jälkeen, vähintään 2 tunnin välein, auttaa ylläpitämään halutun suojatason

6. Mitä vedenkestävä tarkoittaa?
Euroopassa vedenkestävyyden testaukseen on olemassa vain yksi hyväksytty standardi, jonka on hyväksynyt Cosmetics Europe (kosmetiikka-alan yläorganisaatio). Tämän standardin mukaisesti kaikki vedenkestävät aurinkosuojatuotteemme on testattu ulkopuolisissa, itsenäisissä laitoksissa ja ne ovat läpäisseet vedenkestävyyden kriteerit. Testikäyttäjät kylpevät 2x20 min (vedenkestävä) tai 4x20 min (erittäin vedenkestävä) tuotteen käytön jälkeen, minkä jälkeen jäljelle jääneen aurinkosuojan tulee olla yli 50 % alkuperäisestä arvosta. Vedenkestävyys ei siis tarkoita sitä, että alkuperäinen aurinkosuoja kestää rajoittamattoman ajan.

7. Voinko käyttää aurinkosuojatuotetta viime vuodelta, vai onko sen tehokkuus heikentynyt?
Takaamme tuotteen laadun 12 kuukauden ajan sen avaamisesta. Kun tuotetta on säilytetty normaaleissa olosuhteissa huoneenlämmössä eikä se näytä tai tuoksu omituiselta, sitä voidaan käyttää seuraavanakin sesonkina.

Säilyvyysaikaa rajoittavat osatekijät, kuten fyysinen epävakaus (emulsion erottautuminen) ja muutokset tuotteen tuoksussa ja värissä. Laajalti levinnyt luulo siitä, että aurinkosuojatuotteiden suojakerroin heikkenee ajan saatossa ja että vain tuoreet tuotteet tarjoavat täyden suojan, ei pidä paikkaansa.

8. Voinko käyttää aurinkovoidetta yhdessä minkä tahansa NIVEA-vartalo- tai NIVEA-kasvohoitotuotteen kanssa?
Tämä on mahdollista, kun levität ensin NIVEA-aurinkovoidetta ja odotat 15–30 minuuttia ennen NIVEA-vartalovoiteen tai NIVEA-kasvohoitotuotteen levittämistä. Tällä tavoin aurinkovoiteen UVA/UVB-suodatusjärjestelmän teho pysyy yllä.

9. Mitkä ovat pääsyyt aurinkoallergialle?
Aurinkoallergian syynä on oksidatiivinen stressi, joka johtuu UV-säteilyn aiheuttamista vapaista radikaaleista ihosoluissa. Tämä johtaa siihen, että vastustuskyky ylireagoi ja aiheuttaa tulehdusprosesseja ja erilaisia allergisia oireita. Ongelma koskee pääasiassa herkkäihoisia henkilöitä, noin 20 % väestöstä. Vaikka aurinkoallergia ei ole vaarallista, se on erittäin epämukavaa niille, jotka siitä kärsivät. Aurinkoallergiaa voidaan yrittää välttää tasapainoisella UVA/UVB-suojajärjestelmällä, erityisesti korkealla UVA-suojalla. Lisäksi tuotteen sisältämät aktiiviset solujen suoja-aineet, kuten E-vitamiini, auttavat vahvistamaan ihosi kestävyyttä auringossa. Jotta pystyt hoitamaan ihoasi yhdessä eri aurinkosuojatasojen kanssa, tarjoamme sinulle laajan valikoiman aurinkovoiteita ja -suihkeita. Herkkäihoisille henkilöille suosittelemme NIVEA Sun Protect & Sensitive -tuotteita.

