KUINKA VÄLTTÄÄ SHEIVAUS NÄPPYLÄT

Ihottuma tai punaiset läiskät ihokarvojen ajelun jälkeen voivat tuntua kivuliailta ja ärsyttäviltä. Mietitpä sitten sitä, miten sheivaus ja näppylät ovat yhteydessä toisiinsa, tai sitä, miten saada sheivaus näppylät pois, testaa NIVEA:n vinkit.

KUINKA VÄLTTÄÄ SHEIVAUS NÄPPYLÄT

Ärtynyt iho ja sheivaus näppylät ovat pian mennyttä. Monet sanovat sheivauksen ärsyttävän ihoa, mutta säärten tai parran ajelemisen jälkeen iholle ei pitäisi ilmestyä sheivaus näppylöitä, joten lue tästä lisää aiheesta sheivaus ja näppylät
Sheivauksen jälkeen ärtynyt iho?

VAIHE 1: KUORI IHO

Valmistele alue, jonka olet aikeissa ajella. Älä ajele ihoa, jossa on kuollutta ihosolukkoa tai päivän aikana kertynyttä likaa tai rasvaa. On parasta käyttää kuorivaa pyyhettä tai hansikasta, jolla kuolleet ihosolut irtoavat, sillä näin vältät sheivaus näppylät.

Lue oppaastamme, kuinka iho kannattaa kuoria. Kokeile NIVEA Caring Shower Peeling Creme -kuorintavoidetta poistaaksesi kuolleen solukon ja varmistaaksesi, että vältät sheivaus näppylät. Voide auttaa myös avaamaan huokosia niin, että sisäänpäin kasvavat karvat eivät muodostu ongelmaksi.
Sheivauksen jälkeen ärtynyt iho?

VAIHE 2: PEHMENNÄ KARVAT

Ajeleminen heti kuorinnan jälkeen voi tuntua luontevalta, mutta se ei kannata, jos haluat varmuudella välttää sheivaus näppylät. Ensin on tärkeää pehmentää ihokarvat lämpimällä vedellä kylvyssä tai suihkussa tai kostutetun pyyhkeen avulla. Näin iho laajenee ja ajeleminen on helpompaa.
lady soothing her shaving rash on her legs
Sheivauksen jälkeen ärtynyt iho?

VAIHE 3: KÄYTÄ SHEIVAUKSEEN TARKOITETTUA GEELIÄ TAI -VAAHTOA

Erittäin tärkeä osa ajelemista on liukastava aine. Vältä kuitenkin vartalosaippuan käyttöä ja käytä mieluummin nimenomaan ajelemiseen tarkoitettua voidetta, geeliä tai vaahtoa. Näin vältät kutisevat sheivaus näppylät.

Harkitse NIVEA MEN Protect & Care Shaving Gel -parranajogeelin käyttöä. Se on tarkoitettu suojaamaan ihoa. Geeli on helppo levittää iholle, ja se saa partaterän liukumaan iholla kauniisti. Läpinäkyvä koostumus ei peitä karvoja, ja siinä on mukana ärsytystä ja kutinaa lievittäviä ainesosia.
lady shaving her armpit
Sheivauksen jälkeen ärtynyt iho?

VAIHE 4: SUORAAN … OIKEAAN SUUNTAAN

Jos sinua ajelemisen jälkeen kiusaavat sheivaus näppylät, saatat ajella väärään suuntaan. On tärkeää, että ajelet oikeaan suuntaan. Säärten iholla haluat päästä mahdollisimman lähelle karvan tyveä, joten silloin on höylättävä karvan kasvusuuntaa vasten. Älä paina liikaa, sillä se voi aiheuttaa sääriin punaisia pilkkuja. Herkemmillä alueilla, kuten bikinialueella tai käsivarsissa, ihokarvoja ei voi ajella kasvusuuntaa vasten, koska herkkä iho voi silloin alkaa kutista, ihokarvat voivat alkaa kasvaa sisäänpäin ja sheivaus näppylät on vaikeampi välttää.
Sheivauksen jälkeen ärtynyt iho?

VAIHE 5: HOITOA SHEIVAUKSEN JÄLKEEN

Ajeleminen kannattaa ihottuman välttämiseksi tehdä huolella. Näin vältät sheivaus näppylät, erityisesti punaiset ja kutisevat läiskät herkillä alueilla. Muista huuhdella juuri ajeltu ihoalue kylmällä vedellä. Näin ihohuokoset supistuvat. Levitä sitten herkän ihon kosteusvoide tai lotion, kuten NIVEA Body Lotion Smooth Caring. On myös tärkeää vaihtaa sheivausterät, kun huomaat niiden tylsistyneen, ja viimeistään, kun ne alkavat ruostua, sillä sheivaus näppylät voivat johtua vanhojen terien käyttämisestä.

