KUINKA PÄÄSTÄ EROON AJOIHOTTUMASTA

Ajelun jälkeinen ärtynyt iho voi ärsyttää ja olla kivulias. Kokeile NIVEAn huippuvinkkejä hoitaaksesi pahaa ihottumaa tai välttääksesi sen kokonaan.

KUINKA VÄLTTÄÄ AJOIHOTTUMA

Jätä ihottuma ja ajelun jälkeinen ärtynyt iho menneisyyteen

VAIHE 1: KUORI VARTALOSI IHO

Valmistele iho siltä alueelta, josta aiot ajaa ihokarvat. Jos haluat välttää ihon ärtymisen, älä aja karvoja kuolleiden ihosolujen karhentamalta tai öljyiseltä iholta. Iho on hyvä kuoria ensin esimerkiksi pesusienellä hieromalla.

Kokeile NIVEA Caring Shower Creme Peeling -suihkugeeliä. Se on mikrohiukkasia ja E-vitamiinia sisältävä kuoriva suihkugeeli, jolla saat ihon puhdistettua epäpuhtauksista ja ihohuokoset auki. Näin vältät sisäänkasvaneista ihokarvoista syntyvät ongelmat ja ihottuman.

VAIHE 2: PEHMENNÄ IHOKARVASI

Ajelu heti kuorimisen jälkeen saattaa tuntua seuraavalta askeleelta, mutta välissä on vielä muutama vaihe, jos haluat välttää ihottumaa muodostumasta. Pehmennä ihokarvoja lämpimällä vedellä kylvyssä tai suihkussa, tai käytä lämpimällä vedellä kostutettua pyyhettä. Näin ihohuokoset laajenevat ja ajelu helpottuu. Ihokarvojen pehmentäminen tekee ajelusta helpompaa ja auttaa välttämään ärtyneen ihon ajelun jälkeen.

lady soothing her shaving rash on her legs

VAIHE 3: KÄYTÄ PARTAVAAHTOA TAI -GEELIÄ.

Avain toimivaan ihokarvojen ajeluun on kunnollisen partavaahdon tai -geelin käyttäminen suihkusaippuan sijaan. Näin vältät ihoärsytyksen aiheuttaman ihottuman, ja varmistat tarkimman mahdollisen lopputuloksen.

Karvojen ajelu ärsyttää ihoa ja ilman ihokarvoille sopivaa vaahtoa tai geeliä ihoärsytys on huomattavasti pahempi.

lady shaving her armpit

VAIHE 4: AJELE IHOKARVAT OIKEAAN SUUNTAAN

On tärkeää tietää mihin suuntaan ihokarvoja höylätään. Jotta sääret olisivat sileät, säärikarvat halutaan mahdollisimman lyhyiksi. Siksi säärikarvat poistetaan vastakarvaan ajamalla. Älä paina liian kovaa, sillä se saattaa aiheuttaa ihottumaa. Herkimmillä alueilla, kuten bikinirajalla ja kainaloissa on kuitenkin tärkeää ajaa myötäkarvaan, sillä muuten herkkä iho voi ärsyynty ja sisäänkasvaneita ihokarvoja voi esiintyä.

VAIHE 5: AJELUN JÄLKEINEN HUOLEHTIMINEN

Ihosta huolehtiminen ajelun jälkeen on erittäin tärkeää, jotta iho ei ärtyisi ja erityisesti ihottumaa ei pääsisi syntymään sääriin ja muille herkille alueille. Varmista, että huuhtelet juuri ajellun alueen kylmällä vedellä, jotta ihohuokoset sulkeutuvat. Käytä sitten herkälle iholle suunniteltua kosteusvoidetta, kuten NIVEA Smooth Caring Body Lotion -vartaloemulsiota. Hajustetut tuotteet voivat ärsyttää ihoa ja aiheuttaa punoitusta. On myös tärkeää vaihtaa höylä siinä vaiheessa, kun huomaat terien tylstyvän ja etenkin ennen kuin ne alkavat ruostua.


KUINKA PÄÄSTÄ EROON AJOIHOTTUMASTA

Kylmähaude - Heti kun huomaat merkkejä ihoärsytyksestä, on tärkeää toimia. Käytä kylmähaudetta rauhoittamaan ajelun aiheuttamaa ihottumaa. Sen avulla polttavan tunne helpottaa, punaisuus vähenee ja vältät samalla ihoärsytystä ja näppyjä syntymästä.

Kosteuta - Kuivalle iholle ilmestyy helpommin ihottumaa, joten iho on tärkeää pitää kosteutettuna. Ihon kosteuttaminen ajelun jälkeen on tärkeää ihottuman ehkäisemiseksi, varsinkin jos merkkejä ihoärsytyksestä on jo ilmaantunut. Ihon kosteuttamiseen ei kuitenkaan riitä pelkkä kosteusvoiteen käyttö. On tärkeää, että juot tarpeeksi, jotta ihosi luonnollinen suojakerros toimii parhaalla mahdollisella tavalla ja pääset eroon ajelun aiheuttamasta ihottumasta nopeammin.

Anna ihon parantua - Ihoärsytyksen eri muodoissaan pitäisi parantua itsekseen ja sen onkin tärkeää antaa parantua itsekseen. Älä ajele ihottuma-aluetta uudelleen ennen kuin iho on toipunut ja parantunut. Vaikka ihottumaa ei mielestäsi esiintyisikään, on jo pelkkä punoitus merkki siitä, ettei aluetta pidä ajella vielä uudestaan.


MITKÄ OVAT SYYT IHOKARVOJEN AJELUN JÄLKEISEEN ÄRTYNEESEEN IHOON?

Selvitä, mikä voisi olla syynä ajelun jälkeiseen ihottumaasi.
lady touching legs with shaving rash

MITÄ ON IHOÄRSYTYS IHOKARVOJEN AJON JÄLKEEN?

Ajoihottuma on ihoärsytystila, joka tapahtuu ajelun jälkeen. Yleensä ärsytystä esiintyy muutamia minuutteja ajelun jälkeen, mutta sitä saattaa myös ilmetä myöhemmin päivän aikana, jos käytät tiukkoja vaatteita. Ajoterän aiheuttama ajoihottuma ei ole sama asia kuin näpyt, jotka johtuvat sisäänpäin kasvaneista karvoista.

ingrown hair from shaving rash

MIKÄ AIHEUTTAA AJOIHOTTUMAA?

Sinulla saattaa olla herkkä iho, joka on alttiimpi saamaan ajelun jälkeen ärtyneen ihon, mutta on joitakin asioita, joita saatat tehdä aiheuttaaksesi sen:

  • Kuiva-ajelu - tämä ei ole koskaan hyvä ajatus. Ihokarvojen ajelu kuivalla iholla on usein syynä ajoihottumaan. Koska ihon ja terän välissä ei ole suojaavaa kerrosta, muodostuu kitkaa, mikä estää terää liukumasta sulavasti ihon päällä. Ihokarvojenajogeeliä tai -vaahtoa tulisi aina käyttää.
  • Terän painaminen liian kovaa - varmistathan, että terä liukuu sulavasti ihon päällä. Kovempaa painaminen ei auta poistamaan enempää karvoja, vaan sen sijaan terä painaa ihoon enemmän ja aiheuttaa kitkaa.