10. Mitä voin tehdä aurinkosuojatuotteiden aiheuttamille keltaisille tahroille vaatteissani?
Tuote sisältää erilaisia UV-suodattimia, jotka suojaavat ihoa UVA- ja UVB-säteilyltä. Erityisesti UVA-suodattimet tapaavat jättää keltaisia tahroja. Tahroja muodostuu helpommin, jos vaatteet osuvat ihoon ennen kuin tuote on täysin imeytynyt. Tällaisessa tapauksessa vaatteet tulee esipestä ilman pesuainetta 30 °C:ssa, jonka jälkeen ne tulee pestä tavallisella pesuohjelmalla nestemäisellä pesuaineella 30 °C:ssa. Jos tahrat ovat kovapäisiä ja näkyvät vielä pesun jälkeenkin, on suositeltavaa jättää kangas likoamaan sitruunahappoliuokseen (50 g sitruunahappoa litrassa vettä) tunniksi. Ole varovainen herkkien kankaiden ja esim. helmiäisnappien kanssa. Testaa tuotetta ennen varsinaista käyttöä näkymättömään kohtaan. Vaihtoehtoisesti voit käsitellä tahrat kaupallisella pinttyneen lian poistoaineella tuotteen ohjeiden mukaisesti. Pese vaatteet sitten nestemäisellä pesuaineella 30 °C:ssa. Sinun kannattaa yleisesti ottaen välttää valkaisuaineita, oxi-action-tuotteita ja jauhemaisia pesuaineita sekä korkeassa lämpötilassa pesua.  Varoitus: Huomioi, että sitruunahappo on lievästi haitallista ollessaan kosketuksissa ihoon (ärsyttävä, herkiste), silmiin (ärsyttävä), nieltäessä sekä hengitettäessä (ärsyttävä). Ihokontakti voi aiheuttaa inflammaatiota ja kuplanmuodostusta. Kudosvaurioiden laajuus riippuu siitä, kuinka kauan aineen kanssa on oltu kosketuksissa. Tästä syystä suosittelemme käyttämään suojakäsineitä sitruunahappoa käsiteltäessä ja olematta hengittämättä sitruunahapon höyryjä.

11. Miksen rusketu aurinkovoidetta käyttäessäni yhtä paljon kuin ilman sitä?
Monet uskovat, että korkean suojakertoimen (SPF) aurinkovoide estää ruskettumista – ja käyttävät sen sijaan alhaisemman suojakertoimen tuotteita. Rusketut kuitenkin myös korkeamman suojakertoimen tuotteita käyttäessäsi. Se kestää kuitenkin hieman pidempään, mutta on hellävaraisempaa ihollesi. Korkean suojakertoimen tuotteet suojaavat auringonpolttamilta ja UV-säteilyn aiheuttamalta ihon ennenaikaiselta vanhenemiselta.

12. Kuinka pitkään NIVEA-tuotteet säilyvät?
Kaikki NIVEA-tuotteet säilyvät todistetusti avaamattomana vähintään 30 kuukautta valmistuspäivästä, ellei niissä lue tarkkaa erääntymispäivää tai viimeistä käyttöpäivää. Altistuminen lämmölle ja valolle saattaa ajan saatossa johtaa tuotteen perusrakenteen epävakauteen. Suosittelemme hävittämään vanhat tuotteet, jotka näyttävät rakeisilta, vetisiltä tai haalistuneilta tai joiden tuoksu on muuttunut.

13. Mitkä ovat aurinkoallergian syyt?
Aurinkoallergian syynä on oksidatiivinen stressi, joka johtuu UV-säteilyn aiheuttamista vapaista radikaaleista ihosoluissa. Tämä johtaa siihen, että vastustuskyky ylireagoi ja aiheuttaa tulehdusprosesseja ja erilaisia allergisia oireita. Ongelma koskee pääasiassa herkkäihoisia henkilöitä, noin 20 % väestöstä. Vaikka aurinkoallergia ei ole vaarallista, se on erittäin epämukavaa niille, jotka siitä kärsivät. Aurinkoallergiaa voidaan yrittää välttää tasapainoisella UVA/UVB-suojajärjestelmällä, erityisesti korkealla UVA-suojalla. Lisäksi tuotteen sisältämät aktiiviset solujen suoja-aineet, kuten E-vitamiini, auttavat vahvistamaan ihosi kestävyyttä auringossa. Jotta pystyt hoitamaan ihoasi yhdessä eri aurinkosuojatasojen kanssa, tarjoamme sinulle laajan valikoiman aurinkovoiteita ja -suihkeita. Herkkäihoisille henkilöille suosittelemme NIVEA Sun Protect & Sensitive -tuotteita.


Lisää kysyttävää?

Ota meihin yhteyttä verkkosivustomme palautelomakkeen kautta.
OTA MEIHIN YHTEYTTÄ

product-stage-bg

Näin sinä ja lähimmäisesi voitte oleskella turvallisesti auringossa