Sheivauksen jälkeen ärtynyt iho?

NÄIN SAAT SHEIVAUS NÄPPYLÄT POIS

Kylmä kääre – heti kun huomaat ensimmäiset viitteet sheivaus näppylöiden ilmaantumisesta iholle ajelemisen jälkeen, on parasta ryhtyä toimeen. Käytä kylmää käärettä punaisten pilkkujen rauhoittamiseen. Se lievittää polttavaa tunnetta, vähentää punoitusta, ehkäisee pattien syntymistä ja on samalla varhainen keino päästä eroon punaisista pilkuista.

Kosteutus – kosteusköyhään ihoon sheivaus näppylät iskevät herkemmin, joten iho on tärkeää pitää kosteutettuna. Ihon kosteuttaminen ajelemisen jälkeen, ja etenkin, jos iholle alkaa ilmaantua punaisia läiskiä, on tärkeää ihottuman ehkäisemisen kannalta. Ihon pitäminen kosteutettuna on kuitenkin muutakin kuin kosteusvoiteen levittämistä. Muista juoda riittävästi vettä niin, että ihon luonnollinen suojavaikutus on mahdollisimman vahva, eikä ihoon muodostu punaisia läiskiä.

Anna ihon parantua – ärtyneen ihon ja iholle ajelemisen jälkeen nousevien erilaisten sheivaus näppylöiden on annettava parantua rauhassa. Älä ajele oireilevaa aluetta uudelleen ennen kuin iho on parantunut. Kaikenlainen punoitus tai tulehdusoireet ovat merkkejä siitä, että aluetta ei pidä ajella hetkeen.

MIKÄ AIHEUTTAA IHON ÄRTYMISEN JA PUNAISET LÄISKÄT SHEIVAUKSE JÄLKEEN?

Sheivaus näppylät ja niiden muodostumisen syyt
lady touching legs with shaving rash
Sheivaus ja näppylät

MITÄ OVAT PUNAISET LÄISKÄT SHEIVAUKSEN JÄLKEEN?

Ajelemisen jälkeen iholle ilmaantuvat sheivaus näppylät näkyvät usein jo muutamissa minuuteissa, mutta saattavat ilmaantua vasta myöhemmin samana päivänä, jos puet istuvat vaatteet tai ihosi altistuu kuumalle tai kylmälle. Ajelemisen jälkeen iholle ilmaantuvat sheivaus näppylät eivät ole sama asia kuin sisäänpäin kasvavien karvojen aiheuttamat patit, vaan niitä aiheuttavat pikemminkin partaterät.
ingrown hair from shaving rash
Sheivaus ja näppylät

MIKÄ AIHEUTTAA SHEIVAUS NÄPPYLÄT?

Ihosi saattaa olla herkkä ja tavallista alttiimpi ihottumalle, mutta saatat lisätä oireiden todennäköisyyttä myös omalla toiminnallasi:

  • Kuivan ihon ajeleminen ei ole koskaan hyvä idea. Se aiheuttaa ihottumaa, koska ihon ja terän välissä ei ole suojaavaa kerrosta. Näin syntyy kitkaa, eikä terä pääse liukumaan iholla kauniisti. Käytä aina sheivaukseen tarkoitettua geeliä tai -vaahtoa, sillä muutoin sheivaus näppylöiden muodostumisen riski kasvaa.
  • Höylän painaminen ihoa vasten on myös haitaksi. Terän on päästävä liukumaan kauniisti pitkin ihon pintaa. Painaminen ei auta leikkaamaan ihokarvoja yhtään sen paremmin, päinvastoin se saattaa saada aikaan naarmuja, aiheuttaa enemmän kitkaa ja aiheuttaa todennäköisemmin sheivaus näppylöitä.

NIVEA SMOOTH CARE BODY LOTION

Vältä sheivaus näppylät kosteuttamalla ihoa NIVEA Smooth Care Body Lotion -vartalovoiteella. Syväkosteuttava seerumi kosteuttaa ihoa 48 tunnin ajan. Se sisältää sheavoita, joka suorastaan sulaa ihoon. Kosteus lukittuu ihoon, rauhoittaa juuri ajeltua ihoa ja ehkäisee sheivaus näppylöiden muodostumista.